Takaisin
23.5.2018 klo 15.26

U18-pojat Baltic cupiin Liettuaan nimetty

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

Syksyllä U19-poikien EM-karsinnat aloittava vuonna 2000 syntyneiden ikäluokka osallistuu kesäkuun alussa Liettuassa pelattavaan Baltic Cupiin.

 

Päävalmentaja Kai Nyyssönen on valinnut joukkueensa Liettuaa, Viroa ja Latviaa vastaan. Valinnat on tehty yhteistyössä Juha Malisen kanssa, joka leireilee EM-kotikisoihin valmistautuvan U19-joukkueen kanssa viikkoa aiemmin. EM-kisajoukkueen kokoonpanoon nousi tällä kertaa peräti seitsemän vuonna 2000 syntynyttä ja kaksi 2001. 

 

Nyyssösen joukkueeseen tehtiin hieman ennen julkaisua yksi muutos, kun maalivahti Atte Paunio jäi sivuun loukkaantumisen vuoksi. Tilalle nostettiin Viljami Sinisalo. Tomi Kult ja Veka Pyyny puolestaan tavoittelevat maajoukkuedebyyttejä.

 

- Sekoitamme nyt ensimmäistä kertaa ikäluokkia, kun Erkan (V. Lehtola) projekti U17-joukkueen kanssa päättyi maaliskuussa. Eli pääsemme nyt katsastamaan viime vuonna ja tänä keväänä onnistuneita vuonna 2001 syntyneitä pelaajia, Nyyssönen toteaa.

 

- U19-poikien EM-kisat on kesän tärkein tavoite ja kun se projekti on ohi, keskitytään taas seuraaviin karsintoihin. Kisoista tulee upea kokemus sinne pääseville. Kuulostaa kliseiseltä, mutta me taas pääsemme nyt kokeilemaan uusia pelaajia ja se on arvokasta. 

 

Turnauksen ohjelma on varsin tiukka, sillä ensimmäisen ja toisen ottelun välillä ei ole edes vuorokautta.

 

- Erityisen mielenkiintoinen vastus on Viro, sillä olemme syksyllä samassa karsintalohkossa. Odotan tasaisia pelejä kaikin puolin. Käymme läpi ja tiedostamme vastustajien vahvuudet, mutta ennen kaikkea kehitämme omaa pelaamistamme. Turnaus tulee meille hyvään saumaan ja kansainväliset pelit yleensäkin ovat aina todella tärkeitä, sekä meille joukkueena että pelaajille yksilöinä.

 

Suomi kohtaa U19-poikien EM-alkukarsinnoissa lokakuussa Tanskan, Italian ja Viron.

 

Baltic cupin ottelut:

6.6. klo 17 Liettua-Suomi, Panevezys

7.6. klo 13 Suomi-Viro, Siauliai

9.6. klo 11 Latvia-Suomi, Siauliai

 

Suomen joukkue:

Otto Huuhtanen Newcastle United FC

Viljami Sinisalo Aston Villa FC (nimettiin Atte Paunio FC Honka tilalle 22.5.)

Terry Ablade FC Jazz

Jusif Ali Ilves

Selman El Baset FC Ingolstadt 04 (4.-8.6.) 

Roope Huhtala Ilves

Niklas Jokelainen Ilves

Tommi Jäntti HJK (4.-7.6.) 

Tariq Kazi Ilves

Jesper Karlsson TPS

Jyri Kiuru HJK

Arttu Kotanen PEPO

Tomi Kult FC Lahti

Johannes Kytilä KuPS

Jean-Claude Mabinda HJK

Tuomas Ollila HJK

Eetu Pellikka KuPS

Veka Pyyny RoPS

Patrik Raitanen Liverpool FC

Maximus Tainio Tottenham Hotspur FC