Takaisin
18.8.2019 klo 12.01

TPS ja MYPA päättävät 19. kierroksen

Jaa:

Ykkösen toinen kolmannes päättyy TPS:n ja MYPA:n väliseen otteluun. TPS - MYPA alkaa Veritas Stadionilla maanantaina 19.8. klo 18.30.

Turun Palloseura lähtee otteluun sarjan kakkospaikalta ja MYPA on edelleen Ykkösen peränpitäjä. TPS:n tahti on ollut juhannuksen jälkeen murskaavaa pois lukien heinäkuinen FC Haka -tappio. Lopuista seitsemästä kamppailusta Palloseura onkin sitten vienyt täydet 21 pistettä.

MYPA on ollut suurissa vaikeuksissa koko kauden ajan ja se tulee taistelemaan sarjapaikastaan loppukauden. Tällä hetkellä se on sarjajumbona neljä pistettä TPV:tä jäljessä, kun sarjasta putoaa suoraan vain yksi joukkue. MYPA on saalistanut koko kauden aikana vain kaksi voittoa. MYPA haki yllättävät vieraspisteet Porista toukokuun loppupuolella ja juhannuksen alla se otti kauden ainoan kotivoittonsa juuri TPS:n kustannuksella.

TPS ja MYPA pelaavat maanantaina kauden viimeisen keskinäisen ottelunsa ja ensimmäistä kertaa nyt Turussa. Kauden avauskierroksella TPS voitti MYPA:n vieraissa 1-0 ja juhannuksen alle sattui sitten se tämän sesongin suurin kompurointi, kun kotijoukkue MYPA kylvetti TPS:n puhtaasti 3-1. Tepsin kaksi Myllykosken vierailua ovat eronneet kuin yö ja päivä. Ensimmäistä TPS vei mielin määrin, vaikka loppunumerot olivatkin niukat. Jälkimmäinen oli taas lähes täysin MYPA:n heiniä.

TPS-kapteeni Sami Rähmönen saa maanantaina todella huiman ja arvostettavan merkkipaalun täyteen. TPS-kippari pelaa seurassaan nyt jo 15:ttä kauttaan ja hänellä on maanantaina edessään 350:s sarjaottelu TPS-paidassa. Rähmönen on pelannut Tepsissä nyt 259 Veikkausliigaottelua sekä 90 Jalkapallon Ykkösen ottelua.

TPS kiinnitti viime viikolla kolmannen maalivahdin joukkueeseen, kun 27-vuotias Jere Koponen palasi kotikaupunkiinsa Liettuasta. Hänellä on myös Veikkausliigakokemusta 42 ottelun verran. TPS:n ykkösmaalivahti on ollut juhannuksen jälkeen Miikka Mujunen, joka on pelannut sen jälkeen kaikki pelit. Anton Lepola torjui alkukaudesta kuusi peliä raitapaitojen maalilla.

TPS porhaltaa kolmen ottelun voittoputkessa ja on kotikentällään vaikeasta voitettavissa oleva joukkue. MYPA kykeni kuitenkin kaatamaan turkulaiset KSOY Stadionilla kesäkuussa maalein 3-1.

- TPS on järjettömän kova vastus, varsinkin kotikentällä. Saattavat olla vähä vihaisia viime kohtaamisesta ja se ei ainakaan helpota meidän urakkaa. TPS on laadukas joukkue, kuten sarjataulukko kertoo ja me ollaan pelissä selkeä haastaja. Ollaan tilanteessa, että pakko saada pisteitä pelistä kuin pelistä. Jokainen edessä oleva peli on tärkein peli, toteaa MYPA:n päävalmentaja Jukka Karjalainen seuran sivuilla.

TPS:lla on kalavelkoja maksettavanaan ja varmasti haluavat voittaa koettuaan ruman tappion kesäkuussa Kouvolassa. Toisaalta MYPA on jo kerran keksinyt keinot miten vahva turkulaisjoukkue kaadetaan, joten se voidaan hyvinkin tehdä uudelleen.

- Niin voi sen ajatella ja niin me halutaan se ajatella. Ollaan osoitettu, että pystytään kaatamaan myös kärkijoukkueita. Paljon on kuitenkin tapahtunut sen jälkeen molemmissa leireissä ja uusia pelaajia tullut. TPS:n peli on kehittynyt paljon kauden aikana. Me joudutaan maanantaina miettimään tulosta enemmän kun pelaamista. Loppujen lopuksi jokainen peli on eri peli ja kentällä se sitten ratkaistaan, Karjalainen toteaa.

Karjalaisella on yksi yllätyskortti TPS:aa vastaan hihassaan ja sen kortin nimi on Rico Finnäs. Tuoreella pelaajahankinnalla on kokemusta niin Englannin kuin Espanjan pelikentiltä.

- Hän on nyt pari viikkoa ollut meidän kanssa. Saanut espanjalaisen pallollisen kasvatuksen, joten on hyvä pallon kanssa. Hän on vasenjalkainen moderni puolustaja, joka haluaa myös hyökätä ja on valmis ottamaan peleissä metrejä. Meille hyvä lisä tähän joukkueeseen. Hän on vasta nuori, mutta pelannut kovia pelejä Espanjassa ja toiminut joukkueen kapteenina. Hän tuo kentälle myös johtajuutta, Karjalainen kuvailee.

MYPA pääsee Turun reissulle hyvällä pelaajatilanteella.

- Samat miehet on käytössä kuin viime pelissä plus Rico, Karjalainen päättää.