Takaisin
28.6.2019 klo 12.32

HUU-TV tapasi Pikkuhelmarien ja Lyonin maalivahti Katriina Talaslahden

Jaa:

Ⓒ SPL
Katso video

Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maalivahti Katriina Talaslahden siirto Euroopan ykkösseura Olympique Lyonnaisiin ylitti kesäkuun puolivälissä uutiskynnyksen näyttävästi.

Talaslahden, 18, siirto Mestarien liigan neljänä viime kautena peräkkäin voittaneeseen Lyoniin on suomalaisittain historiallinen ja HUU-TV tapasi suomalaisen maalivahtilupauksen Helsingissä.

Bayern Müncheniä viimeiset neljä kautta edustanut 181-senttinen Talaslahti kertoo Lyonin arvostavan hänen ulottuvuuttaan, ja maalivahti odottaakin mielenkiinnolla seura-arkea yhdessä maailman parhaiden pelaajien kanssa.

- Olen pienestä asti saanut tavoitella unelmiani jalkapalloilijana. Haluan olla esikuva nuoremmilleni ja osoittaa, että jalkapalloammattilaisuus on mahdollista, Talaslahti kertoo.

Espoosta maailmalle ponnistanut Talaslahti muistuttaa, että pelaajauralla ei ole mahdollista edetä yksin. Tiivis tukiverkosto on tarpeen matkalla kohti huippua.

- Oma perhe on tuonut motivaatiota viedä asioita eteenpäin. Myös moni valmentaja on auttanut omalta osaltaan ja jokainen on tuonut pieniä uusia asioita pelaamiseeni. Erityisesti FC Hongan loistavaa maalivahtivalmentaja Vito Confalonea voin kiittää siitä, että minusta on tullut hyvä maalivahti.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan artikkelikuvan kautta.