Uusimaa/Helsinki Miesten Kolmosen viikkoraportit 2018-19

Ajantasainen sarjataulukko

Kausi 2019

Viikko 40: LePa:n ja FC Viikingit/2:n kohtalona putoaminen, PKKU venyi ainoana joukkueena tappiottomaan kauteen

Lohko 1

FC Espoo/2 – Töölön Taisto 1–3  

Kakkossijansa jo varmistanut FC Espoo taipui kotonaan Taistolle, jolla oli vielä pelattavaa ylemmän keskikastin sijoituksista. Avausmaali nähtiin vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Mikko Klinga karkasi läpi ja viimeisteli varmasti. Isännät tulivat tasoihin 72. minuutilla Jani-Petteri Massisen tehtyä kauden kuudennen osumansa. Muutamaa minuuttia myöhemmin Saku Klinga vei vieraat uudestaan johtoon kauden kymmenennellään. Tatsunori Saki tehtaili loppulukemat loppuhetkillä, ja Taisto varmisti viidennen sijansa.

Atlantis FC – BK-46 2–2
Lohkovoittaja ei onnistunut päättämään kauttaan voittoon, vaikka johtikin puoliajalla Demba Camaran 27. minuutin maalilla. Niklas Roiha tasoitti 67. minuutilla, mutta Camara palautti johdon isännille seitsemää minuuttia myöhemmin – maali oli hänelle jo kauden 21. Karjaalaiset eivät joutuneet lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin, sillä Nicholas Brain onnistui tasoittamaan pelin 83. minuutilla. Tästä huolimatta sarjasijoitus ei parantunut, ja tuloksena oli lohkon kahdeksas sija.

EIF/Akademi – HPS 1–2
HPS:n hurja loppukausi huipentui päätöskierroksella joukkueen otettua jo kuudennen peräkkäisen voittonsa. Helsinkiläiset johtivat kahdella maalilla jo 20. minuutin kohdalla, kun Emil Asp ja Juho Hirvonen iskivät maalit mieheen. Asp siirtyi kauden 12. osumallaan joukkueen sisäisen maalipörssin kärkeen. HPS joutui jakson lopussa vaikeuksiin, kun Valtteri Hirvonen ajettiin kentältä, ja Anton Artzén kavensi pilkulta. Vaikka isännät pelasivat koko toisen jakson ylivoimalla, lisämaaleja ei nähty - HPS sijoittui lohkon kolmanneksi ja EIF 12.

NuPS – HIFK/2 4–1
Kotijoukkue rikkoi lohkon toisena joukkueena 60 tehdyn maalin rajan, kun putoamisensa varmistanut HIFK kaatui päätöskierroksella. Joonas Vuorela aloitti maalinteon jo kahdeksannella minuutilla, ja Oskari Kokkila tuplasi johdon 33. minuutilla. HIFK:n Jussi Rantanen kavensi jakson lopussa, mutta toinen puoliaika alkoi jälleen NuPS:n komennossa, ja Niklas Laakso teki 51. minuutilla 3-1-maalin. Sama mies iski lopullisen niitin viime minuuteilla, ja NuPS varmisti lohkon kolmannen sijan.

SexyPöxyt – EsPa 2–1
Markus Appelqvistin kauden 15. osuma vei vieraat taukojohtoon, mutta Pöxyt painoi toisella jaksolla rinnalle ja ohi. Kai Mäki tasoitti tunnin kohdalla, ja Miro Turunen teki voittomaalin muutamaa minuuttia ennen loppua. Pöxyt nousi voitolla tasapisteisiin EsPa:n kanssa, mutta EsPa piti kuudennen sijan maalieron turvin.

FINNKURD – FC HIK 4–1
Lohkon viimeiselle sijalle jäänyt HIK aloitti maalinteon 14. minuutilla Rasmus Rantasen osumalla. Tejan Deen tasoitti 26. minuutilla ja viimeisteli heti toisen jakson alkuun pari maalia täydentäen hattutemppunsa. Miehen kokonaissaldo nousi 22 maaliin ja hän jakoi lohkon maalikuninkuuden NuPS:n Niko Vuorelan kanssa. Zakarie Ali viimeisteli päätöslukemat loppuminuuteilla, ja FINNKURD varmisti paikkansa lohkon yhdeksännellä sijalla.

Lohko 2

CLE – Ponnistajat 1–0
Kotijoukkue pelasti sarjapaikkansa tärkeällä voitolla. Sankariksi nousi Rodrigo Acosta, joka teki ottelun ainokaisen 25. minuutilla. Ponnistajien neljäs sija oli varmistunut jo ennen päätöskierrosta.

HooGee – Atlantis FC/Akatemia 1–5
Atlantis varmisti kuudennen sijansa murskavoitolla lohkon viimeiseksi jääneestä HooGee:sta. Peli oli jo puoliajalla 0–3, kun Maliki Manza, Dominik Rudenko ja Oskar Emelianov onnistuivat maalinteossa. Emelianov viimeisteli toisen osumansa 54. minuutilla, ja isäntien maalitili aukesi lopulta 80. minuutilla Davy Wassellin toimesta. Muutamaa minuuttia myöhemmin soi jälleen toisessa päässä, asialla Dennis Onuh

PK-35 – LPS 1–1
LPS aiheutti lohkovoittajalle kauden kolmannen pistemenetyksen. Topi Rihtniemen kauden 28. maali vei vieraat johtoon puolen tunnin kohdalla, mutta PK-35:n Teemu Pastila tasoitti toisen jakson alussa. LPS sijoittui lopulta lohkon kolmanneksi.

MPS/Atletico Malmi – KoiPS 1–3
Vieraat olivat putoamisvaarassa, mutta loistava avausjakso johdatti joukkueen vierasvoittoon. Luukas Hakolan kahden maalin, joista jälkimmäinen oli hänelle kauden 13., sekä Niko Ylikarjulan osuman jälkeen KoiPS johti puolijalla jo kolmella maalilla. Aku Vapaa kavensi 73. minuutilla, mutta pisteet lähtivät vieraiden mukaan. Ticon sijoitus oli lopulta viides ja KoiPS:n kahdeksas.   

TiPS – LePa 6–0
Kakkossijansa varmistanut TiPS päätti kautensa komealla voitolla, mikä samalla tarkoitti LePa:n putoamista Neloseen. Taukolukemat olivat maltilliset 2–0 Waltteri Koivusen ja Aleksi Ristolan osuttua, mutta toisella jaksolla lukemat repesivät. Faton Rama ja Ceni Arsen tekivät maalin mieheen ja Ristola kaksi lisää – hattutemppu nosti Ristolan lohkon maalipörssin voittoon.

PuiU – TuPS 0–0
Kotijoukkue tarvitsi voiton säilyäkseen varmasti, mutta maaliton tasapeli riitti lopulta sarjapaikan uusimiseen. TuPS sijoittui sarjan seitsemänneksi.

Lohko 3

Valtti – RiPS 1–2
Nelossijansa varmistaneilla vierailla ei ollut ottelussa panosta, mutta joukkue aloitti pelin vahvasti. Joona Dyster teki avausmaalin jo yhdeksännellä minuutilla ja kauden 17. maali näki päivänvalon vajaat 20 minuuttia myöhemmin. Isäntien Tommaso Conti kavensi 58. minuutilla, mutta joukkuetoveri Emmanuel Igboeri näki punaista pari minuuttia tästä, ja Valtin kiri tyssäsi. Tappiosta huolimatta sarjanousija päätyi komeasti kuudennelle sijalle.

FC Viikingit/2 – Nopsa 2–5
Nopsa lähti otteluun putoajan paikalta pisteen Viikinkien perässä, mutta onnistui kääntämään putoamistaistelun edukseen. Ensimmäinen puoliaika oli vierailta suorastaan murskaava – Tero Kinnunen ja Janne Niukkanen osuivat rangaistuspotkuista, ja Niukkanen teki toisensa juuri ennen taukoa. Nopsa karkasi toisella jaksolla viiden maalin johtoon Kinnusen osuttua uudestaan täplältä ja Jani Korhosen viimeisteltyä päivän ensimmäisensä. Riku Vuoripelto ja Jonni Stockus tekivät vielä loppuhetkillä kavennusmaalit, mutta Viikinkien kohtaloksi koitui putoaminen Neloseen.

JoKi – JäPS/47 1–1
Sarjapaikkansa jo varmistaneet joukkueet pelasivat kahdeksannesta sijasta. Jerry Sorjonen teki pelin ensimmäisen maalin 36. minuutilla, ja vierasjohto kesti aina 67. minuutille asti, kunnes Nikolas Kitti teki tasoituksen. Tasapeli riitti JäPS:lle ja joukkue oli lopulta lohkon kahdeksas pisteen turvin.

HerTo – Kuusysi 6–1
Lahtelaisilla oli mahdollisuus kiilata voitolla viidenneksi HerTo:n ohi, mutta kotijoukkue ei antanut vierailleen mitään mahdollisuuksia. Selvä voitto piti helsinkiläiset viidentenä ja Kyykän oli tyytyminen seitsemänteen sijaan.

PKKU – FC Futura 3–1
Lohkovoittonsa varmistaneella PKKU:lla oli mahdollisuus kruunata kautensa sillä, ettei se häviäisi Helsingin ja Uudenmaan Kolmosen ainoana joukkueena peliäkään – tämä myös onnistui. Willem Haapiaisen kauden 15. osuma vei isännät taukojohtoon, mutta Nico Eerola tasoitti 58. minuutilla. Ratkaisu venyi loppuhetkille, jossa PKKU teki tarvittavat maalit. Ensin osui Saku Haiko ja viisi minuuttia myöhemmin Akseli Halonen. Futuralle tappio merkitsi putoamista lohkokolmoseksi.

HyPS – FC Kontu 0–12
Joni Häppölä vietti peräti kahdeksan maalin päivää, kun Kontu varmisti kakkossijansa murskaamalla HyPS:n. Mies nousi osumillaan 33 rysään ja voitti lohkon maalipörssin selvästi. Jami Häppölä teki kaksi maalia ja Karim Jmaali sekä Markus Venäläinen osuivat kerran. Isäntien tilastomerkinnöiksi jäi muutama keltainen kortti, joista Lamin Touray sai loppuhetkillä kaksi lentäen ulos kentältä.

 

 Viikko 39: Tejan Deen, Jesse Ketonen ja Eero hirvimäki tykittivät hattutemput, PKKU ja PK-35 varmistivat lohkovoittonsa

Lohko 1

HPS – FC FINNKURD 5–4
Isäntien vahva syysvire jatkui maalijuhlien merkeissä. HPS:n Emil Asp ja Olli Annala vastasivat avausjakson maaleista, ja joukkue siirtyi toisen puoliajan alussa jo 3–0-johtoon Roope Auvisen onnistuttua viimeistelyssään. Vieraiden maalihanat aukesivat tunnin kohdalla Tejan Deenin rangaistuspotkumaalilla, mutta Aspin toinen osuma vei isännät uudestaan kolmen maalin johtoon. Hamza Bachu Abasi kavensi 69. minuutilla, mutta jälleen kului vain muutama minuutti ennen HPS:n maalia, jonka viimeisteli Mitja Ritvanen. Deen teki loppuminuuttien aikana kaksi osumaa täydentäen hattutemppunsa, mutta se ei riittänyt pisteille.

FC HIK – FC Espoo/2 0–3
Vierasjoukkue varmisti lohkon kakkossijansa, ja samalla varmistui, että isännät jäävät lohkon hännille. Volter Ryynänen teki ottelun voittomaalin 11. minuutilla, ja Ville Pousi sekä Maximilian Katisko osuivat FC Espoolle toisella jaksolla.

BK-46 – SexyPöxyt 3–1
Pöxyt lähti otteluun kolme pistettä BK-46:n edellä, mutta voitto nosti karjaalaiset tasapisteisiin vieraidensa kanssa. Isäntien Ander Amasorrain teki avausmaalin aivan avausjakson loppuhetkillä, ja joukkue pääsi hakemaan toista osumaansa rangaistuspotkusta 51. minuutilla. Nicholas Brain epäonnistui yrityksessään, mutta Mergim Bushi viimeisteli 2–0-maalin heti seuraavalla minuutilla. Bushi teki iltapäivän toisensa vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin, ja BK-46 nappasi kotivoiton, vaikka Kai Mäki kavensikin vartti ennen loppua.

Töölön Taisto – EIF/Akademi 3–0
Taisto otti kauden kymmenennen voittonsa selvin lukemin. Niklas Keräsen kauden 12. osuma oli avausjakson ainoa maali, ja johto kasvoi 65. minuutilla Saku Klingan toimesta. Konstantinos Kostas viimeisteli päätöslukemat lisäajalla, ja Taisto nousi lohkon viidenneksi.

HIFK/2 – Atlantis FC 1–3
Putoamisensa jo varmistanut HIFK joutui antautumaan avausjaksolla kerran, kun nousunsa jo varmistaneen Atlantiksen Demba Camara vei vieraat johtoon 39. minuutilla. Sergio Souza da Penha Filho tuplasi johdon vajaan tunnin pelin jälkeen, ja Camara teki kauden 19. osumansa vartti ennen loppua. HIFK:n ainokaisesta vastasi loppuminuuteilla Niko Kinnunen.

EsPa – NuPS 0–1
EsPa:lla oli tilaisuus nousta tasapisteisiin NuPS:n kanssa voitolla, mutta vieraat eivät päästäneet joukkuetta maalintekoon. NuPS sen sijaan teki vaadittavan yhden osuman, josta vastasi Joonas Siikala – 73. minuutilla syntynyt voittomaali oli konkarille kauden yhdeksäs.

Lohko 2

LPS – TiPS 1–3
TiPS ratkaisi ottelun avausjaksolla, kun joukkue iski kahdeksaan minuuttiin kolmesti – Aleksi Ristola teki kaksi ensimmäistä osumaa parin minuutin sisään, ensimmäisen niistä rangaistuspotkusta, ja Lasse Ketonen viimeisteli vieraiden kolmannen. Jussi Nisonen kavensi 53. minuutilla, mutta pisteet lähtivät Tikkurilaan, ja TiPS varmisti lohkon kakkossijansa. Joukkue juhli myöhemmin viikolla Regions’ Cupin voittoa kaadettuaan PeKa:n samoin lukemin 3–1.

Atlantis FC/Akatemia – PK-35 0–2
PK-35:n lohkovoitto ratkesi ennen päätöskierrosta, kun joukkue kaatoi keskikastin Atlantiksen. Vieraat ratkaisivat pelin tunnin kohdilla, kun Marko Koskinen ja Niko Tirkkonen osuivat muutaman minuutin sisään. Tirkkosen maali oli miehelle jo kauden 25. Lisämaaleja ei nähty, vaikka PK-35 pääsi pelaamaan 65. minuutilta alkaen ylivoimalla Martins Da Silva Yagon otettua kaksi varoitusta.

KoiPS – CLE 2–3
CLE nousi hetkeksi putoamisviivan yläpuolelle otettuaan elintärkeän voiton KoiPS:n vieraana. Danilo Gomes vei vieraat johtoon 50. minuutilla, mutta Luukas Hakola tasoitti rangaistuspotkusta 72. minuutilla. CLE karkasi seuraavan kymmenminuuttisen aikana kahden maalin johtoon, kun Gomes onnistui toistamiseen ja Yoba Mballo viimeisteli 1–3-osuman. Kristi Mananga kavensi vielä 86. minuutilla, mutta kiri ei riittänyt, ja CLE nousi pisteen päähän KoiPS:sta.

LePa – HooGee 3–0
Isännät tarvitsivat voiton sarjajumbosta noustaakseen pois putoajan paikalta, ja sellainen tulikin näytöstyyliin. LePa teki kaikki maalinsa ensimmäisen 35 minuutin aikana – ensin osui Tuan Ngo, sitten Sebastian Björklund ja David Sine. Voitto nosti LePa:n takaisin pisteen CLE:n edelle.

TuPS – MPS/Atletico Malmi 3–3
Antti-Mikael Konkari teki TuPS:lle ottelun avausmaalin vartin kohdalla, mutta vieraat karkasivat 1–3-johtoon Jesse Ketosen hattutempulla. Konkari teki iltapäivän toisen osumansa 56. minuutilla, ja Taneli Pitkänen tasasi lukemat vartti ennen loppua.

Ponnistajat – PuiU 1–1
Putoamistaisteluun ajautunut vierasjoukkue otti tärkeän pisteen, vaikka Ponnistajat karkasi johtoon Olli Runsaan 20. minuutin maalilla. Tunnin kohdalla syntyneestä tasoituksesta vastasi Sami Rinta-Kahila. PuiU on tasapelin myötä tasapisteissä LePa:n kanssa.

PK-35 – CLE 2–1
PK-35 voitti myös viikon toisen ottelunsa – maalintekijöinä jälleen Koskinen ja Tirkkonen. CLE lähtee tappion myötä päätöskierrokselle pakkovoitto edessään.

Lohko 3

RiPS – HerTo 3–1  
Isäntien Mikael Haaranen vastasi ottelun avausmaalista 28. minuutilla, ja Antti Moisala tasasi lukemat ensimmäisen jakson lopulla. RiPS ratkaisi pelin 70. minuutin jälkeen, kun Mehmet Gökcil ja Joona Dyster iskivät maalit mieheen parin minuutin sisään. Kierroksen tulokset varmistivat RiPS:lle lohkon neljännen sijan.

JäPS/47 – Valtti 3–0
JäPS käytännössä varmisti sarjapaikkansa otettuaan tärkeän kotivoiton. Tuure Nummi teki avausjakson ainokaisen, ja Justus Holopainen lisäsi johtoa 59. minuutilla. Valtin Danyar Hosseini lensi ulos lisäajalla, ja miehen ylivoimalla pelannut JäPS viimeisteli vielä loppulukemat viime minuuteilla Miska Pylkkäsen toimesta.

FC Kuusysi – JoKi 3–1
Kuusysi aloitti ottelun rytinällä, ja Paavo Niemisen tekemä avausmaali syntyi jo ensimmäisellä minuutilla. Edonis Haziri tuplasi johdon kuusi minuuttia myöhemmin, mutta seuraavaa maalia saatiin odottaa aina 71. minuutille asti, jolloin Teo Kontio teki kavennusosuman. JoKi ei saanut kirittyä tasoihin, ja Lucas Kärkkäinen pääsi iskemään viimeisen niitin lisäajan rangaistuspotkusta.

FC Viikingit/2 – HyPS 11–3
Helsinkiläiset nousivat putoamisviivan alapuolelta ja parantelivat maalieroaan sarjajumbon isäntänä. Eero Hirvimäki iski hattutempun, ja Max Matalamäki, Ilmari Pohjanvirta sekä Riku Vuoripelto osuivat kahdesti. Yksi isäntien maaleista merkittiin omaksi maaliksi, ja Jonni Stockus viimeisteli yhden osuman. Vieraiden maaleista vastasivat Esa Palomäki, Roope Eloranta ja Nikke Jussila.

FC Futura – Nopsa 8–0
Nopsa tippui putoamisviivan alapuolelle, kun Futura mätti joukkueen verkkoihin kahdeksan maalia. Hussein Abbas Jamaal sekä Axel Holmberg tekivät kaksi maalia, ja heidän lisäkseen onnistuivat Kasper Eriksson, Henri Pulkkinen sekä Dan Majander. Ottelun avausmaali merkittiin Nopsan omaksi maaliksi.

FC Kontu – PKKU 1–1
Joni Häppölä nousi vieraiden Jean Silvan rinnalle maalipörssin kärkipaikalle, kun mies teki kauden 25. osumansa kymmenennellä minuutilla. Häppölän maali ei riittänyt kolmeen pisteeseen, sillä Miro Schwalenstöcker teki tasoitusmaalin toisen jakson alussa. Piste riitti PKKU:lle, ja joukkue pääsi juhlimaan lohkovoittoa sarjakolmosen kotikentällä.

 

Viikko 38: HIFK/2:n putoaminen varmistui ja PKKU juhli lohkovoittoa
 
Lohko 1 
 
Töölön Taisto – Atlantis FC 0–4 
Lohkovoiton edellisviikolla varmistanut Atlantis ei hellyttänyt kaasujalkaansa Helsingin paikallisessa. Atlantis aloitti vahvasti, ja johti kahdella maalilla jo 12. minuutilla Konan Odilon Kouakoun ja Santeri Saarenpään onnistuttua maalinteossa. Ottelu eteni maaleitta 64. minuutille, kunnes Demba Camara iski pikatahtiin kahdesti. Jälkimmäinen oli Camaralle kauden 17. osuma, ja hän nousi maalipörssin kolmospaikalle.

FC Espoo/2 – EIF/Akademi 3–2
Lohkokakkonen palasi voittojen tielle, mutta helpolla pisteet eivät tulleet. Robert Bäckman viimeisteli ensimmäisen jakson ainokaisen juuri ennen taukoa onnistuttuaan läpiajosta. Jere Sorsa tasoitti 51. minuutilla, mutta EIF siirtyi uudestaan johtoon Anton Artzénin osumalla 73. minuutilla. Sorsa iski illan toisensa muutamaa minuuttia myöhemmin, ja isäntien ilta kruunautui lisäajalla, kun Kalle Kauhanen teki voittomaalin.      

SexyPöxyt – HPS 0–2
HPS paranteli voitollaan asemiaan lohkon ylemmässä keskikastissa. Emil Asp teki ottelun ensimmäisen maalin 38. minuutilla, ja Elmer Laaksonen tuplasi johdon toisen jakson alussa. Kolmen pisteen myötä HPS käytännössä varmisti paikkansa sarjataulukon paremmalla puoliskolla.

FC HIK – HIFK/2 5–2
HIFK:n putoaminen Neloseen varmistui, kun HIK otti helsinkiläisten isäntänä kauden kolmannen voittonsa. HIK johti avausjakson jälkeen jo 3–0, kun Daniel Michaeli, Ted Rosenström ja Henri Satomaa tekivät maalin mieheen. HIFK nousi toisella jaksolla kahdesti maalin päähän – ensin osui Pietu Lyytinen ja ottelun loppuhetkillä Ville Taipale, mutta Hannes Gustafsson oli viimeistellyt välissä HIK:n neljännen osuman. Loppulukemat teki lisäajalla Patrik Lahti

BK-46 – EsPa 2–1
Ander Amasorrain vei isännät johtoon vartin jälkeen, mutta tauolle mentiin tasalukemissa Yasine Alouin osuttua jakson lopussa. Ratkaisu syntyi kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Mergim Bushi teki voittomaalin.

FC FINNKURD – NuPS

Lohko 2

Atlantis FC/Akatemia – CLE 1–2
Putoamista vastaan kamppaileva CLE nousi tappioasemasta huipputärkeään voittoon. Leevi Manninen oli vienyt isännät johtoon puolen tunnin jälkeen, ja Omid Musawi tasoitti ottelun 67. minuutilla. Yoba Mballo teki voittomaalin 80. minuutilla, ja vieraat nousivat hetkeksi putoamisviivan yläpuolelle.

Ponnistajat – TuPS 4–2
Ponnistajien vahva avausjakso oli liikaa vieraille, ja peli oli jo tauolla 3–0. Maaleista olivat vastanneet Nooa Pujals, Eetu Lumppio ja Joel Tuovinen. Miika Tiira viimeisteli kavennusosuman vartti ennen loppua, mutta Leevi Lehkosuo teki 86. minuutilla isäntien neljännen. Tiira onnistui vielä lisäajalla, mutta pisteet jäivät Helsinkiin.

LePa – KoiPS 3–0
LePa tarvitsi voiton CLE:n hoidettua oman ottelunsa, ja sellainen myös tuli. David Sine teki isäntien voittomaalin, mutta joukkue sai vielä toisella jaksolla paranneltua maalieroaan – Mohamed Dorai onnistui rangaistuspotkusta, ja Jesse Mäki-Tanila lisäajalla. 

HooGee – PK-35 0–6
Sarjakärki lähti sarjajumbon vieraaksi ennakkosuosikkina ja takoi lopulta tennislukemat. Avausjaksolla nähtiin kaksi rysää, maalintekijöinä Otto-Pekka Jurvainen ja Jonathan Muzinga, mutta ketsuppipullo aukesi toisella jaksolla. Teemu Pastila osui jakson alussa, Muzinga muutamaa minuuttia myöhemmin, ja Niko Tirkkonen 61. ja 69. minuutilla. Tirkkosen tämän kauden maalisaldo on näin 24.

TiPS – MPS/Atletico Malmi 3–0
TiPS piti itsensä mukana nousutaistossa ottamalla komean kotivoiton. Kaikki maalit nähtiin avausjaksolla, kun Roope Hammar aloitti maalinteon 12. minuutilla, ja Faton Rama sekä Waltteri Koivunen tekivät pikamaalit puolen tunnin pelin jälkeen. Tico joutui pelaamaan loppuhetket vajaalla, kun Akseli Hietala sai punaisen kortin 88. minuutilla.

Lohko 3

RiPS – FC Kuusysi 4–0
Joukkueet pelasivat maalittoman avausjakson, mutta RiPS:n kone käynnistyi kunnolla 55. minuutilla. Mehmet Gökcil teki tällöin avausmaalin, ja kasvatti johtoa vajaat 20 minuuttia myöhemmin. Kasimir Arminen sekä Riku Eskolin osuivat vielä lopussa, ja RiPS eteni selvään voittoon.

FC Viikingit/2 – Valtti 2–4
Pierre Nlate vei isännät kahden maalin johtoon jakson alkupuoliskolla, mutta Emrah Okicin kaksi nopeaa osumaa tasoittivat pelin. Peli oli tasalukemissa aina 72. minuutille asti, kunnes Tommaso Conti viimeisteli voittomaalin. Loppulukemat teki Emmanuel Igboeri kauden yhdeksännellään – Okicin maalimäärä nousi jo 17:ään.

FC Futura – JäPS/47 2–1
Henri Pulkkisen kauden 21. maali riitti isäntien puoliaikajohtoon, vaikka Anton Britshgillä oli tilaisuus kasvattaa johtoa rangaistuspotkusta. Hän ei onnistunut, mutta Henri Määttä teki 2–0-maalin 52. minuutilla. Tomi Mikkonen kavensi ottelun loppuhetkillä, mutta tasoitusta ei syntynyt – Mikkonen sen sijaan otti lisäajalla toisen varoituksensa. 

HerTo – FC Kontu 1–4
Vieraiden toiveet lohkon kakkossijasta vaativat täyttä pistepottia, eikä voittajasta lopulta ollutkaan epäselvyyttä. Kontu johti puoliajalla jo kolmella maalilla Aziz Jmaalin, Joni Häppölän ja Zamyad Bashoukin toimittua maalareina. Tatu Kallio teki kavennuksen 69. minuutilla, mutta viimeisestä niitistä vastasi Jami Häppölä, joka onnistui lisäajalla. 

PKKU – JoKi 5–0
PKKU varmisti lohkovoittonsa näytöstyyliin kaatamalla JoKi:n selvin lukemin. Akseli Haapalainen, Jean Silva, Sebastian Kamara ja Valtteri Homanen tekivät avausjakson maalit, ja Haapalainen onnistui toisella jaksolla toistamiseen. Jean Silva nousi maalillaan takaisin maalipörssin piikkipaikalla – osumia on kasassa jo 25.

Nopsa – HyPS 8–1
Isännät nousivat putoajan paikalta viivan yläpuolelle murskavoitolla. Janne Niukkanen teki kaksi maalia ensimmäisen vartin aikana, mutta Lamin Touray toi vieraat maalin päähän. HyPS:n oma maali toi Nopsalle kahden maalin taukojohdon, ja toisella jaksolla kotijoukkue meni omia menojaan – Eetu Keinänen, Joona Majava sekä Joonas Ihalainen tekivät kukin yhden maali, ja Tero Kinnunen kaksi.  

 

Viikko 37: Atlantiksen lohkovoitto varmistui, TiPS viivästytti PK-35:n juhlia ja PKKU rikkoi 90 maalin rajan

Lohko 1

EIF/Akademi – FC FINNKURD 4–2
Tammisaarelaiset käytännössä varmistivat sarjapaikkansa, kun joukkue katkaisi parin ottelun tappioputkensa. EIF johti kolmella maalilla jo puolen tunnin kohdalla Marc Kouadjon osuttua kerran ja Antti Ulmasen kahdesti. Sadiq Mayaki kavensi 34. minuutilla, mutta Anton Artzén lisäsi johtoa heti perään. Toisen puoliajan ainokainen nähtiin loppuminuuteilla, kun vieraiden Tejan Deen viimeisteli kauden 14. osumansa. FINNKURD:ille tuomittiin myös punainen kortti, kun Muhannad Sabah ajettiin kentältä.

Atlantis FC – SexyPöxyt 5–0
Espoolaisvieraat saivat lykättyä Atlantiksen nousujuhlia edellisviikolla, mutta sarjakärki marssi tällä kertaa vakuuttavaan voittoon. Ottelu ratkesi jo ensimmäisellä jaksolla, jonka jälkeen tilanne oli 4-0 - maaleista vastasivat Jean, Aboubacar Diakite, Konan Odilon Kouakou ja Demba Camara. Kyseessä on todellinen tehonelikko, joka on tehnyt 51 joukkueen 68 osumasta. Loppulukemat viimeisteli lisäajalla Amit Aryal, ja Atlantis varmisti lohkovoiton hyvissä ajoin.

NuPS – FC Espoo/2 2–1
Sarjakakkonen siirtyi vierasjohtoon 37. minuutilla Kalle Kauhasen viimeisteltyä ottelun avausmaalin. Tasoitusta ei tarvinnut kauaa odotella, kun maalipörssin kärkinimi Niko Vuorela puski kauden 21. osumansa heti seuraavalla minuutilla. NuPS nappasi lopulta täydet pisteet, ja voittomaalista vastasi Joonas Siikala. Voitto nosti joukkueen kolmen pisteen päähän FC Espoosta.

HPS – Töölön Taisto 3–1
Avausjakso pelattiin maaleitta, mutta Elmer Laaksonen avasi maalihanat heti toisen puoliajan alussa. Tomas O’Shaughnessy tuplasi johdon tunnin kohdalla rangaistuspotkusta, ja Laaksonen iski kauden kymmenennen osumansa 68. minuutilla. Taiston ainokainen syntyi 83. minuutilla Konstantinos Kostasin tekemänä. HPS nousi voiton myötä tasapisteisiin Taiston kanssa, ja kummallakin joukkueella on mahdollisuudet aina kakkossijalle asti.

HIFK/2 – BK-46 1–0
Vieraiden urakka vaikeutui jo alussa, kun Matias Astrada ajettiin kentältä kolmen minuutin pelin jälkeen. Ottelun ainoa maali nähtiin avausjakson lopussa, kun Tino Soppi viimeisteli tärkeän osuman. BK-46 pelasi yli 20 minuuttia kahden vajaalla, kun Alexander Malmberg sai toisen varoituksensa. HIFK:lla on nyt viisi pistettä matkaa putoamisviivan päälle, kun kierroksia on jäljellä kolme.  

EsPa – FC HIK 7–2
EsPa ratkaisi ottelun jo avausjaksolla ja johti 37. minuutilla viidellä maalilla – Markus Appelqvist sekä Yasine Aloui osuivat kahdesti ja Guri Qerimi kerran. HIK:n Hannu Karvinen kavensi rangaistuspilkulta ennen taukoa ja toi vieraat kolmen maalin päähän 55. minuutin osumallaan. Kiri loppui siihen, ja Aloui teki vielä kaksi lisämaalia, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

Lohko 2

MPS/Atletico Malmi – LPS 1–1
Vieraiden oma maali vei Ticon johtoon 26. minuutilla, ja tauolle mentiin 1–0-lukemissa. Toinen jakso ei ehtinyt vanhentua kuin muutaman minuutin ennen Topi Rihtniemen tasoitusmaalia. Lisämaaleja ei nähty, ja tuloksena oli Ticon kauden viides ja LPS:n toinen tasapeli.

LPS – Atlantis FC/Akatemia 2–3
Tico-tasapeli teki hallaa LPS:n nousuhaaveille, ja tappio Atlantikselle tuhosi ne tyystin. Atlantis johti tunnin kohdalla jo kolmella maalilla Impton Söderlundin, Mohammed Bekhaddan ja Genorice Kalalan tehtyä maalit mieheen. Topi Rihtniemen kauden 25. osuma syntyi vartti ennen loppua, ja LPS nousi maalin päähän Henri Martikaisen viimeisteltyä onnistuneesti lisäajalla, mutta aika loppui kesken, ja vieraat poistuivat paikalta täyden pistepotin kanssa.  

CLE – PuiU 3–0
CLE nousi pisteen päähän viimeisen säilyjän paikasta otettuaan kauden neljännen voittonsa. Danilo Gomes teki avausjakson ainoan maalin, ja kotijohto kasvoi heti toisen puoliajan alussa Yoba Mballon osumalla. Gomes teki illan toisensa tunnin kohdalla, ja CLE nappasi tärkeät pisteet.

MPS/Atletico Malmi – HooGee 4–0
Kotijoukkue palasi voittojen tielle komeasti, kun sarjajumbo joutui antautumaan neljästi. Miro-Aleksi Tissari ja Jesse Ketonen tekivät avausjakson maalit, ja Tissari onnistui toistamiseen 54. minuutilla. Janne-Matti Kinnunen viimeisteli loppulukemat parikymmentä minuuttia myöhemmin. Tappio tarkoitti HooGee:lle sitä, että säilyminen Kolmosessa vaatisi kolmea voittoa sekä LePa:n ja CLE:n kompastelua.  

TuPS – LePa 3–2
Matti Saari oli ottelun hahmo, kun TuPS selätti putoamista vastaan taistelevan LePa:n. Saari aloitti maalitehtailunsa 20. minuutilla, mutta Sebastian Björklund tasoitti muutama minuutti myöhemmin. Saaren show jatkui jakson lopussa 2–1-maalin muodossa ja mies viimeisteli hattutemppunsa 54. minuutilla. Mohamed Dorai kavensi loppuhetkien rangaistuspotkullaan, mutta pisteet jäivät Tuusulaan.

KoiPS – Ponnistajat 1–4
Avausjakso eteni maaleitta ensimmäiset 40 minuuttia, mutta vieraat pääsivät taukojohtoon Leevi Lehkosuon ja Santeri Kauppisen loppuhetkien maaleilla. Ponnistajat karkasi neljän maalin johtoon toisella jaksolla Aleksi Hynnisen ja Kenan Sabicin osuttua. Isäntien ainokainen syntyi 79. minuutilla Carlos Jose Bugallo Rivasin tekemänä.

PK-35 – TiPS 1–2
Sarjakärki PK-35:llä oli mahdollisuus varmistaa lohkovoitto, mutta TiPS näytti heti alussa, ettei isännät saa mitään helpolla. Clinton Elimita Ekole avasi maalihanat kahdeksannella minuutilla, ja Kalle Kärki teki vieraiden toisen maalin heti perään. PK-35:n Biran Jeng kavensi 37. minuutilla, mutta pisteet lähtivät Tikkurilaan. Joukkueiden välinen ero on nyt vain neljä pistettä, mutta PK-35 on pelannut ottelun vähemmän.

Lohko 3

JäPS/47 – RiPS 3–3
Kotijoukkue karkasi johtoon jo minuutin pelin jälkeen Tomi Mikkosen maalilla. Mehmet Gökcil viimeisteli tasoitusmaalin heti toisen jakson alussa kauden 14. osumallaan. Justus Holopainen osui sekä 74. ja 76. vieden JäPS:n kahden maalin johtoon, mutta Oliver Sahlberg kavensi muutamaa minuuttia myöhemmin. Ottelussa päädyttiin pistejakoon, kun Phondo Wälläri onnistui tasoituksessa loppuhetkillä.

JoKi – Nopsa 2–1
JoKi otti ison askeleen kohti säilymistä kaataessaan putoamisviivan alapuolella majailevan Nopsan. Ottelu alkoi vieraiden komennossa Tero Kinnusen iskettyä maalin jo parin minuutin pelin jälkeen, mutta Nikolas Kitti tasoitti kuudennella minuutilla. Pelin ratkaisu nähtiin 68. minuutilla, ja sankariksi nousi Vesa Kivikoski. JoKi karkasi voitolla viiden pisteen päähän putoamisviivasta.

Valtti – HerTo 0–2
Keskikastin taistossa pelattiin maaliton avausjakso, mutta Vladimir Vladimirov teki avausmaalin heti toisen puoliajan alussa. HerTo:n toinen osuma syntyi 73. minuutilla Antti Tolvasen tekemänä. Vierasjoukkue paranteli voitolla asemiaan lohkon viidentenä, ja Valtti jatkaa kuudennella sijalla.

FC Kuusysi – FC Futura 0–2
Porvoolaisten kauden 13. voitto tuli avausjakson maaleilla. Dan Majander viimeisteli voittomaalin 19. minuutilla, ja Henri Pulkkinen teki kauden 20. rysänsä viisi minuuttia myöhemmin. Tappiosta huolimatta Kuusysin säilyminen varmistui kierroksen muut tulokset huomioiden.

FC Kontu – FC Viikingit/2 4–2
Viikingit siirtyi maalittoman avausjakson jälkeen johtoon 46. minuutilla Riku Vuoripellon viimeisteltyä illan ensimmäisensä. Joni Häppölä tasoitti muutamaa minuuttia myöhemmin ja teki johtomaalin 57. minuutilla. Vuoripelto onnistui uudestaan viisi minuuttia tästä, ja peli oli jälleen tasalukemissa. Zamyad Bashouki teki voittomaalin 70. minuutilla, ja Tomi Pimiä viimeisteli loppulukemat kymmenen minuuttia myöhemmin. Viikingit on nyt viimeisen säilyjän paikalla pisteen Nopsan yläpuolella.

HyPS – PKKU 0–8
Sarjakärki otti ison askeleen kohti nousua murskavoitolla. Vieraiden maalit jakaantuivat tasaisesti neljälle miehelle – sekä Sebastian Kamara, Jean Silva, Arttu Kainulainen että Chongyal Simoan osuivat kahdesti. Silva nousi osumillaan takaisin maalipörssin kärkeen.

 
 

 

Viikko 36: BK-46:lta upea nousu derbyvoittoon, KoiPS yllätti LPS:n ja Nopsa valui putoamisviivan alapuolelle

Lohko 1

BK-46 – EIF/Akademi 4–3
Karjaalaiset nousivat tammisaarelaisten edelle sarjataulukossa vauhdikkaan derbyvoiton ansiosta. Ottelu alkoi ryminällä, kun isäntien Otto Enberg osui maalipuiden jälkeen jo kahden minuutin pelin jälkeen, ja Johan Estlander tasoitti 8. minuutilla. EIF vastasi myös kahdesta seuraavasta maalista – Andreas Wahlstedt vei vieraat johtoon toisen jakson alussa, ja Marc Kouadjo lisäsi johtoa vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin. BK-46:n huima kiri alkoi 62. minuutilla, kun Alexi Puno onnistui kavennuksessa. Alexander Malmberg tasoitti varttia ennen loppua, ja sankariksi nousi lopulta Puno, joka iski voittomaalin loppuminuuteilla.

Atlantis FC – FC Espoo/2 1–1
Atlantiksen nousujuhlat viivästyivät, vaikka Demba Camara veikin isännät johtoon 77. minuutilla. Luca Pasquale tasoitti seitsemän minuuttia myöhemmin, ja tasapeli antoi espoolaisille hieman lisätoivoa lohkovoitosta. Atlantiksella on ensi viikolla seuraava tilaisuus varmistaa nousu Kakkoseen.

FC HIK – Töölön Taisto 0–7
Hankolaisten putoaminen Neloseen varmistui tylyllä tavalla, kun helsinkiläisvieraat latoivat tulostaululle murskalukemat. Henri Lassila teki hattutempun ensimmäisellä jaksolla, ja Jami Uuttu osui kerran. Isännät joutuivat miesalivoimalle 54. minuutilla maalivahti Elias Ervastin saatua ulosajon, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Aleksi Pesonen onnistui vapaapotkusta. Kahdesta viimeisestä maalista vastasivat Saku ja Mikko Klinga.

SexyPöxyt – NuPS 0–3 
Niko Vuorela rikkoi 20 maalin rajan viedessään vieraat johtoon vartin kohdalla. Joonas Siikala tuplasi johdon viittä minuuttia myöhemmin, ja Egzon Avdi naulasi loppulukemat 80. minuutilla. NuPS karkasi voitolla kolme pistettä Pöxyjen edelle.

EsPa – FC FINNKURD 2–3
Lohkon suurin yllätys nähtiin, kun häntäpään FINNKURD kaatoi kolmossijasta taistelevan EsPa:n. Isännät johtivat puoliajalla Markus Appelqvistin ja Eetu Kaurian maaleilla, mutta vierasjoukkue aloitti kirinsä 67. minuutilla Samuel Kasayen osumalla. Tasoitus syntyi kymmenisen minuuttia myöhemmin Hamza Bachu Abasin tekemänä, ja voittomaali pian sen jälkeen – asialla Tejan Deen kauden 13 osumallaan. Lisäajalla nähtiin myös ulosajo, kun Ramjar Nariman sai punaisen kortin.

Lohko 2

Ponnistajat – PK-35 0–7
17 ensimmäisessä ottelussaan vain 16 maalia päästänyt kotijoukkue sai tuta lohkokärjen hyökkäysvoiman. Otto-Pekka Jurvainen onnistui rangaistuspotkusta 13 minuutin jälkeen, ja taukojohto oli lopulta 0–4, kun Teemu Pastila osui kahdesti ja Niko Tirkkonen kerran. Ponnistajien urakka vaikeutui vielä avausjakson lopussa, kun Rob Thijssen sai ulosajon. Toinen jakso eteni maaleitta aina 71. minuutille asti, kunnes Jonathan Muzinga viimeisteli vieraiden viidennen. Lisäajalla nähtiin vielä kaksi lisämaalia – ensin Hamza Lassoued ja perään Max Mäkipää.

TuPS – TiPS 4–2
TiPS:n nousuhaaveet saivat kovan kolauksen, kun TuPS kaatoi joukkueen kotikentällään. Isännät karkasivat ensimmäisen puolituntisen aikana kahden maalin johtoon Matias Ravin ja Markus Närhen maalattua. Maalipörssin kärkeen osumallaan siirtynyt Aleksi Ristola kavensi vielä jakson lopussa, ja Lasse Ketonen teki tasoitusmaalin 65. minuutilla. TuPS ei näistä lannistunut, vaan karkasi takaisin kahden maalin johtoon Ravin ja Närhen osuttua toistamiseen. Lukemat pysyivät loppuun saakka, ja TiPS vaikeutti loppukauttaan Ristolan sekä Visar Tahirin napattua punaiset kortit.

PuiU – MPS/Atletico Malmi 1–4
Sarjavitonen oli tyly vieras ja johti puoliajalla jo 0–3 PuiU:n omalla maalilla ja Kustaa Käen sekä Akseli Hietalan osumilla. Tico pääsi pelaamaan viimeiset 20 minuuttia miesylivoimalla Nehari Sallahin saatua ulosajon – ottelussa nähtiin muutenkin paljon kortteja, sillä Sallahin lisäksi kahdeksaa muutakin pelaajaa laputettiin. Alivoimasta huolimatta Kalle Lindström iski PuiU:lle kavennusmaalin, joka jäi tosin laihaksi lohduksi, kun Jani Putkonen viimeisteli loppulukemat lisäajalla.

CLE – HooGee 4–3
Putoamisviivan alapuolella majailevien joukkueiden kohtaaminen alkoi isäntien kannalta mukavasti, kun Manuel Rodriguez vei joukkueen johtoon jo viiden minuutin jälkeen. Seuraava maali nähtiin tunnin kohdalla – Danilo Gomes osui ensin, ja Fisnik Gerxhaliu muutamaa minuuttia myöhemmin. Anton Vuorinen kavensi vartti ennen loppua, mutta Gomes maalasi toisessa päässä heti seuraavalla minuutilla. HooGee pääsi vielä maahan päähän Viktor Bodenstamin kahdella osumalla, mutta CLE nappasi tärkeät pisteet ja lähestyi LePa:a.

KoiPS – LPS 3–2
KoiPS vastasi lohkon suurimmasta yllätyksestä kaatamalla noususta kamppailevan LPS:n. Max Ronimus ja Riku-Pekka Huhanantti olivat vieneet vieraat kahden maalin taukojohtoon, mutta isäntien huima kiri alkoi 74. minuutilla Luukas Hakolan maalilla. KoiPS tasoitti loppuminuuteilla LPS:n omalla maalilla, ja kotiyleisö sai lisää aihetta juhlaan lisäajalla Atte Toivasen viimeisteltyä voittomaalin.

Lohko C

FC Futura – FC Viikingit/2 8–2
Kotijoukkue nousi C-lohkon toiselle sijalle murskavoitolla. Peli oli avausjakson jälkeen 3–0 Emil Lehtisen osuttua kahdesti ja Anton Britshgin kerran, mutta Patrik Ahonen kavensi reilun tunnin pelin jälkeen. Henri Pulkkisen show alkoi 70. minuutilla – vaihtomies viimeisteli peräti neljä maalia reiluun 20 minuuttiin. Välissä osuivat Futuran Oliver Henrichson sekä Viikinkien Carlos Martinez.  

HerTo – JoKi 1–1
Tatu Kallio vei kotijoukkueen johtoon 36. minuutilla, mutta JoKi sai arvokkaan vieraspisteen Nikolas Kitin 53. minuutin osuman ansiosta. Maali oli kummankin miehen seitsemäs tällä kaudella, ja tasapeli niin ikään kummankin joukkueen seitsemäs.

RiPS – HyPS 9–2
Kotijoukkue pisti derbyssä Futuraakin paremmaksi mättämällä peräti yhdeksän osumaa. Mehmet Gökcilin, Pietari Palomäen sekä Joona Dysterin maalit veivät isännät selvään taukojohtoon, ja Dyster iski toisen jakson alkuun illan toisensa, mutta HyPS pääsi peliin mukaan Jaakko Luukkosen ja Joni Korkolan osumilla. Lukemat repesivät viimeisen puolituntisen aikana – Gökcil viimeisteli uudestaan, Kimi Duong osui kahdesti ja Riku Eskolin sekä Phondo Wälläri kerran.

JäPS/47 – FC Kontu 5–3
Järvenpääläiset ottivat todella tärkeät kolme pistettä yllättämällä noususta taistelevaan vierasjoukkueen. Ensimmäisen jakson ainokaisesta vastasi JäPS:n Hedi Khayat, ja mies lisäsi kotijohtoa toisen jakson alussa. Hieman ennen tunnin täyttymistä Tuure Nummi teki isäntien kolmannen maalin. Joni Häppölä kavensi rangaistuspilkulta 76. minuutilla, mutta Alaeddin Alaeddine onnistui toisessa päässä hetkeä myöhemmin. Häppölä jatkoi heti perään maalijuhlia kauden 21. rysällään, mutta Nummi onnistui 87. minuutilla toistamiseen. Ottelun viimeisestä maalista vastasi lisäajalla Zedan Hayni.

Valtti – Nopsa 5–0
Sarjanousija Valtti nousi sarjataulukon paremmalle puolelle komealla kotivoitolla. Emmanuel Igboeri viimeisteli voittomaalin alkuminuuteilla, ja seuraava osuma nähtiin toisen jakson alussa Jukka Tuomisen viimeistelemänä. Lukemat säilyivät kohtuullisina aina 76. minuutille, jonka jälkeen Valtti osui kolmesti – nimensä maalitilastoihin saivat Jaakko Litmanen, Danyar Hosseini sekä Igboeri.  

FC Kuusysi – PKKU 1–1
Sarjakärjellä oli mahdollisuus kasvattaa sarjajohtoaan kolmella pisteellä, mutta Kuusysi antoi PKKU:lle vain yhden pisteen kotiin viemiseksi. Avausjakson ainokaisen teki vieraiden Arttu Kainulainen, ja toisen jakson ainoasta osumasta vastasi Tino Villgren 68. minuutilla. 

 

Viikko 35: 1-lohkossa huipputasainen keskikasti, 2-lohkon maalipörssin kärjessä tiukkaa ja Emrah Okic vietti viiden maalin iltaa

Lohko 1

EIF/Akademi – Atlantis FC 0–7
Sarjakärki palasi voittojen tielle parin ottelun tauon jälkeen. Demba Camara tehtaili avausjaksolla hattutempun, minkä lisäksi Joao Pedro Costa Do Espirito Santo onnistui rangaistuspotkusta. Maalijuhlat jatkuivat myös toisella jaksolla Konan Odilon Kouakoun sekä Matheus Marcello Oliveira De Azevedo osuttua puoliajan alussa, ja Aboubacar Diakiten viimeisteltyä loppulukemat tunnin jälkeen.

Töölön Taisto – EsPa 4–4
Tasapisteistä otteluun lähteneet joukkueet järjestivät melkoisen spektaakkelin, joka päättyi isäntien upeaan nousuun. Markus Appelqvist vei vieraat johtoon 26. minuutilla, mutta Niklas Keränen tasoitti välittömästi. Appelqvist vastasi kahdesta seuraavasta osumasta ja sai hattutemppunsa täyteen 56. minuutilla. Leo Rautiainen vei EsPa:n jo kolmen maalin johtoon kymmenen minuuttia myöhemmin, mutta Taiston kiri alkoi 77. minuutilla – peli oli tasalukemissa 84. minuutilla Aleksi Pesosen, Saku Klingan ja Keräsen osuttua maalipuiden väliin, ja nämä jäivät loppulukemiksi.

FC Espoo/2 – HIFK/2 2–0
Huippuvireinen sarjakakkonen siirtyi 19. minuutilla johtoon Erik Valkamon maalin jälkeen. Seuraava osuma tehtiin niin ikään HIFK:n verkkoon, ja tällä kertaa maalista vastasi Tomas Sarikkola. Täysi pistepotti oli viime kaudella seitsemän kertaa voittaneelle FC Espoolle jo kauden 11.

FC FINNKURD – SexyPöxyt 0–4
Michael Warnerin 34. minuutin rangaistuspotku jäi ottelun voittomaaliksi, mutta Pöxyt ei tyytynyt yhteen rysään. Casper Sundell ja Miro Turunen osuivat vielä jakson loppuhetkillä, ja viimeinen niitti syntyi Sebastian Nuoralan tekemänä vartti ennen loppua. Voitto nosti Pöxyt taistelemaan lohkon kolmossijasta.

NuPS – FC HIK 4–2
Kotijoukkue nousi Taiston, EsPa:n ja Pöxyjen tavoin 27 pisteeseen kaatamalla sarjajumbon. Niko Vuorela onnistui avausjaksolla kahdesti ja nousi maalipörssin kärkipaikalle 19 osumallaan. HIK:n Marko Lahti kavensi puoliajan lopussa, mutta Oskari Kokkila lisäsi kotijohtoa heti toisen puolikkaan alussa. Ossian Lanne teki 4–1-maalin 82. minuutilla eikä Ted Rosenströmin pari minuuttia myöhemmin syntynyt kavennusosuma riittänyt hankolaisille.

HPS – BK-46 2–1
Ottelu ei ollut ehtinyt vanheta minuuttiakaan, kun Elmer Laaksonen jatkoi viime viikoilta tuttua maalitehtailuaan. Mergim Bushi tasoitti jo yhdeksännellä minuutilla, mutta ottelun ratkaisua saatiin odottaa tunnin kohdalle asti. Asialla oli jälleen Laaksonen, jolle osuma oli kauden kahdeksas. Karjaalaisten kiri vaikeutui 69. minuutilla Nicholas Brainin lennettyä ulos. Viimeinen kymmenenminuuttinen mentiin kuitenkin tasamiehillä, kun Laaksonen nappasi illan toisen varoituksensa. Voitto nosti helsinkiläiset askeleen lähemmäs kärkikuusikkoa.

Lohko 2

Atlantis FC/Akatemia – TuPS 4–2
Kotijoukkue pääsi puoliajalle kahden maalin johtoasemassa tehokkaan viisiminuuttisen ansiosta – Dennis Onuh teki avausmaalin 13. minuutilla ja Impton Söderlund lisäsi johtoa hetkeä myöhemmin. Onuh’n toinen maali syntyi heti toisen jakson alussa, ja seuraavan vartin aikana nähtiin kolme lisämaalia. Miika Tiira kavensi 55. minuutilla, Söderlund iski illan toisensa pari minuuttia myöhemmin ja Atlantis teki oman maalin tunnin kohdalla. TuPS pääsi hakemaan lisämaaleja miehen ylivoimalla Ignacio Ruiz Ayucar Marquezin saatua punaisen kortin, mutta niitä ei enää nähty.

HooGee – KoiPS 2–2
Putoajan paikalla majaileva HooGee jäi kirvelevän lähelle kauden kolmatta voittoaan. Sami Pyysalo vei vieraat johtoon puolen tunnin jälkeen, mutta Davy Wassell tasoitti välittömästi. HooGee siirtyi johtoasemaan heti toisen jakson alussa Sebastian Lindforsin osuttua ja joukkue sai pelata viimeiset 20 minuuttia ylivoimalla Glenn Ekmanin saatua punaisen kortin. Tästä huolimatta KoiPS nousi loppuhetkillä tasoihin maalintekijänään Jesse Kokko.

MPS/Atletico Malmi – LePa 1–1
Putoamista vastaan taisteleva LePa oli vielä loppuhetkillä kiinni yllätysvoitossa Mohamed Dorain 31. minuutin maalilla. Kotijoukkue ei suostunut taipumaan, ja Miro-Aleksi Tissari tasoitti rangaistuspotkusta 88. minuutilla. Tasapeli oli kummallekin kauden neljäs.

TiPS – PuiU 3–1
Lohkokakkonen saavutti ottelun vähemmän pelannutta PK-35:tä kauden 13. voitollaan. Ceni Arsen viimeisteli 18. ja 22. minuuteilla avausjakson ainoat maalit, joista jälkimmäinen oli miehella kauden 12. Aleksi Ristola teki tunnin kohdalla jo kauden 23. osumansa, joka piti hänet hetken aikaa maalipörssin kärkipaikalla. PuiU:n ainokainen syntyi muutamaa minuuttia myöhemmin, maalintekijänä Kalle Lindström.

LPS – Ponnistajat 2–0
Maaliton avausjakso jätti jännitystä toiselle puoliajalle, jossa sankariksi nousi LPS:n maalitykki Topi Rihtniemi. Voittomaali syntyi 57. minuutilla, ja sama pelaaja tuplasi maalimääränsä muutama minuutti myöhemmin. Osumat nostivat Rihtniemen maalipörssin kärkipaikalle tasoihin Ristolan kanssa. Ponnistajat ei maalinteossa onnistunut, vaikka joukkue pelasi viimeisen vartin ylivoimalla Joonas Ailion punaisen kortin jälkeen.

Lohko 3

HyPS – Valtti 1–8
Valtti otti askeleen kohti sarjapaikkansa uusimista selvällä vierasvoitolla. Ahkerin maalintekijä oli Emrah Okic, joka osui peräti viidesti. Ahti Ikäheimo onnistui maalinteossa kahdesti sekä Alen Besic kerran, ja isäntien ainokaisesta vastasi Ilkka Pyyhtiä.

JoKi – FC Futura 1–1
Häntäpään JoKi otti tärkeän pisteen lohkokolmoselta ja vaikeutti samalla porvoolaisten asemia nousutaistossa. Nikolas Kitti teki avausmaalin 65. minuutilla, ja JoKi sai nauttia johtoasemasta vajaan vartin, kunnes Anton Britschgi tasoitti kauden 16. osumallaan. JoKi saa pisteestä huolimatta jännittää loppukauden ajan sarjapaikkansa puolesta.

FC Viikingit/2 – FC Kuusysi 1–3
Vierasjoukkue aloitti erittäin vahvasti, ja Edonis Haziri tuuletti johtomaalia jo minuutin pelin jälkeen. Aaro Leutola kasvatti johtoa 14. minuutilla, mutta isännät tulivat maalin päähän jo seuraavalla minuutilla Leonard Quednaun maalilla. Ottelun ratkaisu nähtiin 68. minuutilla, kun Burhan Sadik onnistui rangaistuspilkulta ja johdatti Kyykän takaisin sarjataulukon paremmalle puolelle.

FC Kontu – RiPS 2–1
RiPS karkasi kärkipään taistelussa johtoon 55. minuutilla Valtteri Paanasen osumalla. Kontu onnistui kääntämään pelin Aziz Jmaalin kahdella osumalla ja nousi takaisin sarjataulukon kakkospaikalle.

Nopsa – JäPS/47 2–2
Putoamistaistelu tarjosi jännitystä aina loppuminuuteille saakka. Kumpikin joukkue onnistui maalinteossa ensimmäisellä jaksolla, ensin Nopsan Tero Kinnunen 26. minuutilla, yhdeksää minuuttia myöhemmin JäPS:n Jerry Sorjonen. Janne Niukkasen 53. minuutin osuma näytti jo jäävän voittomaaliksi, mutta Tomi Mikkonen tasoitti vielä lisäajalla. JäPS on sarjataulukossa toisen putoajan paikalla pisteen Nopsan takana.

PKKU – HerTo 3–1
Sarjakärki siirtyi johtoon Arttu Kainulaisen kymmenennen minuutin maalilla, mutta HerTo:n Antti Tolvanen tasoitti heti seuraavalla minuutilla. Isäntien sankariksi nousi kahdesti loppuhetkillä osunut Sebastian Kamara, jonka maalit jäivät ottelun viimeisiksi. Pelissä nähtiin myös ulosajo, kun vieraiden Sami Ojala sai toisen varoituksensa lisäajalla.

 

Viikko 34: Henri Pulkkinen iski kahdeksan ja Jesse Ketonen neljä osumaa, ja kahdeksan pelaajaa ylsi hattutemppuihin maalirikkaalla kierroksella

Lohko 1

FC FINNKURD – Töölön Taisto 3–4
Töölön paikallinen lähti käyntiin vieraskomennossa, kun Taisto johti jo 20. minuutilla kolmella maalilla Niklas Keräsen osuttua kahdesti ja Saku Klingan kerran. Tejan Deen kavensi ensimmäisen jakson lopussa, mutta Tommi Rasinmäki lisäsi johtoa 54. minuutilla. Ramjar Nariman osui loppuhetkillä kahteen otteeseen, mutta se ei riittänyt isännille pisteisiin.

BK-46 – NuPS 1–4
NuPS:n komea tappioton putki jatkui Karjaalla, jossa se johti puoliajalla Joonas Siikalan maalilla. Oskari Kokkila osui 63. ja 73. minuutilla, ja viisi minuuttia jälkimmäisestä Niko Vuorela viimeisteli jo kauden 17. osumansa. NuPS:n nollapeli meni rikki loppuhetkillä Mergim Bushin onnistuttua maalinteossa, mutta pisteet lähtivät Nummelaan, ja vierasjoukkue nousi sarjavitoseksi.

FC HIK – EIF/Akademi 2–3
Paikallisottelu lähti käyntiin vauhdikkaasti, kun Jakob Gottberg vei vieraat johtoon jo minuutin pelin jälkeen. Patrik Lahden kaksi maalia nosti isännät johtoasemaan, mutta Janec Jousmaa tasoitti taukolukemiksi 2–2. Toisella jaksolla ei nähty samanlaista maalijuhlaa, ja ratkaisu syntyi lopulta lisäajalla – sankariksi nousi Marc Kouadjo, jonka maali johdatti vieraat voittoon.

Atlantis FC – HPS 2–2
Viime viikolla avaustappionsa kärsinyt Atlantis ei päässyt tällä kertaakaan helpolla. HPS:n Eero Puro teki avausmaalin 12. minuutilla, mutta Demba Camaran sekä Jeanin maalit toivat sarjakärjelle taukojohdon. HPS punnersi toisella jaksolla tasoihin, maalintekijänään Puro, ja nappasi tärkeän vieraspisteen. 

SexyPöxyt – Töölön Taisto 2–2
Alkuviikolla loistanut Niklas Keränen onnistui maalinteossa jälleen, ja Tatsunori Saki iski Taiston kahden maalin johtoon ensimmäisellä jaksolla. Henri Nuutinen kavensi puolen tunnin kohdalla, ja tasoitusmaali syntyi 58. minuutilla Mohamed Jaman toimesta. Tasapelistä Taisto on kaksi pistettä Pöxyjen yläpuolella sarjataulukossa.

FC Espoo – EsPa 1–0
Kärkikamppailun ainokainen syntyi ensimmäisen jakson loppuhetkillä, kun Jonas Fröberg kunnostautui maalintekijänä. Kotijoukkue nousi voitolla yhdeksän pisteen päähän sarjakärjestä.

HIFK/2 – FC FINNKURD 3–6
FINNKURD kärsi tappion viikon ensimmäisessä paikallisottelussaan, mutta kuuden pisteen ottelu HIFK:ta vastaan kääntyi joukkueen eduksi. Hamza Bachu Abasi avasi maalihanat kymmenen minuutin jälkeen, mutta isännät tulivat pian tasoihin Tino Sopin osumalla. Sekä HIFK:n Samuel Haglund että FINNKURD:in Tejan Deen onnistuivat kahdesti ensimmäisen jakson aikana, mutta tauolle mentiin vierasjohdossa Sadiq Mayakin maalin jälkeen. Toinen jakso eteni pitkään maaleitta, mutta lopulta FINNKURD kaunisteli johtoaan Mohammed Hussain Safdarin ja Muhannad Sabah’n maaleilla ja karkasi viiden pisteen päähän HIFK:sta.

Lohko 2

PuiU – TiPS 0–5
Vieraat ratkaisivat ottelun ensimmäisellä jaksolla Aleksi Ristolan iskettyä kahdesti ja Adel Jradin kerran. Ristola viimeisteli hattutemppunsa ja kauden 21. maalinsa 52. minuutilla, ja viimeisestä niitistä vastasi Rauli Saalfeld loppuhetkillä.

TuPS – LPS 3–7
Tuusulassa vietettiin kymmenen maalin iltaa, ja neljä ensimmäistä osumaa nähtiin jo seitsemän minuutin aikana – LPS:n Joona Vihtola upotti rangaistuspotkun, Max Ronimus lisäsi johtoa, Joni Fihlman kavensi ja Topi Rihtniemi vei vieraat uudestaan kahden maalin johtoon. Tästä huolimatta tauolle mentiin tasalukemissa Jarno Helkaman tehtyä 2–3-maalin ja Taneli Pitkäsen tasoitettua pilkulta. Toinen jakso oli LPS:n, ja Ronimus iski voittomaalin jo muutaman minuutin pelin jälkeen. Viimeisen puolituntisen aikana Rihtniemi viimeisteli hattutemppunsa, ja Riku-Pekka Huhanantti avasi maalitilinsä.

Atlantis FC/Akatemia – KoiPS 1–4
KoiPS otti ison askeleen kohti keskikastia vakuuttavalla voitolla. Arttu Erkamon ja Luukas Hakolan maalit syntyivät avausjaksolla, ja 63. minuutilla KoiPS johti jo neljällä maalilla Arttu Kirjavaisen osuttua kahdesti. Isäntien ainokaisen iski loppuhetkillä Gabriel Marinho Pezzi.

TiPS – HooGee 5–1
Viidesti Puistolassa osunut TiPS jatkoi hyvää virettään kotikentällään. Ceni Arsenin ja Veikka Sainion avausjakson loppuminuuttien maalit riittivät taukojohtoon, mutta Jonas von Hertzen kavensi heti toisen puoliajan alussa. Sainio iski illan toisensa seuraavalla minuutilla, ja vieraiden takaa-ajo sammui viimestään 77. minuutilla Karl Franckin saatua toisen varoituksensa. Aleksi Ristola onnistui lopussa rangaistuspotkusta ja nousi maalipörssin kärkipaikalle. 5–1-maalin viimeisteli Muhamed Ramadani lisäajalla.

PuiU – PK-35 1–5
PuiU:n vaikea viikko sai jatkoa, kun sarjakärki murskasi joukkueen toisella jaksolla. Peli oli ensimmäisen puoliajan jälkeen tasalukemissa vieraiden Marko Koskisen ja isäntien Joonas Ruumensaaren osuttua, mutta toinen jakso oli PK:n juhlaa. Voittomaali syntyi 65. minuutilla Otto-Pekka Jurvaisen tekemänä, ja joukkue osui sen jälkeen kolmesti – Esa Terävä kerran ja Henry Ruotsalainen kahdesti.

LePa – Ponnistajat 0–2
Ponnistajat palasi voittojen tielle Leppävaarassa iskemällä molemmat maalinsa avausjaksolla. Nooa Pujals aloitti maalinteon 27. minuutilla, ja Aleksi Ojanperä toisti tempun 12 minuuttia myöhemmin. LePa on tappiosta huolimatta viisi pistettä putoamisviivan yläpuolella.

MPS/Atletico Malmi – CLE 13–2
Kotijoukkue järjesti lohkon suurinumeroisimman voiton, kun Jesse Ketonen mätti neljä, ja Miro-Aleksi Tissari sekä Saku Kuittinen kolme maalia. Rangaistuspotkusta osunut Ville Ruuska, Jonne Ketonen ja Henri Mattsson osuivat isänniltä kerran, ja vieraiden maaleista vastasi Hassan Yaghoubi.

Lohko 3

RiPS – JoKi 7–0
Isännät viettivät todellisia maalijuhlia, joissa ahkerin maalintekijä oli hattutempun tykittänyt Mehmet Gökcil. Joona Jokela, Joona Dyster, Valtteri Paananen ja Riku Eskolin tekivät maalin mieheen ja siivittivät RiPS:n kauden kymmenenteen voittoon.

JäPS/47 – PKKU 1–5
Sarjakärjen tappioton taival jatkui derbyssä, joka oli jo avausjakson jälkeen 0–3-lukemissa Arttu Kainulaisen osuttua kahdesti ja Saku Haikon kerran. Justus Holopainen kavensi tunnin kohdalla, mutta Willem Haapiainen teki loppuhetkillä kaksi osumaa, eikä JäPS saanut helpotusta putoamistaisteluunsa.

Nopsa – FC Kuusysi 1–4
Kuusysi aloitti ottelun tehokkaasti, ja johti kahdella maalilla jo kymmenen minuutin jälkeen. Avausmaalin teki Miika Tiainen ja toinen merkittiin Nopsan omaksi maaliksi. Isäntien Seppo Wright otti toisen varoituksensa 71. minuutilla, ja Kyykkä rankaisi seuraavan kymmenminuuttisen aikana kahdesti Burhan Sadikin ja Tiaisen toimesta. Nopsan Eetu Keinänen kavensi vielä lisäajalla.

HerTo – FC Viikingit/2 3–3
Myös Itä-Helsingin paikallisessa nähtiin paljon maaleja, joista kaksi ensimmäistä kirjattiin vieraiden Leonard Quednaulle. Jussi Eskola kavensi vielä avausjaksolla, mutta Jonni Stockus lisäsi vierasjohtoa tunnin kohdalla. Juho Mäkiniemen kaksi lyhyen ajan sisään syntynyttä maalia toivat kotijoukkueen tasoihin, ja 3–3 jäi loppulukemiksi.

Valtti – FC Kontu 2–3
Sarjanousija pisti sarjakakkosen tiukoille, mutta Kontu ei antanut PKKU:n kasvattaa lohkojohtoaan. Alen Besic vei isännät johtoon 27. minuutilla, mutta taukojohto jäi haaveeksi Joni Häppölän tasoitettua jakson loppuhetkillä. Aleksi Teinilä vei Valtin uudestaan johtoon, mutta 75.–77. minuutit koituivat joukkueen kohtaloksi, kun Markus Venäläinen tasoitti ja heti perään Karim Jmaali viimeisteli voittomaalin.

FC Futura – HyPS 23–0
Futura järjesti kauden toistaiseksi suurimmat murskajaiset vajaamiehisen HyPS:n isäntänä. Henri Pulkkinen teki peräti kahdeksan maalia, Emil Lehtinen ja Petri Lahtinen mättivät hattutemput ja Nico Eerola, Anton Britschgi, Axel Holmberg sekä Hussein Abbas Jameel osuivat kahdesti ja Kasper Eriksson kerran.

 

 

Viikko 33: Atlantikselle ja PK-35:lle kauden avaustappiot, HerTo:n Eero Jortikalla kuuden maalin päivä

Lohko 1

FC HIK – BK-46 4–3
Paikallisottelussa nähtiin todellista draamaa, ja taistelu ratkesi vasta lisäajalla. Isännät karkasivat ensimmäisellä jaksolla kolmen maalin johtoon, kun Patrik Lahti, Tom Engberg sekä Ted Rosenström onnistuivat maalinteossa. BK-46 tuli mukaan peliin 55. minuutilla Niklas Roihan iskettyä kahdesti parin minuutin sisään. Vierasjoukkue tasoitti ottelun vartti ennen loppua Mergim Bushin maalilla, mutta HIK:lla oli vielä sanansa sanottavana – Alexander Österlund nousi lisäaikaosumallaan sankariksi, ja HIK otti kauden toisen voittonsa.

FINNKURD – FC Espoo/2 2–3
Vieraat onnistuivat ensimmäisen kerran 25. minuutilla, kun sivuvapaapotku meni isäntien kautta omaan maaliin. Vapaapotkun antanut Niklas Tallqvist pääsi varttia myöhemmin läpiajoon, eikä erehtynyt, ja espoolaiset pääsivät toiselle jaksolle kahden maalin johdossa. Hamza Bachu Abasi kavensi 64. minuutilla, mutta Volter Ryynänen lisäsi vierasjohtoa muutamaa minuuttia myöhemmin. Bachu Abasi teki vielä loppuhetkillä komean kavennusmaalin, mutta pisteet lähtivät lohkokakkosten mukaan.

NuPS – Atlantis FC 2–1
Isäntien Tomi Koski aloitti maalinteon 55. minuutilla, mutta Aboubacar Diakite tasoitti 20 minuuttia myöhemmin. Atlantiksen 14 ottelun mittainen voittoputki katkesi, kun Egzon Avdi ratkaisi pelin muutamaa minuuttia myöhemmin. NuPS nousi voitolla sarjataulukon paremmalle puolelle kuudenneksi.

Töölön Taisto – HIFK/2 3–1
Derby alkoi rytinällä, kun Saku Klinga vei isännät johtoon jo ensimmäisellä minuutilla, ja Henri Lassila lisäsi johtoa muutamaa minuuttia myöhemmin. Klingan illan toinen nähtiin 53. minuutilla, eikä Tino Sopin kavennusmaalista koitunut enää iloa vieraille. Voitto oli Taistolle toinen peräkkäinen ja kauden seitsemäs.

SexyPöxyt – EIF/Akademi 1–2
Tammisaarelaiset tekivät komean ryöstöretken lohkonelosen vieraaksi. Robert Bäckman vastasi avausjakson kummastakin maalista, jotka riittivät kolmeen pisteeseen. Isäntien ainokaisen iski Sebastian Nuorala. Pöxyt pelasi viimeisen kymmenminuuttisen miesylivoimalla Bäckmanin saatua ulosajon, mutta lisämaaleja ei nähty.

EsPa – HPS 1–1
Joukkueet jättivät maalinteon toisen jakson jälkimmäiselle puolikkaalle, jolloin kumpikin onnistui kertaalleen. Elmer Laaksonen vei vieraat johtoon 70. minuutilla, mutta Joona Aarnikka tasoitti vartti myöhemmin.

Lohko 2

Ponnistajat – Atlantis FC/Akatemia 1–1
Vieraiden Azina Alingue viimeisteli ottelun avausmaalin 12. minuutilla, mutta johto kesti vain puolen tunnin kohdille. Matias Tikan tasoitusmaali jäi pelin viimeiseksi, ja pisteet tasattiin helsinkiläisseurojen kesken.

CLE – TiPS 0–6
Sekä Aleksi Ristolalla että Ceni Arsenilla oli kahden maalin ilta, kun TiPS iski taululle tennislukemat. Vieraiden muista maaleista vastasivat avausmaalin iskenyt Visar Tahiri sekä Elias Lamberg. TiPS pelasi viimeiset puoli tuntia miesylivoimalla Manuel Rodriguezin nähtyä punaista.

LPS – LePa 1–2
LePa vastasi kenties kierroksen suurimmasta yllätyksestä, kun lohkokakkonen LPS kärsi kauden toisen tappionsa putoamista vastaan taistelevien espoolaisten isäntänä. David Sine viimeisteli ensimmäisen jakson ainokaisen 12. minuutilla, ja Tuan Ngo lisäsi vierasjohtoa toisen jakson alussa. Topi Rihtniemi toi isännät maalin päähän 55. minuutilla, mutta LePa kesti loppuun saakka ja otti arvokkaat pisteet.

PuiU – HooGee 1–0
PuiU kasvatti eroaan putoamisviivaan niukalla voitolla. Pelin ainoa maali nähtiin jo neljän minuutin pelin jälkeen, kun Samy Talat teki voittomaalin. HooGee ei onnistunut tasoittamaan, vaikka pelasi lähes koko toisen jakson ylivoimalla Kalle Lindströmin saatua ulosajon. 

MPS/Atletico Malmi – PK-35 2–1
Sarjakärki kärsi kauden ensimmäisen tappionsa, kun ensimmäisen jakson maalit siivittivät Ticon komeaan voittoon. Jonne Ketonen aloitti maalinteon läpiajosta 14. minuutilla, ja Jesse Ketonen tuplasi johdon juuri ennen taukoa puskullaan. Sami Selmani kavensi vielä 80. minuutilla, mutta 14 ottelun voittoputki päättyi Pukinmäkeen.

KoiPS – TuPS 3–0
Sarjanousija KoiPS nousi jo kahdeksan pistettä putoamisviivan yläpuolelle vakuuttavalla kotivoitolla. Avausjakso oli maaliton, mutta isännät löysivät maalijyvän 54. minuutilla, jolloin Jesse Kokko teki voittomaalin. Arttu Kirjavainen lisäsi johtoa 72. minuutilla, ja loppulukemat tyylitteli Jose Bugallo Rivas Carlos.

Lohko 3

HerTo – HyPS 13–0
Eero Jortikka oli hurjassa maalivireessä, kun HyPS koki nöyryytyksen Helsingissä. Jortikka iski peräti kuudesti, ja muut maalit menivät tasaisemmin – Sami Ojala, Olli Surakka, Mikko Mähönen, Jussi Eskola, Teemu Holopainen ja Juho Mäkiniemi iskivät maalin mieheen, minkä lisäksi yksi osuma merkittiin HyPS:n omaksi maaliksi.

FC Viikingit/2 – JäPS/47 1–0
Kotijoukkue otti elintärkeät pisteet Miika Lindqvistin ensimmäisen jakson loppuhetkien maalilla. Voitto nosti Viikingit putoamisviivan yläpuolelle, ja JäPS putosi toiseksi viimeiselle sijalle.

FC Futura – RiPS 1–1
Kärkipään taisto meni tauolle kotijoukkueen johtoasemassa, kun Emil Lehtinen onnistui puolen tunnin kohdalla. Pisteet kuitenkin jaettiin Pietari Palomäen puskumaalin ansiosta.  

FC Kuusysi – FC Kontu 2–3
Kontu nousi lohkokakkoseksi tiukan vierasvoiton jälkeen. Burhan Sadik vei isännät johtoon 13. minuutilla, mutta reilut parikymmentä minuuttia myöhemmin vieraat olivat kääntäneet pelin Markus Tukiaisen ja Joni Häppölän osuttua. Kuusysin Fred Gabadji Kameni Baoudoin tasoitti juuri ennen taukoa, ja ratkaisu nähtiin vasta 72. minuutilla – Häppölä onnistui rangaistuspotkusta, ja pisteet lähtivät Helsinkiin.

Nopsa – PKKU 1–5
Isännistä ei ollut pysäyttämään sarjakärkeä, vaikka peli oli avausjakson jälkeen tasatilanteessa Tero Kinnusen ja Akseli Haapalaisen tehtyä maalit mieheen. Haapalainen teki 58. minuutilla toisensa, ja Jean Silva iski seuraavan kymmenminuuttisen sisään kaksi maalia. Loppulukemat viimeisteli Chongyal Simon.

JoKi – Valtti 1–2
Aleksi Teinilä vei vieraat johtoon aivan avausjakson lopussa, mutta Emil Jousimaa tasoitti jo 47. minuutilla. Ratkaisu venyi lisäajalle, jolloin Jukka Tuominen iski voittomaalin, ja tärkeät pisteet lähtivät vieraiden matkaan.

Viikko 32: Atlantis FC karkasi jo 16 pisteen johtoon, Niko Tirkkonen ja Jean Silva rikkoivat 20 maalin rajan

Lohko 1

EIF/Akademi – NuPS 3–3
Vieraiden Tomi Koski puski ottelun avausmaalin puolen tunnin pelin jälkeen, ja Oskari Kokkila sijoitti joukkueen toisen maalin 56. minuutilla. Kotijoukkueen Marc Kouadjo kavensi heti perään, Jan Valadi-Sumesaraie Seyyed tasoitti 80. minuutilla, ja Lucas Lönnqvist viimeisteli johtomaalin muutamaa minuuttia myöhemmin. NuPS ei luovuttanut, vaan kiri vielä rinnalle Egzon Avdin lisäaikamaalilla.

BK-46 – Töölön Taisto 0–3
Taisto nousi karjaalaisten ohi sarjataulukossa komean vierasvoiton seurauksena. Avausjakso oli maaliton, mutta vierasjoukkue ratkaisi ottelun tehokkaan varttinsa aikana. Niklas Keränen aloitti maalinteon 56. minuutilla, ja Jami Uuttu tuplasi johdon 12 minuuttia myöhemmin. Hetki tästä Keränen teki kauden kuudennen osumansa, joka jäi myös ottelun viimeiseksi.

Atlantis FC – FC FINNKURD 4–2
Sarjakärjen Jean aloitti maalinteon kauden 16. osumallaan, mutta vieraat pääsivät tauolle johdossa Salawu Jinadou Pa Alhagin osuttua kahdesti. FINNKURD joutui toisen jakson alussa miesvajaalle Chijioke Ibekwen saatua toisen varoituksensa, ja Santeri Saarenpää tasoitti ottelun 12 minuuttia myöhemmin. Ottelu ratkesi 77.-82. minuuteilla, kun Atlantiksen Sergio Souza da Penha Filho osui kahdesti. FINNKURD sai loppuhetkillä toisen ulosajon, Harem Ahmad Faraj sai toisen keltaisen korttinsa.

HPS – HIK 10–1
Kotijoukkue vietti todellisia maalijuhlia iskemällä kummallakin jaksolla viidesti. Ahkerimmin maalinteossa kunnostautui hattutempun mättänyt Elmer Laaksonen. Mitja Ritvanen, Lauri Pöntinen, Emil Asp, Olli Annala, Eero Puro, Ossian Newby sekä rangaistuspotkun upottanut Daniel Ivanov iskivät isänniltä maalin mieheen. Hankolaisten 8–1-kavennuksesta vastasi Patrik Lahti.  

FC Espoo/2 – SexyPöxyt 2–0
Paikallisottelun voittomaali nähtiin 19. minuutilla Ville Koikkalaisen rankaistua vieraita. Loppulukemat viimeisteltiin tuntia myöhemmin, kun Onni Häyrinen heilutti maaliverkkoja. Kolme pistettä nosti FC Espoon jo lohkon kakkospaikalle.

HIFK/2 – EsPa 2–1
Kotijoukkue otti kauden toisen voittonsa ja nousi kahden pisteen päähän putoamisviivasta. HIFK viimeisteli kummankin maalinsa ensimmäisen puolituntisen aikana – ensin osui Santeri Ihamuotila, sitten Nikolas Saira. Espoolaisten Joona Aarnikka kavensi toisen jakson alussa, mutta se ei riittänyt pisteille.  

Lohko 2

Ponnistajat – MPS/Atletico Malmi 3–0
Joel Tuovinen puski isännät johtoon kymmenen minuutin pelin jälkeen, eikä Ponnistajat enää luopunut johtoasemastaan. Olli Itkonen pääsi viimeistelemään joukkueen toisen maalin vartti ennen loppua, ja Rob Thijssen ohjasi Malmin derbyn loppulukemat lisäajalla. 

HooGee – TuPS 3–2
HooGee nousi taistelemaan tosissaan säilymisestä nappaamalla kauden toisen voittonsa. Joukkue tuli avausjaksolla kahdesti tappioasemasta tasoihin – vierailta osuivat Matias Ravi sekä Mikko Honkanen, ja isäntien maalit merkittiin TuPS:n omaksi maaliksi sekä Tobias Wariksen nimiin. HooGee:n Oskari Tuominen iski voittomaalin 72. minuutilla. Ottelussa nähtiin vielä kolme ulosajoa, kun TuPS:n Jere Sjögren otti kaksi varoitusta, ja sekä isäntien Mathias Selin että vieraiden Honkanen ajettiin ulos samaan aikaan.

CLE – LPS 1–3
Kotijoukkue ei pystynyt yllättämään lohkokakkosta, joka vei vieraspisteet Henri Martikaisen, Topi Rihtniemen ja Joona Vihtolan maaleilla. CLE:n ainokaisesta vastasi Hassan Yaghoubi. Joukkue valahti lohkon viimeiselle sijalle, kun HooGee voitti oman ottelunsa edellispäivänä.

PuiU – Atlantis FC/Akatemia 3–1
Azina Alinguen rangaistuspotkumaali vei vieraat tauolle johdossa, mutta toinen jakso oli isäntien. Kalle Lindström tasoitti pelin 52. minuutilla, ja Omar Adlani viimeisteli voittomaalin vajaat 20 minuuttia myöhemmin. Viimeinen niitti nähtiin lisäajalla, kun oli Joonas Ruumensaaren vuoro upottaa rangaistuspotku sisään. 

KoiPS – TiPS 1–4
Itä-Vantaan derby ratkesi ensimmäisellä jaksolla, kun vierasjoukkueen Roope Myöhänen, Aleksi Ristola ja Kalle Kärki pääsivät kukin vuorollaan maalaamaan. Ristolan toinen ja kauden 16. osuma vei TiPS:n jo neljän maalin johtoon 67. minuutilla, mutta Alfredo Miguel sai kavennettua reilu vartti myöhemmin.

LePa – PK-35 0–7
Sarjakärjen murskaava vire jatkui Espoossa, ja kauden 14. voitto tuli selvin lukemin. Henry Ruotsalainen aloitti maalinteon 17. minuutilla, Jonatan Lähdeniemi lisäsi johtoa heti perään, ja Niko Tirkkonen viimeisteli vieraiden kolmannen juuri ennen taukoa. Tirkkonen teki toisella jaksolla kauden 21. osumansa, minkä lisäksi Hamza Lassoued, Jonathan Muzinga sekä Esa Terävä saivat nimensä maalitilastoihin.

Lohko 3 

RiPS – FC Viikingit/2 9–1
Viime kierroksella maaleitta jäänyt RiPS löysi taas maalivireensä, ja mätti Nopsa-pelin tapaan yhdeksän osumaa. Joona Dyster teki hattutempun, Pietari Palomäki sekä Mikael Haaranen osuivat kahdesti, ja Mehmet Gökcil sekä Niko Lehtineva kerran. Vieraiden ainokaisesta vastasi Carlos Martinez.

Valtti – PKKU 0–3
Vieraiden tappioton kausi jatkui vakuuttavasti, kun Valtti jäi joukkueen jalkoihin kotikentällään. Maalintekijät olivat tuttuja – Akseli Haapalainen kauden kymmenennellään, Willem Haapiainen 12. ja Jean Silva 20. osumallaan.

JäPS/47 – FC Kuusysi 5–3
Kotijoukkue nousi pitkästä aikaa putoamisviivan yläpuolelle kaatamalla lahtelaisvieraansa. Peli oli tauolla tasatilanteessa JäPS:n Nico Pyykölän ja Kuusysin Lassi Setälän osuttua, ja Kyykkä karkasi johtoon Tino Villgrenin 57. minuutin osumalla. JäPS sai maalihanansa kunnolla auki reilun tunnin pelin jälkeen, ja tehtaili vartissa neljä osumaa – Justus Holopainen osui kahdesti, ja Miska Pylkkänen sekä Atte Laitinen kerran. Burhan Sadik kavensi 83. minuutilla, mutta pisteet jäivät Järvenpäähän.

Nopsa – HerTo 1–1
Putoamista vastaan kamppaileva Nopsa nappasi tärkeän pisteen ja katkaisi tappioputkensa, vaikka HerTo siirtyikin alkuhetkillä johtoon Joni Flycktin osuttua. Tasoitus nähtiin juuri ennen taukoa, ja maalintekijänä oli Seppo Wright.

FC Kontu – FC Futura 0–0
Joukkueita erotti ennen ottelua vain yksi piste Futuran eduksi, ja pelistä tuli odotetun tasainen. Maaleja ei nähty, ja viisi varoitusta jäivät ottelun ainoiksi tilastomerkinnöiksi. Ero PKKU:hun kasvoi vieraiden osalta viiteen ja isäntien osalta kuuteen pisteeseen.

HyPS – JoKi 1–2
HyPS oli enemmän kuin lähellä katkaista tappioputkensa, mutta JoKi pusersi lisäajalla voittoon ja putoamisviivan yläpuolelle. HyPS:n maalin teki Christian Heyno, ja vierailta osuivat Joona Järvinen sekä ratkaisumaalista vastannut Teo Kontio

Viikko 31: HIFK/2:lle kauden avausvoitto, Samuli Laitila pelasti pisteet LPS:lle lisäajalla ja Futura kiri PKKU:n lohkojohtoa

Lohko 1

BK-46 – FINNKURD 2–2
Helsinkiläisten tappioton putki jatkui Karjaalla, vaikka Ander Amasorrain vei isännät johtoon jo parin minuutin pelin jälkeen. Puolen tunnin kohdalla FINNKURD nousi jo johtoon, kun Chijioke Ibekwe sekä Hamza Bachu Abasi onnistuivat maalinteossa. Ottelun viimeinenkin maali nähtiin ensimmäisellä jaksolla – Niklas Roiha tasoitti pelin, ja joukkueet päätyivät pistejakoon. 

FC HIK – SexyPöxyt 0–3
Pöxyjen voittokulku jatkui sarjan viimeisenä majailevan HIK:n kustannuksella. Voittomaalin teki 21. minuutilla Casper Sundell, ja lisää oli luvassa toisella jaksolla. Veli Vartiainen osui puoliajan alussa ja Joni Gardemeister lopussa, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Voitto nosti Pöxyt lohkon kolmannelle sijalle.

EsPa – Atlantis FC 0–1
Kärkikamppailu oli numeroiden valoissa tiukka, mutta Atlantis pusersi voiton Jeanin kauden 15. osumalla. Ensimmäisen jakson puolivälissä tullut maali riitti kolmeen pisteeseen, joka kasvatti Atlantiksen johdon jo 14 pisteeseen.

Töölön Taisto – NuPS 2–2
Tasaisen keskikastin taisto alkoi isäntien kannalta mukavasti, kun Samu Kauppila vei joukkueen johtoon 11. minuutilla vastaiskun päätteeksi. NuPS tuli rinnalle ja ohi toisella jaksolla Niko Vuorelan osuttua kahdesti. Vuorela nousi rysillään maalipörssin kärkipaikalle. Tästä huolimatta vieraat eivät päässeet juhlimaan voittoa, sillä Harry Kossigbo tasoitti vielä loppuminuuteilla. Sama mies näki punaista lisäajalla saatuaan toisen varoituksen.

HPS – FC Espoo/2 1–1
Luca Pasquale teki ottelun avausmaalin vartin kohdalla, ja näytti pitkään, että se jäisi pelin ainoaksi. Isäntien Emil Asp sai kuitenkin tasoitettua ottelun lisäajan osumallaan, ja pisteet tasattiin.

HIFK/2 – EIF/Akademi 4–2
Isännät ottivat elintärkeän voiton putoamista vastaan kamppailevien joukkueiden välisessä taistossa. Mohamed Hussein teki avausjakson ainokaisen, ja 53. minuutilla HIFK johti jo kolmella maalilla Jussi Rantasen sekä Nikolas Sairan osuttua toisen jakson alussa. Robert Bäckman kavensi 68. minuutilla, mutta Saira iski illan toisensa heti perään. Myös Bäckman kirjautti itselleen toisen maalimerkinnän muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta pisteet jäivät Helsinkiin. Joukkueiden välinen ero on nyt neljä pistettä. 

Lohko 2

Atlantis FC/Akatemia – MPS/Atletico Malmi 3–1
Paikallisottelu käynnistyi isäntien hallinnassa, ja joukkue johti puoliajalla Azina Alinguen sekä Daniel Åkerlundin maaleilla. Kolmas maali syntyi 65. minuutilla, kun Fahad Mohamedin sivuvapaapotku leijaili Ticon maaliin. Jesse Ketosen lisäaikatasoitus oli laiha lohtu – Atlantis vei pisteet ja nousi sarjataulukossa vieraiden ohi.

KoiPS – PK-35 2–4
Puhtaalla pelillä porskuttava PK-35 joutui hieman yllättäviin vaikeuksiin sarjanousijan vieraana. Ismail Hassanin pusku vei isännät johtoon jo viidennellä minuutilla, mutta Niko Tirkkosen osuma toi vieraat tasoihin. PK-35 teki kaksi paitsiomaalia, mutta KoiPS pääsi taukojohtoon, kun Alex Marttunen viimeisteli 27. minuutilla. Peli sai uuden käänteen tunnin pelin kohdilla, kun Maisara Khamaiseh otti punaisen kortin, ja Vili-Verneri Roivainen iski tasoitusmaalin seuranneesta tilanteesta. Muutamaa minuuttia myöhemmin PK-35:kin joutui pärjäämään kymmenellä miehellä, kun Ronias Yacoob sai toisen varoituksensa. Ottelun ratkaisua saatiin odottaa 83. minuutille, kunnes Tirkkonen iski illan toisensa ja kauden 19. osumansa. Loppulukemat viimeisteli Hamza Lassoued lisäajalla.   

TuPS – CLE 3–0
TuPS nousi lohkon viidennelle sijalla selvällä voitolla. Voittomaali nähtiin jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun Matti Saari rikkoi kuparisen. Seuraavaa maalia saatiin odottaa vajaat 70 minuuttia, kunnes Taneli Pitkänen tuplasi johdon. 3–0-maalista vastasi Matias Ravi, ja vieraiden Amir Raci sai vielä loppuhetkillä punaisen kortin.  

Ponnistajat – TiPS 1–2
Kotijoukkue oli yhden ottelun enemmän pelattuna TiPS:n edellä sarjataulukossa, mutta vierasvoitto nosti tikkurilalaiset takaisin kolmossijalle. Teemu Pyhämäki vei vieraat johtoon 33. minuutilla, ja Niko Haiko lisäsi johtoa vajaan tunnin kohdalla. Santeri Kauppinen kavensi pelin loppuminuuteilla, mutta isäntien kiri ei riittänyt pisteille.

LPS – HooGee 3–2
Sarjajumbo oli lähellä jättiyllätystä, mutta sarjakakkonen venyi kuin venyikin kotivoittoon. Isäntien Henri Martikainen aloitti maalinteon 35. minuutilla, mutta Tobias Waris tasoitti hetkeä myöhemmin. Oskari Tuominen vei vieraat johtoon toisen jakson alkupuolella, ja johto kesti aina lisäajalle asti. Samuli Laitila nousi LPS:n sankariksi tekemällä kaksi maalia, jotka nostivat joukkueen voittoon.

PuiU – LePa 1–2
LePa otti kauden toisen voittonsa makoisaan paikkaan ja nousi viimeisen säilyjän paikalle. Joukkueen tähtihetket osuivat 29.–33. minuuteille, kun Mohamed Dorai iski kahdesti. Omar Adlani kavensi reilun tunnin pelin jälkeen, mutta lisäosumia ei nähty, vaikka PuiU pelasi viimeiset kymmenen minuuttia miesylivoimalla Sebastian Björklundin saatua toisen varoituksensa.

Lohko 3

RiPS – PKKU 0–0
Lohkokärki PKKU kärsi kauden toisen pistemenetyksensä, kun RiPS nollasi vieraansa. Tasatuloksesta huolimatta RiPS jatkaa lohkon neljäntenä ja PKKU kärjessä.

FC Viikingit/2 – JoKi 2–2
Juuri putoamisviivan päällä majailevat joukkueet tasasivat pisteet Helsingissä. Vieraiden ottelun hahmo Nikolas Kitti vastasi avausjakson ainoasta maalista, ja tasoitus syntyi 55. minuutilla Matias Forsmanin toimesta. Kitti osui toistamiseen hetkeä myöhemmin, mutta kotijoukkue nousi uudestaan tasoihin – tällä kertaa asialla oli Max Matalamäki.

FC Futura – HerTo 4–2
Isäntien Emil Lehtisen 26. minuutin maali jäi ensimmäisen jakson ainoaksi, mutta toisella puoliajalla nähtiin maali-iloittelua. Futura karkasi kolmen maalin johtoon toisen jakson alkupuolella, kun Anton Britschgi ja Lehtinen huudattivat kotiyleisöä. Isäntien maalivahti Samuel Nieminen ajettiin vartti ennen loppua ulos, ja tilanteesta seurasi rangaistuspotku, jossa Tatu Kallio kuitenkin epäonnistui. Kavennus tuli hetkeä myöhemmin, kun Antti Tolvanen laukoi hienosti yläkulmaan. Henri Pulkkinen iski loppuhetkillä viimeisen niitin vieraiden arkkuun, ja Futuran omaksi maaliksi merkitty lisäaikaosuma ei auttanut HerTo:a pisteille.

Nopsa – FC Kontu 1–3
Karim Jmaali avasi vieraiden maalihanat 13. minuutilla, ja ottelun voittomaali nähtiin puolen tunnin jälkeen, kun Jere Palomäki viimeisteli joukkueen toisen osuman. Jere Viirinsalo kavensi pelin 52. minuutilla, mutta seuraavaksi osui jälleen Kontu – Aziz Jmaali sai kunnian viimeistellä loppulukemat.

Kuusysi – Valtti 0–0
Lahdessa jäätiin Riihimäen tapaan maalittomiin lukemiin. Tasapeli oli isännille kauden ensimmäinen ja vieraille kolmas, ja joukkueiden välinen piste-ero on näin yhä yksi piste.

JäPS/47 – HyPS 5–0
Putoamisviivan alapuolella taistelevien joukkueiden tasoero oli suuri, ja JäPS nappasi kauden toisen voittonsa selvin lukemin. Avausjaksolla osuivat Niko Manner sekä Miska Pylkkänen. Akseli Pohjantähti teki toisella puoliajalla kaksi maalia muutaman minuutin sisään, ja viidennestä maalista vastasi Oskar Kaipainen.

Viikko 30: Atlantis ja PK-35 jatkoivat puhtaalla pelillä, 3-lohkossa nähtiin murskavoittoja

Lohko 1

EIF/Akademi – EsPa 1–4
Isäntien Robert Bäckman teki ottelun avausmaalin jo kuuden minuutin pelin jälkeen, mutta EsPa tuli nopeasti rinnalle ja ohi. Vieraiden Yasine Aloui tasoitti vartin kohdalla, osui toistamiseen 28. minuutilla ja viimeisteli hattutemppunsa minuuttia myöhemmin rangaistuspotkusta. Toisella jaksolla nähtiin vielä yksi maali, kun Tommi Virkkunen lisäsi sarjakakkosen johtoa.

FC HIK – Atlantis FC 1–3
Sarjajumbon ja -johtajan kohtaamisen avausjakson ainokaisesta vastasi Demba Camara kauden yhdeksännellään. Atlantis ratkaisi ottelun tunnin kohdilla, kun Jean onnistui kahdesti muutaman minuutin sisään. Hyökkääjä nousi samalla väliaikaisesti yksin maalipörssin kärkeen 14 osumallaan. HIK ei jäänyt ottelussa maaleitta, kun Patrik Lahti kavensi 67. minuutilla, mutta pisteet lähtivät Helsinkiin.

NuPS – HPS 5–2
Palloseurojen välinen vääntö alkoi kunnon rytinällä, kun kumpikin joukkue onnistui heti alkuminuuteilla. Ensin Joose Mahlio laukoi isännät johtoon pelin vanhennettua minuutin, ja HPS:n Elmer Laaksonen tasoitti heti seuraavasta hyökkäyksestä. NuPS karkasi kahden maalin puoliaikajohtoon, kun Niko Vuorela ja Johannes Korhonen onnistuivat viimeistelyissään. Vuorela iski ottelun toisen ja kauden 14. maalinsa 53. minuutilla, kun miehen laukaus meni vastustamattomasti yläkulmaan. Viimeinen niitti tuli 20 minuuttia ennen loppua, jolloin oli Joonas Siikalan vuoro maalata. HPS:n Ossian Newby kavensi vielä lopussa, mutta NuPS voitti selvästi ja nousi sarjataulukossa helsinkiläisten ohi.

SexyPöxyt – HIFK/2 2–1
Näytti pitkään siltä, että Tommi Arffmanin 14. minuutin maali toisi HIFK:lle kauden avausvoiton. Johto säilyi aina 84. minuutille asti, kunnes vieraat saivat kylmän suihkun niskaansa. Henri Nuutinen teki sekä tasoituksen että voittomaalin, jotka syntyivät muutaman minuutin sisään. Voitto oli Pöxyille toinen peräkkäin ja kaikkiaan kauden kuudes.

FC Espoo/2 – BK-46 1–4
Karjaalaiset nousivat sarjataulukon paremmalle puolelle komealla voitolla lohkokolmosesta. Avausmaalista vastasi Matias Astrada jo kolmannella minuutilla, ja voittomaali syntyi vartin kohdalla Niklas Roihan tekemänä. Kotijoukkue tuli maalin päähän 58. minuutilla Jani-Petteri Massisen osuttua, mutta lopuista maaleista vastasi BK-46 – ensin Ander Amasorrain ja loppuhetkillä Nicholas Brain.  

Lohko 2

HooGee – Ponnistajat 0–1
Ponnistajien voittoputki jatkui sarjajumbon vieraana, kun Aleksi Ojanperän 66. minuutin maali riitti voittoon. Lohkokolmosen nollapeli tarkoitti sitä, että joukkue on nyt päästänyt alle maalin per ottelu – toiseksi vähiten kärkijoukkue PK-35:n jälkeen.

TiPS – Atlantis FC/Akatemia 2–1
Isäntien kauden seitsemäs voitto tuli toisen jakson maaleilla. Ceni Arsenin kauden seitsemäs vei joukkueen johtoon 71. minuutilla, ja Rauli Saalfeld lisäsi johtoa vajaa vartti myöhemmin. Vieraiden Muntadar Letif kavensi heti perään, mutta se ei riittänyt pisteisiin.

CLE – LePa 1–0
LePa lähti kuuden pisteen otteluun parin pisteen etumatkalta, mutta CLE nousi voitolla espoolaisten ohi viimeisen säilyjän paikalle. Pelin ainokaisen iski 28. minuutilla Jussi Vainikka. Voitto oli isännille kauden toinen.

PuiU – KoiPS 2–1
Vierasjoukkue johti ensimmäisen jakson jälkeen Topias Tiaisen maalilla. Markus Rosenblad tasoitti ottelun heti toisen jakson alussa, ja ratkaisu nähtiin 67. minuutilla, kun Sami Rinta-Kahila laukoi komean voittomaalin. Kolme pistettä nosti PuiU:n tasapisteisiin KoiPS:n kanssa lohkon alemmassa keskikastissa.  

PK-35 – TuPS 3–0
TuPS sai pidettyä sarjakärjen nollilla ensimmäisen jakson ajan, mutta PK-35 sai rikottua kuparisen 57. minuutilla. Henry Ruotsalainen iski voittomaalin, ja Jonatan Lähdeniemi tuplasi johdon 20 minuuttia myöhemmin. Pian tämän jälkeen Niko Tirkkonen viimeisteli kauden 17. maalinsa ja nousi maalipörssin kärkipaikalle.

Lohko 3 

HerTo – JäPS/47 2–0
Isäntien komea tappioton putki jatkui, kun putoamista vastaan taisteleva JäPS jäi maaleitta Kontulassa. HerTo sen sijaan osui kummallakin puoliajalla – Jussi Eskola teki voittomaalin 25. minuutilla, ja Tatu Kallio viimeisteli loppulukemat 67. minuutilla.

JoKi – FC Kontu 1–2
Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen avausosumaa ei tarvinnut kauaa odotella, kun vieraiden Joni Häppölä teki kauden 16. maalinsa 48. minuutilla. JoKi tuli tasoihin toisen jakson puolivälissä, kun Toni Ahola onnistui maalinteossa, mutta Kontu ei suostunut pistejakoon – Markus Venäläinen osui loppuhetkillä, ja vieraat nappasivat kauden yhdeksännen voittonsa.   

PKKU – FC Viikingit/2 7–0
Sarjakärki antoi vierailleen tylyn oppitunnin jo avausjaksolla, jonka jälkeen peli oli lukemissa 5–0. Maaleista vastasivat Jonne Ihanainen, Akseli Haapalainen, Willem Haapiainen sekä kahdesti osunut Saku Haiko. Haapiainen onnistui 77. minuutilla toistamiseen, ja Akseli Halonen viimeisteli loppulukemat.

Valtti – FC Futura 3–5
Vieraat avasivat maalitilinsä jo neljännellä minuutilla Dan Majanderin toimesta, mutta Valtti käänsi pelin, ja johti 13. minuutilla Aleksi Teinilän ja Emmanuel Igboerin osuttua. Anton Britschgi teki rangaistuspotkusta tasoituksen puolen tunnin pelin jälkeen, ja Henri Pulkkinen vei vieraat uudestaan johtoon jakson lopussa. Myös Valtti pääsi yrittämään rangaistuspotkusta, mutta Joona Valle epäonnistui lisäajan yrityksessään. Axel Holmberg teki Futuran voittomaalin tunnin kohdalla, jonka jälkeen kumpikin joukkue onnistui vielä kerran – isäntien maalista vastasi Teinilä ja vierailta osui Ville Kuusela.

Nopsa – RiPS 0–9
Ensimmäisen jakson jälkeen lukemat olivat vielä kohtuulliset, kun RiPS johti Joona Dysterin rangaistuspotkumaalilla sekä Oliver Sahlbergin osumalla, mutta toisella jaksolla peli repesi rumasti. Sekä Dyster että Sahlberg viimeistelivät toisella jaksolla hattutemppunsa, ja Sahlberg vielä nokitti iskemällä päivän neljäntensä. Muista RiPS:n maaleista vastasivat Valtteri Paananen sekä Phondo Wälläri.

HyPS – FC Kuusysi 0–15
Kuusysi järjewsti vielä RiPS:iäkin kovemmat maalijuhlat, kun joukkue miltei tuplasi kauden maalimääränsä. Ahkerimmin maalasivat neljästi osunut Miika Tiainen, hattutempun paukuttanut Tino Villgren sekä kaksi maalia iskenyt Riku Rautio. Yksi maali merkittiin HyPS:n omaksi maaliksi, ja nimensä maalitilastoihin saivat myös Semen Kirillov, Joona Tuppuri, Elias Oijusluoma, Jere Juurinen sekä Fred Gabadji Kameni Baoudoin.

Viikko 27: HIFK/2:lla ja NuPS:lla mieletön maalijuhla, PK-35 vei kärkikamppailun ja PKKU kärsi ensimmäisen pistemenetyksensä

Lohko 1

Töölön Taisto – FC Espoo 2–4
Vieraat saivat otteluun loistoalun, kun Tatu Lemmetty pääsi lähietäisyydeltä viimeistelemään avausmaalin jo minuutin pelin jälkeen. Lemmetty osui toistamiseen 14. minuutilla, kun hän pääsi vastakkain Taisto-vahdin kanssa. Ottelun komein maali nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun Tommi Rasinmäen tykki puhui kaukaa ja leijui yläkulmaan. Taiston yritys palkittiin tasoituksella toisen jakson alussa, kun Henri Lassilan laukaus painui FC Espoon maaliin. Voittomaali nähtiin 54. minuutilla – Onni Häyrinen pääsi etenemään laidalta, ja tarkka veto sujahti takatolpan juureen. Taisto sai vielä pallon ylärimaan, mutta vieraiden Niklas Tallqvist ratkaisi ottelun lopullisesti vartti ennen loppua.

BK-46 – Atlantis 1–2
Konan Kouakoun kauden kymmenes maali vei vieraat johtoon kuuden minuutin pelin jälkeen, ja seuraavaa osumaa saatiin odottaa aina tunnin kohdalle asti. Tällöin Nicholas Brain tasoitti ottelun, mutta Aboubacar Diakite vei vieraat uudestaan johtoon. BK-46 pääsi pelaamaan lopussa ylivoimalla, kun Kouakou sai toisen varoituksensa 81. minuutilla, mutta pisteet lähtivät Atlantiksen mukana Helsinkiin.

FC HIK – FC FINNKURD 1–2
Vieraiden ero putoamisviivaan kasvoi, kun joukkue nousi toisella jaksolla tappioasemasta voittoon. Ted Rosenström teki HIK:n johtomaalin ensimmäisen jakson lopussa, mutta FINNKURD tasoitti 72. minuutilla Salawu Jinadou Pa Alhagin osuttua. Voittomaali nähtiin muutamaa minuuttia myöhemmin Tejan Deenin viimeisteltyä jo kauden yhdeksännen rysänsä.

HPS – EIF/Akademi 3–0
Kauden vaihtelevasti aloittanut HPS nousi selvällä voitolla jo lohkon viidenneksi. Juho Hirvonen viimeisteli ensimmäisen jakson ainokaisen, joka jäi myös voittomaaliksi. Isäntien urakka helpottui 20 minuuttia ennen loppua, kun EIF:n Alexandre Fontaine ajettiin ulos, eikä kulut kuin yhdeksän minuuttia, kunnes Hirvonen teki illan toisensa. Loppulukemat tyylitteli loppuminuuteilla Otto Annala.

HIFK/2 – NuPS 5–5
Viikon erikoisin tulos nähtiin Helsingissä, jossa sekä koti- että vierasjoukkue teki huimat viisi maalia. Alkutahdit maalijuhlalle loi HIFK:n Tommi Arffman, mutta seuraavat neljä maalia mätti NuPS. Niko Vuorela ja Joose Mahlio osuivat muutaman minuutin sisään, ja Mahlio sekä Egzon Avdi onnistuivat kumpikin rangaistuspotkuista. NuPS:n johto säilyi puoliajalle, mutta kaventui, kun Aleksi Jussila ja Pietu Lyytinen osuivat toiseen päähän. Arffmanin illan toinen toi isännät tasoihin 54. minuutilla, ja Niko Turunen vei joukkueen johtoon vartti ennen loppua. HIFK ei venynyt kauden ensimmäisen voittoonsa, sillä Vuorelan kauden 12. osuma tasoitti ottelun loppuhetkillä. NuPS ei saanut enää iskettyä pelin 11. maalia, vaikka pelasi viimeiset minuutit miesylivoimalla Lyytisen ulosajon takia.

Lohko 2

Atlantis FC/Akatemia – HooGee 3–1
Kotijoukkue kohenteli asetelmiaan keskikastissa palatessaan voittojen tielle. Ronilson dos Santos Vaz teki pelin avausmaalin 12. minuutilla, ja Dominik Rudenko tuplasi johdon 56. minuutilla. Dos Santos Vaz viimeisteli toisen maalinsa kymmenen minuuttia myöhemmin, mutta Davy Wassell kavensi muutama minuutti tästä. Kiri ei kuitenkaan tuonut lisämaaleja, vaan pisteet jäivät Helsinkiin.

LPS – PK-35 0–2
Tappioitta koko alkukauden pelanneet joukkueet kohtasivat lohkon kärkiottelussa, joka sai isäntien kannalta ikävän käänteen 16 minuutin pelin jälkeen – Ibrahim Abdirashid Haji sai samalla minuutilla kaksi keltaista korttia, ja LPS joutui miesalivoimalle. PK-35 ei onnistunut maalinteossa avausjaksolla, mutta Henry Ruotsalaisen 58. minuutin osuma riitti kolmeen pisteeseen. Niko Tirkkonen lisäsi vielä johtoa kauden 16. maalillaan, ja PK-35 karkasi viiden pisteen karkumatkalle.

KoiPS – MPS/Atletico Malmi 1–2
Vieraiden mainio vire jatkui keskikastin kamppailussa. Ensimmäisen puoliajan ainoasta maalista vastasi Ticon Jesse Ketonen, ja johto kasvoi toisen jakson puolivälissä Joni Sikkilän ammuttua pallon riman kautta sisään. Kotijoukkueen Simo Miettinen kavensi loppuhetkillä, mutta joukkueen aika loppui auttamatta kesken.

TuPS – PuiU 4–1
TuPS johti puoliajalla Matti Saaren 44. minuutin maalilla, ja ratkaisi ottelun lopullisesti jo toisen jakson alussa. Ensin Taneli Pitkänen lisäsi isäntien johtoa 50. minuutilla eikä kulunut kuin muutama minuutti ennen Saaren toista osumaa. Samuli Komulainen teki isäntien neljännen jakson puolivälissä, ja TuPS pääsi pelaamaan viime minuutit ylivoimalla Joonas Ruumensaareen nähtyä punaista. Tästä huolimatta illan viimeinen osuma kirjattiin PuiU:n Mohamud Mohamedille, joka upotti rangaistuspotkun 88. minuutilla.

Ponnistajat – CLE 3 – 0
Kotijoukkue otti neljännen peräkkäisen voittonsa, kun sarjajumbo ei pystynyt pysäyttämään joukkueen huippukuntoa. Markus Silvennoinen oli tehnyt avausjakson ainokaisen, ja lisää oli luvassa 63. minuutilla Jens Sundströmin iskiessä 2–0-maalin. Loppulukemat viimeisteli Esa Ahtola.

Lohko 3

Nopsa – Futura 1–5 
Porvoolaisten kauden kahdeksas voitto tuli vakuuttavin luvuin. Ensimmäisestä osumasta vastasi Anton Britschgi kauden 11. maalillaan, ja Ville Kuusela vei vieraat kahden maalin taukojohtoon 39. minuutilla. Futuran Petri Lampinen pääsi ampumaan 0–3-maalin rangaistuspotkusta 66. minuutilla, ja Emil Lehtinen lisäsi johtoa 12 minuuttia myöhemmin. Nopsan Janne Niukkanen kavensi vielä loppuminuuteilla, mutta Henri Määttä pääsi viimeistelemään loppulukemat muutamaa minuuttia myöhemmin.

RiPS – Valtti 6–2
RiPS:n tappioton putki jatkui selvällä kotivoitolla, vaikka Valtti pitikin joukkuetta tiukoilla. Isännät siirtyivät johtoon Phondo Wällärin yhdeksännen minuutin maalilla, mutta Valtti johti puoliajalla Tatu Aallon ja Emrah Okicin osuttua peräjälkeen puolen tunnin kohdilla. Toisella jaksolla RiPS oli täysin suvereeni – Joona Dyster, Valtteri Paananen sekä Mehmet Gökcil osuivat kertaalleen ja Pietari Palomäki kahdesti, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä. 

FC Kuusysi – HerTo 0–1
Keskikastin taisto ratkesi Tatu Kallion 25. minuutin maaliin, joka jäi ottelun ainokaiseksi. Voitto jatkoi vieraiden komeaa tappiotonta putkea samalla kun kotijoukkueen tappioputki jatkui.

Nopsa – FC Viikingit/2 7–0
Alkuviikolla selkäsaunan Futuralta saanut Nopsa teki komean ryhtiliikkeen, kun FC Viikingit jäi täysin jyrän alle Nastolassa. Peli oli miltei taputeltu puolen tunnin jälkeen, kun Toni Kaunisto, Janne Niukkanen ja Tero Kinnunen tekivät maalit mieheen. Lisää oli luvassa viimeiset puolituntisen aikana – Eetu Keinänen sekä Anssi Juurinen onnistuivat maalinteossa muutaman minuutin sisään, ja sekä Niukkanen että Kinnunen viimeistelivät toiset osumansa vielä loppuhetkillä.

FC Futura – PKKU 0–0
Porvoolaiset aiheuttivat PKKU:lle kauden ensimmäisen pistemenetyksen, kun kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa kärkikamppailussa. Tasapelin myötä joukkueiden välinen piste-ero on yhä viisi pistettä PKKU:n eduksi.

FC Kontu – HyPS 14–0
Isännät järjestelivät todelliset maalijuhlat ja saivat otettua kärkikaksikkoa kiinni parilla pisteellä. Ahkerimmin maaleja mätti Joni Häppölä, joka miltei tuplasi kauden maalimääränsä iskemällä seitsemän rysää. Muut maalit kirjattiin Markus Tukiaiselle, Joni Palomäelle, Riku Remekselle, Zedan Haynille, Jere Palomäelle sekä kaksi kertaa osuneelle Karim Jmaalille

JäPS/47 – JoKi 2–0
JäPS sai viimein kauden avausvoittonsa, kun joukkue kukisti JoKi:n paikallisottelussa. Nico Pyykölä aloitti maalinteon jo seitsemännellä minuutilla, ja loppulukemat sinetöi Akseli Pohjantähti 56. minuutilla. Tappiosta huolimatta JoKi on sarjataulukossa neljä pistettä JäPS:n ja putoamisviivan yläpuolella.  

 

Viikko 26: Atlantikselle, PK-35:lle ja PKKU:lle kymppi täyteen, HooGee:lle kauden avausvoitto

Lohko 1

EIF/Akademi – Töölön Taisto 4–1
EIF katkaisi parin ottelun tappioputkensa komeasti, kun joukkue kaatoi lohkonelosen kotikentällään. Noah Lundström vei isännät johtoon yhdeksännellä minuutilla, mutta Aleksi Pesonen tasoitti heti perään. Alexandre Fontaine teki vielä ennen taukoa johtomaalin, ja tunnin kohdalla Alysson Soares lisäsi johtoa. Muutamaa minuuttia myöhemmin Taiston Harry Kossigbo otti toisen varoituksensa, ja EIF:n Tim Sonntag iski loppuhetkillä viimeisen niitin.

FC FINNKURD – HPS 2–2
Juuri putoamisviivan yläpuolella majailevat joukkueet onnistuivat kumpikin maalinteossa sekä ensimmäisellä että toisella jaksolla. Kotijoukkueen Mayaki Sadiq teki avausosuman puolen tunnin kohdalla, ja Emil Pallas tasoitti 39. minuutilla. Toisen jakson maalit tulivat samassa järjestyksessä – Tejan Deen heti jakson alkuun, ja Elmer Laaksonen 67. minuutilla. FINNKURD:in Tommy Chu Duc Huy sai lisäajalla toisen varoituksensa, mutta lisämaaleja ei nähty.

NuPS – EsPa 2–4
Vaiherikas ottelu tarjosi sekä maaleja että vaarallisia tilanteita, josta osoituksena kaksi ulosajoa ja muutama varoitus. Vaikka EsPa siirtyi johtoon Yasine Alouin 17. minuutin maalilla, NuPS johti puoliajalla Joonas Siikalan ja Niko Vuorelan osuttua perätysten puolen tunnin jälkeen. EsPa johti taas tunnin kohdalla, maalintekijöinään Joona Aarnikka ja Aloui. Kotijoukkueen Joonas Vikholm sai toisen varoituksensa 69. minuutilla, ja ylivoimalle päässyt EsPa lisäsi johtoaan Guri Qerimin onnistuttua pari minuuttia myöhemmin. Viimeisen kympin EsPa sai pelata kahden miehen ylivoimalla, kun Oskari Kokkilakin ajettiin ulos.

SexyPöxyt – BK-46 1–1
Tasapisteistä otteluun lähteneet joukkueet pelasivat odotetun tasaisen matsin, jonka ratkaisu nähtiin vasta viime hetkillä. Karjaalaiset johtivat ensimmäisen jakson jälkeen Matias Astradan osumalla, mutta Mergim Bushin 75. minuutin ulosajo hankaloitti joukkueen peliä. Pöxyt palkittiin 20 minuuttia myöhemmin, kun Jere Leskinen onnistui tasoittamaan viidennellä lisäaikaminuutilla.

Atlantis FC – HIFK/2 4–0
Atlantis sai täyden kympin täyteen, kun joukkue löylyytti HIFK:ta pääkaupungin paikallisottelussa. Ensimmäisen jakson ainoa maali syntyi juuri ennen puoliaikaa, kun Konan Kouakou iski kauden yhdeksännen osumansa. Isännät ratkaisivat ottelun reilun tunnin jälkeen, kun ensiksi Diego Jota Martins upotti rangaistuspotkun ja muutamaa minuuttia myöhemmin Demba Camara viimeisteli kauden kahdeksantensa. Amit Aryal iski loppulukemat kymmenisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

FC Espoo/2 – FC HIK 7–0  
Kovavireinen FC Espoo otti kauden kuudennen voittonsa sarjajumbon kustannuksella. Voittomaali syntyi jo parin minuutin jälkeen, kun Tatu Lemmetty iski salamamaalin. Kotijoukkue johti tauolla jo 3 – 0, kun Volter Ryynänen ja Lemmetty lisäsivät johtoa. Teemu Koski teki isäntien neljännen 53. minuutilla, ja HIK romahti lopullisesti vartti ennen loppua – ensin tuli oma maali, sitten onnistui Aleksi Juusti ja loppuminuuteilla Lemmetty sai hattutemppunsa täyteen.

EsPa – SexyPöxyt 1–2
Espoon paikallisen toisella jaksolla nähtiin todellista draamaa. Pöxyt johti ensimmäisen puoliajan jälkeen Veeti Virran 32. minuutin maalilla, ja vieraiden Aleksi Paavolainen oli epäonnistunut rangaistuspotkussa lisäajalla. Joni Gardemeister lisäsi johtoa heti toisen jakson alussa, mutta Matti Pirhonen kavensi muutamaa minuuttia myöhemmin. Viimeisen puolen tunnin aikana nähtiin kuusi varoitusta, ja EsPa pääsi lisäajalla hakemaan tasoitusta rangaistuspotkusta, mutta Joona Aarnikka epäonnistui yrityksessään. Myös Pöxyt sai rangaistuspotkun loppuhetkillä, mutta Paavolainen epäonnistui toistamiseen. Tästä huolimatta Pöxyt palasi voittojen tielle kolmen ottelun tauon jälkeen.

Lohko 2

TiPS – LPS 3–5
LPS otti kärkikamppailuun loistoalun, ja johti 26. minuutilla jo 0–3 Riku-Pekka Huhanantin, Topi Rihtniemen sekä Samuli Laitilan maalattua. Ceni Arsen kavensi puolen tunnin pelin jälkeen, mutta Rihtniemi viimeisteli illan toisensa heti toisen puoliajan alkuun. Aleksi Ristolan kauden 14. maali toi isännät jälleen kahden maalin päähän, mutta Rihtniemi viimeisteli hattutemppunsa ja kauden 16. osumansa vartti ennen loppua. Arsenin illan toinen ei tuonut enää lohtua TiPS:lle vaan LPS jatkaa voittoputkessaan.

HooGee – LePa 4–1
Yhdeksästä ensimmäisestä ottelustaan vain yhden pisteen napannut, ja niissä viisi maalia iskenyt, HooGee oli todellisella pelipäällä paikallispelissä. Mohamed Dorai vei vieraat johtoon jo yhdeksännellä minuutilla, ja tauolle mentiin tasalukemissa Julius Virkaman tasoitettua ottelun. Viktor Bondestam viimeisteli voittomaalin 71. minuutilla, ja kun sekä Awiar Baranriz että Davy Wassell onnistuivat maalinteossa loppuhetkillä, HooGee pääsi juhlimaan kauden avausvoittoaan.  

PuiU – Ponnistajat 0–3
Ponnistajat otti kolmannen voittonsa putkeen, kun PuiU kaatui selvästi. Ensimmäisen jakson ainokaisesta vastasi Markus Silvennoinen, ja Miki-Casimir Tissari tuplasi johdon 53. minuutilla. Joukkueen kolmas maali syntyi Santeri Kauppisen jalasta, kun tämä onnistui rangaistuspotkusta 20 minuuttia myöhemmin.

CLE – KoiPS 0–3
Kamppailussa jaettiin seitsemän korttia ja nähtiin kolme maalia, joista kaikki tulivat vieraille. Ensimmäinen jakso pelattiin maaleitta, mutta Luukas Hakola viimeisteli kauden seitsemännen maalinsa 55. minuutilla. Simo Miettinen osui samaan päähän yhdeksän minuuttia myöhemmin, ja peli ratkesi viimeistään vartti ennen loppua Arttu Erkamon onnistuttua. Voitto oli KoiPS:lle toinen putkeen ja nosti joukkueen jo kahdeksan pisteen päähän putoamisviivasta.

PK-35 – Atlantis FC/Akatemia 3–0
Sarjakärjen juna ei pysähtynyt vieläkään, vaan joukkue marssi kauden kymmenteen voittoonsa. Vili-Verneri Roivainen iski avausmaalin 24. minuutilla, ja Niko Tirkkonen lisäsi johtoa jakson lopussa. Tirkkonen teki vielä jakson loppuun kauden 15. osumansa ja siivitti isännät selvään voittoon.

MPS/Atletico Malmi – TuPS 4–1
Jesse Ketonen avasi kauden maalitilinsä komealla tavalla, kun mies mätti kerralla hattutempun. Ketonen ampui avausmaalin 21. minuutilla, mutta Taneli Pitkänen tasoitti kaukolaukauksellaan jakson loppupuolella. Henri Mattssonin puolivolley vei isännät uudestaan johtoon 57. minuutilla, ja Ketonen onnistui lopussa kahdesti. Ottelu oli Ticolle kuudes tappioton putkeen.

LePa – TiPS 1–5
Viikon ensimmäisissä otteluissaan tappiot kokeneiden joukkueiden kohtaamisessa ei jäänyt juuri selittelylle varaa. Niko Haiko vei vieraat johtoon kolmen minuutin jälkeen, ja voittomaali syntyi jo 13. minuutilla Aleksi Ristolan viimeistelemänä. Ristola onnistui kasvattamaan taukojohdon kolmeen maaliin kauden 14. kihauksellaan, mutta LePa:n David Sine kavensi heti toisen jakson alkuun. TiPS:n Adel Jrad lopetti isäntien kirin vajaan tunnin kohdalla, ja Haiko viimeisteli loppulukemat iltapäivän toisellaan. 

Lohko 3

HerTo – RiPS 1–1
Näytti pitkään, että Antti Moisalan 14. minuutin maali takaisi isännille kauden neljännen voiton, mutta  RiPS sai kuin saikin venytettyä tappiottomien otteluiden putkeaan – Joona Dyster tasoitti pelin lisäajalla, ja HerTo:n voitoton jakso jatkuu.

JoKi – FC Kuusysi 2–1
Isännät ottivat kauden toisen voittonsa jatkaen Kuusysin tappioputkea. Maalittoman avausjakson jälkeen ensimmäisenä onnistui JoKi:n Petri Lappalainen, joka iski avausmaalin 53. minuutilla. Kyykän Ilmari Lehtinen tasoitti kuusi minuuttia myöhemmin, ja ratkaisua saatiin odottaa pelin loppuhetkille. Sankariksi nousi kotijoukkueen Teemu Lainpelto, ja kolme pistettä jäi Jokelaan.

PKKU – FC Kontu 3–0
Kärkikamppailun avausjakso oli maaliton lähes loppuun asti, mutta isäntien Sebastian Kamaran yläkulmakuti vei sarjakärjen johtoon loppuhetkillä. Lukemat pysyivät tasaisina loppuminuuteille asti, mutta Akseli Haapalainen pääsi viimeistelemään 2–0-maalin 87. minuutilla. Muutamaa minuuttia myöhemmin Saku Haiko maalasi loppulukemat, ja joukkueiden välinen piste-ero on nyt kahdeksan pistettä.

Valtti – JäPS/47 4–2
Isäntien maalitykki Emrah Okic oli mainiolla pelipäällä, kun Valtti otti toisen kotivoittonsa putkeen. Valtti joutui takaa-ajoasemaan oman maalin seurauksena vartin pelin jälkeen, mutta Okic tasoitti kymmenen minuuttia myöhemmin. Veli-Matti Björnin ulosajo 30. minuutilla hankaloitti Valtin urakkaa, ja vaikka joukkue teki toisen oman maalin toisen puoliajan alkajaisiksi, se nousi voittoon. Tasoitusmaalista vastasi Tatu Aalto, ja Okic täydensi hattutemppunsa iskemällä kaksi viimeistä osumaa.

HyPS – FC Viikingit/2 0–8
Kotijoukkueen tuska jatkui rökäletappiolla helsinkiläsvieraille. Peli oli jo ensimmäisen jakson jälkeen 0–5 Jonni Stockusin, Ilmari Pohjanvirran sekä Jere Hiltusen osuttua kerran ja Miika Lindqvistin kahdesti, mutta lisää oli luvassa toisella puoliajalla. Samuel Lindgren avasi maalihanansa ensin, sitten Lindqvist täydensi hattutemppunsa ja lopulta Pohjanvirta teki iltapäivän toisensa.

Viikko 25: HPS tuplasi kauden maalimääränsä, Ponnistajat nousi kahden maalin takaa voittoon ja Jean Silva nousi 19 maaliin

Lohko 1

EIF/Akademi – FC Espoo/2 2–3
Vieraat aloittivat reservijoukkueiden välisen kohtaamisen hyvin, ja johtivat puoliajalla Kalle Kauhasen sekä Niklas Tallqvistin maaleilla. Isäntien Noah Lundström kavensi vartti ennen loppua, mutta Jonas Fröberg osui toisessa päässä kuusi minuuttia myöhemmin. Lucas Lönnqvistin lisäaikamaali ei tuonut EIF:lle lohtua, ja espoolaiset nousivat voitolla jo lohkon kolmannelle sijalle.

NuPS – FC FINNKURD 5–2
NuPS palasi voittokantaan, kun joukkue osui tolppien väliin peräti viisi kertaa. Ensimmäisen jakson maaleista isänniltä vastasivat Joonas Siikala sekä Joose Mahlio, ja vieraiden kavennuksesta Tejan Deen. Niko Vuorelalla oli mahdollisuus lisätä kotijohtoa rangaistuspotkusta, mutta mies epäonnistui yrityksessään. Niklas Laakso vei NuPS:n 3–1-johtoon 51. minuutilla, mutta Deen iski illan toisensa heti perään. Juho Kiurun ja Vuorelan maalit olivat vieraille viimeinen niitti, ja pisteet jäivät Nummelaan.  

Atlantis FC – Töölön Taisto 7–1
Sarjakärjen voittokulku jatkui murskaavalla tavalla, vaikka Taiston Niklas Keränen viimeistelikin ottelun avausmaalin. Vieraiden ensimmäisen jakson musta hetki osui viimeiselle viidelle minuutille – ensin Aboubacar Diakite osui kahdesti, sitten Keränen ajettiin ulos kahdella pikavaroituksella, ja vielä lisäajalla Demba Camara teki kauden seitsemännen osumansa. Taisto joutui pelaamaan viimeiset puoli tuntia kahden miehen vajaalla, kun Tomi Häihänen sai niin ikään toisen varoituksensa. Loppulukemat repesivät rumiksi sekä Amit Aryalin että Konan Odilon Kouakoun osuttua kahdesti.

HPS – SexyPöxyt 8–1
HPS järjesti vielä Atlantistakin kovemman löylyytyksen, kun Pöxyt jäi aivan isäntien jalkoihin. Kotijoukkue johti jo 12. minuutilla kolmella maalilla Emil Aspin maalattua kerran ja Riku Nummen kahdesti. Jere Leskinen kavensi muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta Nummi viimeisteli hattutemppunsa vielä ensimmäisellä jaksolla. Asp sai oman hattutemppunsa täyteen 65. minuutilla tehtyään kolmannen rysänsä rangaistuspotkusta. Ossian Newby ja Eeli Sissonen kaunistelivat lukemia ottelun loppupuolella.

HIFK/2 – FC HIK 0–0
Putoamisviivan alapuolella majailevat joukkueet eivät saaneet aikaan maaleja tärkeässä ottelussaan. HIK:lle tarjottiin mahdollisuutta kauden toiseen voittoonsa, kun se pääsi pelaamaan viimeiset puoli tuntia ylivoimalla isäntien Ville Taipaleen ulosajon seurauksena. HIFK-luotsi Jukka Aakko poistettiin kentältä heti perään. Tasapeli oli kotijoukkueelle jo kauden viides.

Lohko 2

MPS/Atletico Malmi – TiPS 0–0   
Vieraiden matka kärkikaksikkoon kasvoi, kun joukkue haki Ticolta vain yhden pisteen. Kotijoukkue loi ottelussa enemmän maalipaikkoja, ja pääsi kokeilemaan toisella jaksolla rangaistuspotkua, mutta maalit jäivät syntymättä. Nollapeli oli Ticolle neljäs peräkkäin.

CLE – Atlantis FC/Akatemia 1–2
Atlantis nousi sarjataulukon paremmalle puolelle voitolla, jolle Leevi Manninen loi alkutahdit 22. minuutin maalillaan. Vaz Ronilson dos Santos iski voittomaalin tunnin kohdalla, ja isäntien ainokaisesta vastasi kymmenen minuuttia myöhemmin Fisnik Gerxhaliu. Atlantis katkaisi näin voitottomien otteluiden putkensa.

TuPS – Ponnistajat 2–3
Puoliajalla näytti siltä, että pisteet jäävät Tuusulaan, kun kotijoukkue johti Taneli Pitkäsen ja Joni Fihlmanin maaleilla. Ponnistajat kuitenkin tuli toiselle jaksolle erittäin vahvasti – peli oli tasan jo 48. minuutilla, kun Eetu Hyttisen oma maali sekä Jens Sundströmin osuma toivat Ponnistajat rinnalle. Ottelu ratkesi vasta loppuminuuteilla Kenan Sabicin kruunattua vieraiden komean nousun.

PK-35 – HooGee 5–1
Sarjakärjen ja -jumbon välinen ottelu alkoi rytinällä, kun Teemu Pastila vei isännät johtoon jo minuutin pelin jälkeen. Tauolle mentiin 2–0-lukemissa, kun Otto-Pekka Jurvainen maalasi puoli tuntia myöhemmin. Andreas Brink kavensi 53. minuutilla, mutta Niko Tirkkosen kauden 13. osuma lopetti kirin vajaan vartin päästä. Hamza Lassoued onnistui lopussa kahdesti, ja PK-35 jatkoi voittoputkeaan. 

LPS – PuiU 4–1
LPS otti kolmannen voittonsa peräkkäin, kun joukkue karkasi vierailtaan avausjaksolla. Topi Rihtniemi iski kauden 13. ja Max Ronimus viidennen maalinsa, ja LPS johti jo vartin jälkeen kahdella osumalla. Riku-Pekka Huhanantti lisäsi johtoa 41. minuutilla, mutta Samy Talat kavensi heti perään. Ronimuksen illan toinen osuma sinetöi loppulukemat toisen jakson alussa.

KoiPS – LePa 2–1
Sarjanousijoiden välisen taiston ensimmäinen jakso oli maaliton, mutta LePa siirtyi heti toisen jakson alussa vierasjohtoon, kun Mohamed Dorai pyssytti avausmaalin kulmapotkun päätteeksi. Peli ehti vanheta vartin, kunnes Luukas Hakola tasoitti lukemat vedollaan alakulmaan. Hakola teki voittomaalin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä takatolpalta, ja KoiPS sai kolmen pisteen kaulan LePa:an.

Lohko 3 

Valtti – FC Viikingit/2 3–1
Vieraat pääsivät puoliajalle johdossa Max Matalamäen maalilla, mutta Valtti sai ketsuppipullon auki 25 minuuttia ennen loppua. Aluksi Emmanuel Igboeri tasoitti, ja kuusi minuuttia myöhemmin Joona Valle vei Valtin johtoon. Erkki Hildenillä oli pian mahdollisuus lisätä johtoa, mutta hänen rangaistuspotkunsa epäonnistui. Kotijoukkue saikin lopulta kolmannen maalinsa, kun Emrah Okic onnistui loppuhetkillä.

JoKi – PKKU 0–4
Sarjakärjen juna ei pysähtynyt Jokelassa, vaan PKKU jyräsi selvään voittoon Willem Haapiaisen, Jean Silvan, Jaakko Rantasen sekä Valtteri Homasen maaleilla. Haapiaisen osuma oli kauden yhdeksäs ja Jean Silvan 19., ja kaikkiaan joukkue on mättänyt 55 rysää yhdeksässä ottelussa.

HyPS – Nopsa 2–5
Nopsa nousi putoamisviivan yläpuolelle kauden toisella voitollaan, kun joukkue miltei tuplasi kauden maalimääränsä. Vesa Artoma teki joukkueen ensimmäisen maalin 16. minuutilla, mutta tauolle mentiin tasalukemissa Roope Elorannan heilutettua verkkoa 27. minuutilla. Seuraavatkin maalit tehtiin vuorotellen – ensin vieraiden Tero Kinnunen maalasi 55. minuutilla, ja Joni Korkola tasoitti muutamaa minuuttia myöhemmin. Janne Niukkasen 66. minuutin osuma jäi voittomaaliksi, ja Eetu Keinänen kävi vielä upottamassa pari maalia loppuhetkillä.   

FC Kontu – HerTo 1–1
Helsinkiläisjoukkueet olivat mättäneet tällä kaudella noin kolme maalia per ottelu, mutta kumpikin osui vain kertaalleen Kontulan illassa. Isäntien maalista vastasi Riku Remes, joka pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä 20. minuutilla. Vieraiden tasoitus tuli läpiajosta viittä minuuttia myöhemmin, ja maalintekijänä oli Tatu Kallio. Tasapeli oli kotijoukkueelle kauden ensimmäinen, ja pudotti joukkueen maalieron turvin lohkokolmoseksi.

FC Kuusysi – RiPS 0–1
Mehmet Gökcilin 67. minuutin maali riitti takaamaan RiPS:lle kauden kuudennen voiton. Täysi pistepotti oli vieraille jo kolmas perättäinen, kun Kuusysi taas on neljän ottelun tappioputkessa.

JäPS/47 – FC Futura 1–6
Futura ratkaisi pelin ensimmäisellä jaksolla, kun kotijoukkueen oma maali sekä Joni Oikkosen ja Emil Lehtisen osumat syntyivät jo puolen tunnin sisään. Axel Holmberg sekä Oliver Henrichson lisäsivät johtoa toisen jakson alkupuolella, kunnes Olli Pekka Pylkkänen kavensi loppuhetkillä. Loppulukemat sinetöi lisäajalla Benjamin Smeds.

 

Viikko 24: PK-35:n ja LPS:n ero muihin kasvoi, ja PKKU:n Willem Haapiainen mätti neljä maalia

Lohko 1

FC HIK – EsPa 0–9
Edellisviikolla kauden avausvoittonsa napannut HIK oli täysi vastaantulija lohkokakkosen isäntänä. Avausjakson jälkeen EsPa johti luvuin 0–2 Markus Appelqvistin sekä Valtteri Sääsken osuttua, mutta isäntien selkäranka repesi täysin toisella puoliajalla. Appelvist iski kauden kahdeksannen maalinsa toisen jakson alkajaisiksi, ja Matti Pirhonen onnistui kymmenen minuutin sisään kahdesti. Abdulrazaq Abdalwahab Sajel viimeisteli taululle tennislukemat 68. minuutilla, ja Eetu Kaurian yksi sekä Yasine Alouin kaksi osumaa täydensivät murskavoiton.

FC FINNKURD – EIF/Akademi 4–1
Isännät parantelivat asemiaan lohkon alemmassa keskikastissa ottamalla kauden kolmannen voittonsa. Joukkue johti puolen tunnin kohdalla kahdella maalilla, kun Hussain Safdari Mohammed sekä Hamza Bachu Abasi maalasivat. EIF:n Noah Lundström kavensi 50. minuutilla, mutta Bachu Abasin ja Tejan Deenin vähän ajan sisään tulleet osumat takasivat voiton helsinkiläisille.

Töölön Taisto – HPS 3–0
Niklas Keränen onnistui avausjakson ainokaisessa, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi. Taisto nousi lohkon kolmossijalle selvällä voitolla, kun Jami Uuttu sekä Aleksi Pesonen iskivät maalin mieheen toisella jaksolla. Vieraille tappio päätti kahden matsin tasapeliputken.

BK-46 – HIFK/2 1–1
Karjaalla nähtiin kuuma kamppailu, jossa jaettiin jopa kahdeksan korttia, ja vieraiden joukkueenjohtaja Ville Leinonen ajettiin katsomon puolelle. Maalejakin nähtiin – kotijoukkue siirtyi johtoon Niklas Roihan 22. minuutin maalilla, mutta Tommi Arffman tasoitti 67. minuutilla. Tasapeli oli HIFK:lle kauden neljäs, ja joukkue jahtaa yhä avausvoittoaan.

FC Espoo/2 – NuPS 1–0
Viime kaudella nummelalaisia kotiottelussaan löylyttänyt FC Espoo joutui tällä kertaa huomattavasti tiukemmille. NuPS osui maalittomalla avausjaksolla tolppaan, mutta ottelun ainoasta maalista vastasi isäntien Jere Sorsa, joka onnistui 56. minuutilla. Kolme pistettä nosti FC Espoon lohkon viidenneksi.

SexyPöxyt – Atlantis FC 0–1
Seitsemässä ensimmäisessä pelissään 30 maalia mättänyt vierasjoukkue joutui tehdä täyden päivätyön rikkoakseen Pöxyjen nollan. Konan Kouakoun 72. minuutin maali riitti jatkamaan lohkokärjen komeaa voittoputkea, joka on nyt kahdeksan ottelun mittainen.

EsPa – BK-46 0–0
Isäntien maalijuhlat eivät jatkuneet alkuviikosta, vaan BK-46 sai kotiin viemiseksi yhden pisteen, kun maaleja ei nähty. Karjaalaisille tasapeli oli jo kolmas neljän ottelun sisään, ja EsPa:lle sen sijaan kauden ensimmäinen.   

Lohko 2

LePa – TuPS 1–1
Ottelun avausmaali syntyi noin tunnin kohdalla, ja asialla oli kotijoukkueen Mohamed Dorai. Hyökkääjä oli osunut ensimmäisellä jaksolla ylärimaan. LePa:n kauden toinen voitto jäi kuitenkin toistaiseksi haaveeksi, kun Samuli Komulainen tasoitti 72. minuutilla, mutta tasapelipistekin paransi joukkueen asemia lohkon häntäpäässä. 

Ponnistajat – KoiPS 2–1
Ponnistajat palasi voittojen tielle muutaman viikon tauon jälkeen, kun sarjanousija taipui toisella jaksolla. Kumpikin joukkue onnistui maalinteossa ensimmäisellä puoliajalla, mutta isännät punnersivat ohi toisen jakson aikana nousten lohkon viidenneksi.

Atlantis FC/Akatemia – LPS 1–2
Yhä tappioitta pelaava LPS ei ollut yllätettävissä tälläkään kertaa. Topi Rihtniemen kauden 12. osuma vei vieraat johtoon puolen tunnin jälkeen, mutta Oskar Emelianov tasasi lukemat 54. minuutilla. Voittomaali syntyi viisi minuuttia myöhemmin Ibrahim Abdirashid Hajin osuttua.

HooGee – MPS/Atletico Malmi 0–2
Vierasjoukkue siirtyi johtoon Jonne Ketosen 12. minuutin komealla vedolla, joka upposi takayläkulmaan. Lisää oli luvassa hieman ennen taukoa, kun Roni Tran pääsi viimeistelemään läheltä kulmapotkun jälkitilanteessa. Helsinkiläiset saivat toisella jaksolla lisäpaikkoja maalintekoon, mutta tolppaa lähemmäs joukkue ei päässyt, vaikka Janne Hampaala pääsi kokeilemaan loppuhetkillä rangaistuspotkuakin. HooGee pelasi viimeiset minuutit vajaalla Robert Lindforsin nähtyä punaista.

TiPS – PK-35 0–3
Lohkokolmosestakaan ei ollut aiheuttamaan PK-35:lle kauden ensimmäistä pistemenetystä. Vieraiden maalintekijöinä oli jälleen varsin tutut nimet: Niko Tirkkonen teki pelin voittomaalin 26. minuutilla. Peli ratkesi lopullisesti tunnin kohdalla, kun lohkokärki iski kahdesti lyhyen ajan sisään. Ensin Tirkkonen viimeisteli kauden 12. maalinsa ja heti perään Teemu Pastila teki kauden viidennensä. Tappio oli TiPS:lle kauden ensimmäinen.

PuiU – CLE 2–1
Isännät ottivat kauden kolmannen voittonsa toisen jakson maaleillaan. Ensin Eetu Mäntylä teki johtomaalin 64. minuutilla, ja Sami Rinta-Kahila tuplasi johdon viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Amir Raci kavensi vielä lisäajalla, mutta osuma ei riittänyt pisteisiin. 

Lohko 3

RiPS – JäPS/47 2–1
Valtteri Paananen vei isännät johtoon 67. minuutilla, ja Mehmet Gökcil lisäsi johtoa kymmenen minuuttia myöhemmin. Oskar Kaipainen sai kavennettua loppuhetkillä, mutta pisteet jäivät RiPS:lle. JäPS jahtaa yhä kauden avausvoittoaan, vaikka joukkue on tehnyt kahdeksassa ottelussa peräti 17 maalia.

HerTo – Valtti 2–1
Tasapisteistä otteluun lähteneistä joukkueista HerTo sai peliin huomattavasti paremman alun, ja kotijoukkue johtikin jo 11 minuutin jälkeen Antti Koirikiven osuttua Valtti-maaliin. Olli Surakka teki joukkueen toisen osuman 38. minuutilla. Jukka Tuominen iski kavennuksen loppuminuuteilla, mutta se ei riittänyt pisteille.

FC Viikingit/2 – FC Kontu 0–2
Viikinkien vaikeudet kotikentällä jatkuivat, kun sarjakakkonen ryösti joukkueelta täyden pistepotin. Kontu siirtyi johtoon Aziz Jmaalin 12. minuutin läpiajomaalista. Joni Häppölä iski loppulukemat rangaistuspotkusta reilu vartti ennen pelin loppua. Rysä oli Häppölälle kauden kahdeksas.

FC Futura – FC Kuusysi 2–0
20 maalia kolmessa edellisessä ottelussaan mättänyt Futura oli tyly isäntä myös Kuusysille. Anton Britschgi teki voittomaalin 20. minuutilla, ja Ville Kuusela viimeisteli joukkueen toisen osuman 78. minuutilla. Kyykälle tappio oli kolmas perättäinen, mutta joukkue on yhä sarjan viidentenä.

PKKU – HyPS 11–0
Lohkojohtajan ja -jumbon kohtaamisesta tuli todellinen isäntien näytös, joka oli puoliajan jälkeen lukemissa 6–0. Roni Mäkilä osui ensimmäisellä jaksolla kerran, Saku Haiko kahdesti ja Willem Haapiainen viimeisteli hattutempun. Haapiainen sai toisella puoliajalla illan neljäntensä, ja Haikokin pääsi tuulettamaan hattutemppua. Maalipörssin kärkinimi Jean Silva osui kahdesti, ja lopulta myös Chongyal Simon sai nimensä tilastoihin osumallaan.  

Nopsa – JoKi 0–0
Alemman keskikastin taistelu pysyi maalittomana aina loppuun saakka, vaikka vieraat pääsivät pelaamaan viimeisen vartin miesylivoimalla Anssi Korhosen lennettyä ulos. Kummallakin joukkueista on tilillään yksi voitto, mutta JoKi on neljällä tasapelillään pisteen Nopsaa edellä.

 

Viikko 23: FC HIK ja HooGee nappasivat avauspisteensä, Vantaan derbyssä yleisöryntäys ja lohkojen kärkijoukkueet jatkavat yhä puhtaalla pelillä

Lohko 1

FINNKURD – EsPa 0–5
Espoolaiset ottivat kauden viidennen voittonsa selvin lukemin, ja ratkaisivat ottelun jo ensimmäisellä jaksolla. Matti Pirhonen aloitti maalijuhlan 24. minuutilla, ja vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin peli oli jo 0–3 Leo Rautiaisen sekä Markus Appelqvistin maalattua. Tommi Virkkunen teki pelin avausosumansa juuri ennen taukoa, ja Pirhonen viimeisteli loppulukemat 80. minuutilla.

EIF/Akademi – BK-46 2–0
Paikallispelissä riitti latausta, ja kortteja jaettiin jopa seitsemän kappaletta. Maaleja tuli vain kaksi, mutta ne riittivät kotijoukkueen juhliin – William Lindqvist teki voittomaalin pari minuuttia ennen taukovihellystä, ja Jakob Gottberg iski viimeisen niitin pelin lisäajalla. Ottelu päätti karjaalaisten komean tappiottoman putken.

Töölön Taisto – FC HIK 1–2
Hankolaisten kuuden ottelun tappioputki päättyi komeasti vieraissa, kun joukkue yllätti kärkipään Taiston. Isännät näyttivät porskuttavan kohti kauden viidettä voittoaan Jami Uutun osuttua puolen tunnin kohdalla, mutta HIK aloitti kirinsä loppuhetkillä. Kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Alexander Eklund tasoitti, ja lisäajalla Roy Åkerlund teki elintärkeän voittomaalin vastaiskun päätteeksi. Voitto oli hankolaisille ensimmäinen Kolmosessa sitten kauden 2016.

NuPS – SexyPöxyt 1–2
Niko Vuorelan kauden kahdeksas osuma vei isännät johtoon jo kolmen minuutin pelin jälkeen, mutta seuraavista maaleista vastasivatkin vieraat. Aleksi Paavolainen tasoitti pilkulta tunnin kohdalla, ja Jukka Puolakka teki vastaiskusta voittomaalin varttia myöhemmin. Pöxyt nousi voitolla jo lohkon kolmannelle sijalle.

HPS – HIFK/2 1–1
Neljässä edellisessä ottelussaan 20 maalia päästänyt HIFK sai päätettyä tappioputkensa, mutta joukkue odottaa yhä ensimmäistä voittoaan. HPS:n Lauri Pöntinen teki pelin avausmaalin 62. minuutilla, mutta johto ei kestänyt kuin pari minuuttia. Niko Kinnusen tasoitus jäi ottelun viimeiseksi maaliksi, ja joukkueet päätyivät pistejakoon. 

FC Espoo/2 – Atlantis FC 0–2
Yhä puhtaalla pelillä jatkava Atlantis ei päässyt tauolle johtoasemassa, mutta vajaan tunnin kohdalla alkoi tapahtua. Demba Camara teki kauden kuudennen osumansa, joka jäi myös voittomaaliksi. Mohammed Al-Samarraee tuplasi johdon loppuhetkillä, ja vielä myöhemmin ottelussa nähtiin myös ulosajo, kun Paolo Cesar Da Silva Martins otti toisen varoituksensa. Tappiosta huolimatta isännät majailevat tukevasti keskikastissa.

Lohko 2

TiPS – KoiPS 4–1
Peräti 900 silmäparia kerääntyi katsomaan Vantaan paikallisottelua, jonka avausjakso oli maaliton. Toinen jakso oli ehtinyt vanheta vain kymmenisen minuuttia, kun TiPS:n Aleksi Ristola oli jo iskenyt kahdesti, ja vieraiden Topias Tiainen oli saanut välissä punaisen kortin. Niko Haiko vei isännät jo kolmen maalin johtoon, mutta KoiPS sai vielä mahdollisuutensa, kun kotijoukkueen Roni Tourunen ajettiin ulos 67. minuutilla ja Simo Miettinen kavensi muutamaa minuuttia myöhemmin vapaapotkusta. Kiri ei tuonut lisämaaleja vieraille, vaan Ristola viimeisteli hattutemppunsa lisäajalla.

Atlantis FC/Akatemia – LePa 4–4
Vieraat aloittivat erittäin vahvasti, ja johtivat 0–2 jo kymmenen minuutin jälkeen Jesse Mäki-Tanilan sekä Timo Nybäckin maaleilla. Nevzat Mustafan rangaistuspotku lisäsi johtoa juuri ennen taukoa, ja peli näytti melko selvältä Antti Nummisen tekemän neljännen maalin jälkeen, mutta sitten alkoi Atlantiksen kiri. LePa teki oman maalin 61. minuutilla, ja Vaz Ronilson dos Santos iski muutamaa minuuttia myöhemmin. Seuraavaa osumaa saatiin odottaa aina loppuminuuteille, kun isäntien Mohammed Bekhadda onnistui, mutta se ei riittänyt – dos Santos iski illan toisensa heti perään kruunaten Atlantiksen komean nousun. 

HooGee – CLE 1–1
Kotijoukkueen vaikea kevät sai hieman iloa, kun joukkue avasi pistetilinsä kuuden häviön jälkeen. Davy Wassell teki avausmaalin 14. minuutilla, mutta vieraiden Jose Jaquet tasoitti parikymmentä minuuttia myöhemmin. Myös punaiset kortit menivät tasan 1–1 – CLE:n Fitsumsew Gebremedhin ajettiin pihalle 88. minuutilla, ja isäntien Wassell pari minuuttia myöhemmin.

LPS – KoiPS 4–1
KoiPS sai pidettyä lohkokakkosen kurissa ensimmäisen jakson ajan, mutta toisella puoliajalla etenkin Riku-Pekka Huhanantti oli vieraille liian vaikea pideltävä. Huhanantti teki avausmaalin rangaistuspotkusta tunnin kohdalla, ja 25 minuuttia myöhemmin hänellä oli koossa hattutemppu. Välissä Topi Rihtniemi oli viimeistellyt kauden 11. osumansa. Vieraiden Henry Nguyen pilasi loppuminuuteille LPS:n nollapelihaaveet, mutta pisteet jäivät Laajasaloon.

TiPS – TuPS 5–2
Aleksi Ristola vietti peräti neljän maalin päivää, kun palloseurat iskivät yhteen. Ristolan maalit veivät isännät kahden maalin johtoon jo 22 minuutin jälkeen, mutta vieraiden Joni Fihlman onnistui kaventamaan ottelun juuri ennen taukovihellystä. Ristola viimeisteli hattutemppunsa heti toisen jakson alkuun, ja jatkoi maalintekoaan 71. minuutilla. Joona Tiiran maali toi TuPS:lle lohtua 82. minuutilla, mutta kotijoukkueen Stephen Obeng iski pelin päätöslukemat heti perään. 

PK-35 – Ponnistajat 2–0
Isäntien hurja vire jatkui jälleen, vaikka Ponnistajat pystyikin pitämään lukemat kohtuullisina. Marko Koskinen vastasi avausjakson ainokaisesta osuttuaan puolen tunnin kohdilla, ja Teemu Pastila iski ottelun toisen osuman 69. minuutilla. PK-35 on päästänyt seitsemässä voittoon päättyneessä pelissään vain yhden maalin.

MPS/Atletico Malmi – PuiU 2–0
Derbyn avausjakso oli maaliton, vaikka kotijoukkue saikin pallon tolppaan asti. Isännät saivat avausmaalin 59. minuutilla, kun Timo Kinnunen onnistui viimeistelyssä kulmapotkun päätteeksi. Pelin lopullista niittiä saatiin odotella aina loppuhetkille asti, kunnes Jonne Ketonen onnistui rangaistuspotkun paluupallosta.    

Lohko 3

FC Kontu – JäPS/47 4–2
Joni Häppölä antoi vieraille kylmää kyytiä jo minuutin pelin jälkeen iskemällä ottelun avausmaalin. Eljas Pirttilä tasoitti boksista kymmenen minuuttia myöhemmin, mutta kotijoukkue meni taukojohtoon Aziz Jmaalin osumalla. Markus Venäläinen lisäsi Konnun johtoa 53. minuutilla, mutta Pirttilä iski vapaapotkusta päivän toisensa heti perään. Häppölä teki vielä lopussa niin ikään pelin toisen ja kauden seitsemännen osumansa, ja pisteet jäivät Kontulaan.

JoKi – HerTo 2–2
HerTo sai otteluun lentävän lähdön, ja johti 26 minuutin kohdalla kahdella maalilla Jussi Eskolan sekä Tatu Kallion osuttua JoKi-maaliin. Isäntien Petri Lappalainen sai kavenettua rangaistuspotkusta 70. minuutilla, ja kahdeksaa minuuttia myöhemmin Nikolas Kitti pelasti osumallaan pisteen kotijoukkueelle.

FC Viikingit/2 – FC Futura 0–4
Porvoolaiset olivat tylyjä vieraita etenkin toisella jaksolla, jolle siirryttiin 0–1-lukemissa Lassi Kourin kahdeksannen minuutin maalilla. Emil Lehtinen jatkoi maalintekoa 50. minuutilla, ja Anton Britschgi tehtaili viimeisen kympin aikana kaksi osumaa. Miehellä on nyt kasassa yhdeksän maalia, jotka oikeuttavat maalipörssin toiseen sijaan. 

PKKU – FC Kuusysi 8–0
Sarjakärjelle ei löytynyt pysäyttäjää tälläkään viikolla. Peli oli melko taputeltu jo ensimmäisellä jaksolla, kun Jaakko Rantanen sekä Saku Haiko osuivat kerran ja Jean Silva kahdesti. Brassi viimeisteli hattutempun tunnin kohdalla, ja Rantanen iski seitsemän minuuttia myöhemmin illan toisensa. Lopuista maaleista vastasivat Akseli Halonen sekä Willem Haapiainen. Jean Silvan maalisaldo on nyt komeat 16.

Nopsa – Valtti 0–3
Tasapisteistä otteluun lähteneet joukkueet olivat numeroiden valossa aivan eri tasolla. Emmanuel Igboeri antoi vihjettä tulemasta neljännen minuutin maalillaan, mutta seuraavaa osumaa saatiin odottaa ottelun loppuhetkille asti. Sen viimeisteli rangaistuspotkusta Valtin Erkki Hilden, ja kun Jukka Tuominen niittasi loppulukemat muutamaa minuuttia myöhemmin, pääsivät vieraat kotimatkalle kolme pistettä mukanaan.

HyPS – RiPS 0–5
HyPS ei onnistunut päättämään tappioputkeaan paikallistaistossa, jonka avausjakson ainokaisesta vastasi vieraiden Mehmet Gökcil. Toisella jaksolla RiPS aloitti todellisen myllytyksen, ja Phondo Wällärin kaksi pikamaalia veivät vieraat jo kolmen maalin johtoon. Gökcilin hattutemppu täydentyi 63. ja 74. minuutin osumilla. Derbyvoitto nosti RiPS:n lohkon neljännelle sijalle.

 

Viikko 22: Hangossa uskomaton trilleri, PK-35 karkasi pienelle etumatkalle ja kolme Valtti-pelaajaa iski hattutemput

Lohko 1

BK-46 – HPS 1–1
Karjaalla käytiin kuuma kamppailu, jossa jaettiin jopa kahdeksan keltaista korttia. Kumpikin joukkue onnistui myös maalinteossa – Niklas Roiha vei isännät johtoon 35. minuutilla, mutta Emil Asp tasoitti kymmenen minuuttia ennen pelin loppua.  

EsPa – Töölön Taisto 0–3
Helsinkiläiset olivat tylyjä vieraita, ja siirtyivät johtoon Saku Klingan onnistuttua takatolpalta 21. minuutilla. Toinen maali nähtiin heti toisen puoliajan alussa, kun Jami Uuttu lisäsi isäntien vaikeuksia. Viimeinen niitti syntyi lisäajalla Niklas Keräsen pään kautta, ja Taisto nousi tasapisteisiin sarjakakkosena majailevan EsPa:n kanssa.

HIFK/2 – FC Espoo/2 0–3
HIFK ei yltänyt kauden avausvoittoonsa reservijoukkueiden välisessä ottelussa, jonka avausmaali syntyi Niklas Tallqvistin sivuvapaapotkusta, joka pomppi kotijoukkueen maaliin. Isännät saivat pallon ylärimaan, mutta seuraavastakin maalista vastasi FC Espoo: Pasi Issakaisen komea nosto painui ohi vastaantulevan HIFK-vahdin. Vieraat pääsivät pelaamaan loppuhetket ylivoimalla Johannes Axerudin otettua punaisen kortin, ja Tallqvist viimeisteli heti ulosajon perään illan toisen maalinsa.

FC HIK – NuPS 6–7
Hankolaisyleisö sai viihdettä koko rahan edestä, vaikka isännät eivät vielä onnistuneetkaan avaamaan pistetiliään. NuPS:n Oskari Kokkila avasi maalihanat jo kolmen minuutin jälkeen, mutta HIK nousi seuraavan puolen tunnin sisällä johtoon Alexander Eklundin sekä Jesper Kinnusen osuttua. Ossian Laine tasoitti juuri ennen taukovihellystä, ja vei vieraat uudestaan johtoon toisen jakson alussa. Niko Vuorela lisäsi pian johtoa, ja hetkeä myöhemmin seurasi ottelun hämmentävin yhdeksänminuuttinen – Patrik Lahti kavensi 64. minuutilla, Vuorela iski toisensa välittömästi, NuPS:n Joose Mahlio iski 3–6-maalin, ja Hannes Gustafsson kavensi uudestaan. Patchanon Chuchat toi HIK:n maalin päähän kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta Joonas Siikala osui vieraille heti perään. Chuchat iski välittömästi toisen maalinsa, mutta kuusi maalia ei riittänyt pisteisiin.  

Atlantis FC – EIF/Akademi 5–0
Kotijoukkue kasvatti johtoaan lohkossa, ja joukkueen kärkimies Jean maalipörssissä. Sergio Souza da Penha Filho vastasi avausjakson ainokaisesta osuttuaan jakson loppuhetkillä, mutta helsinkiläiset pääsivät vauhtiin toisella puoliajalla. Jean teki ensimmäisensä 57. minuutilla, ja puoli tuntia myöhemmin miehellä oli koossa hattutemppu – välissä Obi Metzger oli tehnyt 4–0-maalin. Voiton myötä Atlantiksen etumatka on kuusi pistettä.

SexyPöxyt – FINNKURD 3–1
Pöxyjen alkukauden paras maalintekijä Veeti Virta vei joukkueen johtoon alkuminuuteilla, ja Mohamed Jama lisäsi kotijohtoa puolen tunnin kohdalla. FINNKURD kavensi isäntien omalla maalilla 20 minuuttia ennen loppua, mutta Jere Leskinen lisäsi Pöxyjen johtoa muutama minuutti myöhemmin. Espoolaiset nousivat voitolla sarjataulukon paremmalle puolelle.

Lohko 2

TuPS – FC Atlantis/Akatemia 2–1
Joukkueet lähtivät otteluun tasapisteistä, ja isännät onnistuivat kampeamaan kauden neljänteen voittoonsa, vaikka Zanjar Abubakir veikin Atlantiksen johtoon 24. minuutilla. Toinen jakso oli TuPS:n – joukkue nousi tasoihin 69. minuutin omalla maalilla, ja Taneli Pitkänen viimeisteli voittomaalin viime minuuteilla.

Ponnistajat – LPS 1–1
LPS kärsi kauden ensimmäisen pistemenetyksensä, kun Ponnistajat jatkoi tappiotonta putkeaan. Ensimmäinen jakso eteni maalittomana, mutta Samuli Laitila vei vieraat johtoon heti toisen puoliajan alussa. Tasoitus syntyi reilun tunnin kohdalla Eetu Hyttisen onnistuttua maalinteossa, ja tämä jäi myös pelin viimeiseksi osumaksi.

KoiPS – HooGee 1–0
Espoolaiset olivat avata pistetilinsä vieraissa, mutta KoiPS:n Luukas Hakola oli eri mieltä – mies ratkaisi pelin 88. minuutin rangaistuspotkullaan, ja isännät nappasivat tärkeät pisteet. Hakola on tehnyt neljä KoiPS:n viidestä sarjamaalista.

LePa – MPS/Atletico Malmi 0–0
LePa sai katkaistua tappioputkensa maalittomalla kotitasapelillä. Vieraille tasuri oli toinen perättäinen, ja edellisestä voitosta on ehtinyt kulua jo neljä viikkoa.

CLE – PK-35 0–5
PK-35:llä oli mahdollisuus saada pieni etumatka laajasalolaisiin sarjan kärjessä, eikä joukkue jättänyt sitä hyödyntämättä. Peli oli ensimmäisen jakson jälkeen 0–2 Aleksis Ulanderin sekä Niko Tirkkosen osuttua, ja Ulander sekä Juuso Ollila tekivät tunnin kohdilla pikaosumat kasvattaen johdon jo neljään maaliin. Mnwas Awari viimeisteli loppulukemat rangaistuspotkusta 84. minuutilla.     

Lohko 3

RiPS – FC Kontu 1–2
Kontu katkaisi Riihimäellä isäntien voittoputken ja jatkoi omaansa. Markus Tukiainen vei vieraat johtoon 41. minuutilla, mutta Phondo Wälläri tasoitti pelin vielä jakson lopussa. Ratkaisu syntyi lopulta 86. minuutilla, kun Joni Palomäki niittasi voittomaalin. Sarjakakkonen Kontu on päästänyt kuudessa ensimmäisessä ottelussaan vain kolme maalia.

Kuusysi – FC Viikingit/2 0–2
Edellisenä viikonloppuna viisi maalia mättänyt Kuusysi jäi nollille Viikinkien isäntänä. Vieraat sen sijaan onnistuivat maalinteossa kahdesti, kun Riku Vuoripelto avasi maalihanat puolen tunnin kohdalla, ja Jonni Stockus tuplasi johdon loppuminuuteilla.  

FC Futura – JoKi 5–0
Isännät näyttivät jo avausjaksolla kaapin paikan – Anton Britschgi iski kauden seitsemännen osumansa avausminuuteilla, ja peli oli reilun puolen tunnin jälkeen lukemissa 3–0 Emil Lehtisen sekä Henri Pulkkisen osuttua. Pulkkinen viimeisteli illan toisensa rangaistuspotkusta 67. minuutilla, ja loppulukemat syntyivät vieraiden oman pelaajan kautta loppuhetkillä. 

HerTo – PKKU 1–5
Viime viikkojen aikana tuloksiaan parantanut HerTo siirtyi ottelussa johtoon Antti Koirikiven 21. minuutin maalilla, mutta joukkueen oma maali tasoitti pelin 12 minuuttia myöhemmin. Toisella jaksolla maalipörssin kärkinimi Jean Silva puuttui peliin, ja mätti hattutempun 54., 58. ja 88. minuutin maaleillaan. Hyökkääjällä on nyt kasassa 13 rysää. Akseli Halonen kaunisteli loppulukemat vielä loppuhetkillä.

Valtti – HyPS 9–0
Kotijoukkue sai viimein kauden avausvoittonsa, ja paranteli samalla maalieroaan. Maali-iloittelusta erityisen teki se, että kolme Valtti-pelaajaa mätti hattutempun – ensiksi Emrah Okic, sitten Emmanuel Igboeri ja heti perään Amine Rchidi. Peli oli vielä tunnin kohdalla 4–0, mutta lukemat repesivät toden teolla HyPS-vahti Marko Lappalaisen saatua punaisen kortin. 

JäPS/47 – Nopsa 2–2
Sarjan häntäpään taistelu näytti jo kääntyvän kotijoukkueelle, kun JäPS johti kahdella maalilla Daniel Pensaston sekä Aku Tapperin osuttua. Vieraiden kiri alkoi 73. minuutilla Arto Korteen osumalla. JäPS:n kauden avausvoitto jäi kirvelevän lähelle – Antti Kykkäsen tasoitus syntyi neljännellä lisäaikaminuutilla, ja pisteet jaettiin.  

Viikko 21: Atlantis, LPS, PK-35 ja PKKU jatkavat puhtaalla pelillä

Lohko 1

FINNKURD – HIFK/2 6–0
Isännät parantelivat maalieroaan toden teolla, kun joukkue mätti ottelussa yhtä monta maalia kuin ensimmäisessä neljässä pelissään yhteensä. Avausjakso oli maaliton, mutta heti toisen puoliajan alussa alkoi tapahtua, kun Chijioke Ibekwe vei FINNKURD:in johtoon. Tejan Deen lisäsi johtoa 55. minuutilla, ja HIFK:n selkäranka mureni lopullisesti 13 minuuttia ennen loppua: Hamza Bachu Abasi, Deen, Ibekwe ja Mohammed Hussain Safdari osuivat vielä lopussa.

NuPS – BK-46 0–1
Karjaalaiset jatkoivat vahvoja otteitaan NuPS:n vieraina. Puolen tunnin kohdilla nähty Otto Enbergin komea laukaus jäi ottelun ainokaiseksi, ja BK-46 otti kolmannen perättäisen voittonsa.

EIF/Akademi – FC HIK 3–0
Derbyn voittomaali nähtiin jo kymmenennellä minuutilla, kun Dominic Grondin onnistui maalinteossa. EIF:n Robert Bäckman lisäsi johtoa 20 minuuttia ennen loppua, ja Jan Valadi-Sumesaraie Seyyed sinetöi loppulukemat viime hetkillä.

HPS – Atlantis FC 1–3
Lohkokärki Atlantis aloitti räväkästi, ja Konan Kouakou iski ottelun avausmaalin jo kuuden minuutin jälkeen. HPS tuli tasoihin 55. minuutilla Emil Aspin maalilla, mutta Eero Kilpinen vei vieraat takaisin johtoon pari minuuttia myöhemmin. Jeanin kauden yhdeksäs osuma varmisti, että Atlantis jatkaa puhtaalla pelillä.

Töölön Taisto – SexyPöxyt 2–1
Pöxyt siirtyi johtoon jo neljännellä minuutilla Veeti Virran lauottua pallon maaliin. Tasoitusta saatiin odotella 20 minuuttia, kunnes Tommi Rasinmäki pisti paluupalloon vieraiden verkkoon. Puoliajalle mentiin tasalukemissa, mutta Rasinmäki niittasi illan toisensa heti toisen puoliajan alussa. Kotijoukkue sai vielä myöhemmin pallon ylärimaan, mutta lähemmäs maalintekoa ei enää päästy.

EsPa – FC Espoo/2 4–2
Kotijoukkue ei antanut Atlantikselle lisää etumatkaa lohkon kärjessä, vaan vei derbyn nimiinsä. Pelin ensimmäinen 12-minuuttinen toi maalit sekä isäntien Leo Rautiaiselle että Jere Sorsalle, mutta EsPa pääsi kahden maalin johtoon 28. ja 33. minuutin osumilla, joista vastasivat Matti Pirhonen sekä uudestaan onnistunut Rautiainen. Markus Appelqvist lisäsi johtoa loppuhetkillä, ja Fidan Seferi viimeisteli loppulukemat lisäajalla.

Lohko 2

TuPS – HooGee 4–1
Espoolaiset eivät onnistuneet avaamaan pistetiliään, vaan TuPS ratkaisi taiston jo ensimmäisellä jaksolla. Isännät johtivat kahdella maalilla jo 17 minuutin jälkeen Miika Tiiran ja Matti Saaren osuttua, ja Joona Tiira kasvatti johtoa puolen tunnin kohdalla. Joni Fihlman viimeisteli neljännen maalin juuri ennen taukoa. HooGee sai pientä lohdutusta ottelun loppuhetkillä, kun Joachim Wik viimeisteli kavennuksen.

Atlantis FC/Akatemia – PuiU 4–1
Joukkueet olivat tasapisteissä viime kierroksen jälkeen, mutta Atlantis oli ainakin numeroiden valossa omaa luokkaansa kentällä. Vaz Ronilson dos Santos teki pikamaalin viiden minuutin jälkeen, ja pallo meni PuiU-pelaajan kautta maaliin seitsemän minuuttia myöhemmin. Jakson puolivälissä Impton Söderlund vei isännät jo kolmen maalin johtoon. Neljännestä maalista vastasi 53. minuutilla Dominik Rudenko. PuiU:n 77. minuutin kavennus oli niin ikään oma maali.

LPS – CLE 1–1
LPS nousi maalieron turvin lohkokärkeen murskaamalla CLE:n. Peli oli jo puoliajalla 6–0, kun Topi Rihtniemi mätti hattutempun, Max Ronimus kaksi ja Henri Martikainen yhden maalin. Toisella jaksolla nimensä maalitilastoihin saivat Matti Lepistö, Ibrahim Abdirashid Haji, Lassi Karjalainen sekä kahdesti osunut Riku-Pekka Huhanantti. Rihtniemi nousi osumillaan maalipörssin kärkeen.

PK-35 – LePa 2–1
Henry Ruotsalainen vei isännät johtoon puolen tunnin kohdalla, kun keskitys tavoitti miehen maalilta, ja viimeistely onnistui. Myös 51. minuutilla syntynyt voittomaali tuli keskityksen päätteeksi – tällä kertaa pallo meni maaliin Niko Tirkkosen päästä. LePa:n Mahmoud Elshikh puski kavennuksen seitsemän minuuttia myöhemmin, ja PK-35:n nelisen tuntia kestänyt nollaputki päättyi. Enempää maaleja ei nähty, ja kotijoukkue jatkaa puhtaalla pelillä.

MPS/Atletico Malmi – Ponnistajat 2–2
Tapahtumarikkaan derbyn maalinteon aloitti Paul Fahy, joka osui pilkulta 12. minuutilla. Seitsemän minuuttia myöhemmin Jonne Ketonen tuplasi johdon maalinedushässäkän jälkeen. Vieraiden kiri alkoi tunnin jälkeen Mika Lehtosen ladattua pallo yläkulmaan. Tasoitus syntyi viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun Aleksi Ojanperä liukui pelivälineen maaliin kulman jälkitilanteesta. Tasapeli oli jo viides perättäinen joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa.

Lohko 3

FC Viikingit/2 – HerTo 0–2
Edellisviikolla voittotilinsä aukaissut vierasjoukkue jatkoi hyviä otteitaan myös paikallismatsissa. Tatu Kallio teki voittomaalin puolen tunnin kohdalla, ja Juho Mäkiniemi iski joukkueen toisen osuman loppuhetkillä.

PKKU – JäPS/47 7–3
Keski-Uudenmaan paikallinen alkoi todella vauhdikkaasti, kun ensimmäisen 20 minuutin aikana nähtiin neljä maalia. Isänniltä osuivat Willem Haapiainen, Samuel Anini Junior, Jean Silva sekä Saku Haiko, ja vierailta Kalle Kurittu. Kurittu iski 4–2-kavennuksen puolen tunnin kohdalla, mutta PKKU palasi kolmen maalin johtoon Akseli Haapalaisen osumalla. Valtteri Homanen lisäsi johtoa 54. minuutilla, mutta JäPS kavensi pian Niko Rautionahon rangaistuspotkusta. Orastava kiri tyssäsi pari minuuttia myöhemmin Nico Pyykölän ulosajoon. Sebastian Kamara niittasi loppulukemat 83. minuutilla.   

FC Kontu – Valtti 2–0
Kontulassa pelattiin niin ikään paikallisottelu, jossa kotijoukkue jatkoi vahvaa virettään. Aziz Jmaali antoi vieraille kylmää kyytiä jo avausminuutilla laitettuaan reboundin sisään. Sakari Rantalan komea laukaus kasvatti johtoa 20 minuuttia myöhemmin, ja kun Kontu ei päässyt enää ylärimaa lähemmäs maalintekoa, jäi Rantalan osuma pelin viimeiseksi.

FC Kuusysi – Nopsa 5–1
Nopsa meni yllätysjohtoon maalittoman avausjakson jälkeen, kun Veikka Manninen maalasi 52. minuutilla. Kotijoukkue sai tasoitettua pelin vartti myöhemmin Burhan Sadikin maalilla, ja meni viimeisen parinkymmenen minuutin aikana omia menojaan – ensin osui Kirillov Semen, sitten Sadik, Lirinis Haziri ja uudestaan Semen.  

HyPS – FC Futura 3–11
HyPS:n vaikeudet jatkuivat, vaikka joukkue johtikin vielä puolen tunnin kohdalla lukemin 2–1. Kotijoukkueelta olivat siinä vaiheessa onnistuneet Leo Hell sekä Roope Eloranta, vierailta Henri Määttä. Futura meni tauolle johdossa Axel Holmbergin sekä Petri Lampisen maaleilla, ja iski toisen jakson viiden ensimmäisen minuutin aikana kolmesti: maalintekijöinä Lampinen, Anton Britschgi ja Dan Majander. Lukemat äityivät todella rumiksi puoliajan jälkimmäisellä puolikkaalla, kun Holmberg ja Britschgi onnistuivat uudelleen, ja Victor Eriksson, Henri Pulkkinen sekä Jamal Zvaalden tekivät iltapäivän ensimmäisensä. Kotijoukkueen kolmannesta maalista vastasi Esa Palomäki.  

JoKi – RiPS 0–2
Vierasjoukkue jatkoi voittoputkeaan, kun se iski tarvittavat kaksi maalia toisella jaksolla. Ensimmäisen iski 52. minuutilla Niko Lehtineva, ja toisen vartti ennen loppua Kasimir Arminen

Viikko 20: EsPa:n Markus Appelqvist osui neljästi, PK-35:n maali yhä puhtaana ja HerTo järjesti kauden toistaiseksi suurimmat murskajaiset

Lohko 1

EIF/Akademi – SexyPöxyt 2–0
Isännät pääsivät juhlimaan neljännellä kierroksella kauden avausvoittoaan. Voittomaalin iski 27. minuutilla August Björklund, ja Alysson Soares viimeisteli kauden kolmantensa 81. minuutilla. Tappio oli Pöxyille kauden ensimmäinen.

BK-46 – FC HIK 2–0
Hankolaiset eivät päässeet avaamaan pistetiliään paikallisottelussa. Kotijoukkueen Lucas Mondino vastasi avausjakson ainokaisesta 40. minuutilla, ja Alexander Malmberg loihti loppulukemat, kun toinen puoliaika oli vanhentunut viitisen minuuttia. 

HIFK/2 – Töölön Taisto 1–4
Saku Klinga aloitti maalinteon jo viiden minuutin pelin jälkeen, ja Taisto johti tauolla jo kolmella maalilla Aleksi Pesosen sekä Niklas Keräsen osuttua lyhyen ajan sisään. Klinga viimeisteli ottelun loppuhetkillä illan toisensa – HIFK sai heti perään hieman lohdutusta Benjamin Markin maalin myötä, mutta derbyvoitto meni vieraille.

HPS – EsPa 0–4
Espoolaiset olivat todella tylyjä vieraita, ja etenkin hyökkääjä Markus Appelqvist oli pelipäällä. Hattutemppu oli valmis jo puoliajalla, eikä neljättä osumaakaan tarvinnut kauaa odottaa, kun se syntyi heti tauon jälkeen. EsPa on nyt tehnyt viimeiseen kahteen peliin 11 maalia päästämättä osumaakaan.

Atlantis FC – NuPS 4–2
Ainoana tappiottomana joukkueena lohkossa porskuttava Atlantis siirtyi 12. minuutilla johtoon Demba Camaran puskumaalilla. Niko Vuorela tasoitti komealla laukauksellaan muutaman minuutin myöhemmin, mutta Konan Kouakou laukoi isännät taukojohtoon 34. minuutilla. Kukin pelaajista onnistui toisella jaksolla kertaalleen – ensin Camara, sitten Kouakou ja lopulta Vuorela. Vuorela näki lopussa myös punaista otettuaan kaksi varoitusta muutaman minuutin sisään.

FC Espoo – FC FINNKURD 3–0
Isännät nousivat maalieron turvin lohkokolmoseksi, kun helsinkiläisvieraat jäivät nollille Leppävaarassa. Volter Ryynänen teki voittomaalin puolen tunnin kohdalla, ja Joel Lahtinen sekä Jani-Petteri Massinen kaunistelivat johtoa toisella jaksolla. Ottelun viimeiseksi jäänyt maali oli Massiselle kauden neljäs.    

Lohko 2

HooGee – TiPS 0–5
Isännät eivät saaneet avattua pistesaldoaan, vaan TiPS otti toisen peräkkäisen murskavoittonsa. Niko Haiko vei vieraat johtoon alussa, ja Aleksi Ristola tuplasi johdon ensimmäisen jakson puolivälissä. Ottelu ratkesi lopullisesti toisen puoliajan alkupuolella, kun TiPS johti HooGee:n oman maalin sekä Arsen Cenin osuman myötä 0–4. Ceni viimeisteli vielä lisäajalla illan toisensa ja kauden neljäntensä.  

CLE – MPS/Atletico Malmi 2–1
Yksi kierroksen suurimmista yllätyksistä tapahtui Talin hallissa. CLE siirtyi johtoon 20. minuutilla Zaid Safarin maalilla, ja Danilo Gomes lisäsi johtoa puoliajan lopussa. Ottelussa runsaasti tekopaikkoja luonut vierasjoukkue sai kun saikin pallon maaliin 88. minuutilla, mutta Joonas Pramin kulmapotkusta syntynyt kavennus ei riittänyt pisteille. Voitto oli CLE:lle kauden ensimmäinen.

LPS – TuPS 2–1
Topi Rihtniemi nousi LPS:n sankariksi, kun joukkue jatkoi voittoputkeaan. Rihtniemi aloitti maalinteon yhdeksän minuutin pelin jälkeen, mutta Miika Tiira tasoitti 13 minuuttia myöhemmin kauden viidennellään. Ottelun ratkaisu tuli reilun puolen tunnin jälkeen, ja asialla oli jälleen Rihtniemi – mies nousi väliaikaisesti maalipörssin kärkeen kauden seitsemännellään.   

PK-35 – PuiU 6–0
PK-35 jatkoi LPS:n tavoin ilman pistemenetyksiä. Teemu Pastilan veto vei isännät johtoon 21. minuutilla, ja Niko Tirkkonen onnistui lisäämään johtoa puoliajan lopussa. Toinen jakso oli täyttä kotijoukkueen juhlaa – Tirkkonen osui uudestaan tunnin kohdalla, Ronias Yacoob hetkeä myöhemmin, ja Tirkkonen sai hattutempun täyteen pilkulta 86. minuutilla. Pastila puski vielä lopussa päivän toisensa. 

Ponnistajat – LePa 2–0
Kumpikin joukkue haki lauantain ottelussa kauden toista voittoaan, mutta Ponnistajat vei lopulta pidemmän korren. Kotijoukkueen Rob Thijssen iski voittomaalin kulmasta 28. minuutilla, ja Aleksi Hynninen sinetöi loppulukemat toisen jakson alussa.  

KoiPS – Atlantis FC/Akatemia 0–2
Myös Atlantis haki neljänneltä kierrokselta kauden toisen voittonsa. Ratkaisu syntyi pilkulta 38. minuutilla Ignacio Ruiz Ayucar Marquezin viimeisteltyä kauden kolmantensa. Zanjar Abubakir tuhosi isäntien viimeiset haaveet 77. minuutin 0–2-maalillaan.

Lohko 3

RiPS – FC Futura 2–1
Kotijoukkue nousi väliaikaisesti sarjakolmoseksi kaadettuaan porvoolaisvieraansa. Pietari Palomäen kauden viides osuma vei RiPS:n johtoon 28. minuutilla, ja Joona Dyster lisäsi Futuran tuskaa 12 minuuttia myöhemmin. Henri Pulkkinen avasi vieraiden maalihanat tunnin kohdalla, mutta pisteet jäivät Riihimäelle.

JäPS/47 – FC Viikingit/2 4–5
Reservijoukkueet järjestivät todelliset maalijuhlat, jotka alkoivat isäntien toimesta. Viikinkien oma maali sekä Atte Laitisen osuma veivät JäPS:n taukojohdolle, vaikka Jonni Stockus kavensikin jakson lopussa. Laitinen iski illan toisensa heti toisen puoliajan alkuun, mutta Viikingit meni johtoon tehokkaan 17-minuuttisensa aikana, jolloin Miika Lindqvist, Otto Lahikainen sekä Max Matalamäki pääsivät tuulettamaan osumia. Hulinaa riitti myös loppuhetkille – Jani Myllyniemen lisäaikatasoitus ei riittänyt, sillä Lahikainen onnistui toistamiseen 94. minuutilla, ja pisteet matkasivat Helsinkiin.

Valtti – JoKi 2–2
Puotilan illassa nähtiin kuusi varoitusta ja jopa kolme rangaistuspotkua, joista ensimmäinen tuomittiin vieraille. Teemu Lainpelto osui tästä puolen tunnin kohdilla, ja JoKi johti tauolla. Emrah Okic onnistui samassa tempussa 56. minuutilla, mutta JoKi siirtyi 80. minuutilla uudestaan johtoon Nikolas Kitin osuttua tolppien väliin. Kotijoukkue sai tasoituksen lisäajalla – jälleen pilkulta Okicin jalasta.

FC Kontu – FC Kuusysi 5–0
Lahtelaiset kokivat kauden avaustappionsa tylyllä tavalla, jonka alkutahdit lyötiin puolen tunnin kohdilla – ensin osui Zamyad Bashouki, ja heti perään Aziz Jmaali. Toisella puoliajalla isäntien tahti jatkui tylynä, kun Joni Häppölä takoi hattutempun 54., 74. ja 87. minuutin osumillaan. Kontu nousi maalieron turvin Kyykän edelle.

PKKU – Nopsa 6–1
Kotijoukkueella oli Kuusysin tappion myötä mahdollisuus ottaa pieni kaula lohkon kärjessä, ja se käytti sauman vakuuttavasti. Janne Niukkanen vei Nopsan yllätysjohtoon 13. minuutilla, mutta tauolle mentiin isäntien komennossa Jean Silvan kahden loppuhetkien maalin turvin. Akseli Haapalaisen kauden kuudes osuma sekä Willem Haapiaisen maali ratkasivat pelin toisen jakson puoliväliin mennessä. Lopussa pallo meni vielä kahdesti vieraiden pussiin – ensin Nopsan omasta pelaajasta, myöhemmin Jean Silvasta. Silvalla on hattutempun myötä kasassa kahdeksan sarjamaalia.

HyPS – HerTo 1–16
Helsinkiläiset takoivat taululle mykistyttävät lukemat, kun HyPS:n kone hyytyi toisella jaksolla. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin neljä vierasjoukkueen osumaa, yksi HerTo:n epäonnistunut pilkku sekä HyPS:n punainen kortti. Isännät kavensivat puoliajan alkuun, mutta peli repesi tämän jälkeen täysin, ja HerTo mätti 12 maalia ottaen kauden avausvoittonsa.

Viikko 19: Jeanille jo kauden kahdeksas maali, PK-35:n maali yhä puhtaana ja Futura vei 3-lohkon kärkitaiston

Lohko 1

FC FINNKURD – Atlantis FC 0–5
Sarjakärki ratkaisi ottelun heti avausjaksolla, kun se karkasi neljän maalin johtoon Sergio Souza da Penha Filhon, Jeanin sekä kaksi maalia viimeistelleen Demba Camaran osumilla. Amit Aryal viimeisteli loppulukemat vartti ennen loppua, ja Atlantis jatkaa ainoana joukkueena puhtaalla pelillä.

NuPS – EIF/Akademi 4–1
Kotijoukkue johti tauolla 1–0, kun Niko Vuorelan laukaus upposi takakulmaan 41. minuutilla. Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti – ensin Tomi Koski ampui NuPS:n toisen maalin 53. minuutilla, ja hetkeä myöhemmin EIF:n Noah Lundström kavensi. Isännät palasivat kahden maalin johtoon vain minuutti tämän jälkeen, kun Niklas Laakso onnistui läpiajosta. Vuorelan toinen maali sinetöi nummelalaisten kotivoiton.

FC HIK – HPS 1–2
Sarjanousija HIK ei onnistunut avaamaan pistetiliään, kun joukkue sai vieraita pääkaupungista. Juho Hirvonen vastasi ottelun avausmaalista 38. minuutilla, ja Lauri Pöntinen tuplasi HPS:n johdon toisen jakson alussa. Jesper Kinnusen rangaistuspotkumaali lisäajalla jäi isännille laihaksi lohduksi, kun lisämaaleja ei nähty.

SexyPöxyt – FC Espoo/2 2–1
Pöxyt ratkaisi paikallisottelun tunnin kohdilla, kun se iski kaksi maalia minuutin sisään. Ensin Veeti Virta puski yläkulmaan, ja heti perään Mohamed Jama viimeisteli voittomaalin kärkipotkulla. FC Espoon Niklas Tallqvist onnistui kaventamaan lisäajalla, mutta peli päättyi isäntien juhliin heti tämän jälkeen.

Töölön Taisto – BK-46 1–2
Viikkoa aiemmin Töölössä tappion kärsinyt BK-46 palasi rikospaikalle sisuuntuneena, ja Mergim Bushi vei joukkueen johtoon 33. minuutilla. Sama mies oli asialla 77. minuutilla, ja kahden maalin johto oli tosiasia. Vierasjoukkue teki lisäajalla myös ottelun kolmannen maalin, mutta omaan verkkoon – tästä huolimatta pisteet matkasivat Karjaalle.

EsPa – HIFK/2 7–0   
EsPa vastasi lohkon suurimmista maalijuhlista, kun se antoi HIFK:lle todellisen oppitunnin. Tommi Virkkusen maali jäi ensimmäisen jakson ainoaksi, mutta peli repesi täysin toisella puoliajalla. Joona Aarnikka, Matti Pirhonen, Virkkunen sekä Juuso Happonen osuivat vielä kerran, ja Kristian Nikkola kahdesti, eikä lopputulos jättänyt selittelemisen varaa.

Lohko 2

Atlantis FC/Akatemia – Ponnistajat 1–0
Atlantis nappasi kauden avausvoittonsa, kun Leevi Mannisen 80. minuutin maali jäi ottelun ainokaiseksi. Ponnistajille tappio oli sen sijaan kauden ensimmäinen.

TiPS – CLE 7–1
CLE:n vaikeudet jatkuivat Tikkurilassa, kun kotijoukkue sai maalihanansa auki toden teolla. TiPS:n Aleksi Ristola ja Niko Haiko loivat alkutahdit maalijuhlille ensimmäisellä jaksolla, ja kumpikin joukkue onnistui kerran vielä lisäajalla – ensin CLE:n Danilo Gomes, ja myöhemmin TiPS:n Clinton Ekole. Vaikka isäntien Adel Jrad ajettiin ulos toisen jakson aluksi, joukkueen vauhti ei hidastunut. Ristola viimeisteli hattutemppunsa, ja Waltteri Koivunen sekä Ymer Xhaferi iskivät maalin mieheen puolen tunnin aikana.

LePa – LPS 1–6
LPS jatkoi vahvaa virettään LePa:n vieraana, vaikka kotijoukkueen Antti Numminen iski ottelun avausmaalin. Henri Martikainen tasoitti puoliajan lopussa, ja Samuli Laitisen kaksi maalia veivät vieraat johtoon toisen jakson alussa. Ottelu ratkesi lopullisesti 64. ja 68. minuutin välillä – Matti Lepistö teki LPS:n neljännen, LePa:n Nevzat Mustafa lensi ulos, ja Riku-Pekka Huhanantti naulasi ulosajosta seuranneen pilkun sisään. Topi Rihtniemi viimeisteli loppulukemat 83. minuutilla.

PK-35 – MPS/Atletico Malmi 1–0
Kaksi ensimmäistä otteluaan selvästi voittanut PK-35 joutui huomattavasti tiukemmille derbyssä malmilaisvieraita vastaan. Matsin ainokainen syntyi 39. minuutilla, kun Teemu Pastila pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä. PK-35 on kolmen kierroksen jälkeen lohkon ainoa joukkue, joka on pitänyt maalinsa puhtaana.

HooGee – PuiU 1–3
Robin Leskinen vei PuiU:n johtoon jo yhdeksännellä minuutilla, ja seuraavaa maalia saatiin odottaa 50 minuuttia. Tässä välissä isäntien Julius Seelbach ajettiin ulos, mutta HooGee onnistui tasoittamaan miesvajaalla Davy Wassellin osuttua tolppien väliin. Vieraiden Mohamud Mohamed teki voittomaalin muutamaa minuuttia myöhemmin, ja Kalle Lindström viimeisteli loppulukemat viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

TuPS – KoiPS 6–3
Miika Tiira vietti neljän maalin iltapäivää, kun TuPS otti kauden toisen voittonsa. Kaksi Tiiran maaleista syntyi ensimmäisellä jaksolla, jossa osui myös vieraiden Luukas Hakola. Taneli Pitkänen vei vieraat kahden maalin johtoon toisen jakson alussa, mutta Hakola kavensi hetken päästä. Tiiran hattutemppu syntyi 65. minuutilla, ja Hakola onnistui samassa kymmenen minuuttia myöhemmin. Tiira nokitti lisäajalla tekemällä neljäntensä, jonka jälkeen Vesa-Matti Veikkolainen pääsi vielä viimeistelemään loppulukemat.

Lohko 3

FC Viikingit/2 – RiPS 0–6
RiPS:n Joona Dyster teki voittomaalin jo minuutin pelin jälkeen, ja ottelu ratkesi jo ensimmäisellä jaksolla Pietari Palomäen taottua hattutempun. Mehmet Gökcil ja Riku Eskolin viimeistelivät maalin mieheen toisella puoliajalla, ja RiPS sai kauden avausvoittonsa.

FC Futura – FC Kontu 2–1
Porvoolaiset aloittivat ottelun todellisella rytinällä, kun Anton Britschgi osui kahdesti ensimmäisen seitsemän minuutin aikana – ensin kovalla laukauksella, sitten pilkusta. Vieraiden kavennus syntyi toisen jakson lopussa Zamyad Bashoukin jalasta, mutta Kontu ei onnistunut tasoituksessa, ja kärki täten ensimmäisen pistemenetyksensä.

HerTo – Nopsa 0–1
Kumpikin joukkue jahtasi kauden avausvoittoaan, ja Nopsa vei niukasti pidemmän korren. Maaleilla ei juhlittu, mutta Tero Kinnusen 21. minuutin osuma riitti vieraille. Kinnunen on nyt viimeistellyt kummankin Nopsan tämän kauden maaleista.

FC Kuusysi – JäPS/47 4–1
Kahdella voitolla kauden aloittanut Kuusysi sai otteluun vahvan alun, ja johti pian kahdella maalilla Burhan Sadikin ja Lucas Kärkkäisen osuttua JäPS-maaliin. Vieraiden Aku Tapper onnistui rikkomaan Kyykän nollan 21. minuutilla, mutta JäPS:n kiri loppui toisella jaksolla Riku Rouvisen ulosajoon – isäntien Aaro Leutola rankaisi minuuttia myöhemmin, ja iski illan toisensa lisäajalla. 

JoKi – HyPS 3–0
Myös JoKi ja HyPS hakivat ensimmäisiä voittojaan. Ensimmäinen jakso oli maaliton, mutta JoKi karkasi voittoon toisella puoliajalla. Nikolas Kitti ja Visa Kivikoski viimeistelivät kaksi ensimmäistä maalia tunnin kohdilla, ja Aleksi Wilenius maalasi vielä 78. minuutilla.

PKKU – Valtti 5–0
Valtti ei saanut viimeisteltyä kauden avausmaaliaan PKKU:n vieraana. Isännät pääsivät jälleen maalijuhlien makuun, ja nousivat maalieron turvin lohkokärkeen. Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisellä jaksolla, jonka päätteeksi PKKU johti 3–0.  

 

Viikko 18 – Kotijoukkueet vahvoilla 1-lohkossa, PK-35 sekä LPS karkasivat 2-lohkon kärkeen, ja loputkin 3-lohkon joukkueet avasivat pistetilinsä

Lohko 1

EIF/Akademi – HIFK/2 1–1
Tommi Arffman vei vieraat johtoon reilun vartin pelin jälkeen, mutta EIF pääsi hakemaan tasoitusta pilkulta 20 minuuttia myöhemmin. Alysson Soares ei epäonnistunut, ja toi isännät tasoihin kauden toisellaan. EIF avasi tasapelin myötä kauden pistetilinsä.

Atlantis FC – EsPa 4–0
Espoolaiset pysyivät ensimmäisen jakson kotijoukkueen kyydissä, ja taukolukemat olivat maalittomat. Noin tunnin kohdalla alkoi kuitenkin Jean-show: hyökkääjä iski maalit 59., 62. ja 66. minuutilla. Loppuhetkien 4–0-maalista vastasi niin ikään Jean, joka kasvatti kauden maalimääränsä seitsemään.

NuPS – Töölön Taisto 4–1
NuPS sai otteluun lentävän lähdön, kun joukkue johti jo 13 minuutin jälkeen kahdella maalilla. Ensimmäisessä riistivät pallon, ja Niko Vuorela viimeisteli, toisessa maalintekijänä oli Joonas Siikala. Taiston urakkaa vaikeutti Harry Kossigbon ulosajo 24. minuutilla, mutta joukkue kavensi vielä jakson loppuun Henri Lassilan kauden kolmannella osumalla. Ottelun sankariksi nousi toisella jaksolla NuPS:n Egzon Avdi, joka viimeisteli ottelun kaksi viimeistä maalia.

FC Espoo/2 – HPS 2–1
Myös avauskierroksella maalinteossa onnistunut Jani-Petteri Massinen teki ottelun ensimmäisen maalin jo viidennellä minuutilla. Samat lukemat säilyivät tunnin ajan, kunnes Massinen onnistui toistamiseen. Vieraiden Olli Annala kavensi 72. minuutilla, mutta HPS:n kiri ei tuottanut tulosta, ja FC Espoo pääsi juhlimaan kauden avausvoittoaan.

SexyPöxyt – FC HIK 4–0   
Maalittomaan tasapeliin viime viikolla jäänyt kotijoukkue sai ketsuppipullon auki hankolaisten kustannuksella. Aleksi Paavolaisen avausosumaa piti odottaa vain reilut viisi minuuttia, ja Veli Vartiainen tuplasi johdon 28. minuutilla. 40 minuuttia myöhemmin oli Sebastian Nuoralan vuoro tuulettaa, ja viimeisen niitin loppuminuuteilla iski Veeti Virta.

FC FINNKURD – BK-46 5–2
Taisto-tappiossakin osunut isäntien Tejan Deen aloitti maalinteon 14. minuutilla, ja BK-46 tuli välittömästi tasoihin Mergim Bushin osumalla. FINNKURD pääsi tauolle johdossa Hamza Bachu Abasin osuttua, mutta Matias Astrada tasoitti tunnin kohdalla. Bachu Abasin iltapäivän toinen osuma jäi voittomaaliksi, ja Chijioke Ibekwen sekä Mike Tajinin kaapit kruunasivat komean kotivoiton.

Lohko 2

HooGee – LPS 1–3
Vakuuttavan paluun Kolmoseen tehnyt LPS aloitti vahvasti tässäkin ottelussa. Max Ronimuksen kaksi maalia veivät vieraat johtoon, mutta Jonas von Hertzen kavensi puolen tunnin jälkeen. Ottelun kaikki maalit nähtiin ensimmäisellä jaksolla, ja 1–3-osumasta vastasi hattutempun avauskierroksella iskenyt LPS:n Topi Rihtniemi.   

CLE – TuPS 1–6
Kumpikin joukkue avasi maalitilinsä jo 13 ensimmäisen minuutin aikana – ensin osui TuPS:n Taneli Pitkänen, ja välittömästi perään CLE:n Thiago Pereira Caetano Pinto. Lopuista maaleista vastasi vierasjoukkue, joka oli jo kolmen maalin johdossa tunnin kohdalla Samuli Komulaisen, Markus Närhen ja Joni Fihlmanin osuttua CLE-häkkiin. Jose Jaquetin ulosajo oli isännille kova kolaus, ja miesylivoimalla pelannut TuPS iski vielä kaksi maalia Komulaisen sekä Fihlmanin onnistuttua toistamiseen. 

TiPS – Ponnistajat 2–2
Voitokkaasti kautensa avanneet joukkueet kohtasivat Tikkurilassa, ja kotiyleisöä huudatti ensiksi myös edelliskierroksella osunut Arsen Ceni. Ponnistajat tuli tasoihin Mika Lehtosen 24. minuutin maalilla, mutta Roope Myöhänen vei TiPS:n taukojohtoon. Tappioasemasta huolimatta vierasjoukkue ei taipunut kauden avaushäviöön, vaan Matias Tikka teki toisen jakson ainoan maalin, ja tuloksena oli pistejako.

MPS/Atletico Malmi – FC Atlantis/Akatemia 2–1
Jonne Ketosen pusku vei kotijoukkueen johtoon 33. minuutilla, ja Atlantis joutui antautumaan toistamiseen heti perään – Trong Tranbih pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja chippasi pallon verkkojen perukoille. Vieraiden kavennusta saatiin odottaa aina 90. minuutille asti, jolloin Ignacio Ruiz Ayucar Marquez onnistui kulmapotkun jälkitilanteesta. Isäntien Jani Putkonen sai vielä pari minuuttia myöhemmin katsella punaista, mutta joukkueen johto säilyi.

PK-35 – KoiPS 4–0
Pihlajamäen tekonurmen katsomoihin oli ahtautunut mukavat 300 katsojaa, kun PK-35 jatkoi hyvää kevätvirettään. Tauolle kotijoukkue pääsi kahden maalin johdossa Henry Ruotsalaisen osuttua kahdesti, ja toisella puoliajalla oli luvassa lisää juhlan aihetta. Hattutempun avauskierroksella iskenyt Niko Tirkkonen teki Ruotsalaisen tapaan kaksi osumaa, ja PK-35 eteni selvään voittoon.

LePa – PuiU 0–2
Avausmatsinsa voittanut LePa ja kauden avauksessaan tappion kärsinyt PuiU väänsivät ensimmäisen jakson maaleitta, mutta 66. minuutin kohdalla alkoi tapahtua. Eetu Mäntylä upotti rangaistuspotkun LePa:n maaliin, ja sama mies tuplasi 11 minuuttia myöhemmin vieraiden johdon komealla kaukolaukauksellaan, joka jäi päivän viimeiseksi maaliksi.

Lohko 3

JoKi – FC Viikingit/2 1–1
Kumpikin joukkue haki avauspisteensä ottelusta, jonka maalit nähtiin ensimmäisellä jaksolla. Jonni Stockus vei helsinkiläisvieraat johtoon puolen tunnin kohdalla, mutta Petri Lappalainen tasoitti pilkulta paria minuuttia myöhemmin. Isännät pääsivät pelaamaan viimeiset 20 minuuttia ylivoimalla Carlos Martinezin ulosajon jälkeen, mutta tasalukemat säilyivät tulostaululla. 

FC Kontu – Nopsa 5–0
Kontu pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä, kun Nopsa jäi joukkueen jalkoihin Kontulassa. Riku Remes avasi maalihanansa 37. minuutilla, ja nousi maalipörssin kärkipaikalle seitsemän minuuttia myöhemmin. Joni Häppölä oli tehnyt välissä kauden avausmaalinsa. Häppölä onnistui toisella jaksolla uudestaan, ja pääsi kokeilemaan hattutemppua 67. minuutilla, mutta epäonnistui yrityksessään. Aapo Kujasalo viimeisteli 81. minuutilla loppulukemat.

Valtti – FC Kuusysi 0–2  
Kuusysi jatkoi Konnun tapaan nollapelejään. Valtti oli niin ikään pitänyt maalinsa puhtaana avausottelussa, mutta Kyykän vahva toinen jakso oli isännille liikaa. Max Lampenius teki voittomaalin 53. minuutilla, ja Aki Kemppi sinetöi voiton puoli tuntia myöhemmin.

HerTo – FC Futura 1–5
Viime viikonloppuna maalinteon kanssa tuskailleet porvoolaiset onnistuivat tällä kertaa viimeistelyissään. Henri Pulkkinen loi murskajaisille alkutahdit jo kolmannella minuutilla, mutta lisämaaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty. Toisella jaksolla Anton Britschgin sekä Emil Lehtisen maalit veivät Futuran jo viiden maalin johtoon. HerTo kavensi vielä lisäajalla pilkulta, maalintekijänä Joni Flyckt.

HyPS – JäPS/47 3–3
Vierasjoukkueen Jerry Sorjonen aloitti maalijuhlat vartin kohdalla, mutta isännät nousivat taukojohtoon Kalevi Rinteen sekä Waltteri Vuorion osumilla. Roope Eloranta lisäsi johtoa toisen jakson alussa, mutta HyPS joutui tunnin kohdalla alivoimalle Lamin Tourayn saatua ulosajon. Vieraat kavensivat 79. minuutilla, ja trilleri päättyi Niko Rautionahon 95. minuutin tasoitusmaaliin rangaistuspotkusta.  

PKKU – RiPS 3–2
Avauskierroksella tennislukemat 6–0 mättänyt PKKU joutui tällä kertaa paiskimaan töitä kolmen pisteen eteen. Akseli Haapalainen aloitti maalinteon 24. minuutilla pistettyään Jean Silvan epäonnistuneen rangaistuspotkun reboundin sisään. Haapalainen oli uudestaan pahanteossa seitsemän minuuttia myöhemmin, mutta Joona Dyster kavensi nopeasti. Kotijoukkue pääsi kuin pääsikin tauolle kahden maalin johdossa, kun Jean Silva teki kauden neljännen maalinsa. RiPS:n Pietari Palomäki sai toisella jaksolla viimeisteltyä kavennusosuman, mutta se ei riittänyt pisteille.

Viikko 17 - Ennakkosuosikit olivat vahvoilla Kolmosen avauskierroksella – viisi pelaajaa onnistui hattutempuissa

Lohko 1

HIFK/2 – SexyPöxyt 0–0
Kumpikaan joukkueista ei pystynyt avaamaan maalitiliään lohkon avausottelussa, vaan Töölössä päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

BK-46 – FC Espoo/2 1–1
Vieraat siirtyivät johtoon toisen jakson alussa, kun Jani-Petteri Massisen kulmapotku painui suoraan verkon perukoille. BK-46:n takaa-ajo tuotti tulosta jo muutaman minuutin myöhemmin – Mathias Holmqvist iski tasoituksen, jonka myötä pisteet tasattiin.

HPS – NuPS 2–0
Emil Asp vastasi ensimmäisen jakson ainokaisesta maalista osuttuaan paluupallosta 38. minuutilla. NuPS:n urakka vaikeutui toisen puoliajan puolivälissä, kun maalivahti Anilton Cruz ajettiin ulos suoralla punaisella. Lopussa isäntien Ossian Newby kaunisteli päätöslukemat läpiajosta.    

Atlantis FC – HIK 7–2
Kotijoukkue jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi, ja järjesti todelliset maalijuhlat. HIK:n Alexander Eklund vastasi ottelun ensimmäisestä osumasta, mutta Atlantiksen Joao Pedro Costa Do Espirito Santo sekä kahdesti osunut Jean iskivät kolme maalia 11 minuuttiin, ja isännät pääsivät johdossa tauolle. Konan Kouakou lisäsi johtoa toisen jakson alussa, mutta Patrik Lahti kavensi 55. minuutin kohdalla. Lukemat repesivät viimeisen 20 minuutin aikana, ja Demba Camaran, Kouakoun sekä Jeanin maalit sinetöivät Atlantikselle murskavoiton.  

Töölön Taisto – FC FINNKURD 3–1
Vieraat vastasivat ensimmäisen jakson avausmaalista, jonka Deen Tejan iski 25. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Taisto käänsi tappioaseman johdoksi toisen puoliajan alkupuolella Henri Lassilan osuttua kahdesti – ensin läpiajosta ja sitten takatolpalta. Viimeinen maali syntyi loppuhetkillä, kun Aleksi Pesosen pusku upposi vieraiden maaliin.

EsPa – EIF/Akademi 2–1
Matinkylässäkin päädyttiin vieraiden taukojohtoon, kun Alysson Soares onnistui maalinteossa 14. minuutilla. EsPa nousi tasoihin toisen jakson alussa EIF:n omalla maalilla, ja ratkaisu nähtiin tunnin kohdalla Tommi Virkkusen isketty voittomaalin.

Lohko 2

Atlantis FC/Akatemia – TiPS 2–4
Niko Haikon ja Ceni Arsenin maalit veivät TiPS:n taukojohtoon, vaikka Ignacio Ruiz Ayucar Marquez onnistuikin kaventamaan ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Evgeni Tolppa lisäsi vieraiden johtoa tunnin kohdalla rangaistuspotkusta, ja teki päivän toisensa hetkeä myöhemmin. Daniel Åkerlund kavensi vielä lisäajalla, mutta pisteet matkasivat Tikkurilaan.

LePa – CLE 4–0
Sarjanousija LePa sai Kolmoseen lentävän lähdön, kun Antti Numminen iski avausmaalin kulmapotkun jälkitilanteesta jo parin minuutin pelin jälkeen. Lisää seurasi 20 minuutin kohdalla, kun Mahmoud Elshikh tuikkasi paluupallon maaliin. Ottelussa oli ratkaisun makua toisen jakson alussa, kun CLE:n Amir Noori ajettiin ulos, ja LePa siirtyi kolmen maalin johtoon Nevzat Mustafan rangaistuspotkulla. Elshikh viimeisteli päätöslukemat kulmapotkun seurauksena.

TuPS – PK-35 0–5
Vierasjoukkue ratkaisi pelin tylysti jo ensimmäisen reilun puolen tunnin aikana. Niko Tirkkonen aloitti maalinteon 23. minuutilla, Juuso Ollila lisäsi johtoa hetkeä myöhemmin ja pian Tirkkonen naulasi rangaistuspotkusta päivän toisen osumansa. Tirkkonen pääsi juhlimaan hattutemppua tunnin kohdalla, ja Antti Hyttinen iski loppulukemat viime minuuteilla.

LPS – MPS/Atletico Malmi 4–0
Myös Laajasalossa nähtiin hattutemppu, kun Topi Rihtniemi paukutti kolme osumaa. Ensimmäinen syntyi rangaistuspotkusta 43. minuutin kohdalla – vieraiden maalivahti Kaapo Sinervo ajettiin ulos samasta tilanteesta. LPS tuplasi johtonsa vielä ensimmäisen jakson aikana, asialla jälleen Rihtniemi. Miehen hattutemppu täydentyi 78. minuutilla, ja 4–0-maalin iski lisäajalla Lassi Karjalainen.  

Ponnistajat – HooGee 6–0
Rob Thijssen ja Santeri Kauppinen osuivat ensimmäisen jakson alkupuolella, mutta taukolukemat olivat ”vain” 2–0. Isännät rynnistivät toiselle jaksolle kovaa, ja johto tuplattiin jo 51. minuutilla Miki-Casimir Tissarin ja Kauppisen osuttua. Murskavoiton viimeiset maalit menivät Aleksi Hynniselle sekä Markus Silvennoiselle

KoiPS – PuiU 1–0
Vajaat 300 ihmistä joutui odottamaan ottelun ensimmäistä maalia aina lisäajalle asti, mutta se oli kotiyleisölle odottamisen arvoista. Isännät pääsivät vastaiskuun ja pelasivat pallon Simo Miettiselle, joka laukoi voittomaalin etukulmaan.

Lohko 3

RiPS – Nopsa 1–1
Nopsan Tero Kinnunen vastasi ensimmäisen puoliajan ainokaisesta. Benjami Saarinen onnistui tasoittamaan toisella jaksolla, ja Riihimäellä päädyttiin tasatulokseen.

FC Viikingit/2 – PKKU 0–6
Vieraiden Akseli Haapalainen teki molemmat ensimmäisen puoliajan maaleista. PKKU oli todella tyly vieras toisella jaksolla, ja etenkin Jean Silva oli pelipäällä. Hyökkääjä latoi hattutempun 12 minuutissa, ja Samuel Anini Junior iski lopussa PKKU:n kuudennen osuman.
 
Futura – Valtti 0–0
Sarjanousija Valtti haki Porvoosta arvokkaan pisteen kovalla puolustustaistelulla. Futura sai luotua maalipaikkoja, mutta vieraiden puolustus kesti kaikki yritykset.

FC Kontu – JoKi 3–0
Riku Remes oli myrkkyä JoKi-puolustukselle heti ottelun alussa, ja mies tehtaili kaksi maalia ensimmäiseen kuuteen minuuttiin. Remes viimeisteli päätöslukemat ja hattutemppunsa toisen jakson alussa. 

JäPS/47 – HerTo 1–1
Lohkon toinenkin sarjanousija avasi pistetilinsä avauskierroksella, vaikka HerTo:n Tatu Kallio teki ensimmäisen jakson ainoan maalin. Isäntien Atte Laitinen tasoitti heti toisen jakson alkuun, ja vieraiden Tuomas Pääkkölä sai toisen keltaisen korttinsa heti perään. Miesylivoimasta huolimatta JäPS ei onnistunut toistamiseen, ja pisteet tasattiin.

Kuusysi – HyPS 4–0
Viikolla 85-vuotisjuhliaan viettänyt Kyykkä pääsi juhlimaan myös kentällä. Burhan Sadik teki avausjakson kaksi maalia, ja viimeisteli hattutemppunsa loppuhetkillä. 4–0-maali syntyi vielä tämän jälkeen, maalintekijänä Miika Tiainen.

Miesten kolmosen ennakko kaudelle 2019

Lohko 1

Viime kauden joukkueista lohkossa jatkavat SexyPöxyt, NuPS, FC Espoo/2 ja EIF/Akademi. Muista Kolmosessa kaudella 2018 pelanneista joukkueista ne saavat seurakseen EsPa:n sekä helsinkiläiskolmikon Atlantis FC, HPS ja HIFK/3.

Tuleva kausi on Kakkosesta pudonneelle BK-46:lle vuosikymmenen ensimmäinen Kolmosessa. Nousijajoukkueista FC HIK palasi Kolmoseen kahden ja FC FINNKURD yhden vuoden tauon jälkeen.    

Seuraa näitä:
Länsi-Uusimaan paikallispelit
BK-46:n putoaminen Kakkosesta, EIF/Akademin säilyminen Kolmosessa sekä FC HIK:n nousu Nelosesta tarkoittavat, että lohkossa riittää muitakin kuin Helsingin ja Espoon joukkueiden välisiä paikallisotteluita. Raaseporilais- ja hankolaisjoukkueet ovat kohdanneet Kolmosessa viimeksi kaudella 2016, jolloin EIF/Akademi kaatoi FC HIK:n kahdesti.

Lohko 2

Lohkossa riittää vaihtuvuutta, sillä viime kauden joukkueista vain TiPS, TuPS sekä Ponnistajat jatkaa tutussa lohkossa. Muista lohkoista poiketen 2-lohkossa on kolme nousijajoukkuetta, kun LePa teki Atlantis FC/Akatemialle sekä KoiPS:lle seuraa KäPa/Unitedin luovuttua sarjapaikastaan.

Kakkosesta pudonneen LPS:n lisäksi lohkosta löytyy myös 1-lohkossa viime kaudella pelanneet PK-35, PuiU ja HooGee sekä 3-lohkosta siirtyneet MPS/Atletico Malmi ja CLE.

Seuraa näitä:
PK-35:n talven hankinnat
Viime kaudella lohkokakkoseksi jäänyt PK-35 on ollut talven aikana aktiivisena siirtomarkkinoilla: HIFK:sta PK:hon palannut Esa Terävä sekä Gnistanista saapunut kolmikko Niko Tirkkonen, Marko Koskinen ja Teemu Pastila tuovat joukkueeseen satojen otteluiden kokemuksen ylemmiltä sarjatasoilta.

Lohko 3

Viime kauden 3-lohkosta muistetaan Reippaan ylivoima – lahtelaiset eivät hävinneet peliäkään ja kokivat vain yhden pistemenetyksen. Kun viime kauden lohkokakkonen Atlantis FC ja kolmonen MPS/Atletico Malmi vaihtoivat lohkoa, on odotettavista tasainen kilpailu lohkovoitosta.

RiPS, HyPS, JoKi, Nopsa ja FC Kuusysi saavat tällä kaudella seurakseen muista lohkoista 3-lohkoon loikanneet FC Futuran, HerTo:n, FC Konnun ja FC Viikingit/2:n, Kakkosesta pudonneen PKKU:n sekä sarjanousijat Valtin ja JäPS/47:n.

Seuraa näitä:
Maalikuningas 3-lohkosta?
Reippaan Olli Tynkkynen dominoi Kolmosen maalipörssiä viime vuonna, mutta hyökkääjä pelaa tällä kaudella sarjatasoa ylempänä. Viime kaudella 20 maalia mättänyt FC Konnun kärki Joni Häppölä sekä FC Futurassa 19 kertaa tolppien väliin osunut Henri Pulkkinen jatkavat seuroissaan tälläkin kaudella – olisiko jommastakummasta maalikuninkaaksi? 

 

Kausi 2018

NOUSUKARSINTA KOIPS:n JUHLAA

KoiPS ja FINNKURD kohtasivat nousukarsintafinaalissa – KoiPS juhli nousua Kolmoseen

KoiPS eteni perjantaiseen nousukarsintafinaaliin kaatamalla LePa:n rangaistuspotkuilla. Varsinainen peliaika päättyi maalittomaan tasatulokseen, mutta kotijoukkue KoiPS oli vahvempi pilkuilla. FINNKURD puolestaan kaatoi Gnistan/Ogelin luvuin 1-3.

KoiPS aloitti ratkaisevan ottelun vahvasti, ja siirtyi puoliajalle 2-0-johdossa Sampo Hirvelän sekä Simo Miettisen osuttua FINNKURD-maaliin. Topias Tiainen lisäsi johtoa toisella jaksolla, mutta vieraat pääsivät kaventamaan. Lopulta Tiainen niittasi illan toisellaan 4-1-lukemat, ja suurilukuinen yleisö pääsi juhlimaan KoiPS:n sarjanousua.

”Välieränsä” hävinneet Gnistan/Ogeli ja LePa iskivät yhteen Talissa torstaina, ja LePa voitti ottelun lukemin 1-2.

Yhteenveto: Kausi 2018 päättyi EPS:n, VJS:n ja Lahden Reippaan juhliin.

Lohko 1
EPS sekä PK-35 kävivät viimeiselle kierrokselle asti kiivaan taiston lohkovoitosta. Asetelmat kääntyivät espoolaisten eduksi syyskuun alussa, kun EPS voitti joukkueiden keskinäisen taiston niukasti 1-0. Loput viisi otteluaan EPS hoiti vakuuttavasti, ja pääsi juhlimaan nousua päästettyään koko kaudella vaivaiset yhdeksän maalia.

Lohkon toisessa päässä riitti niin ikään jännitystä loppuun asti. HJK/Laajasalon putoaminen varmistui varsin aikaisin, mutta ToTe:n putoaminen sinetöityi vasta päätöskierroksella. ToTe voitti HJK:n omassa ottelussan, mutta jäi toiseksi viimeiseksi KäPa/Unitedin voitettua samaan aikaan – joukkue peittosi HooGee:n, joka oli varmistanut sarjapaikkansa edellisen kierroksen ToTe-voitollaan.

Lohko 2
Lohkon kärkitaistelu oli pitkään kahden kauppa, mutta TiPS tippui lopulta VJS:n kyydistä. Ratkaiseva sinetti tuli syyskuisessa Vantaan derbyssä, joka päättyi VJS:n voittoon dramaattisten vaiheiden jälkeen. Futura pystyi lopulta viivästyttämään VJS:n juhlia viikolla ja kiipeämään sarjakakkoseksi TiPS:n ohi.

SibboV:n putoaminen varmistui HJK:n tavoin hyvissä ajoin ennen sarjan loppua, mutta FC POHU:lla oli vielä päätöskierroksella mahdollisuus ohittaa FC Viikingit/2. POHU nousi taistelemaan sarjapaikastaan otettuaan viimeistä otteluaan ennen seitsemän pistettä kolmesta pelistä, mutta joukkueella ei ollut lopulta saumoja TiPS:n isäntänä.

Lohko 3
Ainoana Kolmosen joukkueena tappiottoman kauden pelannut Reipas kärsi koko sesongin aikana yhden pistemenetyksen. 22 ottelussa huimat 114 maalia mättänyt lahtelaisryhmä sai hyvän kilpailijan Atlantis FC:stä, mutta syyskuun alussa pelatun keskinäisen ottelun voitto ratkaisi lohkovoiton Reippaalle. Reippaan Olli Tynkkynen ylsi Kolmosen ainoana pelaajana 40 maalin rajaan.

Lohkon putoamiskamppailu oli täysin auki viimeisellä kierroksella, kun neljä joukkuetta oli vaarassa pudota. Neloseen päätyivät lopulta FC Viikingit/S.C.P sekä FC Korso/United, jotka eivät onnistuneet voittamaan päätöskierroksen otteluitaan. Korsolaiset putosivat lopulta vain CLE:tä heikomman maalieronsa vuoksi.

Nousukarsinnat päättävät kauden
Nelosesta Kolmoseen nousivat lohkovoittajina Valtti, FC Atlantis/Akatemia, FC HIK sekä JäPS/47. Neljä lohkokakkosiksi sijoittunutta joukkuetta pelaa nousukarsinnoissa, ja yksi niistä nousee Kolmoseen.

Gnistan/Ogeli – FC FINNKURD 10.10.2018
Gnistan jäi vain yhden voiton päähän lohkovoitosta ja suorasta noususta. Kauden kolmeen voittoon päättänyt joukkue kärsi syyskuussa tappion kolmanneksi sijoittuneelle SAPA/3:lle, jolloin Valtti pääsi karkaamaan kärjessä. Oulunkyläläisten paras maalintekijä on lähes puolet joukkueen kaikista maaleista tehnyt Matias Pitkänen, joka voitti maalipörssin selvästi 27 osumallaan. 

Toisen Helsingin lohkon kakkoseksi selviytyi FC FINNKURD. Atlantis FC/Akatemia varmisti lohkovoiton jo hyvissä ajoin, mutta joukkueiden kohdatessa päätöskierroksella FINNKURD vei voiton. FINNKURD ei pelannut ensimmäistäkään tasapeliä, kun joukkueen lähin haastaja FC POHU/IPU päätyi kuuteen pistejakoon. Eroa lohkokakkosen ja -kolmosen välille jäikin yhdeksän pistettä.

KoiPS – LePa 11.10.2018
KoiPS jäi tuskallisen lähelle lohkovoittoa, kun JäPS/47 vei suoran nousijan paikan nimiinsä vain maalieron turvin. KoiPS kohenteli maalieroaan kolmella viimeisellä kierroksella tehden 15 osumaa ja päästäen vain yhden, mutta se ei riittänyt loppuun asti. Joukkue lähtee otteluun hyvä syyskierros takanaan, sillä tappioita tuli vain yksi.

LePa aloitti sarjan lähes ylivoimaisesti, mutta tahti hyytyi hieman kauden mittaan. Joukkueen viimeinen tappio on elokuulta, jolloin lohkon voittanut FC HIK kukisti leppävaaralaiset. LePa päästi lohkon joukkueista selkeästi vähiten maaleja ja ainoana joukkueena alle yhden per ottelu.

Viikko 40: EPS:n nousu Kakkoseen varmistui derbyvoitolla, lohkovoittajat päättivät kauden voittoihin

Lohko 1

SexyPöxyt – EPS 0-1
EPS tarvitsi yhden pisteen varmistaakseen lohkovoittonsa, mutta joukkue päätti kautensa voittoon. Ottelun ainokaisesta vastasi Eetu Klingberg, joka upotti rangaistuspotkun varmasti 22 minuutin pelin jälkeen. Maali riitti täyteen pistepottiin

HooGee – KäPa/United 1-2
Kotijoukkue varmisti sarjapaikkansa viime kierroksella, ja KäPa toisti saman tempun päätöskierroksella. 1-2-voitto piti joukkueen ToTe:n edellä sarjataulukossa.

ToTe – HJK/Laajasalo 3-0
ToTe:n toiveet säilymisestä eivät olleet joukkueen käsissä enää päätöskierroksella. Mainion tasonnoston syyskierrokselle tehnyt ryhmä voitti HJK:n Jonatan Lähdeniemen, Omar Razaqin ja Aydarus Musen maaleilla, mutta KäPa:n voiton myötä ToTe jäi lohkon toiseksi viimeiselle sijalle.

PK-35 – HerTo 2-1
Voitto jäi kotijoukkueelle laihaksi lohduksi, sillä se olisi tarvinnut samaan aikaan Pöxyjen apua voittaakseen lohkon. PK-35 karkasi johtoon jo viidennellä minuutilla, kun lohkon maalipörssin ylivoimaisesti voittanut Kevin Ingoli iski kauden 22. maalinsa. Johto kasvoi puolisen tuntia myöhemmin Mohamed Fofanan osumalla. Sami Ojala kavensi vielä 69. minuutilla, mutta pisteet jäivät Pihlajamäkeen.

PuiU – NuPS 1-2
Kumpikin joukkue iski ensimmäisen puoliajan lopulla – ensiksi Niko Vuorela vapautettiin maalintekoon 41. minuutilla, ja hetkeä myöhemmin Joonas Ruumensaari onnistui läpiajosta. Keskikastin taisto ratkesi Mikael Lundstenin puskuun 72. minuutilla. Tappiosta huolimatta PuiU sijoittui pykälän nummelalaisia ylemmäksi.

EIF/Akademi – FC Espoo/2 0-4
Toinen keskikastin joukkueiden välinen ottelu päättyi niin ikään vieraiden juhliin. Peik Salminen vastasi avausjakson ainoasta maalista ja jatkoi maalintekoa 57. minuutilla. Arttu Ketola lisäsi sijoituksellaan johtoa vartti ennen loppua. Viimeisen sinetin laukoi rangaistuspotkusta Pasi Issakainen.

Lohko 2

Ponnistajat – VJS 2-2
Vieraiden Saku Patana onnistui ensimmäisellä jaksolla kahdesti maalinteossa, mutta Ponnistajat sisuuntui toisella 45-minuuttisella. Jens Sundström kavensi lukemat 1-2:een puskullaan 56. minuutilla. Myöhemmin isännät osuivat ylärimaan, mutta tasoitus syntyi vasta neljä minuuttia ennen loppua Matias Tikan puskusta.

FC Kontu – Ponnistajat 1-1
Myös Ponnistajien viikon toinen ottelu päättyi pistejakoon. Tälläkin kertaa joukkue nousi takaa-ajoasemasta tasoihin – Samuel Törö vei isännät johtoon 53. minuutilla, mutta Lauri Haahti tasoitti kahdeksaa minuuttia myöhemmin.

FC POHU – TiPS 1-5
POHU:lla olisi ollut saumat säilymiseen voitolla, mutta TiPS ei jättänyt kotijoukkueelle mitään saumaa. Evgeni Tolpan ja Visar Tahirin maalit veivät vieraat parin maalin johdossa tauolle, ja maalinteko jatkui toisellakin puoliajalla. Rasmus Smidtslundin, Teemu Pyhämäen ja Jesse Muttosen osumia seurasi Antton Halmeen kavennus, mutta se ei pelastanut POHU:a putoamiselta.

HPS – FC Viikingit/2 1-0
HPS jatkoi voittoputkeaan päätöskierroksella, kun Helsingin paikallinen päättyi vihreisiin juhliin. Maalittoman avausjakson jälkeen ottelun ensimmäinen ja viimeinen maali nähtiin 66. minuutilla Elmer Laaksosen onnistuttua maalinteossa. Viikingit säilytti tappiosta huolimatta sarjapaikkansa, kun POHU hävisi samaan aikaan.

FC Futura – EsPa 3-2
Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti, ja ensimmäisen 17 minuutin aikana nähtiin jopa kolme maalia. Dan Majander vei isännät johtoon, Markus Appelqvist tasoitti ja Majander iski toistamiseen heti perään. Joona Aarnikka tasoitti uudestaan 59. minuutilla, mutta kuitti oli jälleen välitön – Henri Pulkkinen teki voittomaalin kulmapotkun päätteeksi pari minuuttia myöhemmin.

TuPS – SibboV 6-2
Loistavan syyskierroksen pelannut TuPS päätti kauden komeaan voittoon ja nousi samalla lohkoneloseksi. Taneli Pitkänen teki avausjakson ainoan maalin, mutta osumia alkoi tulla urakalla tunnin kohdalla. Matias Ravi, Arttu Ståhle, Matti Saari ja Mikko Honkanen kurittivat sipoolaisia vartin sisään, ja Saari lisäsi johtoa kymmenen minuuttia ennen loppua. Vieraiden Teemu Jaakkola ja Rasmus Öhberg kavensivat lukemat heti perään, mutta kiri ei riittänyt pisteisiin.

VJS – HIFK/3 4-2
Lohkovoittonsa jo varmistanut VJS päätti kauden kotivoittoon, vaikka HIFK johti puoliajalla Jussi Rantasen maalilla. Kotijoukkue nousi johtoon Henri Hiltusen, Matias Pyysalon ja Abdiasis Hagi Farah’n osumilla, mutta Tino Soppi toi HIFK:n maalin päähän. VJS:n Charles Katashira iski minuuttia myöhemmin 4-2-maalin, joka jäi viimeiseksi niitiksi.

Lohko 3

CLE – Nopsa 2-3
Nopsa hinasi itsensä pois tiukasta putoamistaistelusta 2-3-voitolla CLE:stä. Tappiosta huolimatta CLE onnistui pitämään sarjapaikkansa, kun FC Korso/United ei voittanut omaa otteluaan.

Atlantis FC – JoKi 7-2
Runsaasti maaleja koko kauden mittaan mättänyt Atlantis jatkoi samaa rataa päätöskierroksella. Peli oli ensimmäisen jakson jälkeen jo 5-0, kun Dassayeev Da Silva Lima, Konan Odilon Kouakou sekä Aboubacar Diakite osuivat kerran ja Nico Weckström kahdesti. Nikolas Kitti kavensi 55. minuutilla, mutta sitten oli taas isäntien vuoro – ensin Impton Söderlundin ja sitten Da Silva Liman. JoKi:n Jani Sundström iski loppulukemat 6-2.

MPS/Atletico Malmi – FC Kuusysi 3-1
Kyykkä johti ottelua avausjakson jälkeen Riku Korven maalilla, mutta loistavan syyskierroksen pelannut kotijoukkue käänsi pelin edukseen toisella jaksolla. Jesse Ketosen tasoitusta seurasi Kalle Jyrkisen voittomaali 64. minuutilla. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Jonne Ketonen niittasi 3-1-maalin.

Lahden Reipas – FC Viikingit/S.C.P 5-2
Viikingeillä oli sauma säilyä voitolla, ja ensimmäisen jakson jälkeen näytti hyvältä, kun joukkue johti Christoffer Nybergin sekä Niko Fredenin maaleilla. Reippaalta osui avausjaksolla vain Sami Tiittanen, mutta toisella puoliajalla käynnistyi Olli Tynkkysen show – maalitykki iski peräti neljästi ja sai täyteen 40 sarjamaalia. Voitto oli Reippaalle kauden 21., eikä se kärsinyt ensimmäistäkään tappiota.

FC Korso/United – Töölön Taisto 1-1
Korsolaiset olivat pakkovoiton edessä, ja saivat pelata jälkimmäisen jakson miehen ylivoimalla Taiston Mikko Klingan saatua punaisen kortin ensimmäisen puoliajan lopulla. Henri Takin pusku vei isännät johtoon 53. minuutilla, mutta Juho-Matti Heikarin laukaus toi helsinkiläiset tasoihin. Kun lisämaaleja ei nähty, päättyi korsolaisten taival Kolmosessa.

HyPS – RiPS 0-4
Derby meni alusta alkaen vieraiden komennossa – Mehmet Gökcil ja Kasimir Arminen veivät RiPS:n taukojohtoon, ja Phondo Wällärin 56. minuutin maali toi ilmaan ratkaisun makua. HyPS ei onnistunut maalinteossa, mutta Arminen iski vielä lisäajalla päivän toisensa.

Viikko 39: 1-lohkon ratkaisu venyi päätöskierrokselle, putoamiskamppailu pysyi avoimena kaikissa lohkoissa

Lohko 1

FC Espoo/2 – PuiU 3-3
Vierasjoukkue sai otteluun lentävän lähdön, kun se karkasi kahden maalin johtoon jo reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Osumista vastasivat Joonas Ruumensaari komealla laukauksellaan sekä Samy Talat, joka viimeisteli keskityksen alakulmaan. Isäntien Joel Järvelä kavensi 21. minuutilla päästyään upottamaan pallon verkkoihin boksista. Tauolle lähdettiin kuitenkin PuiU:n 1-3-johdossa, kun Robin Leskinen pääsi vetämään läheltä ylös hienon kuvion päätteeksi. Tätä ennen helsinkiläiset olivat osuneet tolppaan sekä ylärimaan. FC Espoo tuli jälleen maalin päähän heti toisen jakson alussa, kun Niklas Tallqvist osui keskityksestä. Illan komein maali nähtiin 57. minuutilla – Oskar Lindholmin kaukolaukaus yläkulmaan tasoitti ottelun. Kotijoukkue sai pelata viimeiset viisi minuuttia miehen ylivoimalla, kun Artjom Mondonen näki punaista, mutta lisämaaleja ei nähty.

HerTo – EIF/Akademi 1-1
Sarjakolmonen HerTo joutui vaikeuksiin ensimmäisen puoliajan lopussa – ensiksi Vladimir Vladimirov sai ulosajon ja pari minuuttia myöhemmin Martin Manelius vei vieraat johtoon. Kotijoukkue kiri tasoihin tunnin kohdalla Olli Surakan onnistuttua maalinteossa. Tasapeli oli kummallekin joukkueelle kauden viides.

KäPa/United – Sexypöxyt 1-3
Helsinkiläiset siirtyivät Verneri Meriläisen maalilla johtoon 17. minuutilla, mutta vieraiden Abdisalaan Khalif tasoitti puoliajan lopussa. Ratkaisua saatiin odotella pelin viimeisille minuuteille asti, jolloin Pöxyt karkasi voittoon – ensiksi Timo Toivonen vei espoolaiset johtoon ja lisäajalla Jukka Puolakka sinetöi voiton. KäPa on tappiosta huolimatta putoamisviivan yläpuolella, mutta sarjapaikan kohtalo selviää vasta päätöskierroksella.

HJK/Laajasalo – HooGee 0-1
Syksyn mittaan otteitaan parantanut HJK piti espoolaiset nollilla ensimmäisen jakson, mutta ottelun avausmaali nähtiin 53. minuutilla. Tobias Wariksen osuma jäi ottelun ainokaiseksi, ja HooGee varmisti voitollaan säilymisen Kolmosessa.

EPS – ToTe 3-0
Selvistä numeroista huolimatta ToTe pysyi lohkoa johtavan EPS:n kyydissä lähes 85 minuuttia. EPS oli jo aiemmin tehnyt maalin, joka hylättiin paitsiona, mutta ketsuppipullo aukesi vasta loppuhetkillä. Voittomaaliksi jäi Aleksi Hollmenin komea volley, jota seurasi välittömästi Faton Seferin onnistunut läpiajo. Eetu Klingberg kaunisteli lukemia vielä lisäajalla. EPS on nyt pitänyt maalinsa puhtaana yli 500 minuuttia putkeen.

NuPS – PK-35 1-2
Kotijoukkue siirtyi maalittoman avausjakson jälkeen johtoon 64. minuutilla, kun Jari Koivulahden puolivolley upposi yläkulmaan. Maalin jälkeen PK-35 alkoi saada otetta pelistä, ja tasoitus tulikin varttia myöhemmin – matala keskitys tavoitti Tatu Haglundin, joka sai viimeistellä pallon tyhjään maaliin. PK-35 tarvitsi voittoa pitääkseen lohkovoittohaaveensa elossa, ja voiton joukkue lopulta raapikin. Muutama minuutti tasoituksen jälkeen Henry Ruotsalainen iski 1-2-maalin vastaiskun päätteeksi.

Lohko 2

FC Viikingit/2 – TuPS 2-3
TuPS jatkoi komeaa voittoputkeaan Helsingissä, kun sarjapaikastaan taisteleva FC Viikingit jäi nuolemaan näppejään. Vieraat siirtyivät johtoon jo viidennellä minuutilla Jere Sjögrenin maalilla, ja osuma jäi avausjakson ainoaksi. Toisella puoliajalla TuPS karkasi jo 0-3-johtoon Samuli Komulaisen ja Matias Ravin maaleilla. Isäntien kiri alkoi kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta Lauri Karjalaisen ja Yunas El Mrabtin osumat eivät riittäneet pisteisiin.

FC POHU – SibboV 6-1
Putoamisviivan alapuolella majaileva POHU otti putoamisensa jo varmistaneista sipoolaisista todella tärkeän voiton, ja piti täten säilymistoiveensa elossa. Kotijoukkue karkasi kolmen maalin johtoon jo puolen tunnin kohdalla, kun Sampo Lokki, Niklas Lukander sekä Anssi Laakkonen iskivät maalin mieheen. Tahti ei hidastunut toisella puoliajalla – peli oli tunnin kohdalla jo 6-0 Lokin viimeisteltyä hattutemppunsa ja Jan Oustimenkon osuttua kertaalleen. Vieraiden Miika Turunen kavensi lukemat vielä lisäajalla.

TiPS – HPS 1-4
Haastavan syksyn pelannut HPS otti toisen voittonsa peräkkäin palloseurojen välisessä kamppailussa. TiPS siirtyi johtoon Evgeni Tolpan 47. minuutin maalilla, mutta viimeiset 35 minuuttia olivat helsinkiläisten näytöstä. Lari Pankakosken tasoitus nähtiin 55. minuutilla ja Akseli Kulikoff vei vieraat johtoon 20 minuuttia myöhemmin. Joonatan Räsänen sekä Joel Vainio kasvattivat johtoa lopussa, ja HPS varmisti voitolla sarjapaikkansa.

HIFK/3 – FC Futura 0-2
Porvoolaiset osuivat alkuhetkillä maalipuihin, mutta ottelun avausmaali nähtiin lopulta 19. minuutilla. Henri Pulkkiselle tarjoiltiin maalin eteen oiva syöttö, josta mies ei erehtynyt. Sama mies oli asialla toisella jaksolla, kun johto kasvoi 0-2:een. Pulkkinen nousi osumillaan maalipörssin jaetulle toiselle sijalle kahden maalin päähän FC Konnun Joni Häppölästä, jolla on kasassa 20 rysää. Voitto nosti Futuran takaisin lohkon toiselle sijalle.

EsPa – FC Kontu 2-2
Kristian Nikkola aloitti maalinteon 13. minuutilla, mutta Joni Häppölä tasasi lukemat kahdeksaa minuuttia myöhemmin. EsPa pääsi johdossa tauolle Markus Appelqvistin maalilla. Toisella jaksolla Sakari Rantala toi vieraat uudelleen rinnalle, ja yhteen maali riitti pisteeseen.

Lohko 3

RiPS – Atlantis FC 2-9
Atlantis rikkoi Reippaan tapaan sadan maalin rajan, kun RiPS jäi joukkueen jalkoihin. Isännät aloittivat ottelun pirteästi ja siirtyivät Mehmet Gökcilin sekä Valtteri Paanasen maaleilla 2-0-johtoon. Tauolle mentiin kuitenkin vierasjoukkueen johdossa Konan Odilon Kouakoun ja kahdesti osuneen Aboubacar Diakiten maaleilla. Lukemat repesivät toisella jaksolla, ja Sergio Souza da Penha Filhon, Daniel Åkerlundin sekä Obi Metzgerin osumat ratkaisivat ottelun lopullisesti. Kouakou ja Diakite jatkoivat maalijuhlia ja saivat lopulta hattutemput nimiinsä.

Töölön Taisto – Lahden Reipas 0-4
Taiston pitkä tappioton putki katkesi lohkovoittajan isäntänä, kun nousunsa jo varmistanut Reipas jatkoi mahtavaa virettään. Maalipörssin kärkinimi Olli Tynkkynen pääsi viimeistelemään avausmaalin vastaiskun jälkeen jo viidennellä minuutilla. Sami Tiittanen tuplasi vieraiden johdon 18. minuutilla kulmapotkusta. Taisto sai toisella jaksolla pallon tolppaan, mutta maalinteosta vastasi jälleen Reipas – asialla rangaistuspotkun upottanut Tynkkynen. Olli Riikonen pääsi vielä loppuhetkillä läpiajoon, eikä erehtynyt viimeistelyssään, ja pääsi kaunistelemaan lukemat 0-4:ään.

FC Kuusysi – HyPS 2-1
Lahtelaiset venyivät kovaan suoritukseen haastavassa paikassa ja ottivat askeleen kohti säilymistä. Ottelun kaikki maalit nähtiin ensimmäisellä jaksolla – Samuel Sorvali vastasi isäntien kummastakin osumasta. HyPS:n ainokainen merkattiin omaksi maaliksi.

JoKi – MPS/Atletico Malmi 0-1
Helsinkiläisten loistava syysvire sai jatkoa Jokelassa. Sarjakolmonen otti niukan voiton Jonne Ketosen 21. minuutin maalilla. ”Tico” oli jo varmistanut sijoituksensa lohkokolmosena, ja JoKi:lla on mahdollisuus nousta sarjataulukon paremmalle puolelle vielä päätöskierroksella.

FC Korso/United – Nopsa 3-1
Korsolaiset ottivat toisen perättäisen 3-1-voittonsa, ja nousivat hetkeksi putoamisviivan yläpuolelle. Aleksi Riipinen vei vieraat johtoon jo kahdeksannella minuutilla, mutta loput maaleista menivät isännille. Timo Tuomisen ja Henri Takin maalit parin minuutin sisään käänsivät matsin 20. minuutin kohdalla. Tuominen onnistui maalinteossa uudelleen vartti ennen loppua, ja tuloksen myötä putoamistaistelu tiivistyi entisestään.

FC Viikingit/S.C.P – CLE 1-3
Maalittoman avausjakson jälkeen toisella puoliajalla nähtiin neljä osumaa. Maalinteon aloitti vieraiden Esmatollah Ahmadi 54. minuutilla, ja johto kasvoi kahdeksan minuuttia ennen loppua Antony Wandunga Mwangin toimesta. Pari minuuttia myöhemmin Viikingit kavensi Jukka Kujaman maalilla, mutta Parti Otieno Ruandan lisäaikaosuma ratkaisi pelin lopullisesti.

Viikko 38: VJS ja Reipas varmistivat lohkovoittonsa

Lohko 1

SexyPöxyt – EIF/Akademi 2-0
Kotijoukkue päätti tappioputkensa iskettyään ottelun kumpaisenkin maalin heti alkuhetkillä. Juho Salo ja Abdisalaan Khalif veivät Pöxyt kahden maalin johtoon jo ensimmäisen yhdeksän minuutin aikana, ja tämä riitti kolmeen pisteeseen.

HJK/Laajasalo – PuiU 0-1
Helsinkiläisten kohtaamisessa nähtiin vain yksi maali, kun Janne Kainulaisen pusku upposi Klubin verkkoon 66. minuutilla. PuiU:lla oli paikkoja lisämaaleihin muun muassa rangaistuspotkusta, mutta HJK-vahti Jere Aho ei ollut ohitettavissa toista kertaa.

EPS – FC Espoo/2 3-0
Derbyn ensimmäinen jakso oli maaliton, mutta sarjakärki meni menojaan toisella puoliajalla. Faton Seferi iski kaksi ensimmäistä osumaa lähietäisyydeltä, ja Astrit Kabashin upea laukaus yläkulmaan ratkaisi ottelun lopullisesti vartti ennen päätösvihellystä.

NuPS – HerTo 1-1
Isäntien Oskari Kokkila vastasi ensimmäisen jakson ainoasta maalista onnistuttuaan läpiajosta 13. minuutilla. HerTo:n tasoitusmaali syntyi vastaiskusta ja Sami Ojalan jalasta 53. minuutilla. Helsinkiläiset varmistivat tasapelipisteellä sijoituksensa lohkokolmosena.

PK-35 – KäPa/United 1-0
EPS:aa jahtaava PK-35 palasi voittojen tielle kotikentällään Tatu Haglundin iskettyä ottelun ainokaisen. Putoamista vastaan pelaava KäPa sai pallon ylärimaan ensimmäisellä puoliajalla, mutta kotijoukkueen maali pysyi puhtaana

ToTe – HooGee 0-1
HooGee nousi putoajan paikalta lohkon yhdeksännelle sijalle voittamalla kuuden pisteen ottelun. Pelin ainoa maali syntyi toisella puoliajalla.

Lohko 2

Ponnistajat – FC POHU 0-0
Maaliton tasapeli oli pieni kolaus POHU:n säilymishaaveille, jotka ovat kaikesta huolimatta yhä elossa. Ponnistajat majailevat yhä tukevasti keskikastissa.

TiPS – FC Viikingit/2 4-1
TiPS nousi takaisin lohkokakkoseksi voitettuaan helsinkiläisvieraansa selvin lukemin. Ensimmäisen puoliajan jälkeen kotijoukkue johti 1-0 Waltteri Koivusen osumalla, mutta Viikingit tasoitti heti toisen jakson alkuun maalintekijänään Lauri Karjalainen. Kahdeksan vuotta sitten uransa päättänyt, ja tähän otteluun paluun tehnyt, Petteri Kaijasilta tuli kentälle 68. minuutilla ja ratkaisi ottelun muutamaa minuuttia myöhemmin. Kaijasilta sekä Evgeni Tolppa iskivät vielä viimeisen 10-minuuttisen aikana maalit mieheen.

HPS – HIFK/3 3-0
HPS:n 100-vuotisjuhlaottelu eteni kotijoukkueen kannalta iloisissa merkeissä. Juho Hirvosen kaksi onnistunutta rangaistuspotkua veivät isännät kahden maalin johtoon, ja Emil Asp kaunisteli lukemia tunnin kohdalla. HIFK on jo varmistanut säilymisen, ja voitolla HPS:n säilyminen näyttää hyvin todennäköiseltä.

FC Kontu – VJS 0-2
Vantaalaiset siirtyivät johtoon 40. minuutilla, kun Mikko Maaranen onnistui puolittaisesti läpiajosta. Toisella jaksolla nähtiin niin ikään yksi osuma, ja se merkittiin kotijoukkueen omaksi maaliksi. Voitto varmisti VJS:n lohkovoiton, kun Futura hävisi oman ottelunsa myöhemmin.

FC Futura – TuPS 2-4
Tuusulalaisten vahva syysvire jatkui Porvoossa, ja TuPS pilasi samalla Futuran mahdollisuudet lohkovoittoon. Matti Saari iski ensimmäisen puolen tunnin aikana kahdesti – toisen lähempää ja toisen komeasti kaukolauksella. Futuran ainokaisesta vastasi ensimmäisellä jaksolla päällään osunut Mikko Lönnström. Futura kiri tasoihin tunnin kohdalla Dan Majanderin onnistuttua lähietäisyydeltä. TuPS poistui kuitenkin voittajana – ensiksi Samuli Komulaisen komea laukaus vei vieraat johtoon ja lisäajalla Taneli Pitkänen niittasi lukemat 2-4:ään.

EsPa – SibboV 6-2
Joukkueet järjestivät todellisen maalijuhlan jo ensimmäisellä jaksolla – EsPa siirtyi 3-0-johtoon Panu Salmiston, Markus Appelqvistin sekä Firas Al-Zubaidin maaleilla, mutta vieraat kirivät maalin päähän Joni Turusen sekä Abderezak Benhamadin osuttua juuri ennen taukoa. Toisen puoliajan maaleista vastasi EsPa. Appelqvistin illan toinen sekä Leo Rautiaisen osuma varmistivat kotivoiton, ja Appelqvist pääsi vielä loppuhetkillä viimeistelemään hattutemppunsa pilkulta.

Lohko 3

Lahden Reipas – CLE 6-0
Reipas varmisti lohkovoittonsa latomalla tulostaululle tennislukemat. Lahtelaisten kauden sadas maali syntyi 37. minuutilla, kun Johannes Karjalainen osui keskityksestä yläkulmaan. Paria minuuttia myöhemmin oli Antti Hukan vuoro onnistua – suoraan kulmapotkusta. Lukemat repesivät toisella jaksolla, ja Reipas iski viimeisen 20 minuutin aikana neljästi. Kaksi osumista oli Olli Tynkkysen käsialaa ja Mikael Salimäki sekä Eetu Sassila osuivat kerran.

FC Viikingit/S.C.P – Atlantis FC 1-8
Atlantis sinetöi sijoituksensa lohkokakkosena näytöstyyliin. Isäntien oma maali, Emmanuel Katundu, Aboubacar Diakite ja Lima Dassayeev Da Silva veivät joukkueen turvallisessa 0-4-johdossa toiselle puoliajalle. Atlantis osui neljästi myös jälkimmäisellä 45-minuuttisella, vaikka Christoffer Nyberg kavensi heti jakson alkuun. Santeri Saarenpään lisäksi vierailta onnistuivat Dassayeev Da Silva sekä kahdesti osunut Konan Odilon Kouakou.

JoKi – Kuusysi 2-1
Ailahtelevasti syyskaudella pelannut JoKi paranteli asemiaan keskikastissa voittamalla toisen peräkkäisen kotipelinsä. Teemu Lainpelto vei isännät johtoon läpiajosta 13. minuutilla, mutta vimmatusti pisteitä kaivannut Kyykkä tasoitti heti perään Pyry Lampisen osuttua lähietäisyydeltä. Ottelun voittomaali syntyi Jani Sundströmin jalasta puolen tunnin kohdalla.

Töölön Taisto – HyPS 2-2
Helsinkiläisten tappioton putki sai jatkoa keskikastin taistelussa, johon HyPS lähti kolme peräkkäistä häviötä kärsineenä. HyPS vastasi avausmaalista Mehmet Gökcilin tehtyä avausjakson ainokaisen. Pietari Palomäki tuplasi vieraiden johdon 50. minuutilla, mutta kavennus syntyi heti perään Henri Lassilan toimesta. Tasoitusmaali nähtiin lopulta lisäajalla, kun Niklas Keränen puski Taiston tasoihin. Isännät saivat vielä loppuminuuteilla punaisen kortin, kun Santeri Aholalle näytettiin toista varoitusta.

MPS/Atletico Malmi – Nopsa 8-1
Kotijoukkue siirtyi puoliajalle 3-1-johdossa Jonne ja Jesse Ketosen kahdella ja Eeli Lehdon yhdellä maalilla, kun vierailta puolestaan osui Eetu Keinänen. Toisella puoliajalla nähtiin todellinen show – kumpikin Ketonen osui uudelleen, minkä lisäksi Kustaa Käki liittyi kahden maalin miesten kerhoon. Loppulukemat niittasi Henri Mattsson.

FC Korso/United – HyPS 3-1
Korsolaiset ottivat elintärkeän voiton Henri Takin hattutempun siivittelemänä. Vieraiden ainoasta maalista vastasi Esa Palomäki. Korsolaisilla on voiton myötä, sarjajumbon asemastaan huolimatta, mahdollisuudet säilymiseen.

 

Viikko 37: EPS:n ja Reippaan etumatkat kasvoivat, FC Futura lykkäsi VJS:n nousujuhlia 

Lohko 1

EIF/Akademi – ToTe 1-3
Viime viikolla putoamisviivan yläpuolelle pitkästä aikaa noussut ToTe haki Tammisaaresta jo kolmannen peräkkäisen voittonsa. Ryöstöretki sai unelma-alun, kun vieraiden Oheneba Kessey teki avausmaalin läpiajosta jo kolmannella minuutilla. Jatkoa seurasi vajaan vartin päästä, kun keskitys löysi Omar Razaqin, joka tuplasi helsinkiläisten johdon. Jan Valadi-Sumesaraie Seyyedin vapaapotku toi EIF:n maalin päähän 22. minuutilla, mutta ToTe:n Onni Mattilan komea laukaus pilasi kirin kymmenen minuuttia ennen taukoa. Toisella jaksolla ei maaleja nähty, ja vieraat ottivat ison askeleen kohti säilymistä.

FC Espoo/2 – NuPS 4-0
Kotijoukkue päätti kolmen ottelun voitottoman putkensa komealla tavalla. Matti Kankaanpää sai seitsemännellä minuutilla oivan syötön 16-alueelle ja viimeisteli takakulmaan, ja lisää oli luvassa kuusi minuuttia myöhemmin – FC Espoon kulmapotku päätyi NuPS:n verkkoihin vieraiden pelaajan päästä. Johto kasvoi 3-0:aan vielä ensimmäisen jakson aikana, kun Jani-Petteri Massisen kierteinen laukaus yllätti NuPS-vahdin. Tahti hiljeni toisella puoliajalla, ja viimeinen niitti nähtiin vasta viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Kulmapotku otti jälleen kimmokkeen NuPS-pelaajasta, ja virui maaliin.

HooGee – Sexypöxyt 2-1
HooGee jäi viime viikolla putoamisviivan alapuolelle, mutta joukkueella on yhä kaikki saumat säilymiseen. Pöxyt meni paikallispelissä johtoon vartin pelin jälkeen Abdisalaan Khalifin maalilla, mutta isäntien Christoffer Lindfors tasoitti vielä ensimmäisen jakson lisäajalla. Pakkovoiton edessä ollut HooGee pääsi lopulta juhlimaan kolmea pistettä, kun Philip Enckell onnistui voittomaalin teossa 85. minuutilla.

HerTo – EPS 0-1
Lohkokolmosen ja -kärjen kohtaaminen oli odotetun tasainen, eikä maaleilla päästy herkuttelemaan. Vierasjoukkue osui ensimmäisellä jaksolla ylärimaan, mutta ratkaisua saatiin odottaa lisäajalle asti. Tällöin EPS sai rangaistuspotkun, jonka Eetu Klingberg upotti sisään. Espoolaisten sarjajohto kasvoi voiton myötä kolmeen pisteeseen.

PuiU – PK-35 4-4
Puistolassa nähtiin kaikin puolin uskomaton jalkapallo-ottelu. Kotijoukkue karkasi ensimmäisen 17 minuutin aikana kahden maalin johtoon Teemu Lampun ja Joonas Ruumensaaren osumilla, ja pääsi tauolle johtoasemassa. Toinen jakso eteni maaleitta, kunnes Patrick O'shaughnessy kavensi vartti ennen loppua. Tasoitus syntyi muutamaa minuuttia myöhemmin Eric Sosa Claveron toimesta, mutta draama alkoi vasta viime hetkillä. 90. minuutilla vieraiden Berton Dedolli ajettiin ulos, ja Jesse Holmström vei vieraat uudelleen johtoon minuuttia myöhemmin. Minuutti tästä, Lennart Voikar tasoitti 3-3:een. PK-35 iski vielä 97. minuutilla, kun Sosa Clavero onnistui toistamiseen, mutta tämäkään ei riittänyt voittoon – Kristian Jenkinsin kaukolaukaus sinetöi minuuttia myöhemmin loppulukemat todella värikkäiden vaiheiden jälkeen.

KäPa/United – HJK/Laajasalo 4-2
Kotikentällään viimeksi toukokuussa hävinnyt KäPa karkasi kahden maalin taukojohtoon Jason Tangin osumilla. HJK tuli maalin päähän KäPa:n omalla maalilla, mutta isäntien Jaakko Vanhala lisäsi johtoa kymmenen minuuttia ennen loppua. Benjamin Vikholm kavensi muutamaa minuuttia myöhemmin, ja maalikarkelot jatkuivat heti perään – onnistujana oli jälleen kotijoukkue, jonka Emmanuel Igbouri viimeisteli loppulukemat.

Lohko 2

FC Viikingit/2 – EsPa 0-4
”Metrodernyn” ensimmäinen jakso oli maaliton, mutta vierasjoukkue käynnisti melkoisen show’n ottelun viimeisen puolituntisen aikana. Alkutahdit pääsi luomaan Firas Al-Zubaidi, jonka laukaus upposi 63. minuutilla takanurkkaan. Ilpo Lehtoranta laukoi vieraat kahden maalin johtoon kymmentä minuuttia myöhemmin, ja ilmassa oli ratkaisun makua, kun Markus Appelqvist teki 0-3-maalin heti perään. Appelqvist viimeisteli vielä muutamaa minuuttia myöhemmin illan toisensa.

FC POHU – HPS 1-0
Kotijoukkue otti kauden kolmannen voittonsa, jolla se nousi neljän pisteen päähän putoamisviivan yläpuolella majailevasta HPS:sta. Ottelun ainokainen nähtiin tunnin kohdalla, kun Lauri Pöntinen onnistui maalinteossa. HPS:n kirimahdollisuudet kokivat kolauksen varttia myöhemmin, kun Vili-Valtteri Hänninen ajettiin ulos toisen varoituksen jälkeen, eikä tasoitusta lopulta nähty.

TiPS – SibboV 5-3
Tikkurilalaiset latoivat kevätkierroksella viisi maalia sipoolaisten verkkoon, ja tahti oli yhtä tyly tälläkin kertaa. SibboV antoi kuitenkin kovan vastuksen, vaikka Evgeni Tolppa aloitti maalinteon 12. minuutilla. Rasmus Öhberg tasoitti 25. minuutilla, mutta Aki Tuovinen siirsi isännät johtoon hetkeä myöhemmin. Maali-iloittelu jatkui Öhbergin toimesta juuri ennen taukoa, mutta oma maali palautti TiPS:n johdon vielä ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Tolpan ja Liridon Islamin osumat ratkaisivat ottelun lopullisesti tunnin kohdalla, mutta viimeinen maali kirjattiin vieraille, kun Öhberg sai hattutempun täyteen.

FC Kontu – TuPS 2-4
Kontulassa nähtiin Tikkurilan tapaan vierasjoukkueen pelaajan hattutemppu – asialla Matti Saari. Saaren ensimmäinen osuma syntyi vapaapotkusta jo seitsemännellä minuutilla. Joni Palomäki tasoitti hetkeä myöhemmin, mutta Saari iski jälleen kaksi seuraavaa maalia, ja TuPS johti 65 minuutin kohdalla 1-3. Maalipörssin kärkimies Joni Häppölä toi isännät maalin päähän kauden 19. osumallaan, mutta vieraiden Taneli Pitkänen sai kunnian viimeistellä viimeisen niitin loppuhetkillä.

VJS – FC Futura 1-2
Vantaalaisilla oli tilaisuus juhlia lohkovoittoa, mutta porvoolaisvieraat olivat eri mieltä. VJS:n Vili Lankinen vei isännät johtoon 17. minuutilla, kun miehelle pedattiin maalin eteen loistava paikka, josta hän ei erehtynyt. Henri Määttä toi vieraat tasoihin varttia myöhemmin – pallo pomppi Määtälle kulman jälkitilanteesta, ja volley löysi tiensä verkkoihin. Loppuhetket olivat dramaattiset, sillä Futura epäonnistui rangaistuspotkussa 85. minuutilla. Tästä huolimatta kolme pistettä matkasi Porvooseen, kun Henri Pulkkinen iski voittomaalin lisäajalla. VJS saa uuden mahdollisuuden nousujuhliin perjantaina Kontulassa.

HIFK/3 – Ponnistajat 2-0
HIFK paranteli asemiaan lohkon keskikastissa kaatamalla Ponnistajat kotikentällään. Ensimmäisen jakson ainoasta maalista vastasi Tommi Arffman. Lukemat pysyivät tasaisina aina lisäajalla asti, kunnes Tino Soppi ratkaisi ottelun lopullisesti kauden 12. osumallaan.

Lohko 3

RiPS – JoKi 3-1
Vieraat siirtyivät vartin kohdalla johtoon Jani Sundströmin rangaistuspotkumaalilla, mutta tauolle mentiin silti kotijoukkueen johdossa. Ensimmäisen jakson RiPS-maalit merkittiin Lauri Jormanaiselle sekä Mehmet Gökcilille, ja isäntien Pietari Palomäki iski loppulukemat varttia ennen päätösvihellystä.

Atlantis FC – MPS/Atletico Malmi 0-1
Derbyn ensimmäinen jakso oli maaliton, vaikka Atlantis pääsikin kolisuttelemaan ylärimaa. Avausmaali syntyi 69. minuutilla, kun vieraiden Ville Ruuska pääsi viimeistelemään pienestä kulmasta. Tappio oli isännille kauden kolmas, mutta helsinkiläiset jatkavat lohkokakkosena. ”Tico” on kahdeksan pisteen päässä joukkueesta, kun kolme kierrosta on pelaamatta.

CLE – FC Korso/United 5-1
CLE nousi lähemmäs putoamisviivaa kurittamalla lohkojumboa kuuden pisteen ottelussa. Peli repesi toisella jaksolla, jolle lähdettiin 1-1-tasalukemissa – kotijoukkue meni menojaan, ja juhli loppujen lopuksi selvää 5-1-voittoa.

Kuusysi – Töölön Taisto 2-6
Taiston loistava syysvire jatkui Lahdessa, jossa joukkue takoi jo ensimmäisellä jaksolla kolme kaappia. Teemu Pesosen kahden osuman lisäksi maalinteossa onnistui Santeri Ahola, jonka lisäksi kotijoukkueen Samuel Luomaa osui kertaalleen. Taisto ratkaisi ottelun lopullisesti toisen jakson avausvartin aikana, kun Jami Uuttu sekä kahdesti iskenyt Henri Lassila maalasivat. Kyykän Aki Kemppi kavensi vielä 68. minuutilla, mutta lahtelaisten pistetiliä se ei auttanut.

Nopsa – FC Viikingit/S.C.P 2-3
Viikingit tarvitsivat voiton, kun CLE hoiti oman pelinsä tyylillä, ja sellaisen ”Pakka” saikin. Se ei irronnut helpolla, sillä Nopsa johti ottelua avausjakson jälkeen Eetu Keinäsen maalilla. Toisen puoliajan loistava ensimmäinen 15-minuuttinen riitti vieraille voittoon – Oscar Simula toi joukkueen tasoihin ja ohi, ja Oskar Nyström viimeisteli voittomaalin 58. minuutilla. Nopsan 2-3-kavennuksesta vastasi loppuminuuteilla Tero Kinnunen.

HyPS – Lahden Reipas 0-6
Reippaalla oli tilaisuus kasvattaa lohkojohtoaan Atlantiksen kärsittyä tappion, eikä lahtelaisryhmä jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä. Ensimmäinen maali syntyi keskityksestä 20 minuutin pelin jälkeen, kun Teemu Toukonen sai viimeistellä pallon tyhjään maaliin. Olli Tynkkynen lisäsi johtoa 28. minuutilla, ja Toukonen puski päivän toisensa heti perään. Jussi Hauhia onnistui kulman jälkitilanteesta vielä ennen taukoa. Maalipörssiä ylivoimaisesti johtava Tynkkynen viimeisteli toisella jaksolla hattutemppunsa, ja miehen maalisarake näyttää nyt 32:a.

 

Viikko 36: EPS, VJS ja Reipas voittivat lohkojen kärkikamppailut – Vantaan derbyssä yli 1200 katsojaa

Lohko 1

EPS – PK-35 1-0
Täysi tupa näki EPS:n nousevan sarjakärkeen tiistai-illan vauhdikkassa ottelussa. Vierasjoukkueella oli ensimmäisellä puoliajalla paremmat paikat maalintekoon, mutta tauolle mentiin maalittomissa lukemissa. Toisella jaksolla EPS otti kuskin paikan, ja painostus palkittiin 85. minuutilla – ratkaisijana oli Jesus Alcaide Brezmes, joka liukui pallon alakulmaan kulmapotkun jälkitilanteessa. ”Chuchi” teki voittomaalin täsmälleen samassa ajassa myös edellisviikolla Tammisaaressa.

FC Espoo – KäPa/United 1-1
Lohkossa eniten tasapelejä keränneet joukkueet päätyivät pistejakoon myös keskinäisessä kamppailussaan. FC Espoon Peik Salminen vei isännät johtoon kauden 11. maalillaan, kun peli oli ehtinyt vanheta seitsemän minuuttia. Tilannetta edelsi KäPa-topparin liukastuminen, jonka jälkeen Salminen riisti pallon ja pääsi läpi. KäPa oli osunut ottelun alussa ylärimaan, ja onnistui lopulta tasoituksessa 36. minuutilla, kun Ali Farhang Seyed Mohammad jatkoi sivuvapaapotkun yläkulmaan. KäPa kolisutteli rimaa toistamiseen lisäajalla, mutta kotijoukkue kesti vyörytyksen.

NuPS – HooGee 0-0
Maaliton tasapeli palautti kummankin joukkueen pistekantaan. NuPS osui toisella jaksolla ylärimaan, mutta pisteet jaettiin kevätkierroksen kohtaamisen tapaan tasan.

HerTo – Sexypöxyt 3-0
Helsinkiläisten voittoputki jatkui komeasti Pöxyjen isäntänä. Kotijoukkue siirtyi tauolle 2-0-johdossa ja sinetöi loppulukemat toisella jaksolla. Seuraavaksi HerTo, jolla on takanaan neljä nollapeliä, lähtee haastamaan sarjakärki EPS:aa.

PuiU – ToTe 1-3
ToTe nousi ensi kertaa kuukausiin putoamisviivan yläpuolelle, kun se kaatoi PuiU:n paikallisottelussa. Toisen peräkkäisen voittonsa ottanut vierailija siirtyi johtoon 56. minuutilla, kun Rasmus Niemi karkasi laidalta ja viimeisteli varmasti. Isäntien hetkeä aiemmin kentälle vaihtama Peke Huuhtanen sai 67. minuutilla pallon maalin eteen, eikä hyökkääjä erehtynyt. Tasoituksesta huolimatta peli päättyi ToTe:n juhliin – minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Niemi kuritti PuiU:a toistamiseen. Vastaiskumaalia seurasi PuiU:n yritykset, mutta vierailijoiden Yasine Aloui lopetti pyristelyt 1-3-osumallaan.

EPS – HJK/Laajasalo 8-0
EPS:n viikko sai täydellisen päätöksen toisessa, kun sarjakärki kaatoi HJK:n murskalukemin. Isännät johtivat ensimmäisen jakson jälkeen 2-0, maalintekijöinään Eetu Klingberg sekä Aleksi Hollmen, mutta ketsuppipullo aukesi kunnolla toisella puoliajalla. Espoolaiset takoivat puoliajan ensimmäisen 20 minuutin aikana neljä maalia, kun Jesse Saarinen osui kahdesti ja Roni Tuominen kerran. 5-0-maali merkittiin omaksi maaliksi. Lopussa Klingberg tuplasi päivän maalimääränsä ja Jere Ahopelto kaunisteli lukemia.

PK-35 – EIF/Akademi 7-0
Niukan tappion alkuviikosta EPS:lle kärsinyt PK-35 palasi viikon päätteeksi vakuuttavasti voittojen tielle. Ahneiten maaliverkkoja pöllytti Kalle Sotka, jolle kirjattiin neljä osumaa. Mohamed Fofana, Tatu Haglund ja Eric Sosa Clavero osuivat kertaalleen, ja ero espoolaisiin kaventui jälleen yhteen pisteeseen.

Lohko 2

SibboV – HIFK/3 2-1
Sipoolaiset nappasivat tiukassa pelissä kauden toisen voittonsa – jälleen HIFK:n kustannuksella. Onni Mäkäräinen vei isännät johtoon 19. minuutilla ja onnistui toistamiseen 86. minuutilla. HIFK:n Mika Isohookanalle näytettiin punaista korttia vain hetkeä ennen jälkimmäistä maalia. Vieraiden Tino Soppi kavensi lisäajalla, mutta tasoitusmaalia ei syntynyt. Sen sijaan HIFK sai toisen ulosajon, kun Teemu Turusta laputettiin kahdesti.

FC Viikingit/2 – FC Futura 2-5
Porvoolaiset nousivat onnistuneen ryöstöretken päätteeksi sarjakakkoseksi. Futuran Axel Holmberg teki ottelun ensimmäisen maalin takanurkkalaukauksellaan jo kuudennella minuutilla. Seuraava huipputilaisuus oli Viikingeillä, mutta ylärima pelasti vieraat. Henri Pulkkinen lisäsi puolen tunnin kohdalla vieraiden johtoa, mutta kuitti tuli kymmenen minuuttia myöhemmin komealla tavalla – Aleksi Torala osui vapaapotkusta 40 metristä. Futura siirtyi tauolle 1-3-johdossa, kun Janne Arolinna osui vuorostaan takanurkkaan. Isännät nousivat uudestaan maalin päähän Mikael Virran kavennettua, mutta Futura takoi viimeisen viisiminuuttisen aikana kaksi maalia, ja otti selkeän voiton. Viimeisistä maaleista vastasivat Pulkkinen sekä Jamal Zvaalden.

FC POHU – FC Kontu 1-3
Helsingin paikallinen ei ollut ehtinyt vanheta kuin reilun minuutin, kun Kontu sai aihetta juhlaan – Markus Venäläinen vei vieraat johtoon salamamaalilla. Puoliajalle mentiin kuitenkin tasatilanteessa, sillä Ali Al-Thaher onnistui toisessa päässä vartin kohdalla. Toinen jakso alkoi jälleen vieraiden komennossa, kun Clinton Elimita Ekole vei joukkueen uudestaan johtoon. Lohkon maalipörssin kärkinimi Joni Häppölä viimeisteli tunnin kohdalla loppulukemat 1-3.

HPS – TuPS 0-2
Tuusulalaisryhmä otti jo neljännen perättäisen voittonsa, kun HPS jäi nollille perjantai-iltana. Kolmessa edellisessä pelissään 13 maalia mättänyt TuPS aloitti maalinteon 34. minuutilla Antti-Mikael Konkarin osumalla. Ottelu eteni 0-1-lukemissa aina 89. minuutille asti, kunnes Lauri Saari sinetöi voiton vieraille.

TiPS – VJS 2-3
Vantaan derbyssä nähtiin kevätkierroksen tapaan huima yleisömäärä ja upeaa draamaa, kun 1243 katsojaa ahtautui Tikkurilan urheilupuistoon. Emmanuel Mukukan alkuhetkien komea vapaapotku antoi TiPS:lle unelma-alun, mutta Mikko Maaranen tasoitti ottelun hienolla laukauksellaan 27. minuutilla. Toisella jaksolla VJS siirtyi johtoon Patrik Pykälä-Ahon maalilla, mutta TiPS:n Liridon Islamin yksilösuoritus nosti kotijoukkueen tasoihin. TiPS haki vimmatusti voittomaalia, ja sai lisäajalla vapaapotkun, johon nousi pelaajia maalivahtia myöten – VJS selvitti tilanteen ja Kristian Lehtonen karkasi läpi laukoen pallon tyhjään maaliin. VJS on voiton myötä yhdeksän pisteen karkumatkalla ja hyvin lähellä nousua Kakkoseen.

EsPa – Ponnistajat 1-3
Ponnistajat pääsi tauolle 0-1-johdossa, kun joukkue hyödynsi EsPa-puolustuksen kommunikointivirheen vartin pelin jälkeen. EsPa tuli tasoihin 12 minuuttia ennen loppua, kun Panu Salmisto osui kulmapotkun jälkitilanteesta. Vierasjoukkue oli kuitenkin tehokas viimeisten minuuttien aikana – Ponnistajat sai johtoasemansa takaisin neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, ja lisäajalla kaukolaukaus painui tolpan juureen jättäen tulostaululle lukemat 1-3.

Lohko 3

RiPS – Nopsa 8-1
Kotijoukkue ratkaisi ottelun jo ensimmäisen puoliajan aikana – Lauri Jormanainen ja Joona Dyster osuivat kerran, Mehmet Gökcil kahdesti. Jani Korhonen kavensi vielä ensimmäisellä jaksolla, mutta RiPS:n vyörytys jatkui toisella 45-minuuttisella. Pietari Palomäki takoi hattutempun ja Dyster illan toisensa viimeisen puolituntisen aikana. Vieraat pelasivat viimeiset 20 minuuttia miehen vajaalla, kun Petteri Enqvist sai punaisen kortin.

JoKi – CLE 2-0
JoKi nappasi pitkästä aikaa kolme pistettä, kun toisen jakson maalit toivat voiton helsinkiläisvieraista. Teemu Lainpelto oli 52. minuutilla ensimmäisenä paluupallossa, ja vei kotijoukkueen johtoon. 2-0-maali oli lähes kopio edellisestä – tällä kertaa nopeimpana pallossa oli Nikolas Kitti.

Töölön Taisto – FC Viikingit/S.C.P 2-0
Niklas Keränen puski Taiston johtoon 25. minuutilla osuttuaan hetkeä aiemmin ylärimaan. Taisto jatkoi maalintekoa heti toisen jakson alussa, kun Santeri Aholan laukaus upposi takakulmaan. Isäntien voitto oli neljäs viiden ottelun sisään, ja joukkue nousi kolmen pisteen ansiosta lohkon viidenneksi.

Atlantis FC – Lahden Reipas 0-4
Reipas otti askeleen kohti sarjanousua, kun se voitti lohkon kärkitaistelun suvereenein luvuin. Ensimmäisen puoliajan ainokaisesta vastasi Teemu Toukonen hienolla puskullaan. Johannes Karjalainen lisäsi vierasjohtoa toisella jaksolla, ja kun Reippaan vapaapotku pomppi Atlantiksen maaliin omasta pelaajasta, oli ilmassa jo ratkaisun makua. 0-4-maalista vastasi loppuminuuteilla vapaapotkusta osunut Riku Heini.

FC Kuusysi – FC Korso/United 2-0
Korsolaisilla oli mahdollisuus tulla tasapisteisiin Kyykän kanssa, mutta lahtelaiset olivat tylyjä isäntiä. Semen Kirillov teki ensimmäisen maalin jo viiden minuutin jälkeen ja Aki Kemppi ratkaisi pelin 77. minuutilla. Vieraiden Timo Tuominen otti punaisen kortin vielä loppuhetkillä. Korsolaisilla on tulevalla viikolla edessään kuuden pisteen ottelu, kun joukkue pelaa niin ikään putoamisviivan alapuolella majailevan CLE:n vieraana.

MPS/Atletico Malmi – HyPS 4-2
Joukkueet pelasivat maalirikkaan ensimmäisen jakson, jonka aikana nähtiin peräti neljä osumaa. Kotijoukkue karkasi Paul Fahyn ja Kustaa Käen maaleilla 2-0-johtoon, mutta HyPS kiri tasoihin maalintekijöinään John Keister sekä Saku Matilainen. Ottelu ratkesi minuuteilla 55-60, kun ”Tico” iski kahdesti – ensin Mikko Vesterinen, sitten Ville Ruuska.

 

Viikko 35: Helsinkiläisjoukkueet pelasivat vahvasti lohko 1:ssä, TiPS palasi voittokantaan ja Olli Tynkkynen lähestyy 30 maalin rajaa

Lohko 1

EIF/Akademi – EPS 1-2
Keskikastin EIF siirtyi keskiviikkoillan taistossa johtoon 11. minuutilla Martin Maneliuksen maalilla. Vieraat tulivat tasoihin vartin päästä, kun Jere Ahopelto osui Jesus Brezmes Alcaiden esityöstä. Ottelu ratkesi vasta viisi minuuttia ennen loppua – tällä kertaa Brezmes Alcaide sai nauttia Ahopellon tarjoilusta, ja miehen maali toi EPS:lle tärkeät pisteet. Voitto nosti espoolaiset väliaikaisesti lohkokärkeen.

HooGee – PuiU 2-3
PuiU paranteli asemiaan keskikastissa peittoamalla HooGeen viisimaalisessa trillerissä. Kumpikin joukkue osui jo ensimmäisen vartin aikana – espoolaisilta onnistui Viktor Bondestam ja helsinkiläisiltä Janne Kainulainen. Teemu Lamppu vei vieraat johtoon toisen jakson alkupuolella, mutta HooGee kiri tasoihin Bondestamin illan toisella. PuiU:n sankariksi nousi Kainulainen, jonka 80. minuutin maali nosti joukkueen lohkovitoseksi.

SexyPöxyt – PK-35 0-2
Myös Laaksolahdessa päädyttiin helsinkiläisjuhliin, kun PK-35 jatkoi voittoputkeaan. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina 70. minuutille asti, kunnes Antti Hyttinen vei vieraat johtoon. Hyttinen tuplasi kuusi minuuttia myöhemmin illan maalimääränsä, ja tämä jäi ottelun viimeiseksi osumaksi. PK-35 sai vielä ottelun lopussa jobinpostia, kun lohkon maalipörssiä ylivoimaisesti johtava Kevin Ingoli lensi ulos kahden varoituksen jälkeen. Ingoli ei täten ole punamustien rosterissa tiistaina, kun EPS isännöi joukkuetta lohkon kärkikamppailussa.

KäPa/United – NuPS 2-1
KäPa jatkoi vahvoja otteitaan kotikentällään, kun se sai vieraita Nummelasta. Isännät siirtyivät johtoon kahdeksannella minuutilla, kun pallo pomppi NuPS:n pelaajasta omaan maaliin vastaiskun päätteeksi. Jason Tang lisäsi johtoa puolen tunnin kohdalla laukomalla pallon tolpan kautta sisään. NuPS onnistui kaventamaan reilun tunnin pelin jälkeen, kun Niko Vuorelan veto löysi tiensä yläkulmaan. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, ja KäPa otti tärkeät pisteet säilymistään ajatellen.

HJK/Laajasalo – HerTo 0-3
HerTo pysyy yhä kärkikaksikon kannassa. Kauden 11. voitto irtosi Mikko Mähösen ja Tatu Kallion ensimmäisen sekä Ville Rintalan toisen puoliajan maaleilla. Matkaa piikkipaikalle on neljä pistettä, kun HerTo on pelannut yhden ottelun PK-35:tä ja EPS:aa enemmän.

ToTe – FC Espoo/2 1-0
ToTe:n mahdollisuudet säilyä Kolmosessa kohenivat, kun joukkue kaatoi FC Espoon. Ottelun ainokaisesta vastasi Sami Selmani, joka nousi korkeimmalle kulmapotkussa hieman ennen taukoa. Vierasjoukkue osui tolppaan vielä maalin ja taukovihellyksen välissä. Toisella jaksolla oli kotijoukkueen vuoro kolisuttaa tolppia, mutta Selmanin maali riitti lopulta kolmeen pisteeseen.

Lohko 2

SibboV – Ponnistajat 0-2
Sipoolaiset pitivät vieraansa maalittomissa lukemissa aina viimeiselle kympille asti, mutta Ponnistajat ratkaisi ottelun Joel Tuovisen ja Antton Koskisen loppuhetkien maaleilla. SibboV jatkaa viidellä pisteellään sarjan viimeisellä sijalla.

TuPS – EsPa 4-0
TuPS oli tyly isäntä espoolaisille, ja näytti kaapin paikan jo ensimmäisellä jaksolla. Severi Huikon ja Taneli Pitkäsen maaleja seurasi Matti Saaren erittäin komea vapaapotkurysä, jonka turvin kotijoukkue johti tauolla jo 3-0. Joni Fihlman kaunisteli numeroita vielä loppuhetkillä.

FC Futura – HPS 4-2
Sander Paukku vei vieraat johtoon heti alkuminuuteilla vastaiskun päätteeksi, mutta Henri Pulkkisen pusku toi Futuran tasoihin vartin kohdalla. Tauolle siirryttiin kuitenkin helsinkiläisjohdossa, kun Joonatan Räsänen onnistui vuorostaan päällään. Toisella puoliajalla alkoi Pulkkisen show – ensin mies alusti Henri Määtän tasoitusmaalin, sitten hän vei isännät johtoon rangaistuspotkusta, ja viimeisteli lopulta hattutemppunsa lisäajalla.

VJS – FC POHU 8-0
Sarjakärki jatkoi hienoja otteitaan murskaamalla putoamista vastaan taistelevan POHU:n. Ensimmäisellä jaksolla osuivat Saku Patana, Kristian Lehtonen, joka nousi takaisin maalipörssin jaetulle kärkisijalle, sekä Vili Lankinen. Tahti ei hidastunut toisella 45-minuuttisella – sekä Murat Israpov että Mikko Maaranen iskivät kahdesti ja Mikko Rantanen kerran. VJS:n viikko kruunautui sunnuntaina, kun joukkue kaatoi TPK:n Regions’ Cupin välierässä yli 400 katsojan edessä. Finaalivastustaja selviää tällä viikolla, kun FC Kiisto ja Atlantis FC iskevät yhteen.

FC Kontu – SibboV 1-1
Aiemmin tällä kaudella yhden voiton ja tasapelin napannut sipoolaisryhmä kasvatti pistepottiaan viikon toisessa pelissään. Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen Jussi Eskola vei helsinkiläiset johtoon 55. minuutilla. Tasoitus tuli vain muutamaa minuuttia myöhemmin, asialla Robert Nummela. Vieraiden Toni Paukkeri sai illan toisen varoituksensa lisäajalla, mutta pisteet jaettiin tästä huolimatta tasan.

Ponnistajat – FC Viikingit/2 2-4
Helsinkiläsjoukkueet tarjosivat yleisölle neljä maalia jo ensimmäisen puolituntisen aikana – vieraat siirtyivät aluksi johtoon Samir Bouroussin osumalla, ja uudestaan välittömästi Olli Itkosen tasoituksen jälkeen. Antton Koskinen toi Ponnistajat toistamiseen tasoihin viikon toisella maalillaan. Viikkarit ratkaisi ottelun toisella jaksolla, kun Kristi Manangan sekä Jan Eklundin osumat takasivat joukkueelle tärkeät pisteet.

HIFK/3 – TiPS 2-5
Kolauksen lohkovoittohaaveisiinsa edellisviikolla saanut TiPS palasi voittojen tielle, eikä antanut eron VJS:aan kasvaa. Joukkue johti reilun puolen tunnin jälkeen jo 0-3, kun Evgeni Tolppa, Miikka Hyvärinen ja Liridon Islami rankaisivat helsinkiläisiä. HIFK:n maalitykki Tino Soppi toi kotijoukkueen maalin päähän kahdella rangaistuspotkuosumallaan, mutta kiri loppui 79. minuutilla, kun Tolppa teki maalin toistamiseen. Joonas Kosonen iski loppulukemat kuusi minuuttia myöhemmin. TiPS isännöi tulevana VJS:aa lauantaina lohkon kärkitaistossa.

Lohko 3

Lahden Reipas – RiPS 3-0
Lohkon maalipörssiä suvereenisti johtava Olli Tynkkynen nousi jälleen kerran lahtelaisten sankariksi. RiPS piti sarjakärjen nollilla ensimmäisen jakson ajan, mutta Tynkkynen osui heti toisen jakson alkuun komealla kaukolaukauksellaan. Johto kasvoi 20 minuuttia ennen loppua, kun Reippaan keskitys pomppi RiPS:n maaliin vieraiden omasta pelaajasta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Tynkkynen iski pilkulta kauden 29. kaappinsa.

FC Viikingit/S.C.P – FC Kuusysi 2-1
Viikkarit voitti 2-lohkon tapaan ”kuuden pisteen ottelun” myös 3-lohkossa. Gabadji Kameni Baudoin Fred vei Kyykän johtoon toisen jakson alussa, mutta Emin Ouni tasoitti tunnin kohdalla. Ottelu oli päättymässä tasan, kunnes Jani Moskuvaara iski voittomaalin lisäajalla. Kolme pistettä nosti Viikkarit pois varman putoajan paikalta.

Nopsa – JoKi 2-1
JoKi:n heikko syyskausi jatkui, kun Nopsa nappasi säilymisen kannalta tärkeät pisteet. Kotijoukkueen Anssi Juurinen vastasi ensimmäisen jakson ainoasta maalista, ja ottelun voittomaali syntyi JoKi-pelaajan omasta maalista 52. minuutilla. Vieraat kavensivat vielä 84. minuutilla Nikolas Kittin toimesta, mutta pisteet jäivät Nastolaan.

CLE – Atlantis FC 0-3
Atlantiksen maalitehtailu jatkui paikallisottelussa, ja ensimmäisen osuman iski Odilon Kouakou Konan jo kahdeksannella minuutilla. Ottelu ratkesi lopullisesti vasta 86. minuutilla, jolloin Sergio Souza da Penha Filho tuplasi vieraiden johdon. Archie Alatalo iski viimeisen niitin lisäajalla. Atlantis ja Reipas iskevät yhteen perjantaina Pukinmäessä, eikä pelistä puutu panoksia.

HyPS – Töölön Taisto 2-2
Keskikastin joukkueet pelasivat odotetun tasaisesti Hyvinkäällä. Kotijoukkue johti tauolla 2-1 Saku Mattilaisen ja Bio Kontan osumilla. Saku Klinga oli välissä tasoittanut pelin 1-1:een. Klinga ajettiin kentältä reilun tunnin kohdalla, mutta Taisto hinasi itsensä tasoihin miehen vajaalla – Henri Lassila vastasi 2-2-osumasta 85. minuutilla. Ottelussa nähtiin vielä yksi ulosajo, joka sekin tuli vieraille – tällä kertaa Jussi Jokelalle.

FC Korso/United – MPS/Atletico Malmi 1-4
”Tico” vahvisti asemiaan lohkokolmosena hakemalla Korsosta täyden pistepotin. Mikko Kouri aloitti maalinteon vapaapotkusta 36. minuutilla. 40 minuuttia myöhemmin vieraat osuivat jälleen, tällä kertaa Timo Kinnunen viimeisteli keskityksestä. Korsolaisten Jari Lappalainen kavensi seitsemän minuuttia ennen loppua, mutta Tico osui kahdesti lisäajalla – ensin Jonne Ketonen laukoi alakulmaan ja muutamaa minuuttia myöhemmin pallo löytyi verkosta korsolaispelaajan ohjaamana.

 

Viikko 34: 1-lohkon kärkikolmikko jatkoi vakuuttavasti, VJS pääsi karkumatkalle ja yli 400 katsojaa todisti Lahden paikallisottelua

Lohko 1:

FC Espoo/2 – SexyPöxyt 0-0
Joukkueiden viime kohtaamisessa nähtiin peräti kuusi maalia, mutta tällä kertaa kumpikaan ei onnistunut maalinteossa. Pöxyt kolisuttelivat tolppia ensimmäisellä jaksolla ja FC Espoo toisella, mutta derby päättyi maalittomaan tasapeliin.

NuPS – EIF/Akademi 6-0
Viime kotiottelussaan seitsemän maalia tehtaillut NuPS oli tyly isäntä myös EIF:lle. Joonas Vuorelan laukaus alakulmaan vei joukkueen johtoon 23. minuutilla, ja Kaarle Glad lisäsi johtoa hieman myöhemmin läpiajon jälkeisestä paluupallosta. Seuraavat nelisenkymmentä minuuttia edettiin maaleitta, kunnes NuPS iski jälleen – Veikko Paanasen puskumaalia seurasivat Gladin ja Niko Vuorelan osumat. 6-0-päätöslukemat 85. minuutilla ampui Niklas Laakso.

PuiU – KäPa/United 2-1
PuiU nappasi kauden seitsemännen voittonsa tiukkojen vaiheiden jälkeen. Paikallisottelun ensimmäinen maali nähtiin 38. minuutilla, kun Teemu Lamppu vei isännät johtoon. Danyar Hosseini tasoitti tunnin kohdilla, mutta PuiU:n Robin Leskinen nousi ottelun sankariksi 77. minuutin voittomaalillaan.

PK-35 – HJK/Laajasalo 7-1
Sarjakärki PK-35 tarjosi HJK:lle kylmää kyytiä heti matsin alussa – tilanne oli 11. minuutin jälkeen jo 4-0, kun Jere Siltala osui kahdesti ja Antti Hyttinen sekä Kevin Ingoli kerran. Miro Kauti siirsi punamustat 5-0-johtoon ennen taukoa, ja 66. minuutilla tulostaulu näytti 7-0:aa, kun Siltala viimeisteli hattutemppunsa ja Kim Raimi teki illan ensimmäisensä. Risto Aalto teki kavennusmaalin vielä kymmenen minuuttia ennen loppua.

ToTe – HerTo 0-1
HerTo pysyy yhä tiukasti kärkikaksikon perässä. ToTe piti joukkuetta tiukoilla, mutta kotijoukkueen toisen jakson oma maali riitti takaamaan HerTo:lle kolme pistettä.

EPS – HooGee 3-0
Eteläespoolaisten kohtaamisessa ei nähty yllätyksiä, ja EPS:n haaveet lohkovoitosta ovat yhä omissa käsissä. Punapaidat siirtyivät johtoon 27. minuutilla, kun pallo meni maaliin HooGee-pelaajan kautta. Toisen jakson jälkimmäisellä puolikkaalla onnistuivat Faton Seferi sekä Eetu Klingberg, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

Lohko 2

FC POHU – HIFK/3 1-3
Elokuun kahdella murskatappiolla aloittanut HIFK nappasi toisen peräkkäisen voittonsa paikallisväännössä. Vieraiden Pietu Lyytisen seitsemännen minuutin maali pysyi ottelun ainoana aina 69. minuutille asti, kunnes Samu Häkälä teki voittomaalin. Lyytinen iski illan toisensa viitisen minuuttia myöhemmin, ja Richard Tiberi kavensi 83. minuutilla. Tiberin maali oli miehelle kauden seitsemäs, ja hän on tehnyt miltei kolmanneksen joukkueensa maaleista (22).

TiPS – TuPS 1-5
Lohkovoitosta kisaava TiPS joutui TuPS:n ja Matti Saaren tyrmäämäksi jo ensimmäisellä jaksolla. Saari aloitti maalinteon jo reilun minuutin jälkeen, ja hattutemppu syntyi vapaapotkusta viitisen minuuttia ennen taukovihellystä. TiPS:n urakkaa vaikeutti se, että Rauli Saalfeld ajettiin ulos vapaapotkuun johtaneessa tilanteessa.  Miesalivoimasta huolimatta kotijoukkueen Joonas Kosonen kavensi ottelun 52. minuutilla. Kiri ei kuitenkaan kestänyt, ja Lauri Saaren sekä Mikko Honkasen osumat veivät TuPS:n komeaan 1-5-voittoon.

FC Kontu – FC Viikingit/2 2-1
Kontu palasi voittojen tielle itähelsinkiläisten kohtaamisessa Kontulassa ja jatkaa lohkon kuudennella sijalla viime viikon tapaan. Viikingit tippui kolmanneksi viimeiseksi, kun joukkueen kanssa tasapisteissä ollut HIFK/3 meni voitolla ohi.

HPS – Ponnistajat 1-2
Kotijoukkue aloitti vahvasti, kun Eetu Anttila iski avausmaalin yhdeksännellä minuutilla. Olli Runsaan tarkka laukaus tasoitti lukemat puolen tunnin kohdalla, ja toisen ainokaisesta vastasi vieraiden Miki-Casimir Tissari. Viidennellä sijalla majaileva Ponnistajat on yllätetty tällä kaudella ainoastaan 17 kertaa – 2-lohkon joukkueista vain TiPS on päästänyt yhtä vähän maaleja.

SibboV – FC Futura 0-4
Futura otti askeleen kohti sarjakakkosen paikkaa hakiessaan komean 0-4-voiton Nikkilästä. Janne Arolinna vastasi avausjakson kahdesta maalista, ja Henri Pulkkinen sekä Dan Majander kaunistelivat lukemia toisella puoliajalla. Sipoolaiset jatkavat sarjan jumbosijalla.

EsPa – VJS 0-1
VJS:llä oli mainio paikka lisätä sarjajohtoaan Matinkylässä, mutta kotijoukkue ei päästänyt vantaalaisia helpolla. EsPa osui ylärimaan reilun 20 minuutin pelin jälkeen, mutta ottelun ensimmäisen ja viimeisen maalin viimeisteli VJS:n Mikko Maaranen. Maaranen sai osumassaan mainion syötön maalin eteen, eikä erehtynyt. Kymmenisen minuuttia myöhemmin EsPa pääsi hakemaan tasoitusta rangaistuspilkulta, mutta hienoja torjuntoja läpi ottelun esittänyt Miikka Häkkinen esti maalinteon. Voiton myötä VJS:n sarjajohto kasvoi seitsemään pisteeseen.

Lohko 3

RiPS – FC Korso/United 2-2
Riihimäen torstai-illasta ei draamaa puuttunut. RiPS johti Joona Dysterin 40. minuutin maalilla tunnin kohdalle asti, mutta Henri Takki vei vieraat johtoon kahdella maalillaan. Korsolaisten kauden kolmas voitto jäi tulevaisuuteen, sillä Dyster pääsi tasoittamaan rangaistuspotkusta 94. peliminuutilla.  

Lahden Reipas – FC Kuusysi 8-0
Komealukuinen yleisö ei nähnyt Kisapuistossa jännitysnäytelmää, vaan Reipas otti kuskin paikan heti alussa. Ensimmäisen jakson maalit syntyivät Markus Hietalan ja Robin Saastamoisen tekeminä, ja peli oli vielä tauolla 2-0. Toisella puoliajalla peli repesi – Olli Tynkkynen takoi hattutempun, ja Teemu Toukonen, Markus Prami sekä Mikael Salimäki iskivät maalit mieheen.

Töölön Taisto – CLE 5-1
Murskaavan hyvin viime viikkoina pelannut Taisto jatkoi paikallispelissä siitä, mihin viime pelissään jäi. Antti Kauppilan pusku vei isännät johtoon jo viidennellä minuutilla. CLE:n tasoitusmaali syntyi 33. minuutilla, kun Zerihune Mamo Ezana viimeisteli varmasti paluupallosta. Tauolle lähdettiin lopulta kotijohdossa, kun Henri Lassila onnistui läpiajosta hieman ennen taukovihellystä. Maalijuhlat jatkuivat heti toisen jakson alkuun, kun Saku Klingan komea laukaus vei Taiston kahden maalin johtoon. Viimeisen kympin aikana kotijoukkueelta osuivat Teemu Pesonen ja Santeri Ahola. Ottelun päätösvihellyksen jälkeen nähtiin myös ulosajo, kun Said Zafari ajettiin kentältä toisen varoituksen johdosta.

Nopsa – FC Atlantis 0-5
Atlantis jatkoi Reippaan tavoin voittoputkeaan ja maalitehtailuaan. Voittomaalin iski Aboubacar Diakite, ja tätä seurasivat kahdesti osuneiden Santeri Saarenpään ja Jose Jesus Gaston Reynoson osumat. Kotijoukkue ei päässyt ylärimaa lähemmäs maalintekoa.

MPS/Atletico Malmi – FC Viikingit/S.C.P 2-1
Sarjan hännille FC Korso/Unitedin tasapelipisteen myötä tippunut Viikingit siirtyi yllätysjohtoon 27. minuutilla Oscar Simulan upealla laukauksella. Nopea kuitti nähtiin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Timo Kinnunen jatkoi sivuvapaapotkun verkon perukoille. Ratkaisu syntyi heti toisen jakson alussa, kun Jesse Ketonen laukoi pallon takakulmaan.

JoKi – HyPS 1-1
Syyskauden voitoitta pelanneet joukkueet eivät vieläkään onnistuneet saamaan ensimmäistä pistepottiaan. JoKi:lla oli ensimmäisellä jaksolla runsaasti maalipaikkoja, mutta se onnistui maalinteossa vain kerran – asialla Nikolas Kitti. Toisella puoliajalla HyPS sai luotua tilaisuuksia, ja vajaan tunnin kohdalla sivuvapaapotku löysi Ibech Ferdinandin, jonka pusku takasi vieraille yhden pisteen.

 

Viikko 33:

Lohko 1

EIF/Akademi – PuiU 1-0
Tammisaarelaiset saivat keskiviikon ainoaan mukavan lähdön, kun Martin Manelius vei joukkueen johtoon kahdeksan minuutin jälkeen. Maali jäi ottelun ainokaiseksi, vaikka PuiU pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuspotkusta. Pelissä jaettiin kuusi varoitusta ja yksi punainen kortti, kun Jesse Holmström ajettiin kentältä loppuhetkillä.

SexyPöxyt – ToTe 4-2
Kotijoukkue onnistui ratkaisemaan ottelun jo ensimmäisellä jaksolla. Jonas Zaknoun laukoi avausmaalin seitsemännellä minuutilla, ja Jere Leskinen osui lähietäisyydeltä muutamaa minuuttia myöhemmin. Kolmas maali syntyi, kun ToTe-puolustaja puski pallon omiin verkkoihin, ja 4-0-lukemat syntyivät jälleen Leskisen jalasta. Vieraat piristyivät toisella jaksolla, ja Aydarus Musa kavensi ottelun 51. minuutilla. Vapaapotkun jälkitilanne lisäajalla päättyi Moses Kumah’n 4-2-maaliin, mutta täydet pisteet jäivät Laaksolahteen.

HerTo – KäPa/United 2-0
HerTo aloitti syyskierroksen kolmella vierasmatsilla ja jatkoi tappiotonta kulkuaan myös kotonaan. Antti Moisala vei joukkueen johtoon kymmenennellä minuutilla ja Antti Tolvanen sinetöi voiton 82. minuutin kohdalla. HerTo taistelee loppukauden ajan jopa kärkipaikasta, sillä ottelun vähemmän pelanneella PK-35:llä on joukkueeseen etumatkaa vain neljä pistettä.

HJK/Laajasalo – FC Espoo/2 0-7
Niin ikään tappioitta syyskierroksella pelannut FC Espoo jatkoi pisteputkeaan perjantai-iltana. Niklas Tallqvistin veto takakulmaan jäi voittomaaliksi 17. minuutilla, mutta lisää oli luvassa – ensimmäisellä jaksolla osuivat myös Linus Salminen kaukolaukauksellaan sekä Ville Koikkalainen päällään. Jere Sorsan 49. minuutin sijoitus tolpan kautta vei vieraat jo 0-4-johtoon. Seuraavan parinkymmenen minuutin aikana numeroita kaunistelivat Tommi Onttonen vedollaan pienestä kulmasta, Ilari Ilvessalo tökkäisyllään maalin edestä sekä Peik Salminen laukauksellaan tolpan juureen.

EPS – NuPS 1-0
Espoolaiset palasivat voittojen tielle KäPa-tappion jälkeen, ja lohkon nousutaistelu pysyy yhä erittäin mielenkiintoisena. Espoonlahdessa ei nähty maalijuhlia, vaan ainoasta osumasta vastasi Eetu Klingberg. Hyökkääjä pääsi viimeistelemään osumansa lähietäisyydeltä rintapotkulla vain hetkeä ennen taukoa. Toinen jakso vaikeutui vieraiden osalta jo 52. minuutilla, kun Ossian Lanne otti toisen keltaisen korttinsa. NuPS ei onnistunut tasoittamaan vajaalla, ja EPS nousi hetkeksi sarjakärkeen.

PK-35 – HooGee 4-0
HooGee ei saanut otteluun parhaita mahdollisia lähtökohtia, sillä joukkue pelasi alusta asti vajaamiehisenä. Siitä huolimatta isännät onnistuivat ensimmäisellä jaksolla vain kerran, kun Miro Kauti teki voittomaalin 19. minuutilla. Lukemat säilyivät 1-0:ssa aina 77. minuutille asti, mutta Henry Ruotsalainen, Biran Jeng sekä Ossian Campbell iskivät maalin mieheen pelin loppupuolella.

Lohko 2

TuPS – FC POHU 4-1
Kotijoukkue vankisti asemiaan keskikastissa selkeällä 4-1-voitolla torstai-iltana. TuPS sai otteluun lentävän lähdön Miika Tiiran viidennen minuutin maalilla, mutta POHU:n tehomies Richard Tiberi tasoitti varttia myöhemmin. Ottelu ratkesi toisella jaksolla, kun TuPS osui kahdesti muutaman minuutin sisään – ensin Taneli Pitkänen, sitten Matti Saari. Saari iski loppulukemat taululle illan toisellaan, kun pelikellossa oli 85 minuuttia.

FC Viikingit/2 – HIFK/3 0-1
HIFK:lla oli mahdollisuus nousta tasapisteisiin Viikkareiden kanssa helsinkiläisten keskinäisessä, eikä vierasjoukkue jättänyt sitä käyttämättä. Kartanon tekonurmella ainoana pelaajana maalinteossa onnistui Miro Ravattinen, jonka 38. minuutin osuma jäi ottelun ainoaksi. Kumpikin joukkue on nyt voittanut viisi ja hävinnyt kymmenen ottelua, ja vain maaliero pitää Viikingit ylempänä sarjataulukossa.

HPS – VJS 1-2
VJS jatkoi vakuuttavia otteitaan Paloheinässä, kun mukavasti syyskierroksen aloittanut HPS isännöi sarjakärkeä. Vili Lankisen 25. minuutin maali piti vieraat johdossa pitkään, mutta Lauri Saarikoski tasoitti vartti ennen loppua. VJS:n kauden toista pistemenetystä ei kuitenkaan nähty, sillä Lankisen (10 maalia) ja Kristian Lehtosen (16) tapaan päävastuun vantaalaisten maalinteosta kantanut Matias Pyysalo (11) ratkaisi taiston 84. minuutilla.

EsPa – TiPS 0-0
Viikon ainoa maaliton tasapeli pelattiin Matinkylässä. Kevätkierroksella EsPa:n kotonaan 6-2-lukemin lyönyt TiPS sai pelata viimeiset 80 minuuttia miesylivoimalla Mikko Kipinäisen ulosajon johdosta, mutta maalinteossa joukkue ei onnistunut. Keltaisia kortteja jaettiin senkin edestä – kaksi kotijoukkueelle ja neljä vieraille. Kun VJS voitti, TiPS:llä on nyt viisi pistettä matkaa piikkipaikalle.

FC Futura – FC Kontu 2-2
Sarjakolmonen Futura siirtyi johtoon puolen tunnin kohdalla, kun Henri Pulkkinen puski tulostaululle 1-0-lukemat. Vastikään kentälle vaihdettu Petri Lampinen tuplasi johdon 66. minuutilla, kun komea kaukolaukaus yllätti Kontu-veskarin. Reilut parisataa katsojaa joutui kuitenkin pettymään, sillä maalipörssin jaetulle kärkisijalle noussut Joni Häppölä kavensi 85. minuutilla, ja lisäajan pitkä sivurajaheitto päätyi loppujen lopuksi Jussi Eskolalle, jonka maali takasi vieraille tasapelipisteen. Lisäajalla nähtiin myös ulosajo, kun Futuran Mikko Lonnström näki punaista, sekä epäonnistunut rangaistuspotku, kun Toni Korkiakoski nappasi tärkeän torjunnan.

Lohko 3

Töölön Taisto – JoKi 9-1
TöTa järjesti hurjan näytöksen Töölössä iskien jo avausjaksolla kahdeksan rysää. Useimmiten maaliverkkoja heilutti Niklas Keränen, joka osui peräti neljästi. Keräsen ensimmäinen osuma syntyi läpiajosta yhdeksännellä minuutilla, ja toinen keskityksen jälkitilanteesta, kun mies pääsi tälläämään muutamasta metristä. Saku Klinga kasvatti johtoa muutamaa minuuttia myöhemmin, ja Henri Lassila laukoi 4-0-lukemat heti perään. Ensimmäisen jakson viimeisen kolmanneksen aikana Klinga viimeisteli hattutemppunsa ja Keränen teki pari maalia lisää. Tahti rauhoittui toisella puoliajalla, vaikka Henri Kannelniemi jatkoi isäntien maalintekoa jo 53. minuutilla. JoKi sai laihaa lohdutusta 71. minuutilla, kun Joni Parjanen kavensi lähietäisyydeltä.

FC Viikingit/S.C.P – RiPS 0-1
Sarjakolmonen RiPS ei päässyt helpolla putoamista vastaan kamppailevan kotijoukkueen vieraana, mutta Phondo Wällärin 16. minuutin kohdalla syntynyt maali riitti kolmeen pisteeseen. Tappiosta huolimatta Viikingeillä on mainiot mahdollisuudet säilymiseen, sillä erot lohkon häntäpäässä ovat hyvin pieniä.

Nopsa – FC Kuusysi 2-1
Paikalliskamppailussa riitti panosta, sillä kumpikin joukkueista tarvitsi pisteitä parantaakseen asemiaan 3-lohkossa. Ottelun kaikki maalit tehtiin ensimmäisellä jaksolla, ja ensimmäisenä maalinteossa onnistui isäntien Eetu Keinänen. Tero Kinnusen 2-0-maali nähtiin 32. minuutilla, mutta Gabadji Kameni Baudoin Fred kavensi puoliajan lopulla. Kun lisämaaleja ei tehty, Nopsa kapusi sarjataulukossa Kyykän edelle.

MPS/Atletico Malmi – CLE 3-1
Kotijoukkue sai mainion alun derbyyn, kun Jesse Ketonen vei Ticon johtoon jo 11. minuutilla. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odotella kuin pari minuuttia – tällä kertaa asialla oli Jonne Ketonen. CLE kavensi toisella jaksolla Lamin Fattyn maalilla, mutta Kalle Jyrkisen 3-1-osuma takasi isännille voiton.

HyPS – Atlantis FC 0-3
Atlantis ehti hetkeksi sarjakärkeen, kun helsinkiläisryhmä kaatoi HyPS:n selvästi 0-3. Ensimmäisen jakson ainokaisesta vastasi Santeri Saarenpää, jonka laukaus upposi vasempaan alakulmaan. Toinen puoliaika käynnistyi vieraiden osalta mukavasti, kun Nico Weckströmin komea laukaus parista kymmenestä metristä löysi tiensä verkon perukoille. Juuri ennen varsinaisen peliajan päätöstä Aboubacar Diakite viimeisteli loppulukemat.

FC Korso/United – Lahden Reipas 1-4
Kauden ensimmäisen pistemenetyksensä viime viikolla kokenut Reipas ei ollut yllätettävissä tällä kertaa, vaikka kotijoukkue siirtyi johtoon Arto Kuoremäen salamamaalilla. Korsolaisten musta viisiminuuttinen alkoi 25. minuutilla – ensin Riku Heini tasoitti vedollaan alakulmaan, sitten Antti Hukka tälläsi pallon voimalla sisään ja hetkeä myöhemmin Eetu Sassila puski vieraat kahden maalin johtoon kulmapotkusta. Roni Rinne sai viimeistellä loppulukemat viime minuuteilla tyhjään maaliin.

 

Viikko 32: KäPa yllätti EPS:n, 2-lohkon vantaalaisjoukkueet jatkoivat vahvasti ja FC Reipas koki kauden ensimmäisen pistemenetyksen

Lohko 1

FC Espoo/2 – HerTo 2-2
HerTo nuiji FC Espoon keväällä luvuin 4-1, mutta joutui tiukemmille vieraskentällä. Helsinkiläisten Joni Flyckt teki Leppävaarassa ensimmäisen jakson ainoan maalin, kun hän siirsi sarjakolmosen johtoon 35. minuutilla. Toisella jaksolla kotijoukkue iski tehokkaasti – ensiksi Ville Koikkalainen tasoitti 70. minuutilla, ja hetkeä myöhemmin Peik Salminen iski rangaistuspotkun sisään. HerTo tuli lopulta tasoihin lisäajalla Flycktin viimeisteltyä illan toisensa.

HooGee – EIF/Akademi 0-2
Tammisaarelaiset hakivat syyskauden ensimmäisen voittonsa vierasreissulta Espoosta. Pelissä mentiin 0-1-tilanteessa tauolle, ja EIF iski toisella jaksolla toistamiseen. Isäntien viimeinen voitto on kesäkuun loppupuolelta, mutta joukkue on yhä putoamisviivan yläpuolella.

NuPS – HJK/Laajasalo 7-0
Nummelalaiset pääsivät kohentelemaan maalieroaan toden teolla helsinkiläisvieraidensa kustannuksella. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa reilut puoli tuntia, mutta isäntien Jari Koivulahden komea volley oli todella odottamisen arvoinen. Joonas Vuorela lisäsi johtoa pari minuuttia myöhemmin, mutta NuPS:n ketsuppipullo aukesi kunnolla vasta 65. minuutilla – Niko Vuorela teki reilun puolen tunnin aikana hattutempun, Koivulahti osui toistamiseen ja Aleksi Paananen kertaalleen, eivätkä numerot jättäneet selittelyn varaa.

PuiU – SexyPöxyt 1-0
Maaliton tasapeli häämötti PuiU:a ja Pöxyjä, mutta Samir Talat puski kotijoukkueelle tärkeät pisteet ottelun lisäajalla. Pöxyt oli joutunut pelaamaan viimeiset pari kymmentä minuuttia vajaalla, kun joukkueen maalivahti Lassi Hurskainen ajettiin ulos 67. minuutilla. Voitto katkaisi PuiU:n tappioputken, ja vahvisti joukkueen asemia lohkon keskikastissa.

KäPa/United – EPS 3-1
KäPa yllätti espoolaisvieraansa toden teolla Kumpulan perjantai-illassa. Vahvasti kotikentällään kauden mittaan pelannut joukkue johti lohkoykköstä EPS:aa puoliajalla 2-0, ja johto kasvoi toisella jaksolla jo kolmeen maaliin. EPS kavensi lopussa, mutta pisteet jäivät Helsinkiin.

ToTe – PK-35 1-3
EPS:n tappio antoi PK-35:lle sauman palata sarjakärkeen, ja joukkue myös käytti sen. Säilymishaaveiden kannalta elintärkeän voiton viime viikolla napannut ToTe oli 25 minuutin jälkeen jo 0-3-tappioasemassa. PK-35:n avausmaalin teki Tatu Haglund ja kahdesta seuraavasta vastasi maalipörssin ylivoimainen kärkimies Kevin Ingoli. Toisella jaksolla nähtiin vain yksi maali, jonka teki Teräksen Rasmus Niemi.

Lohko 2

VJS – FC Viikingit/2 4-1
VJS palasi heti maanantaina lohkon kärkeen kukistamalla putoamista vastaan taistelevat Viikingit. Vieraiden Abdi Ayuub järkytti myyrmäkeläisyleisöä 26. minuutin johtomaalillaan, mutta Matias Pyysalo toi VJS:n tasoihin varttia myöhemmin. Taistelu ratkesi tunnin kohdalla, kun isännät iskivät kahdesti parin minuutin sisään – ensiksi osui Vili Lankinen, sitten Mikko Maaranen. Pyysalo kaunisteli loppulukemat kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä.

FC POHU – FC Futura 2-7
Viikon suurimmat maalijuhlat nähtiin Lassilassa, jossa taottiin peräti yhdeksän rysää. Molemmat joukkueet avasivat maalihanansa jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana – ensiksi osui POHU:n Henri Palovesi, sitten Futuran Rasmus Kautto. Futura äityi huimaan maalivireeseen Janne Arolinnan 35. minuutin rangaistuspotkuosuman jälkeen, ja takoi 71. minuuttiin mennessä kolme lisämaalia. Osumat kirjattiin Ville Kuuselalle, Henri Määtälle sekä Rasmus Ahlforsille. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Arolinna ja Ahlfors tekivät vielä toiset maalinsa. Kotijoukkueen 2-6-kavennus merkittiin omaksi maaliksi.

TiPS – Ponnistajat 2-1
Lohkon kärkisijasta taisteleva TiPS oli kilpakumppaninsa VJS:n tapaan vaikeuksissa ensimmäisellä jaksolla. Ponnistajien Antton Koskisen komea nosto vei helsinkiläiset johtoon vartin kohdalla, ja toisen puoliajan alussa nähtiin toinen kaunis maali – Ismail Hassanin kaukolaukaus upposi vastustamattomasti vieraiden verkkoihin. TiPS nousi lopulta jälleen sarjakärkeen, kun Liridon Islami huudatti kotiyleisöä lisäaikamaalillaan.

HPS – FC Kontu 4-1
Helsingin paikallinen eteni puoliajalle tasatilanteessa, mutta toisella jaksolla kotijoukkue HPS karkasi selkeään 4-1-voittoon. Kolme pistettä nosti Vihreät Jääkärit yhdeksänneltä sijalta seitsemänneksi.

SibboV – FC Viikingit/2 2-3
Viime otteluissaan VJS:lle tappion kärsineet joukkueet kohtasivat Nikkilässä tärkeässä pelissä. Vantaalaisia vastaan kolmannella minuutilla osunut Onni Mäkäräinen ei aikaillut tälläkään kertaa, ja vei kotijoukkueen johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen. Nico Orenius tasoitti 27. minuutilla, mutta isännät pääsivät siirtymään tauolle 2-1-johtoasemassa Tommi Bergströmin maalin ansiosta. Sipoolaisten haaveet kauden toisesta voitosta saivat kolauksen heti toisen jakson alkuun, kun Mikael Virta tasoitti jälleen. Viikkareiden sankariksi nousi lopulta Orenius, jonka 76. minuutin osuma jäi ottelun viimeiseksi.

HIFK/3 – EsPa 2-5
EsPa:n vierailu Helsinkiin alkoi erittäin vauhdikkaasti, kun pelin ensimmäinen maali nähtiin muutaman minuutin jälkeen, ja tilanne oli 40 minuutin kohdalla jo 1-5. HIFK kavensi vielä tunnin kohdalla, mutta tappioitta syyskauden aloittanut EsPa pääsi juhlimaan selvää voittoa.

VJS – TuPS 2-1
VJS:n viikko sai mukavan päätöksen, kun joukkue pelasi toistamiseen voitokkaasti kotikentällään. Vantaalaiset loivat ensimmäisellä jaksolla tukun maalipaikkoja, mutta osui tolppien väliin vasta 50. minuutilla, kun Robert Gäddan taidokas pusku ohitti TuPS-veskarin. Reilun tunnin pelin jälkeen tuusulalaiset saivat antautua toistamiseen, kun Henri Hiltunen viimeisteli voittomaalin lähietäisyydeltä. Lopussa vieraat kolisuttelivat pystypuita ja onnistuivat kavennuksessa lisäajalla, mutta Mikko Honkasen maali ei tuonut TuPS:lle pisteitä.

Lohko 3

RiPS – FC Kuusysi 6-1
RiPS oli keväällä tyly vieras Lahdessa, eikä joukkue antanut Kuusysille pisteen pistettä myöskään torstaina. Kasimir Arminen onnistui kahdesti ensimmäisen vartin sisällä ja Mikael Haaranen sekä Pietari Palomäki lisäsivät johtoa vielä ensimmäisen jakson aikana. Palomäki teki illan toisensa ja Phondo Wälläri vei kotijoukkueen jo 6-0-johtoon, kun ottelua oli pelattu vasta 64 minuuttia. Lopussa tahti rauhoittui, eikä ottelussa nähty muita lisämaaleja kuin Aki Kempin tasoitus.

FC Reipas – MPS/Atletico Malmi 1-1
Ensimmäiset 13 ottelua puhtaalla pelillä hoitanut Reipas koki viimein ensimmäisen pistemenetyksensä. Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen vierasjoukkue siirtyi johtoon 72. minuutilla, kun kulmapotku tavoitti Mika Tenkasen. Ottelua hallinnut lahtelaisryhmä sai tasoituksen aikaan kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Robin Saastamoisen maalilla. Tasapeli piti Reippaan lohkon kärjessä, mutta Atlantiksella oli mahdollisuus nousta pisteen päähän heti seuraavana päivänä.

CLE – HyPS 2-2
Lohkokolmonen RiPS oli jäädä pisteittä kolmanneksi viimeisenä majailevan CLE:n vieraana, mutta lisäajan maalinedushässäkästä syntynyt 2-2-tasoitus pelasti joukkueelle tasapelipinnan. CLE on aloittanut syyskierroksen tappioitta ja tekee vahvaa nousua kohti parempia sijoituksia. 

Atlantis FC – FC Korso/United 3-1
Vahvan kauden pelannut Atlantis sai vieraakseen putoamisviivan alla majailevan korsolaisnipun. Hienossa maalivireessä oleva Lima Dassayeev da Silva teki kauden 12. osumansa yhdeksännellä minuutilla, mutta ottelussa ei lopulta nähty Atlantiksen peleistä tuttuja maalikarkeloita. Nico Weckström ja Aboubacar Diakite tekivät kaksi maalia parin minuutin sisään, ja Atlantis johti tunnin kohdilla 3-0. Juha-Matti Hämäläisen hetkeä myöhemmin seurannut kavennus ei auttanut, vaan pisteet jäivät Pukinmäkeen.

Nopsa – Töölön Taisto 1-2
Alemman keskikastin joukkueita erotti vain kolme pistettä, kun nämä iskivät yhteen Nastolassa. Ensimmäinen jakso oli numeroiden osalta odotetun tasainen, kun tauolle mentiin 1-1-tilanteessa. Puoliajan maaleista vastasivat lähietäisyydeltä osuneet Nopsan Janne Niukkanen sekä TöTa:n Teemu Pesonen. Tärkeät vieraspinnat Töölöön vei lopulta Saku Klinga, jonka 67. minuutin nosto verkon perukoille jäi ottelun viimeiseksi maaliksi.

JoKi – FC Viikingit/S.C.P 2-2
Keskikastin JoKi pelasi toisen peräkkäisen 2-2-tasapelinsä lauantaina, mutta tällä kertaa joukkue sai olla hieman tyytyväisempi yhteen pisteeseen kuin edellisviikolla. Vieraat olivat 78. minuutin jälkeen 0-2-johdossa Christoffer Nybergin sekä Jani Moskuvaaran osumilla, ja marssimassa kauden toiseen voittoonsa, mutta jokelalaisten kiri alkoi pian. Ensiksi Joni Parjanen kavensi, ja Visa Kivikoski tasoitti lisäajalla. Piste nosti itähelsinkiläiset jumbosijalta, sillä joukkueen maaliero on parempi kuin FC Korso/Unitedin vastaava.

 

 

Viikko 31: 1-lohkon putoamistaistelu tiivistyi, 250-päinen yleisö todisti kärkiottelua Tikkurilassa ja FC Reippaan sekä FC Atlantiksen vakuuttavat otteet jatkuivat

Lohko 1

FC Espoo/2 – HooGee 0-0
Tasapisteistä torstai-illan otteluun lähteneet joukkueet pelasivat Leppävaarassa odotetun tasaisesti. Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen luvuin 0-2 voittanut FC Espoo ei onnistunut tällä kertaa maalinteossa, mutta esti myös vieraidensa aikeet. Maalittoman tasatuloksen jälkeen kummallakin ryhmällä on saldona neljä voittoa, kolme tasapeliä ja kuusi tappiota.

NuPS – SexyPöxyt 1-2
Nummelaisille oli mahdollisuus nousta voitolla tasapisteisiin Pöxyjen kanssa, mutta vierasjoukkue venyi komeaan voittoon kevätkierroksen tapaan. Antti Kontinen aloitti maalinteon puolen tunnin kohdalla, ja Tomi Jääskelä lisäsi johtoa vartti ennen loppua. Niko Vuorela kavensi pari minuuttia myöhemmin, mutta miehen kauden kahdeksannesta maalista huolimatta pisteet matkasivat Espooseen.

PuiU – HerTo 2-3
HerTo sai salama-alun stadilaisjoukkueiden välisessä ottelussa, kun Tatu Kallio iski avausmaalin jo viidennellä minuutilla. Kallion tapaan viime viikolla osunut Antti Moisala rankaisi kotijoukkuetta parikymmentä minuuttia myöhemmin, mutta PuiU ei luovuttanut 0-2-tappioasemassa: ensiksi Jesse Holmström kavensi 34. minuutilla, ja 53. minuutilla Peke Huuhtanen tasoitti. Pistejakoa ei kuitenkaan nähty, sillä Moisala viimeisteli illan toisensa viime minuuteilla, ja 2-3 jäi lopputulokseksi. 

KäPa/United – ToTe 0-1
Vierasjoukkue oli vahvoilla myös lohkon toisessa Helsingin paikallisessa. KäPa oli pelannut tällä kaudella viisi tasapeliä, enemmän kuin mikään muu 1-lohkon joukkue, ja perjantai-illan pelikin näytti päättyvän pistejakoon. ToTe:n Oheneba Kessey oli kuitenkin eri mieltä: miehen 89. minuutin maali toi joukkueelle tärkeät pisteet, joilla se nousi tasapisteisiin KäPa:n kanssa.

HJK/Laajasalo – EIF/Akademi 2-1
Kevätkierroksella yhden voiton napannut HJK aloitti syksyn kotipelinsä vahvasti EIF:n isäntänä. Jukka Koskela vei Klubin johtoon 18. minuutilla, ja Petteri Karjalainen tuplasi johdon reilun tunnin kohdalla. Anton Artzénin loppuminuuttien kavennus jäi laihaksi lohduksi. Tappiosta huolimatta tammisaarelaiset ovat sarjataulukossa mukavasti viidensinä.

Lohko 2:

FC POHU – EsPa 1-1
Putoamista vastaan kamppeileva POHU sai vieraakseen sarjanelosen EsPa:n. POHU osoittautui aiemmin tällä kaudella vaikeaksi vastukseksi hyvän kauden pelannelle EsPa:lle, sillä ensimmäinen kohtaaminen päättyi helsinkiläisten 2-5-voittoon. Maanantaina POHU aloitti maalinteon 19. minuutilla, kun Matias Helin osui EsPa:n verkkoihin, mutta kuitti tuli nopeasti: Markus Appelqvist tasoitti heti minuuttia myöhemmin, ja luvut 1-1 jäivät lopputulokseksi.

Ponnistajat – TuPS 1-0
Viime viikolla tappiot kokeneet joukkueet kohtasivat mielenkiintoisessa keskikastin taistossa. Miki-Casimir Tissari teki ottelun avausmaalin ensimmäisen jakson lisäajalla, ja tämä riitti takaamaan Ponnistajille kolme pistettä. Ponnistajat nollasi tuusulalaiset myös huhtikuussa, jolloin ottelu päättyi 0-2-vierasvoittoon.

SibboV – VJS 2-3
Lohkojumbo SibboV antoi noususta taistelevalle VJS:lle kylmää kyytiä ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana: ensiksi osui Onni Mäkäräinen, sitten Rasmus Öhberg. Vierasjoukkue aloitti huiman nousunsa muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Matias Pyysalo antoi kirille alkuvauhdit. Pyysalo iski 13 minuuttia ennen loppua 2-2-tasoituksen, ja kauden kahdeksas osuma nosti hänet maalipörssin neloseksi. VJS:n sankariksi nousi Marko Kolsi, joka teki voittomaalin vain hetkeä tasoitusta myöhemmin.

FC Viikingit/2 – FC POHU 2-0
POHU suuntasi viikon toisessa ottelussaan Viikinkien vieraaksi. Joukkueet olivat tasapisteissä sarjan häntäpäässä, joten kumpikin janosi kovasti pisteitä. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin yksi maali, kun Viikinkien Aku Talka ohitti POHU-maalivahdin 33. minuutilla. Patrik Ahonen niittasi 2-0-lukemat vajaan tunnin kohdalla, ja näiden maalien avulla kotijoukkue nappasi arvokkaat pisteet paikallistaistosta.

TiPS – FC Futura 2-1
Lohkon kärkiotteluun lähdettiin kummastakin leiristä mukavista lähtökohdista, sillä molemmat joukkueet voittivat pelinsä viime viikolla. Pelaajista TiPS:n Evgeni Tolppa jatkoi siitä, mihin viime viikolla jäi: Kontu-ottelun tapaan hän osui kahdesti myös Futuraa vastaan. 20. ja 69. minuutin maalit riittivät voittoon, sillä Petri Lampisen loppuhetkien kavennusta lukuun ottamatta porvoolaiset eivät maalinteossa onnistuneet, ja 250-päinen kotiyleisö pääsi juhlimaan kolmea pistettä. Voitolla TiPS nousi sarjakärkeen yhden ottelun lohkokakkosta VJS:aa enemmän pelanneena.

HIFK/3 – FC Kontu 1-5
Syyskauden 0-3-voitolla aloittanut HIFK joutui todellisen pyörremyrskyn keskelle, kun Kontu vieraili Väinämöisen kentällä. Maalipörssin kakkoseksi hattutempullaan noussut Joni Häppölä aloitti maalikarkelot jo kolmannella minuutilla. Hyökkääjän maalien välissä osui myös Tommaso Conti. Punapaitojen Iiro Järvensalo kavensi 57. minuutilla 1-4:ään, mutta Benjamin Urgencin maali sinetöi vieraille murskavoiton.

EsPa – HPS 2-1
EsPa nappasi kauden kahdeksannen voittonsa sunnuntaina, kun HPS joutui nöyrtymään Matinkylässä. Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen avausosuma nähtiin 59. minuutilla, kun kotijoukkueen Markus Appelqvist iski kauden kahdeksannensa. Juho Hirvonen tasoitti varttia myöhemmin, mutta voittomaalin sai nimiinsä Joona Aarnikka, jonka osuma kohensi EsPa:n asemia sarjanelosena.

Lohko 3:

Nopsa – FC Reipas 2-7
Voitosta voittoon puksuttava Reipas takoi viime viikon tapaan huimat seitsemän maalia vastustajansa verkkoon. Tällä kertaa vastuksena oli Nopsa, jota kuritti useimmiten Teemu Toukonen. Kahdesti viime viikolla osunut Toukonen tehtaili Nastolassa hattutempun, jolla nousi maalipörssin kolmoseksi. Maalitaulukon kärkinimi Olli Tynkkynen teki kaksi maalia, jonka lisäksi maaleja juhlivat lahtelaisilta Roni Rinne ja Roope Suonio. Kotijoukkueen molemmista osumista vastasi Janne Niukkanen.

JoKi – FC Korso/United 2-2
Syyskierroksen tappioilla alottaneet joukkueet hakivat lisäpisteitä Jokelan nurmella. Vieraat aloittivat maalitehtailun puolen tunnin kohdalla Henri Takin osumalla. Toisella jaksolla Jani Sundström sekä Toni Ahola veivät kotijoukkueen johtoon, mutta Juha-Matti Hämäläisen 2-2-maali pilasi JoKi:n juhlat kymmisen minuuttia ennen loppua.

RiPS – CLE 2-2
Viime viikon voitollaan putoamisviivan päälle noussut CLE näytti Riihimäellä sitkeytensä hakemalla pisteen RiPS:n vieraana. Isäntien Pietari Palomäki vastasi ensimmäisen jakson ainoasta maalista, ja lisäsi johtoa vajaan tunnin kohdalla, mutta CLE:n mahtava kiri alkoi 88. minuutilla: Lamin Fatty maalasi viime viikon tapaan kahdesti, ja RiPS:n johtoasema hupeni loppuhetkillä.

FC Viikingit/S.C.P – HyPS 2-2
Viikingit olivat lähellä kauden toista voittoaan, mutta 2-1-taukojohto ei riittänyt joukkueelle HyPS:n isäntänä. Viikinkien ero toiseksi viimeisenä olevaan FC Korso/Unitediin pysyi täten yhdessä pisteessä.

MPS/Atletico Malmi – Töölön Taisto 3-1
”Tico” ja Taisto pelasivat keväällä tasan, mutta perjantaina voittajasta ei jäänyt ainakaan loppulukemien perusteella epäselvyyttä. Trong Tranbihin ja Jonne Ketosen maalien jälkeen Taisto pääsi mukaan peliin, kun Antti Kauppila kavensi, mutta Mika Tenkanen ratkaisi ottelun lopullisesti 69. minuutin osumallaan. Isännät nousivat voitollaan lohkon kolmannelle sijalle

FC Kuusysi – FC Atlantis 1-3
Ensimmäisessä 12 ottelussaan hurjat 70 maalia mättänyt Atlantis ei antanut rysien odottaa kauaa myöskään perjantaina. Viime viikolla hattutempun iskenyt Lima Dassayeev da Silva teki ottelun ensimmäisen maalin jo neljännellä minuutilla. Kuusysin maali pysyi puhtaana aina 57. minuutille asti, kunnes pariminuuttinen varmisti voiton vieraille: ensiksi maalien makuun pääsi Aboubacar Diakite, joka niin ikään teki Taistoa vastaan hattutempun, sitten Jose Jesus Gaston Reynoso. Semen Kirillov kavensi vielä kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta se ei riittänyt takaamaan Kyykälle pistettä.

 

 

Viikko 30, ensimmäinen viikkoraportti: EPS ja TiPS nousivat syyskierroksen ensimmäisten otteluiden päätteeksi lohkokärjiksi, Reipas jatkaa 3-lohkon piikkipaikalla puhtaalla pelillä.

Lohko 1:

EIF Akademi – KäPa/United 0-0
EIF sai huomata keskiviikkona, miksi KäPa päästi kevätkaudella kolmanneksi vähiten maaleja koko lohkossa. Tammisaarelaiset olivat iskeneet 11 ensimmäisessä ottelussaan 28 osumaa, mutta KäPa:n verkkoon ei maaleja syntynyt. Helsinkiläisetkään eivät maaleilla juhlineet, joten joukkueet päätyivät ensimmäisen keskinäisen kohtaamisensa tapaan pistejakoon.

HooGee – HerTo 0-3
Kevään mittaan otteitaan parantanut HooGee ei pysynyt HerTo:n perässä Matinkylän illassa. Sarjakolmonen aloitti maalinteon 41. minuutilla, kun Antti Moisala viimeisteli 0-1-osuman. Tatu Kallio lisäsi johtoa vielä ensimmäisen jakson lisäajalla, ja Antti Tolvanen sinetöi loppulukemat 0-3:een, kun toinen puoliaika oli vanhentunut kymmenen minuuttia.

SexyPöxyt – HJK/Laajasalo 3-2
Lohkon hännillä majaileva HJK pelasi vahvan ensimmäisen puoliajan Pöxyjen vieraana, ja siirtyi johtoon lisäajalla, kun Simon Saariokari teki kauden ensimmäisen maalinsa. Abdisalaan Khalif tasoitti pelin 52. minuutilla, mutta Markus Seikku vei vieraat uudelleen johtoon muutama minuutti myöhemmin. Pöxyt käänsi pelin edukseen viimeisen puolituntisen aikana – ensiksi Mohamed Jama tasoitti, ja loppuhetkillä Jukka Puolakka iski lukemat 3-2:een, ja pisteet jäivät Laaksolahteen.

PuiU – EPS 0-1
EPS siirtyi lohkon kärkeen 0-1-voitolla Puistolassa. Ottelun ainokaisesta vastasi Valdrin Seferi, joka osui PuiU:n tolppien väliin myös huhtikuussa. PuiU:n edellinen voitto on kesäkuun puoliväliltä, mutta joukkue on yhä tukevasti keskikastissa.

PK-35 – FC Espoo/2 1-3
FC Espoo vastasi kenties kierroksen suurimmasta yllätyksestä, kun se haki pisteet PK-35:n vieraana. Niklas Tallqvist loi voitolle alkutahdit 37. minuutilla, ja Peik Salminen tuplasi espoolaisten johdon puoliajan lopulla. Kotijoukkueen Jere Siltala teki kavennusosuman 12 minuuttia ennen loppua, mutta Eino Herlevi pilasi PK-35:n kirin viisi minuuttia myöhemmin. PK-35 putosi tappion jälkeen sarjakakkoseksi, mutta joukkueella on mahdollisuus päästä takaisin kärkeen ensi lauantaina, kun se kohtaa EPS:n.

ToTe – NuPS 2-3
Talissa nähtiin sunnuntaina todellinen jännitysnäytelmä, kun ToTe sai vieraita Nummelasta. Kotijoukkue aloitti isännän elkein, kun Samuel Yeboah vei joukkueensa johtoon reilun vartin kohdalla, mutta Elmeri Laine tasoitti ottelun 28. minuutilla. Toisen puoliajan aluksi Juhani Hassi onnistui siirtämään ToTe:n takaisin johtoon, ja lukemat säilyivät 63. minuutille asti, kunnes Ossian Lanne tasoitti ja Niko Vuorela vei nummelalaiset voittoon.

Lohko 2:

TuPS – HIFK/3 0-3
TuPS ja HIFK pelasivat kevätkierroksen ilman tasapelejä, eikä joukkueiden keskinäisessäkään taistossa päädytty tasatulokseen. HIFK:n sankariksi nousi Tino Soppi, joka iski komean hattutempun 20., 52. ja 87. minuutin maaleillaan. Miehellä on nyt kasassa kuusi osumaa, eli yli kolmannes HIFK:n maaleista.

FC Kontu – TiPS 1-4
TiPS lähti Kontu-otteluun sarjakakkosena, mutta nousi 1-4-voitolla lohkon kärkeen. Evgeni Tolppa osui vanhaa seuraansa vastaan jo 13. minuutilla, ja Toni Haapalehto lisäsi johtoa puoliajan lopussa, mutta Tommaso Conti toi Kontun takaisin peliin lisäajan kavennuksellaan. Toisella jakson alussa Tolppa iski illan toisensa ja Liridon Islami niittasi loppulukemat heti perään.

SibboV – HPS 0-1
Lohkon häntäpään SibboV pisti HPS:n tiukille, mutta helsinkiläiset nappasivat kauden neljännen voittonsa lohkon lauantain ainokaisesta matsista. Ottelun avausmaalia jouduttiin odottamaan aina 75. minuutille, kunnes Eetu Anttila osui tolppien väliin. HPS vankisti voitolla asemiaan alemmassa keskikastissa, kun SibboV taas jatkaa sarjan viimeisenä.

FC Futura – Ponnistajat 2-0
Sarjan kärkikolmikkoon TiPS:n sekä VJS:n kanssa kuuluva Futura otti tärkeän voiton Ponnistajista Henri Pulkkisen ja Mikko Lönnströmin maaleilla. Ensimmäinen osumista syntyi jo reilun minuutin pelin jälkeen ja toinen ottelun lisäajalla. Ensi perjantaina hyväviereinen, viimeksi huhtikuussa tappion kärsinyt, Futura pelaa TiPS:n vieraana kärkikamppailussa.

Lohko 3:

Reipas – JoKi 7-1
Sarjakärki Reipas porskutti koko kevätkauden puhtaalla pelillä, ja joukkue aloitti myös syyskauden komeasti: ensimmäisellä jaksolla isänniltä osuivat Markus Hietala ja Olli Tynkkynen, toisella Roni Rinne, Janne Hahl ja Johannes Karjalainen kerran sekä Teemu Toukonen kahdesti. Jani Sundströmin 6-1-kavennus oli laiha lohtu, ja pisteet jäivät Kisapuistoon.

Atlantis FC – Töölön Taisto 8-2
Reippaan kanssa muita joukkueita karkumatkalla oleva Atlantis järjesti lahtelaisten tapaan todellisen maalijuhlan, kun kaksi helsinkiläisjoukkuetta kohtasivat Pukinmäen nurmella. Joukkue iski peräti kahdeksan kaappia ja kahdelle sen pelaajalle, Lima Dassayeev da Silvalle sekä Aboubacar Diakitelle, kirjattiin hattutemput. Kaksikon maalitehtailun välissä osuivat vieraiden Saku Klinga sekä Henri Lassila, ja kotijoukkueen murskavoiton viimeisissä osumissa olivat asialla Nico Weckström sekä Zamyad Bashouki.

CLE – FC Kuusysi 4-3
CLE nousi pitkästä aikaa putoamisviivan yläpuolelle, kun se kaatoi FC Kuusysin värikkäiden vaiheiden jälkeen. Lassi Setälä hiljensi kotiyleisön jo ensimmäisellä minuutilla ja Mikke Naukkarinen iski lukemat 0-2:een vartin kohdalla. Kotijoukkue sisuuntui, ja Lamin Fatty kavensi 23. minuutilla. Waltteri Piispanen kasvatti lahtelaisten johtoa tunnin kohdalla, mutta ”Kyykän” musta kymmenminuuttinen alkoi vain hetkeä myöhemmin: ensin Fatty tehtaili päivän toisensa, ja tätä seurasivat Jose Jaquet’n sekä Ezana Zerihune Mamon osumat, jotka riittivät voittoon asti.

Nopsa – HyPS 1-0
Lohkon peräpäässä majaileva nastolalaisryhmä nappasi perjantaina komean kotivoiton kärkikastin HyPS:stä. Ottelussa ei maaleilla herkuteltu, ja ainokainen syntyi vasta reilut kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Toni Kaunisto osui hyvinkääläisten verkkoon. Voitto maistui kotijoukkueen leirissä makealta, sillä huhtikuisessa kamppailussa HyPS voitti Nopsan niin ikään loppuhetkien maalilla.

MPS/Atletico Malmi – RiPS 0-1
RiPS nousi kauden kuudennella voitollaan lohkokolmoseksi, mutta helpolla se ei tullut: ottelu MPS:n vieraana näytti jo päättyvän maalittomaan tasatulokseen, mutta Phondo Wälläri nousi ratkaisijaksi 90. minuutilla. Ennen tätä ottelua helsinkiläiset olivat hävinneet kotonaan vain hirmukuntoisille Reippaalle sekä Atlantikselle.

FC Korso/United – FC Viikingit/S.C.P 1-2
Viikinkien kauden ensimmäinen voitto näytti pitkään karkaavan käsistä, kun kotijoukkue johti Arto Kuoremäen 45. minuutin maalilla aina viimeiselle kympille asti. Toisin kuitenkin kävi, kun Tony Honkanen teki tasoitusmaalin kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ja Teemu Kankkonen vei vieraat johtoon juuri ennen lisäajan alkua. Kolmen pisteen matkattua Korsosta Helsinkiin joukkueita erottaa enää yksi piste. Kolmanneksi viimeinen CLE on pisteen korsolaisia edellä, joten tässäkin lohkossa nähdään syksyllä kiihkeä kamppailu sarjataulukon molemmissa päissä.