8v8-sarjat

Nämä säännöt ovat käytössä 12v ja vanhempien 8v8-sarjoissa mukaanlukien M40-M55, N ja Ladies 30 8v8-sarjat.
Nämä säännöt eivät koske lisänimellisiä (Liiga, Ykkönen, Kakkonen) P/T 12/13-ikäluokkien 8v8-sarjoja.

Silloin kun asiasta ei ole näissä säännöissä erikseen mainittu, niin noudatetaan alla olevia sääntöjä:
Piirin erillismääräykset
Palloliiton kilpailutoiminnan säännöt ja määräykset
Palloliiton Kaikki Pelaa -säännöt

Ikärajat

Jokaisessa juniorien 8v8-sarjassa saa peluuttaa kerrallaan kahta enintään vuoden yli-ikäistä pelaajaa kentällä. Kauden aikana peluutettavien yli-ikäisten määrää ei ole rajoitettu, mutta yksittäisen ottelun pöytäkirjaan heitä saa kirjata korkeintaan 4. Pelaajille täytyy anoa yli-ikäisyyslupa, mutta näissä sarjoissa yli-ikäisenä pelaava pelaaja ei menetä oikeuttaan pelata oman ikäistensä tai vanhempien sarjoissa.

Edustusoikeus

8v8-pelisarjojen tarkoituksena on tarjota pelimahdollisuuksia ennen kaikkea pelaajamäärältään pienille joukkueille, mutta myös lisäämään peliaikaa suurten joukkueiden peluuttamiseksi tasapuolisemmin ja yksilöille sopivalla tasolla. Pelaajilla pitää olla SPL:n pelipassi ja junioreilla myös voimassa oleva vakuutus, aikuisilla ja ikämiehillä vakuutus on vapaa-ehtoinen. Pelaaja voi edustaa eri seuraa 8v8-sarjassa kuin piirin 11v11-sarjoissa ilman kaksoisedustusta. Pelaaja voi pelata 8v8-sarjoja eri seurojen joukkueissa, mutta kuitenkin vain yhdessä joukkueessa/ikäluokka. Siirryttäessä toiseen seuraan saman sarjan sisällä tulee tehdä edustusoikeuden muutos piiriin.
8v8-sarjoissa kauden saa aloittaa uudessa seurassa ilman edustusoikeuden muutosta.

Poikkeuksena T13 ja T15 Miniturnaussarjat
Pelaaja menettää pelioikeuden näissä sarjoissa kyseiselle kaudelle, jos hän pelaa saman kauden aikana sama ikäluokan tai vanhempien Alueliigassa, Etelä-Länsi -liigassa, Aluesarjassa tai Liiton sarjassa.
Kaikki muut piirisarjat tulkitaan ylemmiksi sarjoiksi kuin miniturnaussarjat pelaamistavasta riippumatta (8v8/11v11). Näistä ylemmällä sarjatasolla pelaavista joukkueista voi siirtyä miniturnaussarjaan enintään kolme kyseisten joukkueiden viimeisessä virallisessa ottelussa pelannutta pelaajaa.

Suositus:
Toivottavaa on, että pelaajia peluutetaan 8v8-sarjan tarkoituksen ja hengen mukaisesti. Niiden pelaajien peluuttamista, jotka saavat riittävästi peliaikaa toisissa sarjoissa, tulisi välttää, mikäli sillä pyritään vain vahvistamaan 8v8-sarjan menestystä.

EDUSTUSOIKEUDEN SIIRTO

Jos pelaaja on aloittanut kauden eri seuran joukkueessa missä hänen virallinen edustusoikeutensa on, pelaajasiirtoa ei ole mahdollista tehdä Pelipaikassa. Mikäli pelaaja haluaa vaihtaa tällaisessa tilanteessa joukkuetta sarjan sisällä, hänen tulee täyttää oheinen lomake sekä suorittaa siirtomaksu SPL Länsi-Suomen piirin tilille FI27 5710 0420 0802 93. Maksun viestikenttään kirjataan pelaajasiirto sekä pelaajan nimi. Nuorilta siirtomaksu on 30,00 ja aikuisilta/ikämiehiltä 50,00. 

Peliaika

Otteluaika on kaikissa SPL Länsi-Suomen piirin 8v8-sarjoissa 2 x 30min.

Pelaajien lukumäärä

7 kenttäpelaajaa ja 1 maalivahti.
8v8-ottelun saa aloittaa 6:lla pelaajalla. Jos pelaajien lukumäärä syystä tai toisesta vähenee alle määrän jolla ottelun saa aloittaa, ottelua ei voida jatkaa.

Vaihdot

Sarjassa rajaton edestakainen vaihto-oikeus. Pelaajien suositeltu lukumäärä 8 – 16.

Paitsio

Kaikissa 12 ja vanhempien ikäluokkien, myös aikuisten, 8v8-sarjoissa on käytössä normaali paitsiosääntö.

Kulmapotku

Annetaan kentän kulmasta.

Maalipotku

Maalipotkun voi potkaista mistä tahansa rangaistusalueelta. Vastustajan on oltava vähintään 5,5 metrin etäisyydellä pallosta. Maalipotku saa kantaa ilmassa yli keskirajan kaikissa sarjoissa.

Maalivahdin avaus

Maalivahdin heittoavaus / kädestä potku saa kantaa kaikissa sarjoissa ilmassa yli keskirajan.

Kentän koko

Suositus 63x45m. Minimi 60x40m, maximi 70x50m.

Maalin koko

2x5m.

Operaatio pelisäännöt

15-vuotiaiden ja sitä nuorempien juniorijoukkueiden tulee toimittaa piiriin ennen kauden alkua yhdessä sopimansa pelisäännöt. Pelisäännöt täytetään suoraan netissä.

Palkinnot

Nuorten 8v8-sarjojen voittajajoukkue palkitaan pokaalilla.