Yleisohjeet

Pöytäkirja (Taso)

Taso-ohjeet löytyvät jatkossa keskitetysti (valtakunnallisesti) yhdestä paikasta: Taso-ohjeet

Alla on kuitenkin SPL Länsi-Suomen piirin aikataulut, käytännöt ja toimintatavat Tason sähköisen pöytäkirjan suhteen. Huom! Alla oleva ohjeistus on tehty 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien juniorien sekä aikuisten sarjoja varten.

Tason pöytäkirjakäytännöt:

Ennen ottelua

 1. Molemmat joukkueet valitsevat ja tallentavat otteluun osallistuvat pelaajat, taustahenkilöt ja vastuuhenkilön viimeistään ottelua edeltävänä päivänä.
  >>> Paina ”Tallenna”, kun olet tehnyt yllä olevat valinnat.
 2. Molemmat joukkueet tarvittaessa päivittävät otteluun osallistuvat pelaajat, taustahenkilöt ottelupaikalla valitsemalla ”Muokkaa”. Kokoonpanon vahvistaminen tehdään ottelupaikalla hyvissä ajoin ennen ottelun alkamista, jotta ottelu(t) päästään aloittamaan ajoissa.
  >>> Paina ”Vahvista kokoonpano”, kun olet tehnyt yllä olevat valinnat.
 3. Kun kokoonpano on vahvistettu, niin joukkueen vastuuhenkilö ei voi siihen enää itse tehdä muutoksia. Joukkueiden tulee myös näyttää erotuomaristolle kokoonpanonsa ennen ottelua.
 4. Tästä syystä kokoonpanon vahvistajan pitää olla erittäin tarkkana, että kokoonpano pitää paikkaansa. Koska kilpailumääräysten mukaisesti pelaaja on pelioikeudeton, jos häntä ei ole merkitty ottelun pelaajaluetteloon.
 5. Mikäli jotain pelaajaa tai taustahenkilöä ei saa saada lisättyä pöytäkirjaan / poistettua ennen ottelua pöytäkirjasta, niin joukkue ilmoittaa tästä asiasta hyvissä ajoin ennen ottelun alkua ottelun erotuomarille. Erotuomari viestii asiasta eteenpäin pöytäkirjan vahvistamisen yhteydessä lisätietoina.

Huom! Ilman kokoonpanojen vahvistamista ottelun kotijoukkue ei voi pitää liveseurantaa. Liveseurannan käyttämistä suositellaan kaikissa sarjoissa.

Pelin aikana

 1. Pelin aikana ottelun erotuomaristo ilmoittaa toimitsijalle maalit; ajat, maalintekijät sekä syöttäjät ja, varoitukset (= keltaiset kortit), punaiset kortit (= ulosajot).
 2. Ottelun jälkeen joukkueet tarkistavat pöytäkirjasta omat merkintänsä. Mahdolliset korjaukset tulee tehdä heti ottelun jälkeen.
 3. Kotijoukkue kopioi parhaaksi katsomallaan tavalla tarvittavat tiedot eli loppu- ja taukotuloksen, maalit; ajat, maalintekijät sekä syöttäjät ja, varoitukset (= keltaiset kortit), punaiset kortit (= ulosajot), ellei ottelusta ole tehty liveseurantaa.

Pelin jälkeen

 1. Pelin jälkeen ja ottelun jälkeisen päivän klo 12:00 mennessä ottelun kotijoukkue kirjaa tarvittavat tiedot eli loppu- ja taukotuloksen, maalit; ajat, maalintekijät sekä syöttäjät sähköiseen pöytäkirjaan.
 2. Ottelun jälkeisen päivän klo 12:00 jälkeen erotuomari tarkistaa kotijoukkueen kirjaamat tiedot, lisää varoitukset (= keltaiset kortit) ja punaiset kortit (= ulosajot), lisää mahdolliset lisätiedot sekä vahvistaa pöytäkirjan.
 3. Jos ottelussa on käytössä liveseuranta, niin kaiken edellä mainittu voidaan tehdä heti ottelupaikalla ottelun jälkeen.

Muuta

 1. Otteluun ei ole välttämätöntä ottaa pöytäkirjatulostetta mukaan. Ottelun kotijoukkueen toimitsijalla pitää kuitenkin olla muistiinpanot ja tarvittavat merkinnät ottelusta, ellei ottelussa käytetä liveseurantaa.