Säännöt 2019

Viking Line Kimppaliigan pelitoiminta perustuu pienjoukkueiden väliseen hauskanpitoon joustavin ja sovelletuin jalkapallo/futsalsäännöin. Pelin nopeus ja taitopainotteisuuus voi toimia alkupotkuna vaikka millaisiin unelmiin pelaajana tai muuna toimijana.

OSALLISTUMINEN

Osallistumisoikeus on millä tahansa porukalla, joka ilmoittautuu asianmukaisesti ja toimittaa nimiluettelon pelaajistaan järjestäjälle. Sama pelaaja voi osallistua kauden aikana vain yhden Kimppajoukkueen otteluihin. Luetteloita voi täydentää kauden aikana, mutta pelioikeus syntyy vasta kun pelaaja on merkitty luetteloon

Jokaiselle pelaajalle suositellaan SPL:n pelipassien mukana saatavia tapaturmavakuutuksia (esim. aikuisten harrastepassi + vakuutus), jotka ovat voimassa otteluissa ja harjoituksissa ja niihin liittyvillä matkoilla. Normaalit SPL:n pelaajapassit täyttävät luonnollisesti myös vakuutustarpeen.

Järjestäjä ei hoida vakuuttamista, vaan se on kunkin pelaajan omalla vastuulla.

Pelin harrastusluonteen säilyttämiseksi saa siihen osallistua kerrallaan (kentällä) enintään yksi piirin sarjassa pelaava pelaaja.

Joukkueen pelaajamäärää ei ole rajoitettu ja edestakaiset vaihdot tehdään "lentävänä" kenttään merkitystä kohdasta siten, että kentälle tuleva pelaaja saa tulla peliin vasta kun poistuva pelaaja on kokonaan kentän ulkopuolella.

PELIKENTTÄ JA VARUSTEET

- Maalit 2 x 5 m

- Kenttä on suorakaiteen muotoinen (leveys n. 25 m, ja pituus n. 45 m)

- Rangaistusalueen koko on n. 10 x 25 m

- Rangaistuspotkupiste on 7,5 m päässä maalista

- Otteluohjelmaan ensin merkitty joukkue toimittaa pelipallon otteluun ja huolehtii tarvittaessa kentän varusteista.

- Pelaajille suositellaan säärisuojusten käyttöä.

- Joukkueen pelaajilla tulee olla samanväriset pelipaidat tai ”liivit”

PELISÄÄNNÖT

- 5 pelaajan joukkueet (4+1) vapaalla lentävällä vaihto-oikeudella.

- Peliaika Kimppaliigassa 3 x 15 min. vaihtuvaa vastustajaa vastaan. (kaksi kenttää vierekkäin). 

- Ei paitsiosääntöä

- Sivurajapotku epäsuorana vapaapotkuna (sivurajaheiton tilalla)

- Vapaapotkuissa yms. vastajoukkueen pelaajien oltava väh. 5,5 m päässä pallosta.

- Kaikissa erikoistilanteissa, rangaistuspotkua ja aloitusta lukuun ottamatta, tulee pallo toimittaa peliin alle 4 sekunnin kuluessa siitä, kun se on asetettu suorituspaikalle ja kun vastajoukkueen pelaajat ovat sijoittuneet riittävän kauas pallosta.

- Maalivahti ei saa avata peliä suoraan ilmassa yli puolikentän paitsi toimiessaan kuten kenttäpelaaja.

- Peliä ei saa avata erikoistilanteissa rangaistusalueelta suoraan ilmassa yli puolikentän (koskettava maata tai jotakin pelaajaa) Rikkomuksesta vapaapotku vastajoukkueelle keskiviivalta siitä kohtaa, missä pallo ylitti sen.

- Kentältä poistettu pelaaja on pelikelvoton seuraavassa ottelussa.

- Vastalausemaksu on 80 €, joka palautetaan jos vastalause hyväksytään. Vastalauseesta on aina ilmoitettava ottelun tuomarille heti ottelun päätyttyä ja se on jätettävä viikon kuluessa piiritoimistoon.

- Otteluissa noudatetaan FAIR PLAY -henkeä ja korostetaan taitoa, joten kovat taklaukset on kielletty ja sopimaton käyttäytyminen on erotuomarin erityisessä tarkkailussa.

- Pelin henkeen kuuluu, että mikäli joltain joukkueelta puuttuu pelaajia, sitä voidaan täydentää muiden joukkueiden lepovuorossa olevista. ”Lainapelaajia” saanut joukkue tuomitaan kuitenkin aina hävinneeksi (1-0)

Joukkueiden paremmuuden osaturnauksessa määrää:

1.       saavutetut pisteet
2.       keskinäinen ottelu
3.       maaliero turnauksessa
4.       tehtyjen maalien määrä
5.       arvonta

- Osallistumismaksu Kimppaliigaan on 300 €/joukkue. Ilmoittautuneille lähetetään alkukirje ennen sarjan alkua. Mikäli joukkue peruu osallistumisensa sarjaan ennen lohkojaon tekemistä, luopumismaksu on sama kuin sarjamaksu. Lohkojaon tekemisen jälkeen luopumismaksu on kolminkertaisen sarjamaksun suuruinen. Pelikertakohtainen luovutusmaksu on 200 €. Joukkue suljetaan sarjasta kahden luovutuksen jälkeen. Osanottajamäärä on kenttätilanteen takia rajoitettu.