Ohjeet nuorten 20-12 sarjat

Ohjeita ja määräyksiä piirin nuorten kilpailuihin, joissa järjestäjänä Helsinki tai Uusimaa

Ottelupöytäkirjat
Peliasut
Pukeutumistilat
Pelikenttä ja varusteet
Ottelupallot
Turvallisuus ja järjestys ottelupaikalla
Tulospalvelu
Kurinpito
Muut asiat

Nuorten kilpasarjoja ovat P20, P17 ja T18 Kakkonen, nuorten 15-12 Alue-sarjat ja Etelä-Länsi –liigat (omat lisäohjeet).

Ennen ottelua
Palloliiton turvallisuusmääräysten 3.1. mukaan: Jalkapallo-ottelu on kokoontumislain mukaan yleisötilaisuus, jonka järjestyksestä ja turvallisuudesta vastaa tilaisuuden järjestäjä. Kotijoukkue on tilaisuuden järjestäjä.

Ottelupöytäkirjat
Pöytäkirjat täytetään Taso tulospalveluohjelmassa. Jokaisella joukkueella on oma tunnus, jonka voi tilata yhteyshenkilöksi merkityn henkilön sähköpostiin Tason kirjautumiskohdasta. Molemmat joukkueet tuovat ottelupaikalle tulostetun ottelupöytäkirjan, joista valitaan viimeiseksi tulostettu versio erotuomaristolle toimitettavaksi. Pöytäkirja tulee toimittaa erotuomarille 30 min. ennen ottelun alkua. Joukkueet vahvistavat pöytäkirjan paikkaansa pitävyyden allekirjoituksillaan, sekä vastaavat tietojen oikeellisuudesta. Pöytäkirjan tiedoissa pitää nimien ja numeroiden olla oikein. Teknisellä alueella saa vaihtopelaajien lisäksi olla enintään seitsemän (7) joukkueeseen kuuluvaa taustahenkilöä. Sarjoissa missä on edestakaiset vaihdot, kaikkien pöytäkirjaan merkittyjen pelaajien katsotaan pelanneen ottelussa. Turhat nimet voi vetää yli vielä ennen kuin pöytäkirja jätetään erotuomarille.

Peliasut
Joukkueet vastaavat siitä, että varusteet ovat sääntöjen määräämässä kunnossa. Kaikilla saman joukkueen kenttäpelaajilla tulee olla samanlaiset pelipaidat. Joukkueiden ottelussa käyttämien pelipaitojen on erottava vastajoukkueen paidoista. Maalivahdin peliasun tulee olla väriltään poikkeava muihin pelaajiin ja erotuomaristoon nähden. Suositellaan, että koko peliasu (paita-housut- sukat) on yhteinen ja joukkueilla toisistaan eroava. Peliasun selässä on oltava riittävän selkeä numero. Numeron tulee olla kokonaisluku väliltä 1-99.

Pukeutumistilat
Kotijoukkue vastaa siitä että vierasjoukkueella ja erotuomaristolla on käytössään riittävät erilliset pukeutumistilat. Tilojen yhteydessä on oltava peseytymistilat ja WC. Jos käytössä on vain kaksi pukeutumistilaa, niiden ensisijainen käyttöoikeus on vierasjoukkueella ja erotuomaristolla. Mahdollisista puutteista on ilmoitettava vierasjoukkueelle etukäteen. Joukkueet vastaavat siitä, että pukeutumistilat jäävät vähintään siihen kuntoon, kuin ne olivat joukkueiden tullessa paikalle.

Pelikenttä ja sen varusteet
Kotijoukkueen on varmistettava yhteistyössä kenttähenkilökunnan kanssa, että pelikenttä ja sen varusteet ovat sääntöjen vaatimalla tasolla. Pelikentän koko on määritetty pelisäännöissä. Maaliverkkojen kunnontarkistus ja korjaaminen on kotijoukkueen vastuulla. Kulmaliput kuuluvat sääntöjen vaatimiin varusteisiin. Puutteista pitää ilmoittaa kenttähenkilöstölle sekä piiriin, jotta asiat saadaan kuntoon.

Ottelupallot
Kotijoukkue toimittaa kelvollisen ottelupallon. Pallojen tulee olla SPL:n hyväksymiä virallisia ottelupalloja. Kotijoukkue vastaa ottelun aikana siitä, että joukkueilla on kolme palloa käytettävissä koko ottelun ajan.

Ottelun aikana
Turvallisuus ja järjestys ottelupaikalla Hyvin hoidetussa tapahtumassa taataan ottelutapahtumaan osallistuvien henkilöiden viihtyvyys ja turvallisuus. Teknisellä alueella saavat ottelun aikana olla vain pöytäkirjaan merkityt henkilöt. Joukkue vastaa kaikista vaihtopenkillä olevien henkilöiden käytöksestä. Kotijoukkueen seura vastaa ottelutapahtumasta ja sen turvallisuudesta. Kotijoukkueen vastuulla on pelaajien, taustahenkilöiden, erotuomariston sekä katsojien turvallisuus. Kumpikin joukkue vastaa pelaajiensa, tausta- ja toimihenkilöidensä sekä kannattajiensa käytöksestä ottelutapahtumissa. Kaikenlainen sopimaton käytös ottelutapahtumassa on kiellettyä. Päihteiden hallussapito ja nauttiminen on kiellettyä ottelutapahtumassa. Seuran tulee puutua välittömästi havaittuihin epäkohtiin, myös peliajan päätyttyä. Erotuomarin ja/tai ottelutarkkailijan on raportoitava piiriin ottelupaikalla havaituista epäkohdista.

Tulospalvelu
Erotuomari täyttää ja vahvistaa pöytäkirjan ottelun jälkeen viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Kurinpito
Erotuomarit, tarkkailijat ja seurat raportoivat piiriin puutteista ja epäkohdista ottelutapahtumassa. Piiri päättää tapausten vakavuudesta ja voi viedä tapaukset kurinpitovaliokunnan käsittelyyn. Erotuomarikoulutuksessa on kerrottu, että mikäli erotuomaria kohtaan käyttäydytään uhkaavasti tai jopa väkivaltaisesti, tulee ottelu keskeyttää. Syyllinen joukkue mahdollisesti suljetaan sarjasta vaikka tapahtuma johtuisikin vain yhden pelaajan käytöksestä. Pitäkää siis joukkonne kurissa. Huolehtikaa, ettei kentältä poistettu pelaaja jää vaihtopenkille, vaan poistuu ohjeiden mukaan pelikentältä. Näin vältytään turhilta ylilyönneiltä, jotka eivät koskaan ole pelaajan hyväksi. Viime kaudella näistä jälkiseuraamuksista määrättiin lisäpelikieltoja ja jopa sakkoja. Joukkueen saadessa samassa ottelussa vähintään viisi (5) varoitusta, saa joukkue 85,- varoitussakon, joka toistuvissa tapauksissa tuplataan. Suora kentältäpoisto tai vaihtopenkiltä poisto katsotaan kahdeksi varoitukseksi.

Erotuomareista
Muistakaa, että erotuomarit tekevät virheitä, sallikaa se, kuten hyväksytte omien pelaajiennekin virheet. Respect! Huutelu ja arvostelu kesken pelin usein vain pahentavat tilannetta. Palautetta erotuomareista toivotaan annettavan ottelusta lähettävän linkin kautta. Erotuomareita on ohjeistettu saapumaan ajoissa ottelupaikalle. Mikäli erotuomari ei ole 15 min ennen ottelun alkua tullut pyytämään pöytäkirjaa, toivomme joukkueilta ilmoitusta piiriin Topias Tuiralle.