Pelitapa aikuiset

Aikuisten piirisarjojen pelitavat 2019

Sarjailmoittautumiset päättyvät aikuisten osalta 6.1.2019. Ilmoittautumiset tapahtuvat seuran kautta suoraan Taso-järjestelmään.

Alla olevat kilpailut ovat virallisia.

Miehet:

Kolmonen (36)

Pelataan kolmessa 12 joukkueen lohkossa kaksinkertaiset sarjat, joiden voittajat nousevat Kakkoseen. Lohkojen 11. ja huonommin sijoittuneet putoavat Neloseen. 

 

Nelonen (48)

Pelataan neljässä 12 joukkueen lohkossa kaksinkertaiset sarjat, joiden voittajat nousevat Kolmoseen. Lohkokakkoset pelaavat karsinnat mahdollisista lisänousupaikoista sekä täydennysjärjestyksen. Lohkojen 10. ja huonommin sijoittuneet putoavat Vitoseen.

 

Vitonen (80)

Pelataan kahdeksassa 10 joukkueen lohkossa kaksinkertaiset sarjat, joiden voittajat nousevat Neloseen. Lohkokakkoset pelaavat karsinnat kahdesta lisänousupaikasta sekä täydennysjärjestyksen. Lohkojen 9. ja huonommin sijoittuneet putoavat Kutoseen. 

 

Kutonen (83)

Pelataan kahdeksassa 10-12 joukkueen lohkossa kaksinkertaiset sarjat, joiden voittajat nousevat Vitoseen. Lohkokakkosista kuusi parasta nousee Vitoseen (vertailuna pisteet/ottelu).

 

Seiska (22)
Pelataan kahdessa 11 joukkueen lohkossa yksinkertainen sarja, jonka jälkeen pelataan kolme 7-8 joukkueen jatkosarjaa. Vuonna 2020 on taas vapaa ilmoittautuminen Kutoseen ja Seiskaan.

 

KUNNOSSA KAIKEN IKÄÄ SARJAT

Miesten KKI SM -lopputurnaukset järjestetään KKI35, -40, -45, 50, -55, -60 ja -65 -sarjoissa.

Kunnossa kaiken ikää -35 (23)

Pelataan kolmessa lohkossa yksinkertainen sarja. Lohkojen parhaat nousevat ylempään lohkoon ja viimeiset putoavat alempaan lohkoon syksyksi. Kevään ykköslohkon kolmelle parhaalle lähtöpisteet (3, 2 ja 1) syksyn sarjaan. Syksyn ykköslohkon voittaja on piirinmestari. Sarjan pelipäivä on normaalisti torstai.

 

Kunnossa kaiken ikää-40 (13)
Pelataan kahdessa lohkossa kaksinkertaiset sarjat ja ylemmässä lohkossa syksyllä jatkopelit. 
Syksyn ylemmän lohkon voittaja on piirinmestari. Sarjan pelipäivä on normaalisti maanantai.

 

Kunnossa kaiken ikää-45 (5)
Pelataan yhdessä lohkossa kolminkertainen sarja, jonka voittaja on piirinmestari. Sarjan pelipäivä on normaalisti keskiviikko.

 

Kunnossa kaiken ikää -50 (11)
Pelataan kahdessa lohkossa ensin kaksinkertaiset sarjat ja syksyllä yksinkertainen sarja. Alemman lohkon paras nousee syksyksi ylempään lohkoon.
Kevään ylemmän lohkon kolmelle parhaalle lähtöpisteet (3, 2 ja 1) syksyn sarjaan. Syksyn ylemmän lohkon voittaja on piirinmestari. Sarjan pelipäivä on normaalisti tiistai.

 

Kunnossa kaiken ikää -55 (11)
Pelataan kahdessa lohkossa
ensin kaksinkertaiset sarjat ja syksyllä yksinkertainen sarja. Alemman lohkon paras nousee syksyksi ylempään lohkoon. Kevään ylemmän lohkon kolmelle parhaalle lähtöpisteet (3, 2 ja 1) syksyn sarjaan. Syksyn ylemmän lohkon voittaja on piirinmestari. Sarjan pelipäivä on normaalisti torstai.

 

Kunnossa kaiken ikää -60 (9)
Pelataan yhdessä lohkossa
yksinkertainen sarja ja syksyllä ylempi ja alempi loppusarja. Kevään kolmelle parhaalle lähtöpisteet (3, 2 ja 1) syksyn sarjaan. Syksyn ylemmän lohkon voittaja on piirinmestari. Sarjan pelipäivä on normaalisti maanantai, pelit pyritään pelaamaan eri viikoilla KKI-65:n kanssa.

 

Kunnossa kaiken ikää -65 (6)
Pelataan yhdessä lohkossa kaksinkertainen sarja, jonka voittaja on piirinmestari.
 Sarjan pelipäivä on normaalisti maanantai, pelit pyritään pelaamaan eri viikoilla KKI-60:n kanssa.

 

Naiset:

 

Naiset Kolmonen (12)
Pelataan 12 joukkueen sarjana, jonka voittaja nousee suoraan ja kakkonen karsii Kaakon voittajan kanssa noususta Kakkoseen. Sijalle 10. ja huonommin sijoittuneet putoavat Neloseen.

 

Naiset Nelonen (33)
Joukkueet voivat ilmoittautua naisten sarjoissa joko Neloseen tai Viitoseen. Pelataan kolmessa lohkossa yksinkertainen sarja. Lohkojen neljä parasta syksyksi nousulohkoon. Loput joukkueet syyskierrokselle kahteen tasolohkoon. Nousulohkosta yksi-kolme nousee Kolmoseen, määrä ratkeaa Kakkosen putoajien ja Kolmosen nousijoiden ratkettua. Kolmonen pyritään pelaamaan 12 joukkueella myös vuonna 2020.

 

Naiset Vitonen (15)
Pelataan kolmessa lohkossa kaksinkertainen sarja ja syksyllä tasolohkot. Keväällä Viitoseen ilmoittautuneet eivät nouse Neloseen vaan seuraavalla kaudella joukkue saa taas valita kummalle tasolle ilmoittautuu.