Yhteistyön mahdollisuudet

Opiskelijat tuovat seuraan lisäkäsiä ja onnistuneesta yhteistyöstä on mahdollista luoda pysyviä malleja ja käytäntöjä lisäresurssille. Yhteistyöstä hyötyvät sekä koulu, opiskelija että seura ja  yhteistyö oppilaitosten kanssa avaa ennen kaikkea uusia mahdollisuuksia kehittää ja ylläpitää seuran toimintoja. Hyvää seuraa hankkeeseen osallistuneiden seurojen yhteismallit olivat hyvin moninaisia. Seurat hyödynsivät oppilaitosyhteistyötä ottelutapahtumissa, mutta myös muussa seuratoiminnassa.

Esimerkkejä yhteistyöstä
Pääsarjaseuraseurojen peleissä nähtiin opiskelijoita mm. otteluennakkotapahtuman juontajana, lapsiparkin pitäjinä, järjestyksenvalvojina ja paarienkantajina, lippujenskannaajina, paikannäyttäjinä sekä kahvila- ja kioskimyyjinä. Yleisöä ajatellen loistavina innovaatioina mainittakoon myös fanituotteiden myynnin toteutus, peleissä myytävät kustomoitu seuraleivos ja gourmet porohampurilainen sekä tietysti rakennusprojektit, joista syntyi mm. kioski ja terassi anniskelualueelle. Eikä unohdeta Rolle -poro maskottiasua Napapiirin matsien iloksi. 

Muita projekteja oli mm. opiskelijoiden toteuttamat eskari- ja pk -futistapahtumat usealla paikkakunnalla sekä seuran vuosittainen "Tixu -päivä" Turussa.  Mikkelissä seura toteutti yhdessä oppilaitoksen kanssa opinnollistetun markkinointiviestintään liittyvän projektin, joka kesti useamman kuukauden. Opiskelijoista seurat saivat lisäapua ja työntekijöitä myös iltapäiväkerhoihin, pelinohjaukseen sekä joukkuetoimintaan apuohjaajien roolissa valmennuksen apuna.

Hankkeeseen osallistuneiden tunnelmia:
Hankeseurat
Rehtori, Business College Helsinki
Opettaja, Esedu, Mikkeli sekä Omnia, Espoo
Opp
ilas, Business College Helsinki 

Lisätietoja:
HIFK: [email protected]
HJK: [email protected]
TPS: [email protected]
KuPS: [email protected]
MP: [email protected]
FC Jazz: [email protected]com
KPV: [email protected]
RoPS: [email protected]
Ilves: [email protected]
EPS: [email protected]