Takaisin
28.4.2019 klo 22.02

Tyttöjen alueturnaus oli onnistunut tapahtuma – parannuskohtiakin löytyi

Jaa:

Ⓒ SPL

Lauantaina Eerikkilässä päättynyt U16-tyttöjen alueturnaus antoi maajoukkuevalmennukselle paljon vastauksia ja samalla myös selkeitä kehittämiskohteita pelaajien osalta.

Tyttöjen maajoukkueiden päävalmentaja Marko Saloranta seurasi turnausta tiiviisti paikan päällä ja näki paljon asioita, joihin kiinnittää huomiota.

- Ensinnä oli todella tärkeä nähdä tämän ikäluokan 96 parasta pelaajaa kerralla. Tai pitää sanoa parasta tervettä pelaajaa, sillä iso huoli on se, että loukkaantumisia on liian paljon. Onneksi nyt turnauksessa ei loukkaantumisia monta tullut, Saloranta kertoi.

Positiiviselle puolelle Saloranta saattoi listata useammankin asian.

- Parhaat pelaajat olivat hyvällä tasolla, pallollinen pelaaminen pääasiassa aika hyvää ja puolustamisessakin oli paljon hyviä asioita, joskin parannettavaa kansainväliselle tasolle vielä on.

- Maalivahdit olivat omana ryhmänään ja heidän valmentajansa olivat todella tyytyväisiä. Joukkueet edessä vaihtuivat, mutta maalivahdit sopeutuivat nopeasti ja heillä turnaus oli erittäin onnistunut.

Toiseenkin vaakakuppiin kertyi kuitenkin asioita, jotka saattavat osin selittää myös Salorannan mainitsemat runsaat loukkaantumiset.

- Kyllä mietintämyssyyn pitää panna se, että urheilullisuus ja fyysisen puolen valmiudet ovat pelaajilla aika vaihtelevia ihan parhaita lukuun ottamatta. Pelien tempo laski aika selvästi ja osalla pelaajista oli vaikea pelata yhtäkään koko ottelua hyvällä tasolla, Saloranta totesi.

- Tämä on asia, jota meidän pitää käydä nyt seurojen kanssa läpi. Tällä ikäluokalla on kuitenkin enää vajaa puoli vuotta EM-karsintojen alkuun ja hyppy kansainvälisiin peleihin on iso. Samanlaisessa turnausmuodossa nekin pelataan, joten hyvää taustaa täältä ainakin saatiin.

Pitkälti alueturnauksen pohjalta nimetään myös pelaajat vielä ennen vappua toukokuun puolivälissä pelattavaan UEFA Development -turnaukseen.

- Se on sitten taas askel eteenpäin tästä turnauksesta ja kohti EM-karsintoja, Saloranta luonnehtii.