Takaisin
1.6.2019 klo 18.56

Raahelaisseuroilta yhteinen kenttäesitys

Jaa:

Seitsemän raahelaisseuraa on tehnyt Raahen kaupungille esityksen tekonurmikentän rakentamisesta Koivuluodon urheilupuistoon. Hanke-esityksen ja hankesuunnitelman takana ovat urheiluseurat AsMoon, FC Raahe, Pattijoen Tempaus palloilujaosto, Pattijoen Urheilijat juniorit, Raahen Jääkiekkoklubi, Raahen Vesa ja Saloisten Salama.

 

Seurojen hankevastaava Raimo Seikkalan mukaan tavoitteena on rakentamisen aloitus tänä vuonna ja kentän käyttöönotto vuonna 2020. Seurojen toimesta monitoimikentälle on tehty 40 000 euron arvosta mainossopimuksia, jotka lahjoitetaan kaupungille kentän rakentamista varten.

Kentän tarvetta seurat perustelevat sillä, että Raaheen tarvitaan lisää yksi täysmittainen tekonurmikenttä varmistamaan jalkapallon harrastusmahdollisuus nykyisille pelaajille kilpailukauden aikana huhti-lokakuussa. Suomessa on keskimäärin noin 400 jalkapallon sarjapelaajaa täysmittaista tekonurmikenttää kohden, mutta Raahessa 800 sarjapelaajaa yhtä tekonurmea kohden.

Jalkapalloa, jääkiekkoa, pesäpalloa, voimistelua ja yleisurheilua säännöllisesti harrastavien määrä on Raahessa jo yli 2700. Seurojen mielestä lajien harrastusmahdollisuuksia tulee kehittää rakentamalla ympärivuotista liikuntaa tukeva tekonurmi ja juoksusuora perusliikuntapaikaksi Koivuluodon urheilupuistoon. Kentän lähistöllä oppilaitosten opiskelijamäärä on noin 2400.

Seurojen arvio valaistun tekonurmikentän ja 110 metrin juoksusuoran kustannuksista on 597 000 euroa. Seurat osallistuvat talkootyönä pohjamaiden ajoon, kun kaupunki saa poistettua puut ja kannot kentän alueelta. Kaupungin maksuosuudeksi on jäämässä 177 000 euroa.