Takaisin
28.5.2019 klo 21.23

Juliette Kemppi ja Aapo Halme valmistautuvat maaotteluihin

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Sekä naisten A-maajoukkueella että U21-maajoukkueella on kesäkuun alussa edessä tärkeät maaottelut, jotka ovat kummallekin joukkueille viimeiset ennen syksyllä alkavia EM-karsintoja.

Helmareiden hyökkääjä Juliette Kemppi kuuluu Helmareiden päävalmentajan Anna Signeulin valitsemaan ryhmään, joka kohtaa Islannin kahdesti kesäkuussa. Hänellä on takana kausi englantilaisessa Bristol Cityssä. Hän kertoo Englannissa olevan vahva kannattajakulttuuri myös Superliigassa.

- Kannattajilla on oikeita lauluja ja huutoja joukkueesta ja pelaajista. Tunnelma on ihan huikea. Minullekin oli oma kannatus, jota en kuitenkaan tässä rupea nyt laulamaan, Kemppi nauraa.

Englannin Mestaruussarjan Leeds Unitedia edustava Aapo Halme puolestaan matkaa U21-maajoukkueen kanssa ensin 6.6. Slovakiaan, jossa vastaan asettuu Pohjois-Makedonia. Hänelle kerääntyi kauden aikana viisi ottelua Leedsin edustusjoukkueessa.

- Taso on todella kova Mestaruussarjassa. Sarja on todella fyysinen, mutta joukkueet pyrkivät pelaamaan lyhytsyöttöpeliä maata pitkin. Intensiteetti on kova, Halme kertoo.

Keskiviikkona 28.5. järjestetyssä lehdistötilaisuudessa olivat samanaikaisesti paikalla sekä naisten A-maajoukkueen että U21-maajoukkueen päävalmentajat Juha Malinen ja Signeul sekä pelaajista Kemppi ja Halme. Kemppi ja Halme pitävät pressitilaisuuksien yhdistämistä hyvänä asiana.

- Se tuo yhtenäisyyttä. Tulee sellainen tunne, että ollaan yksi joukkue, Kemppi sanoo.

Helmarit kohtaa Islannin torstaina 13.6. Turussa ja uudestaan maanantaina 17.6. Espoossa. U21-pojat pelaavat tiistaina 11.6. Ruotsia vastaan Lappeenrannassa. Kemppi ja Halme toivovat yleisön löytävän paikan päälle kannustamaan.

- Kannattaa tulla kannustamaan Suomi voittoon ja katsomaan hyvää futista, Kemppi neuvoo.

- Kesäilta, hyvä tunnelma, luonnonnurmikenttä ja Ruotsi vastassa. Todellakin kannattaa tulla katsomaan, kun otamme voiton Ruotsista, Halme jatkaa.