Takaisin
15.6.2019 klo 16.10

Gnistanin kapteeni Tuomas Mustonen ylisti yleisön tukea Kakkosen Cupin finaalissa

Jaa:

Ⓒ SPL/Juhani Järvenpää/

Gnistan juhli lauantaina historian ensimmäistä Kakkosen Suomen Cupin voittoa. JS Hercules kaatui Oulunkylässä Gullit Zolameson avauspuoliajalla tulleella osumalla niukasti maalein 1-0. 

Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccio kiitteli pelaajiensa puolustusasennetta. Hercules ei saanut ottelussa kovin vaarallisia tekopaikkoja, vaikka muutama tiukka tilanne nähtiinkin. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Gnistanin maalivahti Aatu Hakala torjui ensimmäisellä puoliajalla rangaistuspotkun.

- Meillä oli monta maalintekopaikkaa, mutta vastustaja oli vaarallinen. Jos he olisivat onnistuneet pilkulta, niin se olisi muuttanut pelin. Mielestäni paras joukkue kuitenkin voitti tänään, Nuccio kommentoi ottelun jälkeen.

​Gnistanille avautui toisella puoliajalla useita hyviä tekopaikkoja, joista olisi voinut ratkaista ottelun. Viimeistelyssä jäi parantamisen varaa. Lopulta Hercules sai vielä lisäajalla muutaman vaarallisen erikoistilanteen, mutta Gnistan-puolustus selvitti tilanteet. 

- Mielestäni viime hetkillä näkyi juuri se, että tämä joukkue on kypsynyt. Emme tehneet isoja virheitä ja puolustimme järkevästi. Pystyimme pitämään pakan kasassa, Nuccio analysoi.

Gnistanin kapteeni Tuomas Mustonen myönsi, että loppuhetket hieman jännittivät.

- Se usein menee siihen, kun painat koko ajan päälle. Huolellisuus vähän kärsii, kun tulee liukuhihnalta tekopaikkoja. Puolustimme silti todella hyvin tänään, ja Aatu (Hakala) pelasi hienon pelin, Mustonen kehui maalivahtiaan.

​Mustonen on todellinen Gnistan-ikoni. Täksi kaudeksi Oulunkylään palannut 34-vuotias hyökkääjä kiitteli upeaa tunnelmaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla. Cup-finaalia oli saapunut paikalle katsomaan 564 katsojaa, ja Gnistan-huudot raikuivat läpi ottelun. 

- Mahtava yleisö. Ei täällä kymmenen vuotta sitten ihan tällainen meininki ollut. Hienoa oli, kiitos siitä kannattajille.

​Kakkosen kausi jatkuu Gnistanilla jo ensi keskiviikkona Salossa, joten mestaruusjuhlat eivät sovi venyä kovin pitkäksi. 

- Voittaminen on kivaa. Sen takia tätä tehdään. Eiköhän tässä nyt saunassa käydä kuitenkin, mutta sitten heti keskittyminen kääntyy jo keskiviikon peliin.

Gnistanin päävalmentaja Nuccio arvosti korkealle Kakkosen Cupin voittoa. Lisäksi italialaisvalmentaja oli Mustosen tavoin saunan kannalla.

- Hemmetin hienoa olla ensimmäinen joukkue, joka tämän voittaa. Sauna on toivottavasti jo päällä, Nuccio sanoi hymyillen.

Gnistanin kapteeni Tuomas Mustonen
Gnistanin kapteeni Tuomas Mustonen


Gnistanin maalivahti Aatu Hakala palkittiin ottelun parhaana pelaajana.


Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccio.