Yli-ikäisiä pelaajia koskevat säännöt

Suomen Palloliiton kilpailumääräykset 2019

14 § Nuoren pelaajan edustusoikeusmääräykset   

Nuorten sarjan joukkue voi peluuttaa otteluissaan kahta sellaista pelaajaa, jotka ovat syntyneet ko. sarjan ikäluokkaa edeltävän vuoden aikana. Näillä ilmoitetuilla pelaajilla ei ole pelioikeutta muissa nuorten sarjojen joukkueissa. Näillä ilmoitetuilla pelaajilla on pelioikeus aikuisten sarjoissa. Yli-ikäisiä pelaajia (YI-pelaaja) voidaan nimetä kaikkiin nuorten sarjoihin ja ikäluokkiin.

Joukkueiden tulee ilmoittaa YI-pelaajien nimet (enintään 2/joukkue) kilpailun järjestäjälle ennen kuin pelaajat pelaavat sarjan tai kevät- taikka syyskierroksen ensimmäisen ottelun. SM-karsintasarjoissa ilmoitus tulee tehdä ennen joukkueen neljättä ottelua karsintasarjassa.

Kevätkierroksella käytettävien YI-pelaajien nimet, enintään kaksi, tulee ilmoittaa kilpailun järjestäjälle viimeistään 31.5. ja syyskierrokselle viimeistään 2.9. Kilpailun järjestäjä voi määritellä sarjakohtaisen käsittelymaksun.

SM-karsintasarjat katsotaan yhdeksi kilpailuksi. Näiden sarjojen jälkeen pitää ilmoittaa uudestaan YI-pelaajien nimet ennen SM-sarjojen ja Ykkösten alkua. Joukkueen pelattua puolet SM-sarjan otteluistaan, sillä on oikeus muuttaa YI-pelaajia ilmoittamalla siitä ennen sarjan jälkimmäisen osan alkua kilpailun järjestäjälle.