Erillismääräykset

Uudenmaan piirin Itsenäisyyspäiväturnausta koskevat erillismääräykset. Pääosin turnauksessa noudatetaan futsalsääntöjä >> alla olevin täsmennyksin.

Kenttä, maalit ja pelipallo
Kentän koko 19 x 33 metriä, alusta kumirouheinen tekonurmi, nappulamaalit 2 x 5 metriä. Pelipallo tulee järjestäjiltä, jalkapallo koko 4.

Varusteeet
Joukkueen peliasun tulee olla yhtenäinen ja sääntöjen mukainen, tekonurmialustalle soveltuvat pelikengät. Maalivahdin asun tulee erottua pelaajien sekä erotuomarien asusteista.

Peliaika
1*22 minuuttia, Universal -sarjassa 2*22 minuttia. Ottelut alkavat ja päättyvät samaan aikaan summerin äänimerkistä. 
Sijoitusotteluissa tasapelin sattuessa suoritetaan välittömästi peliajan päätyttyä rangaistuslaukauskilpailu jossa kumpikin joukkue potkaisee kolme potkua. Mikäli voittaja ei ratkea, jatketaan yksi pari kerrallaan ratkaisuun asti. Potkuihin osallistuvien pelaajien ja vaihtopelaajien on potkaistava kerran, ennen kuin kukaan voi potkaista toistamiseen.

Pelaajamäärä ja vaihdot
Kentällä 1 + 4 pelaajaa. Pelaajien kokonaismäärää turnauksessa ei ole rajoitettu. 
Vaihdot ovat edestakaiset lentävät ja suoritetaan keskiviivan kohdalta.

Erikoistilanteet
Alkupotku, sivurajapotku ja kaikki vapaapotkut ovat epäsuoria. Kumulatiivisia virheitä ei lasketa.

Maalivahdille pelaaminen
Omalle maalivahdille voi pelata pallon myös useammin kuin kerran. Maalivahti eikä saa ottaa palloa käteen oman pelaajan syötöstä. 

Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös
Epäsuora vapaapotku tuomitaan kun pelaaja:
- potkaisee tai yrittää potkaista vastapelaajaa, kamppaa tai yrittää kampata vastapelaajaa, hyppää vastapelaajaa päin, lyö tai yrittää lyödä vastapelaajaa tai kaikenlaisesta väärästä kontaktipelaamisesta (olkapäällä taklaaminen on väärä kontakti),
- liukutaklaa tai liukumalla pelaa vastustajan tavoittelemaa palloa ja osuu vastapelaajaa, 
- maalivahti koskettaa palloa käsin saatuaan sen suoraan rajapotkusta tai kanssapelaajan tarkoituksellisesti syöttämänä, 
- maalivahti pitää palloa hallussa yli 4 sekuntia omalla kenttäpuoliskolla, 
 -pelaa vaarallisesti, estää vastustajan etenemisen, estää maalivahtia avaamasta peliä tai viivyttää pelin jatkamista, väärästä kontaktipelaamisesta (olkapäällä taklaaminen on väärä kontakti),
- liukutaklaa tai liukumalla pelaa vastustajan tavoittelemaa palloa ja osuu vastapelaajaan.

Kentältä poisto
Jos pelaaja syyllistyy törkeään sopimattomaan käytökseen, raakaan peliin, käyttää karkeata tai herjaavaa kieltä tai saamansa varoituksen jälkeen rikkoo pelisääntöjä varoituksen arvoisesti, hänet poistetaan kentältä. Joukkue saa ottaa uuden pelaajan kentältä poistetun tilalle 2:n minuutin jälkeen, jos vastustaja ei ole tehnyt maalia sinä aikana. Jos vastustaja tekee kyseisenä aikana maalin, saa joukkue jatkaa täysilukuisena.

Kentältä poistosta seuraa automaattisesti yhden ottelun pelikielto, joka koskee välittömästi seuraavaa peliä. 

Turnauksen jury voi päättää mahdollisesta lisärangaistuksesta.