Taso-ohjeet

Tasoon kirjautuminen (11.1.2019)

Taso-koulutuksen (2.4./10.4.) materiaali (15.4.2019)

Taso-ohjeet - jalkapallo

Taso-ohjeet löytyvät jatkossa keskitetysti (valtakunnallisesti) yhdestä paikasta: Taso-ohjeet

Alla on kuitenkin SPL Tampereen piirin aikataulut, käytännöt ja toimintatavat Tason sähköisen pöytäkirjan suhteen. Huom! Alla oleva ohjeistus on tehty 12-vuotiaiden ja vanhempien juniorien sekä aikuisten sarjoja varten.

Tason pöytäkirjakäytännöt:

Ennen ottelua

 1. Molemmat joukkueet valitsevat ja tallentavat otteluun osallistuvat pelaajat, taustahenkilöt ja vastuuhenkilön viimeistään ottelua edeltävänä päivänä.
  >>> Paina ”Tallenna”, kun olet tehnyt yllä olevat valinnat
 2. Molemmat joukkueet tarvittaessa päivittävät otteluun osallistuvat pelaajat, taustahenkilöt ottelupaikalla valitsemalla ”Muokkaa”. Kokoonpanon vahvistaminen tehdään ottelupaikalla ennen ottelun alkamista.
  >>> Paina ”Vahvista kokoonpano”, kun olet tehnyt yllä olevat valinnat
 3. Kun kokoonpano on vahvistettu, niin joukkueen vastuuhenkilö ei voi siihen enää itse tehdä muutoksia. Joukkueiden tulee myös näyttää erotuomaristolle kokoonpanonsa ennen ottelua.
 4. Tästä syystä kokoonpanon vahvistajan pitää olla erittäin tarkkana, että kokoonpano pitää paikkaansa. Koska kilpailumääräysten mukaisesti pelaaja on pelioikeudeton, jos häntä ei ole merkitty ottelun pelaajaluetteloon.

Pelin aikana

 1. Pelin aikana ottelun erotuomaristo kirjaa ylös loppu- ja taukotuloksen, maalit; ajat sekä maalintekijät, varoitukset (= keltaiset kortit), punaiset kortit (= ulosajot) sekä mahdolliset vaihdot
 2. Ottelun jälkeen joukkueet tarkistavat erotuomaristolta omat merkintänsä. Mahdolliset korjaukset tulee tehdä heti ottelun jälkeen
 3. Kotijoukkue kopioi parhaaksi katsomallaan tavalla tarvittavat tiedot eli loppu- ja taukotuloksen, maalit; ajat sekä maalintekijät, varoitukset (= keltaiset kortit), punaiset kortit (= ulosajot) sekä mahdolliset vaihdot

Pelin jälkeen

 1. Pelin jälkeen ja ottelun jälkeisen päivän klo 12:00 mennessä ottelun kotijoukkue kirjaa tarvittavat tiedot eli loppu- ja taukotuloksen, maalit; ajat sekä maalintekijät sekä mahdolliset vaihdot sähköiseen pöytäkirjaan.
 2. Ottelun jälkeisen päivän klo 12:00 jälkeen erotuomari tarkistaa kotijoukkueen kirjaamat tiedot, lisää varoitukset (= keltaiset kortit) ja punaiset kortit (= ulosajot) sekä vahvistaa pöytäkirjan.
 3. Jos ottelussa on käytössä liveseuranta, niin kaiken edellä mainittu voidaan tehdä heti ottelupaikalla ottelun jälkeen.
 4. Huom! Mikäli ottelun kotijoukkue ei ole täyttänyt kotipelin pöytäkirjaa seuraavan päivän klo 12:00 mennessä, niin pöytäkirjan täyttämisvelvollisuus siirtyy ottelun erotuomarille. Tällöin erotuomari on oikeutettu 5 €:n lisäkorvaukseen / ottelu pöytäkirjan täyttämisestä, joka laskutetaan ottelun kotijoukkueelta erotuomaripalkkioiden laskutuksen yhteydessä.
  >>> 1. laiminlyönnistä tulee joukkueelle lisäksi varoitus ja 2. laiminlyönnistä eteenpäin on mahdollista määrätä joukkueelle sähköisen pöytäkirjan täyttämiseen liittyvä laiminlyöntimaksu tai muu kurinpidollinen toimenpide.

TASON PÖYTÄKIRJAKÄYTÄNNÖT SPL Tampereen sarjoissa 2019 (tiivistelmä)

Taso-ohjeet - futsal

Lisätietoja Taso-ohjeista futsalkaudelle 2019-2020 tulee lähempänä futsalkauden alkua.