Leikkimaailman jalkapallo 2019

Leikkimaailman sarjatoimintaa on päätetty uudistaa ja tehdä sarjatoiminnasta yhä enemmän sellaista, jossa joukkueiden on helpompi löytää itselleen omaa toimintaa parhaiten palveleva taso ja sarja.

Sarjat on jaettu poikien puolella neljään eri tasoluokkaan (Kakkonen, Ykkönen, Liiga ja ’Länsirannikon liiga’), joissa jokaisella sarjalla on omat selkeät eroavaisuutensa pelimäärien, matkustusmäärien, kilpailullisen tason sekä myös sääntöjen joustavuuden suhteen.

Tyttöjen sarjoissa tasoluokkia on kolme (Kakkonen, Ykkönen ja Liiga).

Turnausten ajankohdat on nyt etukäteen ilmoitettu, jolloin joukkueiden on helpompi suunnitella omaa toimintaansa sekä osallistumisiaan muihin kuin piirin järjestämiin turnauksiin.

Miniturnauksissakaan joukkueet eivät enää kohtaa samoja vastustajia turnauksesta toiseen, vaan joukkueita pyritään vaihtamaan turnauskohtaisesti.

Ikäluokan alin taso on Kakkonen eli ns. matalan kynnyksen taso, jossa joukkueet ovat pääsääntöisesti vähemmän pelanneita, ottelumatkat ovat lyhyitä ja toimintaan on helppo lähteä myös uusien ja kokemattomienkin pelureidenkin.
Kakkosen toimintaa järjestetään yhdessä seurojen kanssa ja seurat voivat olla sarjatoiminnan järjestäjiä. (Kakkostason sarjatoiminnan järjestämiseksi seurat voivat anoa järjestämisoikeutta seuroille lähetetyllä pelitoiminnan järjestämisen anomuslomakkeella.)

Ykkönen on joukkueille, joilla on jo halu pelata jo vähän vaativampia pelejä hieman isommalla alueella (Satakunnan tai Turun alueella) ja jotka harjoittelevat säännöllisesti 1-2 kertaa viikossa. Turnausmäärä on myös kakkosta suurempi.

Liiga on tarkoitettu kilpatason joukkueille, jotka ovat valmiita matkustamaan koko piirin alueella ja joiden harjoittelumäärä on 3-4 kertaa viikossa. Turnauksia pelataan enemmän kun alemmissa sarjoissa. Sarja alkaa aikaisemmin ja päättyy myöhemmin kuin alemmat sarjat.

Länsirannikon liiga on ensisijaisesti tarkoitettu kilpatason seuroille, joilla on toimintaa kaikissa ikäluokissa ja toiminta tähtää pelaajien kehittämiseen kilpatason pelureiksi aikuisten sarjoissa. Turnauksissa sarjan joukkueet pelaavat samaan aikaan kahdella joukkueellaan kilpa- ja haastetason pelejä.
Sarjan toiminta on ympärivuotista ja sarjaa osallistuminen vaatii yllä mainittujen kriteerien täyttymisen sekä piirin valmennuksesta vastaavan hyväksynnän.

Sarjoihin ilmoittautuneiden joukkueiden määrästä riippuen sarjoja voidaan tarvittaessa muuttaa tai yhdistää.

Ilmoittautuminen päättyy:
- Liigoihin        3.2.
- Ykkösiin        3.3.
- Kakkosiin      31.3.

Leikkimaailman sarjatarjotin kaudelle 2019

Ohjeet ilmoittautumiseen