Kuntoliigan säännöt 2019

Kuntoliiga pelataan seitsemän pelaajan (6+mv) joukkuein. Sekajoukkueet on sallittuja. Vaihdot ovat ns. lentäviä edestakaisia vaihtoja. Joukkueiden pelaajamäärää ei ole rajoitettu.

Jokaiselle joukkueelle tulee kauden aikana 9-13 ottelua.

Edustusoikeudet Kuntoliigassa:

Mestaruus-sarjaan ei voi osallistua pelaaja, joka pelaa kuluvalla kaudella jalkapalloa liiton sarjassa (= Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, A SM, A Ykkönen, B SM, B Ykkönen sekä vastaavat naisten sarjat) tai miesten Kolmosessa.

Harraste-sarja on tarkoitettu jalkapallon rauhallisempaan harrasteluun. Sarjaan eivät voi osallistua virallisissa sarjoissa pelaavat pelaajat (= pelaajat, joilla on jalkapallon pelipassi).

Naisten sarjaan eivät voi osallistua liiton sarjoissa (= Naistenliiga, Ykkönen ja Kakkonen, TBSM ja TB Ykkönen) eivätkä piirin Kolmosessa pelaavat pelaajat.

Pelioikeudettoman pelaajan käytöstä voidaan joukkueelle määrätä 300 € sakko/pelioikeudeton pelaaja.

Kaikilla sarjan pelaajilla tulee olla SPL:n pelipassi/korttelipassi/harrastepassi. Sarjan osallistumismaksuun sisältyy enintään 20 kpl harraste- /korttelipasseja, joiden hankkimisesta vastaa piiri.

Kauden aikana pelaaja saa edustaa vain yhtä joukkuetta. Sääntöä rikkonut joukkue voidaan sulkea sarjasta.

Mikäli joukkue luopuu sarjasta, sen pelaajat voivat siirtyä muihin joukkueisiin. Yhteyshenkilö lisää joukkueeseensa pelaajat Tason pelaajaluetteloon (ks. Tulospalvelu).  Luetteloa voi täydentää kauden aikana.

Monellako pelaajalla ottelun saa aloittaa?

Kun pelaajien määrä on 7, ottelun saa aloittaa 6:lla.

Milloin ottelu pitää lopettaa pelaajien määrän vähetessä?

Jos pelaajien määrä vähenee 7:stä 5:een, erotuomari voi lopettaa ottelun, jos sitä ei ole urheilullisesti mielekästä jatkaa loppuun asti.

Erityisohjeita aikuisten pienkenttäpeliin:

  • Paitsio ei ole voimassa.
  • Maalipotku mistä tahansa rangaistusalueelta.
  • Maalipotku ei saa kantaa ilmassa yli keskiviivan. Mikäli näin tapahtuu, peli jatkuu vastajoukkueen epäsuoralla vapaapotkulla keskiviivalta.
  • Maalivahti ei saa potkaista palloa käsistään eikä heittää sitä ilmassa yli keskiviivan.
  • Mikäli näin tapahtuu, peli jatkuu vastajoukkueen epäsuoralla vapaapotkulla keskiviivalta.
  • Vapaapotkuissa muurin on oltava vähintään 5,5 m:n päässä pallosta.
  • Rangaistuspotku suoritetaan 7,5 m:n päässä maalista.

Tasapisteissä ratkeaa paremmuus seuraavasti:

Keskinäiset ottelu
Maaliero (tehdyt - päästetyt maali)
Tehdyt maalit
Arpa

Peliaika

2 x 25 minuuttia.

Vaihdot

Otteluissa on lentävät edestakaiset vaihdot. Vaihtojen tulee tapahtua keskiviivan tuntumasta.

Pelipallo

Kumpikin joukkue asettaa yhden pallon, joista erotuomari valitsee pelipallon.

Pelipaita

Jos molemmilla joukkueilla on samanvärinen paita, pelaa kotijoukkue omilla paidoillaan. Paitojen/liivien tulee olla numeroituja.

Tulospalvelu

Joukkueiden yhteyshenkilöille on ilmoitettu Tason tunnus. Yhteyshenkilö huolehtii, että kaikki joukkueen pelaajat ovat Tason pelaajaluettelossa. Ottelun erotuomari kirjaa ottelutulokset Tasoon.

Luovutukset

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa sarjaan ennen lohkojaon tekemistä, luopumismaksu on sama kuin sarjamaksu. Lohkojaon tekemisen jälkeen luopumismaksu on kolminkertaisen sarjamaksun suuruinen.

Joukkue suljetaan sarjasta kahden luovutuksen jälkeen.  Jos keskeyttäminen tai luovuttaminen tapahtuu sarjan kahdella viimeisellä kierroksella, ei keskeyttäneen tai luovuttaneen joukkueen otteluita mitätöidä. Keskeyttänyt tai luovuttanut joukkue suljetaan kuitenkin pois sarjasta.

Joukkueen joutuessa luopumaan on siitä ehdottomasti ilmoitettava piiriin ja jos luopuminen näyttää ilmeiseltä lähellä tulevaa ottelua on siitä ilmoitettava piirin lisäksi seuraavan ottelun vastustajalle ja erotuomarille. Jos ilmoittamista ei ole suoritettu ja vastustaja saapuu "turhaan" ottelupaikalle on vierailija oikeutettu laskuttamaan aiheutuneet turhaan syntyneet todelliset matkakulut enintään 1 €/km. Luovuttaneelle joukkueelle määrätään luovutussakko (vuonna 2019 aikuisten ottelun luovutusmaksu on 200 €/luovutettu ottelu).

Ottelusiirrot

ovat mahdollisia ainoastaan siinä tapauksessa, että joukkueet sopivat keskenään uuden peliajankohdan. Piiri huolehtii kenttävarauksen tekemisestä, kun ottelun ajankohta on sovittu. Joukkueet voivat keskenään sopimalla siirtää ottelun pelattavaksi siten, että se kuitenkin pelataan aina ennen sarjan viimeiseksi pelipäiväksi merkittyä päivämäärää. Mikäli vastustajajoukkue ei halua siirtää ottelua, ottelu kirjataan sen joukkueen tappioksi 0 - 3, joka ei pysty peliä otteluohjelmaan ilmoitettuna ajankohtana pelaamaan.

Vastalauseet

Vastalause on tehtävä kirjallisesti piiritoimistoon kahden (2) vuorokauden kuluessa ottelusta ja mukaan on liitettävä vastalausemaksu 80 €, joka palautetaan vastalauseen tehneelle joukkueelle mikäli vastalause hyväksytään. Tällöin maksu peritään rikkoneelta joukkueelta. Vastalauseesta on ilmoitettava heti ottelun jälkeen ottelupaikalla erotuomarille, jonka on merkittävä asia tiedoksi otteluraporttiin.

Rankaisuoikeus

Ilmoittautuessaan joukkue suostuu siihen, että kaikki pelaajat sekä joukkueen johto sitoutuvat noudattamaan Palloliiton kilpailu- ja rangaistusmääräyksiä.

Finaalitapahtuma

Finaalitapahtuman muoto ja ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Palkinnot

Jokaisen sarjan voittaja palkitaan pokaalilla. Kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein.

Muissa sääntötulkinnoissa noudatetaan SPL:n jalkapallosääntöjä.