Keski-Pohjanmaan piirin kaksoisedustus säännöt 2019

Anomukset käsitellään ensimmäisen kerran, kun kyseessä olevan ikäluokan ilmoittautumisaika on umpeutunut. Kaksoisedustusanomukset käsitellään viikon kuluessa.
Jalkapallon kevätkierroksen ottelujen osalta anomuksia ei käsitellä 31.5. jälkeen ja syyskierroksen osalta anomuksia ei käsitellä 2.9. jälkeen.
Futsalin osalta anomuksia ei käsitellä 31.1. jälkeen.
P11/T11 ja sitä nuorempien ikäluokkien ottelujen osalta anomuksia käsitellään koko kauden ajan.

 1. Kaksoisedustuslupa voidaan myöntää piirin kilpailutoiminnassa nuorten sarjan pelaajalle.
 2. Kaksoisedustuslupaa tulee aina etukäteen anoa piirin kotisivuilta löytyvällä lomakkeella.
  Kaksoisedustus anomus >>>
 3. Kaksoisedustuslupa on voimassa yhden pelikauden ja se on valtakunnallinen. Osallistuessa piirin ulkopuoliseen tapahtumaan on seura velvollinen tarkistamaan järjestäjältä kaksoisedustuksia koskevat turnauskohtaiset säännöt.
 4. Joukkueelle voidaan myöntää enintään 5 poikkeuslupaa (yli-ikäisyyslupaa ja kaksoisedustuslupaa yhteensä).
 5. Pelaajalle voidaan myöntää kaksoisedustus- tai yli-ikäisyyslupa, mutta ei molempia samaan aikaan.
 6. Pelaaja voi pelata siinä joukkueessa johon hänelle on myönnetty kaksoisedustuslupa, sekä oman seuransa vanhemmissa ikäluokissa ja aikuisten joukkueissa.
 7. Piirin myöntämät kaksoisedustusluvat merkitään pelaajan tietoihin Tasoon.
 8. Jalkapallon ja futsalin kilpailutoimintaa varten kaksoisedustusluvat on anottava erikseen.
 9. Kaksoisedustusanomuksien käsittelymaksu on 15 € / pelaaja. Käsittelymaksun maksaa seura, johon kaksoisedustus myönnetään. Käsittelymaksut laskutetaan seuroilta anomuksien käsittelyn jälkeen. Kaksoisedustuslupa on voimassa vasta kun käsittelymaksu on maksettu.

KAKSOISEDUSTUS KAHDEN ERI SEURAN JOUKKUEEN VÄLILLÄ

1. Pelaajan omassa seurassa ei ole pelaajan oman ikäluokan mukaista joukkuetta.

 • Pelaaja voi kaksoisedustuksella pelata piirin sarjaa toisessa seurassa pelaajan oman ikäluokan mukaisessa joukkueessa ilman edustusoikeuden muutosta.
 • Pelaaja voi edustaa omaa alkuperäistä seuraansa piirin sarjassa vanhemmassa ikäluokassa ja aikuisten joukkueessa.
 • Pelaajan siirtyessä kuluvalla kaudella pelaamaan toiseen seuraan liiton sarjaa pelaajan oman ikäluokan mukaiseen joukkueeseen (P20, P17 tai T18), tulee pelaajan siirtää edustusoikeutensa ko. uuteen seuraan. Hän voi kaksoisedustuksella pelata piirin sarjaa alkuperäisen seuransa vanhemman ikäluokan tai aikuisten joukkueessa.

2. Pelaajan omassa seurassa ei ole pelaajan oman eikä vuotta vanhemman ikäluokan mukaista joukkuetta.

 • Pelaaja voi kaksoisedustuksella pelata piirin sarjaa toisessa seurassa pelaajan omaa ikäluokkaa vuotta vanhemman ikäluokan mukaisessa joukkueessa ilman edustusoikeuden muutosta. Tämä voidaan hyväksyä ainoastaan silloin, kun toisella seuralla ei myöskään ole tarjota pelaajan oman ikäluokan mukaista joukkuetta.
 • Pelaaja voi edustaa omaa alkuperäistä seuraansa piirin sarjassa vanhemmassa ikäluokassa ja aikuisten joukkueessa.

3. Seuralla on pelaajan omassa ikäluokassa vain pienemmän pelimuodon joukkue (P20-P14 8v8, T18-T14 8v8, P13-P12 5v5, T13-T12 5v5)

 • Pelaaja voi kaksoisedustuksella pelata piirin sarjaa toisessa seurassa pelaajan oman ikäluokan mukaisessa isomman pelimuodon (P20-P14 11v11, T18-T14 11v11, P13-P12 8v8, T13-T12 8v8) joukkueessa ilman edustusoikeuden muutosta.

4. Seuralla on pelaajan omassa ikäluokassa vain alemmalla sarjatasolla pelaava joukkue

 • Pelaaja voi pelata toisen seuran ylemmällä sarjatasolla pelaavassa pelaajan oman ikäluokan mukaisessa joukkueessa, kuitenkin niin, että pelaajan edustusoikeus tulee siirtää ylemmällä sarjatasolla pelaavaan joukkueeseen. Pelaaja voi kaksoisedustuksella pelata piirin sarjaa alkuperäisen seuransa oman ikäluokan mukaisessa alemman sarjatason joukkueessa. Mikäli kevätkierroksen jälkeen joukkueet pelaavat samalla sarjatasolla, lupa raukeaa.

5. Tyttöpelaajan siirtyminen pelaamaan poikien joukkueeseen

 • 15-vuotias tai sitä nuorempi tyttöpelaaja voi kaksoisedustuksella pelata piirin sarjaa toisessa seurassa pelaajan oman ikäluokan mukaisessa tai vuotta nuoremman ikäluokan poikien joukkueessa. Tämä voidaan hyväksyä ainoastaan silloin, kun pelaajan alkuperäisellä seuralla ei myöskään ole tarjota edellä mainittuja poikien joukkueita. Tämä sääntö ei ole voimassa Vaasan piirin kanssa pelattavissa poikien aluesarjoissa eikä useamman piirin kanssa palattavissa poikien Puolen Suomen Liigoissa, jos kaksoisedustusta haetaan vuotta nuoremman ikäluokan poikien joukkueessa.