Keski-Pohjanmaan piirin yli-ikäisyys säännöt 2019

Anomukset käsitellään ensimmäisen kerran, kun kyseessä olevan ikäluokan ilmoittautumisaika on umpeutunut. Yli-ikäisyysanomukset käsitellään viikon kuluessa.
Jalkapallon kevätkierroksen ottelujen osalta anomuksia ei käsitellä 31.5. jälkeen ja syyskierroksen osalta anomuksia ei käsitellä 2.9. jälkeen.
Futsalin osalta anomuksia ei käsitellä 31.1. jälkeen.
P11/T11 ja sitä nuorempien ikäluokkien ottelujen osalta anomuksia käsitellään koko kauden ajan.

 1. Yli-ikäisyyslupa voidaan myöntää piirin kilpailutoiminnassa nuorten sarjan pelaajalle, joka on syntynyt ko. sarjan ikäluokkaa edeltävän vuoden aikana.
 2. Joukkueet eivät voi poiketa yli-ikäisyyssäännöistä edes joukkueitten keskinäisellä sopimuksella.
 3. Yli-ikäisyyslupaa tulee aina etukäteen anoa piirin kotisivuilta löytyvällä lomakkeella.
  Yli-ikäisyys anomuslomake >>>
 4. Yli-ikäisyyslupa on voimassa yhden pelikauden ja se on valtakunnallinen. Osallistuttaessa piirin ulkopuoliseen tapahtumaan on seura velvollinen tarkistamaan järjestäjältä yli-ikäisiä pelaajia koskevat turnauskohtaiset säännöt. Yli-ikäisyyslupa voidaan vaihtaa toiselle pelaajalle tai se voidaan peruuttaa ainoastaan kevät- ja syyskierroksen välisenä aikana.
 5. Joukkueelle voidaan myöntää enintään 5 poikkeuslupaa (yli-ikäisyyslupaa ja kaksoisedustuslupaa yhteensä).
 6. Pelaajalle voidaan myöntää kaksoisedustus- tai yli-ikäisyyslupa, mutta ei molempia samaan aikaan.
 7. Pelaaja voi pelata ainoastaan siinä joukkueessa johon hänelle on myönnetty yli-ikäisyyslupa, eli pelaajalla ei ole pelioikeutta muissa nuorten sarjojen joukkueissa. Mikäli tätä määräystä rikotaan, niin pelaaja on ollut pelioikeudeton ja hänen poikkeuslupansa mitätöidään. Pelaaja ei kuitenkaan menetä pelioikeuttaan oman ikäluokkansa tai vanhempien sarjoissa, jos yli-ikäisyyslupa on myönnetty P11/T11 tai nuorempien sarjaan. Ainoastaan P11/T11 ja sitä nuorempien ikäluokassa yli-ikäisyyslupa on ikäluokkakohtainen.
 8. Piirin myöntämät yli-ikäisyysluvat merkitään pelaajan tietoihin Tasoon.
 9. Jalkapallon ja futsalin kilpailutoimintaa varten yli-ikäisyysluvat on anottava erikseen.
 10. Yli-ikäisyysanomuksien käsittelymaksu on 15 € / pelaaja. Käsittelymaksut laskutetaan seuroilta anomuksien käsittelyn jälkeen. Yli-ikäisyyslupa on voimassa vasta kun käsittelymaksu on maksettu.

JALKAPALLON KILPAILUKOHTAISET SÄÄNNÖT 2019

Liiton järjestämät kilpailut

 • Liiton järjestämissä kilpailuissa noudatetaan kilpailumääräysten 14 § 6 momentin mukaista yli-ikäisyyssääntöä.

Puolen Suomen Liiga ja Aluesarja

 • Piirien yhteisesti järjestämässä Puolen Suomen Liigassa tai Aluesarjassa pelaavalle joukkueelle voidaan myöntää enintään 2 yli-ikäisyyslupaa.
 • Joukkue voi käyttää ottelussa 2 yli-ikäisyysluvan omaavaa pelaaja ja molemmat pelaajat voivat olla ottelussa samaan aikaan kentällä.

Muut piirin järjestämät kilpailut

 • Muissa kuin edellä mainituissa kilpailuissa joukkueelle voidaan myöntää enintään 5 yli-ikäisyyslupaa.
 • Joukkue voi käyttää ottelussa kuitenkin vain 2 yli-ikäisyysluvan omaavaa pelaaja ja molemmat pelaajat voivat olla ottelussa samaan aikaan kentällä.
 • Mikäli joukkueelle myönnetään useampi kuin 2 yli-ikäisyyslupaa, niin joukkueella ei ole mahdollisuutta nousta Aluesarjaan eikä osallistua P17/T18 ikäluokkien Ykkösen nousukarsintoihin.

FUTSALIN KILPAILUKOHTAISET SÄÄNNÖT 2018-2019

Liiton järjestämät kilpailut

 • Liiton järjestämissä kilpailuissa noudatetaan futsalin kilpailumääräysten 14 § 7 momentin mukaista yli-ikäisyyssääntöä.

Piirin järjestämät kilpailut

 • Muissa kuin edellä mainituissa kilpailuissa joukkueelle voidaan myöntää enintään 5 yli-ikäisyyslupaa.
 • Joukkue voi käyttää ottelussa kuitenkin vain 2 yli-ikäisyysluvan omaavaa pelaaja ja molemmat pelaajat voivat olla ottelussa samaan aikaan kentällä.
 • Mikäli joukkueelle myönnetään useampi kuin 1 yli-ikäisyyslupa, niin joukkueella ei ole mahdollisuutta karsia futsalin SM-lopputurnauksiin.