Piirin kilpailutoiminta

Näin pelataan 2018 - 2019 >>>>>

Piiri järjestää joulukuu 2018 – huhtikuu 2019 välisenä aikana FUTSALin piirinmestaruuskilpailut turnausmuotoisina tapahtumina.  Kuhunkin ikäluokkaan järjestetään 2-4 turnausta osanottajamäärien ja kilpailun toteuttamiseen järjestyvien salivuorojen pohjalta – piirinmestaruuksista pelataan Dn12-ikäluokasta alkaen ja E11- ja nuorempien osalta pelataan ilman sijoituksia.

Piirin sisäisenä miesten kilpailuna pelataan myös futsalin Kolmonen.  Sarja pelataan yksittäisinä otteluina ja jossa piirisarjaa suurempi ottelukohtainen peliaika - pelaajan futsalin edustusoikeus tulee olla osallistuvassa joukkueessa ja joukkueella tulee olla käytettävissään riittävästi peliaikaa kotiotteluille - kotijoukkue vastaa kaikista yksittäisen ottelun kustannuksista - sarjasta ei nousta ylöspäin.

Turnauksien järjestäjinä toimivat osittain piiri sekä järjestämishalukkuutensa ilmoittaneet seurat – turnausjärjestäjiä tarvitaan koko piirin alueelle.  Seurat/joukkueet jotka haluavat järjestämisoikeuden tulee ilmoittautumisensa jälkeen ilmoittaa Olli Hynniselle ajankohta, jolloin paikalliset salivuorot antavat mahdollisuuden toimia järjestäjinä. 

Erotuomari- ja salilaskut toimitetaan piiriin, joka maksaa ne ensin.  Kunkin turnauksen erotuomari- ja salikustannukset jaetaan turnauksessa mukana olevien joukkueiden kesken.  Piiri laskuttaa nämä kustannukset joukkueilta myöhemmin keväällä.  LeikkiMaailman-sarjoissa pelinohjaajien/erotuomarien kustannukset hoitaa järjestävä seura.

Miesten alueellisessa Kakkosessa ja Kolmosessa kotijoukkue huolehtii kaikista kustannuksista.

Pelikentän on oltava suorakaiteen muotoinen.  Pituuden on aina oltava suurempi kuin leveyden.   Pituus: 25 – 42 m, Leveys:  16 – 25 m
Pelikentällä tulee olla viralliset maalit.

Turnauksen järjestäjän velvollisuudet:
- tilavaraukset ja kenttien merkitseminen sekä toimitsijat

Piiri hoitaa:
- alueelliset erotuomari- ja toimitsijakoulutukset (ilmaisia)
- piirinmestaruusmitalit sarjojen voittajille
- maksaa turnauksen järjestäjälle järjestämisestä 10 €/osallistuva joukkue
- tekee otteluohjelmat

Osanottomaksu
- 105 € /joukkue - voidaan osallistua useammalla joukkueella ikäluokkaansa. 

PELAAJAOIKEUDET
Futsalin piirin kilpailutoiminnassa (ei koske miesten alueellista Kakkosta ja piirin sisäitä Kolmosta) pelaaja on oikeutettu pelaamaan muussa seurassa kuin missä hänen voimassaolevansa edustusoikeutensa on – kuitenkin vain yksi seura/ futsalin pelikausi.  Futsaliin hyväksytään mukaan myös kootut joukkueet, mutta joukkueen on kuitenkin toimittava piirin jäsenseuran nimissä.  Seura ilmoittaa joukkueen sarjaan ja vastaa kustannusvelvoitteista.
Kaikilla pelaajilla tulee pelipassi.  Sarjat pelataan vuoden 2019 mukaisilla ikärajoilla

YLI-IKÄISYYDET
Nuorten sarjan joukkueen kokoonpanoon voidaan kirjata yksi yli-ikäinen pelaaja, mikäli piiri ei ole hyväksynyt anomuksesta toisenlaista lupaa - kyseisellä pelaajalla ei ole sen jälkeen pelioikeutta muissa nuorten sarjojen joukkueissa.  Pelaaja tulee ilmoittaa piiriin ennen joukkueen ensimmäistä ottelua eikä pelaajaa voida futsal-kauden aikana vaihtaa. Jalkapalloon myönnetyt luvat eivät ole lajissa futsalissa voimassa.

ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen tapahtuu TASO-järjestelmän kautta.  Ilmoittautuminen päättyy 07.10. (alueellinen Kakkonen jo 15.09.)
Joukkueet pitää olla ominaan jalkapallossa ja futsalissa, vaikka joukkue olisikin käytännössä sama, muuten aiheuttaa sekannuksia kun kaudet menevät osin päällekkäin. Älä siis ilmoita jalkapallojoukkuetta futsal-sarjaan, vaan tee tarvittaessa uusi joukkue. Joukkueet ilmoitetaan Tasossa seuratunnuksella, ei joukkuetunnuksella. Seura tekee ilmoittautumiset.

Ilmoittautuneet joukkueet >>>>>

Piirinmestaruuskilpailun pohjalta yksi joukkue pääsee B-poikien SM-lopputurnauksen jatkokarsintaan
C-poikien piirisarjan voittaja selviytyy piirinmestarien lopputurnaukseen - mikäli piirisarjan voittaja kieltäytyy lopputurnauspaikasta, sitä tarjotaan enintään kolmelle parhaalle joukkueelle.
B-tyttöjen SM-lopputurnaukseen ja C-tyttöjen piirinmestarien lopputurnaukseen selviydytään piirisarjojen pohjalta - mikäli piirisarjan voittaja kieltäytyy lopputurnauspaikasta, sitä tarjotaan enintään kolmelle parhaalle joukkueelle.
__________________________________________________________________________________________________

FUTSALIN KAKKONEN 2018-2019

Miesten futsalin Kakkonen on alueellinen sarjamuotoinen kilpailu loka-/marraskuu 2018 - maaliskuu 2019 välisenä aikana.  Futsal-Kakkosen kautta noustaan Futsal-Ykköseen.

Futsal-Kakkosessa peliaika on virallisten sääntöjen mukainen 2 x 20 min tehokasta peliaikaa.  Ottelut pelataan pääsääntöisesti yksittäisinä otteluina, joskin pitkien pelimatkojen osalta pyritään joukkueen toiveiden mukaisesti myös kaksoisotteluihin.

Ilmoittautuminen päättyy 15.09.

Tässä kilpailussa joukkueet vastaavat kaikista omien ottelujensa kustannuksista.

Ilmoittautumisen yhteydessä joukkueiden tulisi ilmoittaa myös alustavia kotiotteluihinsa saatavilla olevia pelimahdollisuuksia