Pelitapa aikuiset

Aikuisten piirisarjojen pelitavat 2019

Sarjailmoittautumiset päättyvät aikuisten osalta 6.1.2019. Ilmoittautumiset tapahtuvat seuran kautta suoraan Taso-järjestelmään.

Alla olevat kilpailut ovat virallisia.

Miehet:

Kolmonen (17/36)

Pelataan kolmessa 12 joukkueen lohkossa kaksinkertaiset sarjat, joiden voittajat nousevat Kakkoseen. Lohkojen 11. ja huonommin sijoittuneet putoavat Neloseen. Näiden lisäksi myös heikoin sijalle 10 sijoittunut putoaa, jos Kakkosesta putoaa Helsinki/Uusimaa -alueelle 6 joukkuetta. Helsinki on vastuupiirinä lohkossa 2 ja Uusimaa lohkoissa 1 ja 3.

 

Nelonen (24)

Pelataan kahdessa 12 joukkueen lohkossa kaksinkertaiset sarjat, joiden voittajat nousevat Kolmoseen. Lohkovoittajat pelaavat Nelosen mestaruudesta ja lohkokakkoset pronssista. Mahdollisista lisäpaikoista pelataan Uudenmaan joukkueiden kanssa karsinnat. Lohkojen 11. ja huonommin sijoittuneet putoavat Vitoseen.

 

Vitonen (40)

Pelataan neljässä 10 joukkueen lohkossa kaksinkertaiset sarjat, joiden voittajat nousevat Neloseen. Lohkovoittajat pelaavat piirinmestaruudesta cup-systeemillä Lohko 1- Lohko 2 ja Lohko 3 - Lohko 4, otteluiden voittajat loppu- ja häviäjät pronssiotteluun. Lisäksi lohkojen kakkoset pelaavat karsinnan mahdollisista lisänousupaikoista samalla kaavalla kuin lohkovoittajat piirinmestaruudesta. Lohkojen 9. ja huonommin sijoittuneet putoavat Kutoseen. 

 

Kutonen (62)

Pelataan kolmessa 17-18 joukkueen lohkossa yksinkertaiset sarjat. Lohkojen kaksi parasta nousevat Vitoseen. Lohkovoittajat ja paras 2. sijoittunut pelaavat piirinmestaruudesta cup-systeemillä, otteluiden voittajat loppu- ja häviäjät pronssiotteluun. Lisäksi lohkojen kolmoset ja paras 4. sijoittunut pelaavat karsinnan kahdesta lisänousupaikasta sekä mahdollisista lisänousupaikoista.

 

Seiska (18)
Pelataan yhdessä 18 joukkueen lohkossa yksinkertainen sarja. Sarjan kolme parasta saavat piirinmestaruusmitalit. Vuonna 2019 on taas vapaa ilmoittautuminen Kutoseen ja Seiskaan.

 

KUNNOSSA KAIKEN IKÄÄ SARJAT

Miesten KKI SM -lopputurnaukset järjestetään KKI35, -40, -45, 50, -55, -60 ja -65 -sarjoissa.

Kunnossa kaiken ikää -35 (24)

Pelataan kolmessa lohkossa yksinkertainen sarja. Lohkojen parhaat nousevat ylempään lohkoon ja viimeiset putoavat alempaan lohkoon syksyksi. Kevään ykköslohkon kolmelle parhaalle lähtöpisteet (3, 2 ja 1) syksyn sarjaan. Syksyn ykköslohkon voittaja on piirinmestari. Sarjan pelipäivä on normaalisti torstai.

 

Kunnossa kaiken ikää-40 (12)
Pelataan kahdessa lohkossa ensin kaksinkertaiset sarjat ja syksyllä yksinkertainen sarja. Alemman lohkon voittaja nousee ylempään ja ylemmän lohkon viimeinen putoaa alempaan lohkoon syksyksi. 
Kevään ylemmän lohkon kolmelle parhaalle lähtöpisteet (3, 2 ja 1) syksyn sarjaan. Syksyn ylemmän lohkon voittaja on piirinmestari. Sarjan pelipäivä on normaalisti maanantai.

 

Kunnossa kaiken ikää-45 (6)
Pelataan yhdessä lohkossa kolminkertainen sarja, jonka voittaja on piirinmestari. Sarjan pelipäivä on normaalisti keskiviikko.

 

Kunnossa kaiken ikää -50 (11)
Pelataan kahdessa lohkossa ensin kaksinkertaiset sarjat ja syksyllä yksinkertainen sarja. Alemman lohkon paras nousee syksyksi ylempään lohkoon.
Kevään ylemmän lohkon kolmelle parhaalle lähtöpisteet (3, 2 ja 1) syksyn sarjaan. Syksyn ylemmän lohkon voittaja on piirinmestari. Sarjan pelipäivä on normaalisti tiistai.

 

Kunnossa kaiken ikää -55 (11)
Pelataan kahdessa lohkossa
ensin kaksinkertaiset sarjat ja syksyllä yksinkertainen sarja. Alemman lohkon paras nousee syksyksi ylempään lohkoon. Kevään ylemmän lohkon kolmelle parhaalle lähtöpisteet (3, 2 ja 1) syksyn sarjaan. Syksyn ylemmän lohkon voittaja on piirinmestari. Sarjan pelipäivä on normaalisti torstai.

 

Kunnossa kaiken ikää -60 (11)
Pelataan kahdessa lohkossa
ensin kaksinkertaiset sarjat ja syksyllä yksinkertainen sarja. Alemman lohkon paras nousee syksyksi ylempään lohkoon. Kevään ylemmän lohkon kolmelle parhaalle lähtöpisteet (3, 2 ja 1) syksyn sarjaan. Syksyn ylemmän lohkon voittaja on piirinmestari. Sarjan pelipäivä on normaalisti maanantai, pelit pyritään pelaamaan eri viikoilla KKI-65:n kanssa.

 

Kunnossa kaiken ikää -65 (5)
Pelataan yhdessä lohkossa kaksinkertainen sarja, jonka voittaja on piirinmestari.
 Sarjan pelipäivä on normaalisti maanantai, pelit pyritään pelaamaan eri viikoilla KKI-60:n kanssa.

 

Naiset:

 

Naiset Kolmonen (4/12)
Pelataan 12 joukkueen sarjana, jonka voittaja nousee suoraan ja kakkonen karsii Kaakon voittajan kanssa noususta Kakkoseen. Sijalle 10. ja huonommin sijoittuneet putoavat Neloseen.

 

Naiset Nelonen (13/35)
Joukkueet voivat ilmoittautua naisten sarjoissa joko Neloseen tai Viitoseen. Lohkojen kolme parasta syksyksi nousulohkoon. Loput joukkueet syyskierrokselle kahteen tasolohkoon. Nousulohkosta yksi-kolme nousee Kolmoseen, määrä ratkeaa Kakkosen putoajien ja Kolmosen nousijoiden ratkettua. Kolmonen pyritään pelaamaan 12 joukkueella myös vuonna 2020.

 

Naiset Vitonen (8/16)
Pelataan kahdessa lohkossa yksinkertainen sarja. Molempien sarjojen neljä parasta pelaavat syksyllä yksinkertaisen yläloppusarjan ja muut alaloppusarjan. Keväällä Viitoseen ilmoittautuneet eivät nouse Neloseen vaan seuraavalla kaudella joukkue saa taas valita kummalle tasolle ilmoittautuu.