Palloliiton seuratoimijamerkit

Seuratoimijamerkit

Seuratoimijan merkki on tarkoitettu annettavaksi Suomen Palloliittoon  kuuluvien seurojen jalkapalloilun parissa toimineille vapaaehtoistyöntekijöille ja muille toimijoille.

Seuratoimijan merkin saaminen edellyttää säännöllisesti toistuvaa työskentelyä seuran hyväksi.

Esimerkkinä seuratoiminnasta ovat seuran hallintotehtäviin, valmennus-, joukkueenjohto- tai huoltotehtäviin osallistuminen sekä seuran erilaisiin tapahtumiin osallistuminen eri tehtävissä.

Myöskin seuran julkaisujen tekemiseen osallistuminen luetaan seuratoiminnaksi.

I Seuratoimijan perusmerkki.

Merkin saamisen edellytys on vähintään kahden vuoden toiminta seuran vapaaehtoistyöntekijänä.

II Seuratoimijan hopeinen merkki

Merkin saamisen edellytys on vähintään 10 vuoden toiminta seuran/seurojen  vapaaehtoistyöntekijänä.

Seuratoimijan perusmerkin ja seuratoimijan hopeisen merkin myöntää seuran johtokunta/hallitus ja jakaa seuran omassa tilaisuudessa.

III Seuratoimijan kultainen merkki

Merkin saamisen edellytys on vähintään 25 vuoden toiminta seuran/seurojen vapaaehtoistyöntekijänä

Seuratoimijan kultaisen merkin myöntää SPL:n ansiomerkkivaliokunta seuran/piirin tai luotettavan jalkapallotoimijan esityksestä. Merkki jaetaan seuran tai piirin tilaisuudessa.

IV Seuratoimijan timanttinen merkki

Merkin saamisen edellytys on vähintään 50 vuoden toiminta seuran/seurojen vapaaehtoistyöntekijänä.
Seuratoimijan timanttisen merkin myöntää SPL:n ansiomerkkivaliokunta seuran/piirin tai luotettavan jalkapallotoimijan esityksestä. Merkki jaetaan liiton tai piirin tilaisuudessa tai seuran juhlatilaisuudessa.

 

Seuratoimijan perus- tai hopeinen merkki tilataan Palloliiton osoittamasta paikasta. Timanttisen merkin kustantaa SPL, muut merkit kustantaa merkin hakija. 

 

SPL:n 100-vuotisjuhlavuonna 2007 seuratoimijan perusmerkki voidaan myöntää kaikille juhlavuonna aktiivisesti seuratoiminnassa mukana oleville henkilöille ja vuodesta 2008 alkaen toimitaan hyväksyttyjen sääntöjen mukaisesti.