Oppilaitosyhteistyö

Hyvää seuraa hanke toteutettiin 9 paikkakunnalla toisen asteen oppilaitosten kanssa. Hankeseurojen kokemusten mukaan oppilaitosyhteistyön rakentamiselle ei ole yhtä ainoaa, oikeaa mallia, vaan tärkeintä on löytää asiasta kiinnostuneet ja innostuvat tahot. Oppilaitoksissa tämä saattaa tarkoittaa aineopettajaa, koulutuksen suunnittelijaa, rehtoria ja/tai opoa ja yhteydenottoja voi joutua tekemään useitakin ennen, kuin oikea taho löytyy. Ennen, kuin seura aloittaa kohdennetun kontaktoinnin oppilaitoksiin, täytyy suunnitelma yhteistyölle olla hyvin tehty, jotta oppilaitoksissa ymmärretään selkeästi, mitä seura tarjoaa. Kolmas sektori on monille oppilaitoksille vielä tuntematon potentiaali työssäoppimisen ja jopa opinnollistamisen mahdollistajana, joten tässä on loistava mahdollisuus "myydä" seurakenttää monipuolisena oppimisalustana nuorille.

Oppilaitosten aikataulut ja opetussuunnitelmat ovat tiukkoja, joten pohjatyö opetussuunnitelmaan tutustumalla on tärkeässä roolissa etenkin, jos seura suunnittelee esim. harjoittelupaikkojen tarjoamista, sillä mm. työssäoppimisjaksoille on yleensä etukäteen määritelty tarkka ajankohta ja opiskelijat alkavat etsiä paikkoja jo kuukausia aikaisemmin. Pidempi aikaisille projekteille, jotka on mahdollista myös toisinaan opinnollistaa, tarvitaan enemmän aikaa suunnitteluun, jotta oppilaitoksen ja seuran tarpeet kohtaavat. 

Oppilaitosyhteistyö on mahdollinen kaikkien koulutustasojen kanssa. Erityisesti toisen asteen oppilaitokset sekä ammattikorkeakoulut tarjotavat laajan skaalan opintoaloja. Hankkeen aikana yhteistyötä tehtiin mm. hyvinvointi-, elintarvike-, rakennus-, tekstiili-, turvallisuus-, myynti- ja markkinointi sekä liikunta-alojen kanssa eli mahdollisuudet on rajattomat. 

Tutustu oppilaitosten rehtorin, opettajien, oppilaan sekä seurojen omiin mietteisiin yhteistyöstä alla olevien videoiden kautta: 
Rehtori, Business College Helsinki
Opettajat, Esedu, Mikkeli sekä Omnia, Espoo
Oppilas, Business College Helsinki 

Hankeseurat

Ota reippaasti yhteyttä hankkeessa mukana olleisiin seuroihin. Hankekoordinaattorit kertovat mielellään oppilaitosyhteistyön mahdollisuuksista.
EPS: [email protected]
FC Jazz: [email protected]
HIFK: [email protected]
HJK: [email protected]

Ilves: [email protected]
KuPS: [email protected]
KPV: [email protected]
MP: [email protected]
RoPS: [email protected]
TPS: [email protected]